Dragonyra Poppyothic

Är grill- och badkvällar with me friends.

Är spontana utflykter med min familj och att ta med mig kameran.

Är att spela teater med fina människor.

Fotograf: Martin Bergström, Lavendelfoto

Är lite extra lyxiga frukostar.

Är sommartorsdagar, utomhuskonserter och att sjunga mig hes.

Är spontana utflykter med mina vänner.

Är Pride-firanden och parader.

Är att resa och upptäcka nya platser.


...och en hel massa andra saker som skulle göra denna listan ännu en aning för lång. ​

Likes

Comments

Och det gick braaaaaaa!

Till slut, efter sex månaders slit (till och med lite mer än sex månader) har vi fått visa upp vår föreställning för publik. Och ja jag vet att det är cheesy men jag måste få säga det ändå: Det är helt otroligt sjukt att jag inte har tröttnat på sommarspelen efter sex år. Men alltså det är ju så härligt. Alla helt fantastiska människor, att få göra det jag tycker så mycket om, att få bra respons från publiken och att få bjuda på en jäkligt bra show allt i ett. Helt underbart. Låt mig aldrig förlora den känslan.


Bild 1+2: Jan Pettersson, bt.se

Bild 3: Annika Algrot Andersson (Anunnaki Photography)

Likes

Comments

Så idag, två år senare än vad han kanske skulle ha önskat, stod min bror till slut i kyrkan och konfirmerade sig.

Jag ska erkänna, det kändes en aning konstigt att se honom stå där framme, då den bilden jag haft av min bror under min uppväxt inte var den bror som mottog Nattvarden och Guds och Jesus kärlek idag. Men jag är glad över hur han har utvecklats, och hur han nu vill se kärlek överallt.

Och jag är stolt. Stolt över min lillebror som kanske till slut hittar dit han vill i livet.

Likes

Comments

Ja det börjar gå upp för mig nu. Det här faktumet att om ett år... Om ETT år, då tar jag studenten. Studenten...
Det är med blandade känslor jag ser på det ordet nu. Hela dagen idag, avslutningsdagen 10/7, har jag sett skolans kära treor och årets studenter skrika och sjunga av lycka, och jag har tänkt att jag kan inte vänta tills jag är en av dem som står där, med studentmössan på huvudet som man aldrig vill ta av. Men nu... Tänk ändå hur fort det här året kommer gå. Missförstå mig inte, jag är fortfarande sjukt taggad på studenten för fyfan vad skönt det kommer bli när jag sedan aldrig behöver tänka på betygssystem och att skriva nyanserat igen om jag inte själv vill det, och fyfan vad skönt det ska bli att känna sig fri, att till slut ha kontroll över sitt eget liv. Men jag minns orden som min klassföreståndare på högstadiet lämnade mig med under mina sista veckor i nian.


De kommande tre åren kommer bli de bästa i ditt liv.


Och nu är två tredjedelar redan borta. Det gick så fort. Så mycket fortare än högstadiet. Jag vill ju njuta av de här åren som ska vara de bästa i mitt liv. Men tiden går för fort. Och tiden väntar inte på mig eller mina klasskamrater. Tiden går, och upplöser snart ES14D.
Om tio veckor går jag tredje året på gymnasiet, det som kändes så långt bort den där första dagen i september 2014, och det är både en av de mest skrämmande och en av de bästa tankarna som snurrar i mitt huvud just nu.

Men för nu är det sommar, sommarlov och tid att säga grattis till alla årets studenter. Fyfan vad ni är bra ❤


Bild av Gabriella Eriksson

Likes

Comments

För det är ju inte sommar på riktigt utan studentflaken. Nationaldagen? Pfft, vi har ju knappt ens någonting att fira. Inte alls som norskarna har med sin Syttende Mai.

Jag kollade faktiskt upp det och det vi firar med vår nationaldag är att Gustav Vasa blev kung, och att vi bröt Kalmarunionen. Men det är ju inte några sådär fasanfullt stora händelser egentligen. Gustav Vasa blev ju ganska girig när han väl satt på tronen, såå…

Men studentflaken? OJOJOJOJOJ NEJ DOM FÅR VI INTE VARA UTAN. Inte enligt mig iallafall. För studenflaken innebär att då är alla ungdomar fria, och det är faktiskt först då man kan säga att det är sommar och vara 100% säker på det. Visst, det blir kaos i trafiken i några timmar, men är det inte ändå värt det? Jag menar det händer en dag om året (om du inte åker runt mellan massa olika platser i landet vill säga), låt studenterna ha sitt roliga och låt dem fira att de gått ut gymnasiet istället för att kasta piken "Välkommen till arbetslösheten" på dem direkt. Kom igen, låt dem ha en dag utan några bekymmer, det förtjänar de.

Och det är faktiskt snart sommar. För idag satt studenterna på min skola på skolgården och målade lakan till sina studentflak.

Och tänk, att om ett år är det min tur.

Likes

Comments

Vi närmar oss

Ett steg i taget

Snart når vi dit

Till frihet

Den är så nära att jag nästan nuddar den med fingertopparna

Nästan

Likes

Comments

Jag känner det. Snart kommer det och befriar mig från åtminstone hälften av min stress. Jag minns inte om jag brukar längta efter sommarlovet, men det gör jag helt klart i år, för jag saknar känslan av att kunna vara impulsiv och stanna ute sent under sommarkvällarna för att det inte finns någonting jag ska upp tidigt till nästa morgon. Egentligen saknar jag allt. Sommaren och allt den innebär. Friheten, och att jag gör det jag gör för att jag har valt det, för att jag vill det.

Sommarlovet kanske inte är här förrän nästa vecka, men jag fick en provsmakning idag. Tre av mina lektioner var inställda, och jag fick ledigt till den sista. Så jag har haft dagen fri till att göra vad jag vill, nästan iallafall. Jag har suttit och läst på vår altan, ätit lunch på vår altan, ätit glass på vår altan, och följt med mamma till en blomsterhandlare som inte ligger särskilt långt bort. Och då fick jag äntligen inviga sommarens fotosäsong. Som jag har längtat! Det har kliat i fingrarna på mig efter att få plocka upp kameran och börja klicka av en massa bilder. Äntligen.

Likes

Comments