Nu har jag planerat och beställt allt vad jag kan inför flytten till Västerås. Det mesta är packat och klart. Blommorna är på ett bra blomhotell (har fått bild på en urtjusig blomma på en av mina blommor). Möbler och kartonger ska packas och förvaras i en container tills jag får min lägenhet i september. Städningen är beställd. Sen har jag uppbackning av min syster och svåger med det sista, en till skjuts till tippen. några grejer som inte var packade, besiktning av lägenheten osv. Kommer på nya saker som jag glömt hela tiden.

Så här går jag och är ambivalent, älskar sommaren och vill att den ska vara länge och samtidigt vill att det blir nionde september imorgon!

Nu när jag inte behöver åka och packa varje helg så får jag lite tid över till att börja lära känna min nya stad. Hitta grejer som jag gillar att göra. I fredags var jag och kollade på en loppis som jag bara har hört talas om men inte besökt. Jag hittade en invånare till min garnhylla så ny är vi två som väntar i lyan på att flytta in i lägenheten.
 Visst har han en härlig attityd?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Bland de sista dagarna i Södertälje blev jag kallad till intervju i Västerås. Den första platsen som jag jobbade på via bemanningsföretaget. Började i Flen och intervjun tyckte jag gick bra. Väntade och väntade och i slutet av maj kom ett enormt glädjande besked: Jag fick jobbet! Med början 2 juni. Det blev långa dagar i Flen för att arbeta in två dagar så jag skulle kunna vara med på två planeringsdagar med nya jobbet.

Hann med att göra en utflykt till Harpsund medans jag var kvar i Flen, något som för mig innebär historia. Gick där och såg framför mig: Tage och Aina Erlander på trappan eller på väg till kallbadet. Olof Palme vid tennisbanan. Tyvärr såg jag inte EKAN. Jag uppskattade att gå och strosa runt där.


Ordnade ett tillfälligt boende, litet och dyrt, i Västerås. Lägenheten i Vetlanda sa jag upp så den ska vara tömd till sista juli. Ganska så jobbigt att börja packa utan att veta till vilken adress grejerna ska till. Arbetet började och jag var på plats. Fick ett så varmt mottagande på jobbet. Försökte ta en bild men den visade inte hur fint de ordnat min arbetshörna, får eget rum till hösten.

Så var det bara det där med boendet... var och tittade på en lägenhet men den hade ingen hemkänsla. Dessutom var det så smutsigt att det var svårt att bortse från. Så första arbetsdagen fick jag ett erbjudande från ett annat fastighetsbolag! En jättefin trea i ett område byggt på 40-talet, med nytt fräscht badrum (inga svarta fogar mellan kaklet!). Det blir ett glapp mellan flytten från Vetlanda till inflyttningen på nya adressen men det kommer att bli bra till slut. Magen mår mycket bättre nu och det går lättare att packa.

Nu kan jag koncentrera mig på att lära mig de nya arbetsuppgifterna.

Likes

Comments

I onsdags var jag på väg på ett hembesök. Hade SL-appen på för att hitta till rätt adress och då var olyckan framme. Mobilen slant ur handen ner på asfalten och kraschade. Telefonen gick att ringa till men inget annat. Där fanns sms-biljetterna till hemresan på torsdagen.  Som tur var fanns tid och SJ kunde skicka biljetterna till min mail och jag kunde skriva ut dem. Gick till Tele2 butiken och köpte en ny mobil. Det blir en mobil som kommer jag kommer att NJUT ÅNGRA i två år. Tjusig, fin, avancerad och dyr. Duktig försäljare och okunnig köpare då blir det så.

Kom hem till min fullbokade torsdag. Började hos doktorn. Hon rekommenderade sjukgymnastik. Det är väl bra men då jag aldrig är hemma när vårdcentralen är öppen och ska det bli av måste det bli i Södertälje och då får jag antagligen betala själv för det. De visste inte hur det ska betalas, det är inte samma landsting.

Sen kom dagens sköna del, få fötterna fixade.

Efter det var det dags för bilprovning, två tvåor. Åkte till verkstaden och jag får åka dit med bilen på söndag och hämta den nästa fredag. Mellan tummen och pekfingret så skulle det kosta sådär tre-fyra tusen. Men bil måste/vill jag ha och den måste vara hel. Nästa stopp var tandläkaren, fick ta en privattandläkare då Folktandvården ringde återbud mitt i stöket med telefonen i onsdags. Ett hål skulle fixas, det tog 15 minuter och jag blev av med 1600 kronor.

För att kröna dagen så hade jag bokat tvättid...

Likes

Comments

Tredje resan kan vara mycket, för mig just nu är det att det är tredje gången jag åker mot Södertälje i år. Tredje gången jag är på ett nytt ställe via ett bemanningsföretag.

Det har varit en jobbig tid, det är mycket som varit knöligt. Att det är lite av kaos på jobbet är ett av villkoren som jag tycker är ok. Varför skulle någon hyra in via bemanningsföretag om det inte var kaos? Det jobbiga är att allt som borde rulla på i bemanningsföretaget som inte gör det.

Så här ser lyan nummer tre ut. En så stor tv som inte fungerade, men hade tur att det lönade sig att vara artig och lyssna på hyresägaren i en timme. Denne visade mig var antennurtaget var gömt. Efter att ha inhandlat antenn kan jag nu se på de vanliga kanalerna. Ni ska se mig klättra upp på stolen på morgonen! Skulle göra sig bra som en sketch. Badrummet kommer från en annat århundrande. Gjort för någon med längre ben en mig.

 
Det här är vad jag ser när jag tittar ut genom fönstret. Säkert jättefint när det blir lite grönt.

Nu är det en och en halv timme kvar och då är det bara bussen kvar innan jag är i lyan och nästa vecka börjar.

Likes

Comments


Det tog inte många sekunder för mig att plocka bort julgrejerna. Anledningen syns på bilden, mina julgrejor var disktrasan och handduken. Jag var inte hemma till första advent som är min julpyntartid. Sen var inte planen att jag skulle vara hemma julhelgen så varför anstränga sig?
 

Nu är julen slut och jag ska iväg på nya äventyr. 

Södertälje, here I come!

Äventyr blev det. När jag skulle låsa dörren och ge mig iväg ringde telefonen, mitt boende hade hakat upp sig. Någon skulle ringa mig och bestämma tid för möte och första natten skulle jag bo på hotell. Pratade med ägaren av fastigheten och bestämde tid till kl. 17,00 onsdag. Han hade mycket att säga om att hyra ut lägenheten i tredje hand. Och vem som skulle stå för kontrakt. Det är inte möjligt att skriva hur samtalen var. Samtal med min uppdragsgivare, jag vill inte stå på kvällen ock inte veta var jag skulle sova så jag bokades in två nätter på hotellet.  Inte direkt önskescenariot inför att börja en ny arbetsplats. Men nu har första dagen gått på min arbetsplats och jag har varit och träffat ägaren och kolla in stället där jag ska bo. Bara att konstatera att mina tidigare boende har varit lyxiga. Men jag får väl ta reda på var någon loppis finns. Det ända som är lyxigt är TVn, skulle tro att det är 60-70 tum. Men jag ska ju jobba och den mesta tiden ska jag sova när jag är i lyan så det ska nog gå. I morgon blir det taxi med stora väskan innan jag börjar jobba och efter arbetet inköp av mat.

Fortsättning följer.....

Likes

Comments

Att en vecka kan innehålla så mycket. 

I fredags var min sista dag på det uppdrag jag haft. Det har varit, som jag tycker, ett uppdrag som jag kallar smörigt (när något fungerar som det ska hela tiden). Träffat en massa trevliga och fantastiska människor. Fått mig berättade livsöden som jag lägger i min historieskatt. Det jag hoppas är att det jag lämnar efter mig är något som smälter in i det mönster som redan finns där.

På vägen hem fick jag höra att min svåger nog inte kunde räkna med att hans magoperation inte hade ett slut just där, utan att fortsättning följer. Det gör mig så ont att någon jag tycker om inte får ha hälsan.

På lördagen ringde min son och berättade att nu var det nog dags för dem att ta en vända till förlossningskliniken. Spännande. Sen kom beskedet att de fått åka hem för att vänta och om inte något hänt komma tillbaka på måndag kl.8. Senare på kvällen kom beskedet att en liten flicka kommit till världen. Nu har jag två barnbarn! Har varit och beundrat barnbarnet, hon är så söt och fin som bara en nyfött barn kan vara.

Igår kom nästa besked att min svåger har en mycket tuff tid framför sig med behandlingar av olika slag.

Känslorna och tankar har åkt berg och dalbana.

Att en vecka kan innehålla så mycket. 

Likes

Comments

Här sitter jag i lilla lyan och lyssnar på Zimmergren och Tengby i datorn. Ute ser det ut som om solen inte tänker gå upp idag. Med förra veckans hemfärd i färskt minne så stannade jag kvar i Hällefors. Hade tänkt åka in till Örebro och köpa julklapp till barnbarnet men väglaget var snorhalt så jag blev kvar här. Har bara slöat hela lördagen och tänker fortsätta med det idag.

 I veckan ska jag se om jag kan prata mig till att få se 50-tals lägenheterna som finns, en som är möblerad som arbetarna hade det och en lägenhet som är möblerad som tjänstemännen hade det.

Inte dåligt att ha fyra statyer av Milles.  Statyerna ligger i ett bostadsområdet. Missade att ta bild av den fjärde. Tog bilderna första helgen jag tillbringade i Hällefors.

 

Likes

Comments

Gårdagens körning hem var verkligen en mardrömsfärd, fast jag slutade tidigt och åkte redan kl.12. Slutade att räkna alla bilar i diket efter ett tag. Det tog nio timmar att komma från Hällefors till Vetlanda. Försökte köra åt sidan så jag inte skulle irritera andra, men omkörningarna var även de av mardrömskaraktär. Tidigare har jag kört den på fyra och en halv. Så det blir en resa upp på måndag och sen stannar jag där tills mitt uppdrag där är slut. Så det så!

Har precis mailat till föreningen jag är med i att jag inte kan vara med längre då jag inte kan göra de åtagande som det innebär att vara med i föreningen. Synd men mitt liv är ändå värt mer. Inga mer resor av det slaget som var igår. Men jobba måste jag så det får bli resor när vädret tillåter och det är ju inte något som man kan säga i förväg.

Nog med klagan!

Måste bara visa ett par bilder som jag tagit i Hällefors när jag promenerat till mina hembesök.Det väcker minnen. I automaten fanns cigarettpaket, godis och frukt. Bara tomma paket och plastfrukt men ändå! Tyvärr har någon inte uppskattat att den är kvar utan slagit sönder vissa fack. Men jag stod och mindes min klasskompis pappas färd i bara skjortan (ja, han hade andra kläder också på sig men inga ytterkläder) mitt i vintern där han stod och stoppade pengar i en automat av lite mindre storlek och med annat innehåll. Eftersom jag var där och såg det så blev det nog inte som han tänkt när han kom hem, men å andra sidan var han förberedd nästa gång.

Gick med ett leende på läpparna vidare till mitt hembesök.

I en trädgård såg jag den här kärran när jag "gick vilse" bland gatorna. Vilken tur att jag villade bort mig så jag fick se den.

Ha det så bra och kör försiktigt!

Likes

Comments

Åkte inte hem i helgen utan lekte lite turist. Så när frukosten var uppäten bar det iväg. Första anhalten var Grythyttan. Såg inte Carl-Jan, men har hört att han flyttat, så det var väl inte så konstigt.Drack en kopp te med kaka innan jag åkte vidare till


Det är härligt att gå omkring och njuta av byggnarrena och lugnet. Drack brunn gjorde jag.


Innan jag åkte hem åt jag en mycket god fisksoppa på Måltidens hus, efteråt så tog jag en liten svång i parken där.


Kunde bara inte åka förbi utan att ta en bild när jag var på väg till Loka Brunn. Det gäller att göra det bekvämt när man gör något som kanske inte är så nöjsamt.


När jag gick vid Loka Brunn fick jag se tre hus som låg så härligt utefter sjön. Skulle inte ha något emot att flytta in i någon av dem. Fast det är väl massor med mygg och flugor där...


En härlig dag med mycket vackert att titta på.

Likes

Comments

Så har jag kommit fram till nya destinationen. Blev mottagen som man ska bli. Fick guidning till nya lilla lyan. Klev in i en ljus hall.Sen får jag husera i ett riktigt kök.

Ligga och dra mig i soffan efter en anstängande dag.
Min lånade resväska fick följa med även denna gång som ni ser. Tycker att jag bor lyxigt.

Det är ett par kilometer till jobbet så jag har åkt bil de första dagarna då jag har behövt göra lite inköp. Har hittat en person som har en övernattningslägenhet här så jag kan få promenadsällskap här.
Blommorna jag fick i Västerås finns med mig. De är lika fina idag som när jag fick dem. Finns på bordet i rummet så jag ser dem när jag kollar på TV:n.

Är kvar över helgen så nu ska jag ut och kolla på Grythyttan och Loka Brunn.


Likes

Comments