I am not always my best ~ part 1

Have never been more me than this ~ part 2

No belongings ~ part 3

Reality vs. Expectations ~ part 4

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag fans det ett terroristattack i min stad! Det var första gången i Izmir. Dessa saker händer oftast i Istanbul eller Ankara! Här i Izmir vi tänkte att vi var säkra. Nu vet vi att inga är säkra. Det spelar ingen roll om du bor i Europa eller i Turkiet. Man är aldrig säkra i Världen.

Det var första gången som jag såg folk springer runt för att hitta någon väg att gå hem! Jag var en av dem, ringer mina föräldrar, min bror, mina vänner. Alla var bra, vilken tur. Nu är det hur vi kallar livet,  "tur".

Vi skulle vara där men tur att vi var inte.

Vi skulle se en terrorist men tur att vi såg inte.

Tur att vi fortfarande lever.

Några dagar sent när jag var i Istanbul, fans det också ett attack. Det var ett nattklubb, Istanbuls bästa klubb. Jag vet att det fans nästan 800 personer där och jag vet att det fans många som är döda. Jag såg många bilder, många bilder som ni kan inte tro på de är sant, många döda personer och alla är som mig. Alla är unga, typ 20 år gammal men inte äldre en 30. De skulle leva och njuta livet. Nu kan de inte göra saker som de ville göra.

Jag och mina kompisar tänkte på åka någonstans men mina och deras föräldrar sa vi måste stanna hemma. Vi stannade hemma. Vi lever.

Vi lever men det finns så många som är döda.

  • LIVET

Likes

Comments

Så skolan har börjat på riktig! På första dagen kom en av lärarna in klassen och direkt ge oss projektpapperna! Så nu har vi en projekt som vi ska välja ett ord och hitta en olika betydelse och efter det ska vi söka bilderna, jobba på färgerna, mönster. Vid slutat av första term ska vi göra en bok med allt. I andra termen ska vi göra en kollektion. På måndag kvällen gick jag till Libreria Bocca som är i Galeria Vittorio Emanuele! Träffade med en av min mammas kompis och hennes man som är en känd fotograf från Turkiet! Nu han gjorde sin egen fotografi bok och denna händelse var om boken! Fick jag träffa med en man som är faktiskt jätte ung men jobbar som en konst redaktör tror jag! Den här mannen är som hittade Murat Germen(turkisk fotograf) och erbjöd honom att göra en bok! Han sa att bodde han i Istanbul typ 5 år men han kommer från Italien. Efter vi pratade tog han min telefonnummer så tror att vi ska ha en liten fika senare!

Igår hade jag Accessories Laboratory som tog 5 timmar! Så tänka på ni har bara en lektion men 5 timmar ahahah! Det var jätte kul då! Jag vill gärna stanna där och försätta jobba! Vi direkt började göra lilla olika läderväskor! Det var första gången som jag syyde i mitt hela liv och jag var otoriligt dåligt på den hahahahaha. Jag bähövde ta bort trådens nu har jag många fula hål på väskan! Spelar inga roll, tror att jag ska fortfarande använda den för att visa mig själv blir jaeg bättre med tiden!

Igår var min lilla brors födelsedag! Jag saknar honom väldigt mycket! Vi pratade på telefonen och han sa att han saknar mig med! Jag får se om jag hinner att åka till Turkiet på vintern!

Idag började jag dagen med lite te och en fin frukost som jag tycker om att äta så mycket på dessa dagarna! Idag har jag ingen skolan så ska jag träffa med mina vänner på klockan halv över ett och köpa våra behöv för skolan! Nu har vi en list som vi måste köpa! Jag har inte ett gym medlemskap men har köpt en yoga matta så får jag tränar hemma!

(förresten skriver jag från min mobil så ibland byter min telefon ett ord med en annat. Om ni ser några ord som är inte vettigt, är det på grund av min telefon)

Likes

Comments

Så idag var det första dagen av skolan! typ klockan tre på eftermiddagen gick jag till skolan och fick träffa ed mina klass. Halv av klassen var Italiensk som jag tyckte väldigt konstigt eftersom är det en international program. Nu har jag jätte trevliga kompisar! En av de kommer från Holland och den andra kommer faktisk från Egypten men jag vet att bodde hon 8 år i Stockholm så fick jag prata svenska med henne! Det känns så konstigt att jag är från Turkiet och Schweiz, hon är från Egypten men ändå pratar vi Svenska. Ahahhahahah det vad kallar jag "globaliseringen". Efter Welcoming Day på skolan åkte vi till Doumo och hade det så bra, åt lite gelato. MUMMMSSS! Älskar italiensk glass! Den är verkligen bäst som finns!

Skolsystemet syns så olika än vad jag är van. Poängsystem och projekten ska vara jätte svårt! Jag måste klara den! Hoppas att det tar inte så långt tid att vänja sig i systemet. Jag tror att vi ska börja göra projekten direkt när skolan börjar! Håller tummarna!


Likes

Comments

Jag vet att det finns så många som undrar min familj historia. Nästan alla mina vänner vet på att jag är halv Schweizisk, halv Turkisk. Nu är jag hos min moster i Schweiz och tänkte på förklara allt hur kan jag vara Schweizisk och allt. Det ska vara ganska långt och jag ska dela så många bilder med er! Så nu kör vi!

Min mammas mor föräldrar heter Martha Maria & Josef Schurtenberger, som föd i Sverige och växte upp där!

De har två döttrar och två söner, som heter Maria, Emma, Werner och Josef. Och en av deras dotter, Maria är min mormor. Hon träffar med en man i Schweiz som faktiskt kommer från Jugoslavien men mest av hans familj flyttade till Turkiet, Izmir efter Ottomanska Rikets nedgång! Då blev det här person hennes man och Ferit heter han.

De hade två döttrar och en son. Ferah, Elçin, Ercan. När de var liten typ mellan 6-1 år gammal, Ferit och Maria tänkte på komma till Turkiet för semestern och planerade att kanske deras stora dotter kunde lära sig lite Turkiska eftersom pratade ingen av deras barn turkiska men tyska. På vägen till Turkiet tyvärr hade de en bilolycka. Det här bilolycka är när min mormor dog.

Det här kortet togs efter bilolyckan min stora moster och min mamma är på bilden. Efter bilolyckan åkte de inte tillbaka till Schweiz.

Alla läkare tänkte att min morfar skulle dö eftersom hade han en dåligare situation än min mormor men de hade det fel. När de var på sjukhuset min morfars syskon tog hand om barn. Min mamma och moster stannade hos hans bror och min morbror stannade hos hans syster. Samtidigt hans brors fru ( Meral) var gravid men hon förlorade sin barn då hade min mamma och moster ett speciellt bunden med henne.

Efter några månader min morfar gifte sig med annan kvinna eftersom det var så svårt för honom att ta hand om tre lilla barn och jobba samtidigt.

Den här kvinnan är som jag kallar mormor idag. Efter några år hade min morfar och andra mormor också en dotter. Morfar försätt att jobba i Schweiz så oftast åkte de där men aldrig flyttade dit igen. Barn växte upp i Turkiet men min stora moster flyttade till Schweiz när hon var typ 21, gifte sig med en man som är havl tysk och halv turkisk och hade tre barn.

Min mamma ville alltid flytta till Schweiz men då träffade henne med min pappa och stannade i Turkiet. Och det är därför jag och min bror växte upp i Turkiet. Kärlek.

Min morbror gifte sig med en kvinna som är turkiskt och flyttade till Schweiz och hade två barn.

Det är bara jag och min bror i familjen som föd inte i Schweiz. Nu får ni se lite bilder från mina kusiners barndom. Min mamma är oftast på bilderna. Och på den sista bilden får ni se min morfar med min stora kusin. Tyvärr fick jag inte träffa med min morfar. Han dog två år innan jag föd.

Nu får ni se mer bilder från min och min brors barndom! Jag och min bror växte upp med mina kusiner även om bodde vi i andra länder. De är som syskon för mig. Första gången när åkte jag till Schweiz, var jag 9 månader gammal och när första gången jag åkte dit ensam var jag bara två och halv år gammal.

Mina farföräldrar är så speciellt för mig. Jag älskar de som mina föräldrar. Min pappa och mamma skilde sig när var jag 5 så mina farföräldrar gjorde allt för att göra mig och min bror glad.

Älskar min farbror och min pappa också 😊

Och nu får ni se hur ser min familj (mamma sidan) idag🌸

Likes

Comments

Idag träffade jag med Fernanda efter två år! Hon har också flyttat till Milan från Mexico! Det var ver verkligen så fint att få hälsa med henne! Vi pratade så mycket om våra utbytesår i Sverige som var grymbra! Vi har varit i Navigli, den är samma plats med igår som träffade jag med mina de andra vänner. Jag hade en tequila sunrise och de hade öl och kvällen var varav så himla mysit! Idag åt Fer och jag vegansk mat och det var jättegott! Och hade lite fika och kaffe efter det!

Kring klockan 18.00 åkte jag till Duomo bara för att gå runt litegrann! Jag hitta en jätte fin bokhandel och köpte en bok för lära mig italienska! Utan att veta italienska, blir det mycket svårare! Så bestämde jag mig att jag ska lära mig italienska så snart som möjligt! Tror att det ska inte vara lätt men ändå vet jag att jag slav klara den! Åtminstone gjorde jag det med svenska även om jag är inte så bra på språket! 

Likes

Comments

Idag var jag så lat, så gjorde jag inget speciellt bara stannade hemma och lågade matt för mig själv! Jag hade Smoothie för frukosten, linssallad för lunch och hade en tidigt middag typ klockan halv fem, åt tofuburgare med lite sallad! Också hade några mellanmål! Tyvärr att hade jag en liten olycka och en av våra pannor är helt värdelös! Jag vill skrika som "BRA JOBBAT DORA!!!". Alla tjejer som bor med mig är bortta nu för några dagar och ska jag stanna hemma helt ensam tills söndagen!

Också vet inte varför men på dessa dagarna äter jag så mycket och känner mig hungrig hela tiden. Tycker att det är inte normal eftersom tränar jag inte längre som jag gjorde i Turkiet. Måste fixa ett gym för att träna snart men jag ska till Schweiz och ska stanna där hos min moster och kusiner nästan en vecka. När jag kommer tillbaka, ska jag fixa den!

Kring klockan nio ska jag träffa med Andreá, Giulia, Davide och Sofia! Efter våra utbytesår i Sverige, efter två år ska vi äntligen träffa igen! Jag känner mig så glad när jag tänker på att har jag vänner överallt i världen! I Japan, Australien, Amerika, Norge, Spanien, Thailand... Tror att vi ska dricka dricker, prata och ha det så mysigt!

Och tänkte på dela mina favorita låter med er imorgon eller senare ikväll!

Likes

Comments

​Idag vaknade jag upp och tänkte på åka till skolan för första gången bara för att se var exakt ligger den! Det tar 30 minuter att gå till skolan och jag har alltid gick till skolan i mitt liv! Även i Sverige när vi hade -30 grader kallt ute. Skolan var så fint och hade ett mysigt trädgård som är väldigt grönt! 

Då kom jag hem och snart går jag till mattaffären! Jag behörver verkligen handla så snart som möjligt! Nu har jag bara lite ost och linser hemma. Det är inte nog speciellt när man äter vegetarisk! 

Likes

Comments

Så idag flyttade jag äntligen till mitt lägenhet och sa hejdå till min finaste mamma som åkte tillbaka till Turkiet! Och sedan klockan ett uppackade jag allt som jag hade med mig, har köpt några grejer, bäddade sängen, städade rummet!

Jag är nu klara med allt och ligger på sängen helt död. Jag har en liten lägenhet som jag delar med tre andra tjejer! Två av de är italiensk och en av de kommer från Holland. Tyvärr är jag så dåligt på att lera mig nya namn. Alla tyckte jag ser så äldre än jag faktiskt är. När tjejerna hörde att jag var 18 år gammal, sa alla att jag var så små men ser så äldre! De var verkligen överraskad! Jag vet jag är ung men tycker att jag kan klara allt som framför mig! Ni får se lite bilder här nedan från mitt lägenhet!!!

Likes

Comments

Jag har varit så upptaget hela dagen! Men ändå fixade jag allt!! Nu har jag ett italiensk telefonnummer! Ska flytta till mitt lägenhet imorgon och Fernanda har flyttat till Milan från Mexico! Tror att vi ska träffa snart!

Efter en lång dag äntligen mysar jag med lite vitt vin och vegetarisk lasagne!

Likes

Comments