Changing places, meeting with new people, leaving and repeating this all over again. 19 years, 3 countries, 5 different cities, 8 different schools, 3 different languages and there are the ones that I couldn’t manage to learn, countless people going through my life, sharing my path and leaving their footprints on my ground. Such a long sentence for a short life.

For the first time in my life I have been in the same place for such a long time. Smelling the same parfumes, walking the same streets and seeing the same old people. It will be hard, hard to stay when you crave to be away but the hardest part starts when other people leave while you stay.

Lately I have seen so many people packing up and strangely this time I was not one of them. It’s funny that I have never been at this side of the wall before and to be honest, I already didn’t like it at all, I don’t like the way they walk away as I stay.

I had so many goodbyes. So many goodbyes which were beginnings and so many ends which I never got to say goodbye at all. Too many friends who went away without knowing when or if they are coming back and so many strangers who will come back but you know you will never get to see them again.

I welcomed a lot of people to my home and to my heart. People from all around the world. My lovely sudden visitors… So many people who unpacked their luggage and who brought their love and affection.

I write these while I go to unpack my luggage at somewhere else in the world, while I take my love to other people. As I sit at my comfortable seat and the view from the window life seams so see through . I have learned a lot of things this year but unfortunately not to stay. /// I will always be leaving, to new places, to new people. ///

Take care.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Today at school, I received a text message from one of my host families in Sweden.

"We are coming to Milan with car now! Are you in the city?"

It was one of the happiest moments of my life. After almost a year to see them again was priceless! It reminded me that if you want to keep contact, you can always keep it and love is always there.

It reminded me once again that if you want to be cared you need to show how much you care. Because everybody needs love, attention and everyone is worthy or care.

It feels so good to have a lot of people who I love all around the world and also who always open their hearts and homes to me, who makes my life more meaningful.

Likes

Comments

You can call me whatever you want! I know who I am.

So I let you go, let you decide.

Let you decide what you wanna believe.

~D

Likes

Comments

Hej allihopa! Idag var en jätte varm och skönt dag i Milan! Igår kom jag hem så sent men jag kunde vakna så tidigt på morgonen och kunde gå på skolan! Jag hade en lektion kring kvart i nio på morgonen tills tolv! Då gick jag och Shrouk på ett restaurang nära Bocconi!

Efter lunchen gick vi till biblioteket och jobbade lite till! Kring klockan 4 kom jag hem och fortsatt jobba!

Kanske på onsdag ska jag träffa med Alexander för att ha lite fika! Vad synd att han åker tillbaka till Finland snart!

///

Hi everyone! Today was a very warm and nice day in Milan! Yesterday I came home very early but I could wake up very early this morning and could go to school! I had a lesson around quarter to nine in the morning till twelve! Then I and Shrouk went to a restaurant near Bocconi!

After the lunch, we went to the library and worked a little more! Around 4p.m., I came home and continued to work!

Maybe on Wednesday I will meet with Alexander to have some coffee break! How bad that he is going back to Finland soon!

Likes

Comments

På onsdag bokade jag mina bussbiljetter till Zürich för att träffa med mina familj! Jag började packa och på fredag var jag helt redo att lämna allt bakom och chilla lite!

Fredagen kring klockan 7 var jag äntligen i Züric HB! Min finaster moster hämtade mig från busstationnen! När jag kom men två av mina kusiner var hemma! Direkt term jag lämnade min väska i rummet, frågade Erol mig om jag vill gå ut med honom och hans kompisar som jag har redan träffat förut! Jag och han gick ut och träffade med David, Vinko, Santa och Simon! Som alltid hade vi det jätte bra tillsammans! Vi spelade kortspelar och drack öl efter det gick vi till några olika bar! Jag verkligen tycker om att vara med de! Att vara med de är bara helt fantastisk! Jag träffade med en tjej som bor i Zug men kommer från Finland! Hon kunde prata flyttade svenska eftersom sa hon mig hon hade släktingar som bår i Stockholm! Såååå fick jag prata svenska! Natten var så lång och vi gjorde så många saker! Jag och Erol kom hem ungefär klockan fyra och sov!

Dagen efter hade jag det jätte chill! Jag vaknade typ klockan ett Ahahhaha. Hade lite frukost och pluggade för skolan! Tittade på Modern Familj som vanligt! Asså jag älskar den där tv serien! Ni moster kolla på det! Typ klockan tio på kvällen vi bestämde att gå ut igen och på början var vi bara jag, Erol, David och Vinko men efter ett och halv timme sen kom också andra kompisar så blev vi nästan 10! Kvällen var så kul och nice! Jag verkligen älskar att vara på olika platser och känna lära mig nya personer!

Idag hade vi ett jätte stor brunch med familjen och några kompisar! Asså jag älskar maten! Brunchen tog ganska mycket tid men det var jätte kul och maten var sååååå gott!! Efter det packade jag upp och tog min buss till Milan! Nu är jag på väggen och om två timmar ska jag vara hemma!

Nästa vecka behöver jag att plugga så mycket! Vi får se om jag hinner att klara allt!

Likes

Comments

I am not always my best ~ part 1

Have never been more me than this ~ part 2

No belongings ~ part 3

Reality vs. Expectations ~ part 4

Likes

Comments

Idag fans det ett terroristattack i min stad! Det var första gången i Izmir. Dessa saker händer oftast i Istanbul eller Ankara! Här i Izmir vi tänkte att vi var säkra. Nu vet vi att inga är säkra. Det spelar ingen roll om du bor i Europa eller i Turkiet. Man är aldrig säkra i Världen.

Det var första gången som jag såg folk springer runt för att hitta någon väg att gå hem! Jag var en av dem, ringer mina föräldrar, min bror, mina vänner. Alla var bra, vilken tur. Nu är det hur vi kallar livet,  "tur".

Vi skulle vara där men tur att vi var inte.

Vi skulle se en terrorist men tur att vi såg inte.

Tur att vi fortfarande lever.

Några dagar sent när jag var i Istanbul, fans det också ett attack. Det var ett nattklubb, Istanbuls bästa klubb. Jag vet att det fans nästan 800 personer där och jag vet att det fans många som är döda. Jag såg många bilder, många bilder som ni kan inte tro på de är sant, många döda personer och alla är som mig. Alla är unga, typ 20 år gammal men inte äldre en 30. De skulle leva och njuta livet. Nu kan de inte göra saker som de ville göra.

Jag och mina kompisar tänkte på åka någonstans men mina och deras föräldrar sa vi måste stanna hemma. Vi stannade hemma. Vi lever.

Vi lever men det finns så många som är döda.

  • LIVET

Likes

Comments

Så skolan har börjat på riktig! På första dagen kom en av lärarna in klassen och direkt ge oss projektpapperna! Så nu har vi en projekt som vi ska välja ett ord och hitta en olika betydelse och efter det ska vi söka bilderna, jobba på färgerna, mönster. Vid slutat av första term ska vi göra en bok med allt. I andra termen ska vi göra en kollektion. På måndag kvällen gick jag till Libreria Bocca som är i Galeria Vittorio Emanuele! Träffade med en av min mammas kompis och hennes man som är en känd fotograf från Turkiet! Nu han gjorde sin egen fotografi bok och denna händelse var om boken! Fick jag träffa med en man som är faktiskt jätte ung men jobbar som en konst redaktör tror jag! Den här mannen är som hittade Murat Germen(turkisk fotograf) och erbjöd honom att göra en bok! Han sa att bodde han i Istanbul typ 5 år men han kommer från Italien. Efter vi pratade tog han min telefonnummer så tror att vi ska ha en liten fika senare!

Igår hade jag Accessories Laboratory som tog 5 timmar! Så tänka på ni har bara en lektion men 5 timmar ahahah! Det var jätte kul då! Jag vill gärna stanna där och försätta jobba! Vi direkt började göra lilla olika läderväskor! Det var första gången som jag syyde i mitt hela liv och jag var otoriligt dåligt på den hahahahaha. Jag bähövde ta bort trådens nu har jag många fula hål på väskan! Spelar inga roll, tror att jag ska fortfarande använda den för att visa mig själv blir jaeg bättre med tiden!

Igår var min lilla brors födelsedag! Jag saknar honom väldigt mycket! Vi pratade på telefonen och han sa att han saknar mig med! Jag får se om jag hinner att åka till Turkiet på vintern!

Idag började jag dagen med lite te och en fin frukost som jag tycker om att äta så mycket på dessa dagarna! Idag har jag ingen skolan så ska jag träffa med mina vänner på klockan halv över ett och köpa våra behöv för skolan! Nu har vi en list som vi måste köpa! Jag har inte ett gym medlemskap men har köpt en yoga matta så får jag tränar hemma!

(förresten skriver jag från min mobil så ibland byter min telefon ett ord med en annat. Om ni ser några ord som är inte vettigt, är det på grund av min telefon)

Likes

Comments

Så idag var det första dagen av skolan! typ klockan tre på eftermiddagen gick jag till skolan och fick träffa ed mina klass. Halv av klassen var Italiensk som jag tyckte väldigt konstigt eftersom är det en international program. Nu har jag jätte trevliga kompisar! En av de kommer från Holland och den andra kommer faktisk från Egypten men jag vet att bodde hon 8 år i Stockholm så fick jag prata svenska med henne! Det känns så konstigt att jag är från Turkiet och Schweiz, hon är från Egypten men ändå pratar vi Svenska. Ahahhahahah det vad kallar jag "globaliseringen". Efter Welcoming Day på skolan åkte vi till Doumo och hade det så bra, åt lite gelato. MUMMMSSS! Älskar italiensk glass! Den är verkligen bäst som finns!

Skolsystemet syns så olika än vad jag är van. Poängsystem och projekten ska vara jätte svårt! Jag måste klara den! Hoppas att det tar inte så långt tid att vänja sig i systemet. Jag tror att vi ska börja göra projekten direkt när skolan börjar! Håller tummarna!


Likes

Comments

Jag vet att det finns så många som undrar min familj historia. Nästan alla mina vänner vet på att jag är halv Schweizisk, halv Turkisk. Nu är jag hos min moster i Schweiz och tänkte på förklara allt hur kan jag vara Schweizisk och allt. Det ska vara ganska långt och jag ska dela så många bilder med er! Så nu kör vi!

Min mammas mor föräldrar heter Martha Maria & Josef Schurtenberger, som föd i Sverige och växte upp där!

De har två döttrar och två söner, som heter Maria, Emma, Werner och Josef. Och en av deras dotter, Maria är min mormor. Hon träffar med en man i Schweiz som faktiskt kommer från Jugoslavien men mest av hans familj flyttade till Turkiet, Izmir efter Ottomanska Rikets nedgång! Då blev det här person hennes man och Ferit heter han.

De hade två döttrar och en son. Ferah, Elçin, Ercan. När de var liten typ mellan 6-1 år gammal, Ferit och Maria tänkte på komma till Turkiet för semestern och planerade att kanske deras stora dotter kunde lära sig lite Turkiska eftersom pratade ingen av deras barn turkiska men tyska. På vägen till Turkiet tyvärr hade de en bilolycka. Det här bilolycka är när min mormor dog.

Det här kortet togs efter bilolyckan min stora moster och min mamma är på bilden. Efter bilolyckan åkte de inte tillbaka till Schweiz.

Alla läkare tänkte att min morfar skulle dö eftersom hade han en dåligare situation än min mormor men de hade det fel. När de var på sjukhuset min morfars syskon tog hand om barn. Min mamma och moster stannade hos hans bror och min morbror stannade hos hans syster. Samtidigt hans brors fru ( Meral) var gravid men hon förlorade sin barn då hade min mamma och moster ett speciellt bunden med henne.

Efter några månader min morfar gifte sig med annan kvinna eftersom det var så svårt för honom att ta hand om tre lilla barn och jobba samtidigt.

Den här kvinnan är som jag kallar mormor idag. Efter några år hade min morfar och andra mormor också en dotter. Morfar försätt att jobba i Schweiz så oftast åkte de där men aldrig flyttade dit igen. Barn växte upp i Turkiet men min stora moster flyttade till Schweiz när hon var typ 21, gifte sig med en man som är havl tysk och halv turkisk och hade tre barn.

Min mamma ville alltid flytta till Schweiz men då träffade henne med min pappa och stannade i Turkiet. Och det är därför jag och min bror växte upp i Turkiet. Kärlek.

Min morbror gifte sig med en kvinna som är turkiskt och flyttade till Schweiz och hade två barn.

Det är bara jag och min bror i familjen som föd inte i Schweiz. Nu får ni se lite bilder från mina kusiners barndom. Min mamma är oftast på bilderna. Och på den sista bilden får ni se min morfar med min stora kusin. Tyvärr fick jag inte träffa med min morfar. Han dog två år innan jag föd.

Nu får ni se mer bilder från min och min brors barndom! Jag och min bror växte upp med mina kusiner även om bodde vi i andra länder. De är som syskon för mig. Första gången när åkte jag till Schweiz, var jag 9 månader gammal och när första gången jag åkte dit ensam var jag bara två och halv år gammal.

Mina farföräldrar är så speciellt för mig. Jag älskar de som mina föräldrar. Min pappa och mamma skilde sig när var jag 5 så mina farföräldrar gjorde allt för att göra mig och min bror glad.

Älskar min farbror och min pappa också 😊

Och nu får ni se hur ser min familj (mamma sidan) idag🌸

Likes

Comments