Under helgen var mamma, Rasmus, mormor och morfar på besök då Rasmus fyllde år. De var kul att träffa dem men det är ändå ganska skönt att vara ifrån dem ett tag och bara kunna ta det lugnt. Innan dem skylla ta nord syd hem så var jag, Rasmus och morfar med och kollade när per och Jon skulle förflytta korna i långvik.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag åkte vi på ett litet äventyr till Sandhamn då alla var lediga. Vädret var jätte bra medans vi åt, det var soligt och riktig härlig sommarvärme medans efter vi hade ätit klart så började det att spöregna, lite av en besvikelse. Vi alla tog hamburgaren på värdshuset som var jättegod. Nog en av de bästa jag ätit. Det jobbade också rätt många snygga där.
Påvägen dit hade de blåst rätt rejält så båten guppade, medans när vi åkte tillbaka var det nästan vindstilla som tur va.

Likes

Comments

Höll på att laga golvet i ladugården idag där det hade börjat mögla och är ganska stolt över det och hittills ser det rätt så bra ut :)

Likes

Comments

De har gått 4 dagar utav 20 arbetsdagar och det börjar bli en vana. Allt har börjat få en historia bakom sig. Bara lilla minsta så som att mina handskar är dränkta i öl. Öl som blivit kvar i botten på tomma ölburkar som folk slänger på marken vid bastun. Bastun där jag fick reda på att någon hade friat. Där dem också hade sin första dejt. Att katthår är som fastlimmad på mina arbetarbyxor från Milea när hon har suttit vid matbordet och myst med en och på tröjan finns rost från grindarna vi hade för att få fåren att gå på båten för att ta dem ut på ny mark att beta.
Jag börjar bli lyckligare. Friare. Friskare. Jag är glad, synnerligen lite trött men glad. Rädslor börja försvinna och allt känns inte så på hela tiden. Jag kan ta min tid, se till att det blir bra det jag gör och inte stressa som vanligt. Jag gör mer. Är mer produktiv, kreativ. Jag gillar det. Kanske dessa 4 veckor ändå kommer gå fort?

Likes

Comments

Tre dagar utav tjugo arbetsdagar avklarade. Motivation? Pengarna. Inte så man blir taggad varje dag att ligga uppemot 3-4 timmar åt gången på en odling och rensa ogräs bland spindlar, tvesjärtar, gråsuggor och maskar. Har inget problem med sällskapet då en annan som jobbar här är lätt att prata med och jag har ju alltid min moster och prata med. Hittills har jag rensat ogräs majoriteten av tiden utöver att hjälpa till i gårdsbutiken (som om någon är på Nämdö är öppen onsdagar och lördagar 11-15) och ställa upp varor på hyllorna eller plocka lök, sallad till att sälja. Jag har också spenderat mycket tid med katterna. Allram som konstant ligger på mina kuddar och väntar på att jag ska lägga mig bredvid och Java som kommer upp bredvid en när man ska sova för att mysa och Milea som är drottningen i köket som varje morgon gör sällskap vid frukostbordet.
Häromdagen såg jag en älg när jag skulle gå och lämna tidningen vilket skrämde mig rejält men som inte var mycket större än de ca 300 dovhjortar som finns häromkring. Har också sett ett par antal skitsöta rådjur som tyvärr är väldigt skygga av sig till skillnad från dem hemma som ställer sig och stirrar.

Idag var första gången sen i tisdag som jag har varit bland människor eller iallafall mer än fyra och det var hemskt. Det har seriöst på sistone bara varit jobbigt så fort jag är bland människor. Vi var på Runmarö för att handla inför midsommar vilket kändes jätte skumt att det fanns en riktig bilväg asfalterad jämförelse med en grusad väg. Att det fanns mer än fyra människor som alla skulle säga "hej". Men kändes ändå ganska skönt att få se andra än min moster, hennes sambo, hans bror och hon som jobbar här.

Likes

Comments

Jul om nå timmar och lillebrorsan tajmade det med feber och magsjuka. Planerna att fira jul hos farmor som jag förövrigt inte har träffat på ett år blev istället att vi kommer fira jul hemma så som det ser ut nu. Är så sjukt besviken om sanningen ska fram. För har längtat och väntat på att få träffa farmor och inte allra minst fira jul där.

Likes

Comments

•Tappa oskulden...det där som är sådär fånigt löjligt och viktigt. Viktigt för vem? För en själv? För människorna runt omkring en? Hur de ska tycka om en. Vart kommer det där viktiga ifrån?

•Ångest och skola...två ord som bara går ihop. All energi som jag har behövt lägga ner för att hålla ett tal pga all ångest. Ångest som har slutat med sömnsvårigheter och mindre aptit...som vanligt. Ångesten för allt tar bara över. Jag vet inte hur jag ska hantera något längre. Orkar verkligen inte.
Varför så viktigt att ha i kunskapskraven att prata inför människor? Höll på och få en panikattack om det inte vore för Benjamin. Är det verkligen värt för en bonstav på ett papper? som för övrigt inte har någon betydelse. Är det aå viktigt att kunna prata inför människor att jag ska behöva förlora sömn, aptit, energi och på det få panikattack??

•Det är jul imorgon. Det är helt sjukt. Ljusen i garnen är tända som vanligt. Men det finns inga pepparkakshus. Ingen julstämning. Allt känns overkligt.
Var och julhandla med äiti och det hela med att alla var och sista minuten shoppade inför jul kändes så annorlunda. Jag blir bara irriterad av jullåtar och ingen snö det finns. Klapparna blev köpta iallafall så får se om jag kanske kommer i julstämning imorgon.

•För några veckor sen hade jag en mardröm och kolla igenom (vår) gamla fb konversation hjälpte. 3 på natten och jag mår skit och konversationen hjälpte verkligen lika bra då som nu. Men blir rädd för hur fort tiden går och allt ändras. Jag vill ha det tillbaka så som det var. För saknar det så grovt.

Likes

Comments

Respekt. Det är det ni vill ha. Ni förväntar er att vi ska lyssna och respektera som ni säger ni gör mot oss.
Det gör ni inte.
Ni kan inte lyssna...eller snarare ni vägrar lyssna på vad vi säger. För det är viktigare vad ni tycker. När det ni menar är att vi ska prata med er om det är något. Vi säger att vi inte trivs och får skit för det. Vi säger att hur allt är inte funkar och ni skriker på oss.
När vi började var det vi fick höra att vi är "vuxna" nu. En del av vuxenvärlden. Vuxna i det att ni förväntar er saker men behandlar oss som dagisbarn. Att ni säger att vi inte vet/kan något och att vi lika gärna kan gå tillbaka till dagis.
Allt ni gör är så jävla fel på så många sätt.
Allt vi gör mot er är för att vi vill få er att lyssna på oss för ni förstör klassen och det är det enda sättet vi fått lära oss att få er att för några ynka sekunder lyssna.

Likes

Comments

Knäna är blåslagna. Det gör ont att gå. Jag har murbruk av kalk i hela håret, längst med armarna och ansiktet. Naglarna är som målade i bruket, och jag är bara allmänt trött.Jag har träningsvärk i armarna efter att bart block till muren. Men jag envisas att stanna kvar i Södertälje fast hela min kropp säger emot.
Efter timmar lallandes runt för en cigg känns allt ganska onödigt. Jag vill bara hem. Av någon anledning är det lika konstigt att komma hit varje gång. Platser jag har varit vid så många gånger känns inte som förut. Nått som saknas. Och jag är trött på att ta reda på vad det är för vet varför.

Likes

Comments

Just nu är klockan 22.22 m några timmar börjar skolan igen och det blir tillbaka till tidig morgon.
Denna helg fick jag tyvärr bara en sovmorgon vilket var idag då jag sov till ca 13. Då i lördags gick jag upp sju för att åka till Strängnäs för att va där på stiftfest. Vilket om jag ska va ärlig var nästan sjukt onödigt att åka på. Fick dock lite hjälp till en uppsats som jag ska skriva om normer och jämställdhet och köpte även ett par string på Lindex.

Spenderade även kvällen igår med Saga nere vid skolan och träffade troligtvis den snyggaste personen jag sett på länge vid busshållplatsen. Då han frågade om tändare (hade dock bara en ljuständare vilket vi har använt till cigg, vilket kanske inte är det mest optimala men funkar) Och så började vi snacka medan han väntade på bussen utåt till "landet". Och han var så in i helvete skit schysst, skitsnygg och önskade fan att bussen hade kunnat varit nån timma sen. Så kära du som var där vid busshållplatsen, som tog 783 hur gick det med att gå i en halvtimma med en halvfull ölflaska i hand och en nyköpt (då vi träffades) pizza? Hoppas du lyckas sluta röka snart för din dotter. Önskar verkligen att det blir som du vill som du lovade dig själv för 4 och ett halvt år och går din egna väg och undviker polisen på ett tag. PS dina kramar är typ legit, så har du vägarna förbi ge mig en kram.

Men ska bli skönt att få sovmorgon, med tanken på lack of sleep. Och hoppas morgondagen går bra.
Så kram så ska jag försöka sova snart.♡

Likes

Comments