Header

25/7 åkte jag med sällskap upp till Stockholm för en tre dagars lång visit. Som många andra skulle vi också gå i vår typ av kyrka tisdagen 26/7; Beyoncé på Friends Arena.

Eftersom vi hade ställt in oss på att hela tisdagen skulle gå ut på att köa så försökte vi hinna med så mycket som möjligt på måndagen och onsdagen. Uppdrag lyckat!

Det blev bad på Oxholmen och friterad sushi (wtf?!) uppe på takterrass på Drottninggatan

Tiden sprang iväg och vi var tvungna att gå hem lite för tidigt för vårt egna tycke men vi skulle ju packa inför the real deal gudstjänst under kommande dag.

Upp kl 05:50!!!

Köa med resten av hela jävla landet. HELT SJUKT HUR MÅNGA VI VAR.

Fokuserade på filmandet så kan tyvärr inte erbjuds kanonbilder...

Kom hem helt jäkla hjärndöda och pånyttfödda och somnade gott med lite för många blåsor under fötterna och lite för lite mat i magen.

Dagen där på tog vi bussen till Sthlm Brunch Club och WAOWIWAOWA vad gott det var. Blev en Club Sandwich, fruktskål och en stor cappuccino.


Runt i hela Stockholm med shopping för arbetaren och fönstershopping för min del :----). Nattåg med konstigt illamående och proviant för 25,48 och 194,70 - gissa vilkens summa som var arbetarens vs fönstershopparens?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

​Jag minns vilket mitt första köp på Zara var. Det var min konfirmationsklänning, en vit (såklart), klassisk modell med modernt inslag i form av två öppningar vid midjan. På tal om konfirmation, Gud (lol) vad jag ångrar att jag tog konfirmationen men mer om det någon annan gång.

Sedan dess, tre år tillbaka, har jag gång på gång stulit in huvudet genom dörrarna. Kollektionerna varierar men det finns oftast något litet jag faller för (ibland allt...).

Likes

Comments

Om du fortfarande inte har bläddrat i ett Styleby-magasin och inte har minst 5 stycken hemma vid soffbordet är någonting rejält skevt. Så ledsen att säga det men VAD HÅLLER DU PÅ MED? Ett litet mindre och mer kompakt modemagasin som man kan bläddra om och om och OM igenom.


Införskaffade mig detta nummer för några veckor sedan men har inte hunnit sätta mig ner och läsa det fram tills i morse. En god kompanjon till morgonkaffet.

​Bilderna ger tyvärr inte tidningen rättvisa. Finns att köpa på bl.a. 7eleven och Pressbyrån... (gör det!!!)

Likes

Comments

Jag bakade bröd! Ett långjäst, luftigt och simpelt bröd. Du behöver typ 20 h (hehe...) men med knappt något arbete alls. I med ingredienserna, rör runt, jäs i 12-18 h (15 h blev det), vik ihop och rulla, jäs i 2 h och in i ugnen! Otroligt gott och så enkelt. Ska använda detta som grundrecept och fortsätta experimentera med olika kryddor, örter, nötter, frukter osv.

Brödet invigdes vid lunch och hela familjen blev helt sålda på direkten!

Efter 15 h + 2 h jäsning. Jästen har fått utvecklas i lugn och ro.

Precis tagit ur ugnen.

​En klick smör var allt som behövdes.

Likes

Comments

Mina absolut favoritaffärer, som jag gång på gång faller tillbaka till, är Zara, & Other Stories och Weekday. Tre hyfsat prisvänliga butiker med fantastiskt fina plagg och accesioarer. Det mesta från min senaste garderob kommer från antingen Zara, & Other Stories eller Weekday.

http://http://www.stories.com/se/

Jag behövde inte leta länge för att hitta nya tillägg till önskelistan.

Svart lite större väska / Svart crossbody med krokodilprint / Ljusblå/svart scarf / Kattglasögon / Flätad axelväska (favvis!)

Likes

Comments

Ingredienser:

170 g smör
200 g mjuka dadlar
150 g vetemjöl
75 g havremjöl (mixade havregryn)
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljpulver (snälla använda äkta vanilj, inte "vanila")
2 ekologiska ägg från frigående höns
1 msk honung
Handfull svartvinbär

Tillvägagångssätt:

Sätt ugnen på 200 °C (inte varmluft!) och klä en 20x20 cm ugnsplåt med bakplåtspapper.
Bryn smöret ordentligt. Det ska bli en mörk, gyllenbrun färg för att få fram den nötiga smaken som gömmer sig i smöret. Häll över i en stor skål som klarar av värmen och låt det svalna en aning.
Mixa dadlarna till en jämn, tjock massa. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa upp äggen med honungen tills det gått ihop.
I med alla ingredienser i skålen med smör (förutom vinbären). Vänd in alla ingredienser tills det bildas en sammanhängande, tjock smet. Vänd i bären.

In i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna, skär upp och servera!

Likes

Comments

Under senaste halvåret har jag haft svårt att slappna av. Jag har inte kunnat njuta av att läsa en bra bok, duscha lite längre eller skumläsa en tidning. Tid har någonstans på vägen blivit min högsta prioritet. Det jag gör måste i sin tur leda till något annat och "vara värt det". Hela tiden. Under skolan var det fördjävla jobbigt men kändes på något sätt mer naturligt eftersom jag HADE saker som jag var tvungen att göra, men nu på sommaren vet jag inte riktigt vart jag ska ta vägen någonstans.

Jag har slutat att göra det jag vill och gör istället det som känns rätt ur någon annans perspektiv. Det suger. Men idag så vaknade jag upp och kände en lättnad i hela kroppen. Idag ska jag göra "onödiga" saker som är viktiga för mig, som får mig att må bra.

Blev en bra bok och lite solstolshäng runt 10...

...och på den en hejdundrans bra kopp kaffe som avnjöts lääääänge.

Likes

Comments

Jag har svårt för att erkänna hur mycket jag uppskattar att vara på landsbygden. Att vakna av fågelkvitter, dricka kaffe ute i trädgården med katten i knäet och kunna plocka tre liter bär fem meter bort.

Trädgården har nått sin maximala blomstergräns. Nu har det blivit som en djungel. På med anti-myggsprayen och ut i bäranåren som är högre än mig själv. Åh, vad jag gillar landet.

HALLON! Det var inte många som fanns kvar men en handfull räcker långt.

Mmmmmm...

Pre-stadie för svartvinbärspaj...

Likes

Comments

Moodboard av allt litet blandat som flyger omkring i skallen såhär på kvällskvisten. Nu ska jag lägga undan mobilen, dra täcket upp till hakan och sova på vänster sida för det läste jag någonstans att det var bra för magen.

Nattis.

  • 18 readers

Likes

Comments