Header

Sitter i en hotell-lobby i stan och väntar på mitt tåg. Jag lämnade huset lite innan och eftersom jag är inte är en stor fan av barer så var en femstjärnig hotells lobby det närmsta jag kunde komma ett café just nu, haha. Sedan mitt senaste inlägg har jag hunnit träffa på Roger Casale och prata med honom igen om kommande projekt. Vi var ute och drack varmt vin, jag, Julie och han vilket var jätte trevligt och väääldigt politik-rikt, haha. Idag lärde jag mig något av honom som han kallar för elevator-brief - att alltid ha en kort presentation om sig själv redo som man hinner säga under 30 sekunder. Presentationen ska innehålla vem du är, vad du gör och föreslå ett eventuellt nästa möte mellan er.

Bild från förra julen i Dubai då jag saknar solen lite extra idag!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Sitter i kafeterian i parlamentet, slutade för mer än två timmar sedan men kom hit för att få lite jobb gjort, träffade dock först på Csaba Sogor som är en MEP från Rumänien. Vi pratade om de hemlösa barnen som lever på gatan i olika slag. Han säger att problemen är väldigt komlipecerade och att de knappt finns några lösningar så vi hade en liten debatt om enkelheten i att hjälpa barn som är döende. Jag har varit i Bukarest och sett med egna ögon hur akut situationen är, men förstår att hela samhällsstrukturen behöver lite ompyssling, speciellt statens prioriteringar med deras budget.

På morgonen deltog jag och Giseala (Julie Wards assistant) i en debatt om att skydda barn från pornografi med Anna Maria Corazza Bildt. Det var givande och ett viktigt problem som jag öppnade ögonen för faktiskt. Jag lyfte också frågan om barns delaktighet och vikten av att lyssna på barnen om frågan som blev väldigt uppskattad.

Jag följde med Julie på en demonstration på eftermiddagen för att hon skulle hålla ett tal. Det var kurder som demonstrerade för frihet av Öcalan bakom parlamentet.

Nu ska jag röra mig hemåt och sova en stund, vaknade tidigt då vi hämtades upp 7.30 för ett frukostmöte om olika ''societies'' i parlamentet för MEPs. Superfint nära ambassaderna och så roligt att jag fick sitta med! Jag åker tillbaka Bryssel ikväll! x

Likes

Comments

Hej och välkomna!

Äntligen, efter om och men, så har jag bestämt mig för att kicka igång detta! Jag har faktiskt bloggat i mer än 3 år förr så jag vet att jag har stort intresset för det, och nu ska jag ta mig tiden och göra det! Detta inlägg skriver jag från Strasbourg i Frankrike, jag är här för att jobb i europa parlamentet och det finns så mycket intressant att visa här! Därför är det perfekta tillfället att börja blogga!

Till elefanten den stora i rummet, vad gör jag i Frankrike? Var inte jag i Belgien? Varför är jag på Europa parlamentet? Hur kommer man in i liknande jobb? Vad är det jag gör med mänskliga rättigheter egentligen? Dessa frågor har ställs till mig så många gånger och nu ska jag berätta om det jag gjort/gör. Jag kommer nog försöka blogga minst en gång i veckan. 

Nu måste jag göra mig i ordning för att gå omkring i julmarknader med Julie som hämtar upp mig om några minuter! x


​Me and Tako outside the parliament in Brussels. 

Likes

Comments

Körde ett kvällspass idag i form av cardio (5min uppvärmning i hastighet 6.4, 10min i hastighet 5.4 och lutning 15, 10min jogging i hastighet 9.5 och 8min intervaller 20x50) och lite squats och massa stretching/handstands/back rolls och lite pingis som jag vann på?! Haha! Lite stolt som tog mig till gymmet idag, det var en sådan regnig dag då man inte känner för det! 

Likes

Comments