Under tiden som vi haft gatukonst så har jag lärt mig mer och mer om graffiti och gatukonst.

Min arbets-procces har varit ganska underlig och svajig, jag har inte gjort så mycket på lektionerna annat än att sitta och göra quizzer eller rita runt lite smått. Jag har försökt att komma på ett ämne men det har inte varit lätt. Många idéer har kommit och gått, har hoppat från en teknik till en annan och kunde inte bestämma mig.

Till slut kom jag fram med orden Save Me.

Orden är skrivna i en grafitti stil med böjda kanter för att när jag hör ordet gatukonst så tänker jag mest på ord som är skrivna med konstiga stilar som gör dem oläsliga till en viss gräns. Texten "SAVE ME" kom från att man kan ibland känna sig rädd, ensam och borttappad, det ska vara som ett rop på hjälp , att man vill bli räddad från de svårigheter man har.

Från början skulle de vara själva på pappret och jag kopierade upp mitt fina verk för att kunna testa den i olika färger och mönster. Men av alla mina försök så var det den här röda och vita som jag gillade mest, eftersom rött är en färg som är väldigt stark, ljus och dessutom går väldigt bra med både svart och vitt.

Men det skulle komma ända fram till sista minuten, veckan innan arbetet skulle vara klart och jag hade glömt mitt arbete hemma så jag kunde inte göra det klart. Jag lyssnade då på musik och en låt kom på som påminde mig om min morfar, vilket i sin tur påminde mig om hur han var sjöman, detta påminde mig om hans gamla sjökompass som han hade, som i sin tur påminde mig att min morfar alltid varit där för mig. Det fick mig också att komma ihåg att jag vill tatuera in en sjökompass på min vänstra skuldra, och det var då jag kom på idéen med att göra en sjökompass i mitten och skriva något bakom.

Min tanke bakom kompassen ska inte bara vara ett personligt märke från min morfar men det ska också vara ett tecken av att man vill hitta hem. Ett tecken för att man är vilse och inte vet vilket håll man ska gå.

Jag blev väldigt nöjd med hur det blev i slutet. Men jag kan tänka mig att om jag haft mer tid så skulle jag gjort en bättre övergång mellan de olika blåa nyanserna, men ändå så tycker jag att det ser br ut när man kan se pendragen. Tyvärr så blev resultatet lite pixlerat, men så vitt jag vet så finns det inget som jag kan göra åt det.

Jag hade också prövat olika metoder och fått fram flera resultat, så jag skulle kunna se hur det skulle se ut om jag gjort på andra sätt. Men ut över det så är jag väldigt nöjd med resultatet och meningen bakom allt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments