Header

Resor inom USA, New York, New York - Tips

Som Au Pair måste man gå på College för att få ihop 6 credits. Jag och Sarah åkte till en weekendclass för att få ihop 3 utav dem. Värdfamiljen betalade 300$ då dem är skyldiga att betala $500.

Jag fick lov att ta bilen enda upp i New York State. När vi pratar om New York så hänger vi ju i Manhattan, inte i själva fastlandet och uppe i staten i skogen om ni förstår. Även om Manhattan såklart ligger i New York.

Vi började med att köra 3 timmar fel, men hamnade då i Silver Bay och fick en helt underbar utsikt över sjön. Den omvägen ångrade vi inte alls om vi säger så, utan hade bara kul på vägen. Resan som skulle tagit 3 timmar tog istället 6 timmar och 8 timmar med alla pauser och jag körde hela vägen haha (hur grym??).

Väl framme bodde vi på ett väldigt bra hotell och fick gudomlig mat och 4 kuddar i sängarna som vi fortfarande skryter om.

Det fanns 21 klasser att välja mellan och man skulle välja 7. Vi valde samma och gick på bland annat Problem Solving, Perfect Parenting och How to start a career.

Väldigt bra utbildning utan böcker eller pennor utan bara lekar och teori. Jag kan definitivt rekommendera!

Påvägen hem stannade vi vid några vattenfall i en nationalpark och Woodbury som är ett utav de största outletsen här i New York.

Likes

Comments

När man går ut med promoters här, så brukar man som sagt gå ut på dinner innan klubben. Då är det olika kombinationer varje dag, till exempel på onsdagar är det Bagatelle/Marquee och på fredagar är det Lavo/Lavo. Den sistnämnda hade jag inte prövat föräns denna fredagen, konstigt nog haha.

Men Lavo Dinner var sjukt gott, först kommer pizza och fräsch sallad in, sen lax med pasta och till efterätt cheesecake och friterade Oreos. Fantastiskt!

Lavo klubb spelar house musik på fredagar och därför har jag total vägrat gå dit. Men det var faktiskt kul, kanske för att alla mina vänner var där. Även om jag ville smita iväg till Avenue eller efterfest halva kvällen haha! Nä men de var värt och alla tjejerna tyckte det var awesome.

Likes

Comments

New Jersey

Och trots alla dessa bra dagar, så finns det såklart dåliga också.

Ugh, och ni vet att om man lyckas glömma något eller göra något fel hemma, så tänker man bara ääääsch min mamma hade inte brytt sig så mycket.

Men när man bor hos en annan familj måste man vara extra noga med allt. Trots det har jag glömt barnens lunchlåda, missat tiden till någon av deras träningar, fått min bil bort (helvetes) bogserad för felparkering, fått flat tire... vad heter det ens på svenska? punka på bildäcket, hängt tvätten fel i barnens garderob, ja men ni vet.

Då känner man bara aa men nu kan jag ju lika gärna åka hem hahah, har man dock en bra värdfamilj så påpekar dem det och är sedan lika glada igen. Det är väldigt skönt.

Men man vill alltid bli bättre, och nu kan jag alla rutinerna utan till. Hittar till alla barnens vänner utan gps. Vet exakt vad de gillar för mat och inte. Man lär sig!

Likes

Comments

New Jersey

Innan jag flyttade till den här familjen hade jag inte en aning om hur huset skulle se ut, när vi skypeade visade de bara mitt rum eftersom jag undrade. När min värdmamma sedan plockade upp mig och körde till huset för första gången kände jag bara wow. Jag kan fortfarande inte riktigt ta in hur bra vi har det, även om jag konstigt nog har lyckats vänja mig.

Det är stora hus, stora bilar och fina områden överallt. Jag kan känna ibland att jag kanske har fått en "dålig" bild av hur Usa faktiskt ser ut, då detta har blivit vardag för mig. Jag förstår att det inte är likadant överallt, men när man kör upp på uppfarten varje dag så känner jag hur lyckligt lottad jag är.

Jag är så tacksam och så glad över allt jag får vara med om här, det får mig att känna mig levande. Ni ska veta hur fin familjen är som bor här också, det är inte bara det yttre som är fint.

Likes

Comments

New Jersey

Jag, Simon (en kill aupair) och Emilie har bildat ett Coffee Squad. Så varje vecka träffas vi på ett café i Summit och snackar igenom allt som har hänt. Allt från jobb, till förra helgens galna festnätter till vad vi vill göra i framtiden. Vi passar bra ihop vi!

Likes

Comments

New Jersey

Jag är redo att börja blogga igen varje dag som jag gjorde i början. Jag kan börja med att säga att jag är så sjukt lycklig här, och att min flicka Riley frågade om jag vill extenda här ett år till. Jag vill jättegärna, samtidigt som jag vill se mer. Jag har trots allt till september att stanna här. Och därefter 6, 9 eller 12 månader till.

Likes

Comments

New Jersey - Hogtider

2016 till 2017 - Jag hinner knappt med i svängarna men är så glad att jag tog beslutet att flytta till New Jersey. Wow vilka fina vänner jag träffat.

Nyår firade jag med Maddie, Marieke, Iida och Sara i Connecticut i ett stort stort hus. Med nya polare och champagne. Slutade upp med att sitta i en truck och sedan åka en svinfin bil hem med en chaufför som öppnade dörrarna för oss och hade kavaj på sig. Ibland vet man inte vad som händer här, det bara händer.

Likes

Comments

New York

VÄRLDENS BÄSTA SARA HAR VARIT OCH HÄLSAT PÅ MIG!

Allt jag behövde var någon som kom från min lilla hemby och bekräftade att jag faktiskt har något som väntar på mig där hemma, och så kom hon.

Hon kom den 23e december och stannade till 2 januari och det är sjukt hur mycket vi hann med!!

Allt från SoHo, Little Italy, Brooklyn, Midtown, Downtown, till galna utenätter när vi kommer hem 9 på morgonen, och alla sightseeing grejer man kan tänka sig.

Likes

Comments

New Jersey - Hogtider

Julafton firades hemma hos mig, i Sverige firar vi ju som känt den 24e december men här firar man det den 25e.

Så den 24e åkte faktiskt vi in och klubbade i New York på Tao och Up & Down. Det var väl inte det roligaste jag varit med om, men värt ändå. Jag menar när kommer man få chansen igen att gå ut på julafton haha, that's a thing to do.

Den 25e möttes alla tjejerna (Jag, Sara, Maddie, Iida, Sarah och Emilie) på Shop Rite som kan jämföras med Ica. Vi handlade mat och efterätt och sedan träffades vi hos mig eftersom jag hade huset för mig själv i en vecka då mina värdföräldrar åkte till Karibien.

Vi lagade mat tillsammans, bakade och delade presenter. Så mysigt! Detta var första julafton utan mamma för mig.

Likes

Comments

New York - Nattliv

Lite bilder från mina två sista utgångar innan Sara kom och hälsade på. Först blev det en Lavo/PHD/Bounce/Up&Down/Avenue kväll som vanligt är detta de bästa, när man inte bara stannar på en eller två klubbar utan kör alla 5! Hade så kul att jag i slutet på kvällen inte ens åkte hem utan stannade på hotell i New York. På morgonen höll skulle jag träffa Alva men höll nästan på att missa vår träff för att jag sov halva dagen. Alla dessa nätter..

Nästa gång blev onsdagen då min favorit Promoter skulle åka iväg och resa en månad. Självklart var vi tvungna att gå ut en sista gång. Det var dessutom Tyttis födelsedag!!
Så vi efter jag jobbat åkte jag och Emilie till city för att gå på Bagatelle dinner (den är helt magisk), för att sedan sluta upp på Marquee Wednesday som är hip hop. Det slutade alltså inte klockan 2 som jag tänkte utan vid 5, behöver jag säga att jag skulle jobba dagen efter?

Likes

Comments