Jag tror att denna vecka kommer gå läskigt fort. Jag jobbar ju måndag till torsdag och snart är min sista vecka slut innan skolan börjar nästa vecka. Detta är bästa sommarjobbet som någon kan få och jag är taggad inför höstlovet då jag kommer tillbaka för måndag och tisdag.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Är så lyckligt lottad! Jag har världens bästa sommarjobb ❤️😍

Likes

Comments

Men jaha, jag lyckades glömma bloggen igen 😅. Jaja, mina tre veckor med jobb på gården är klara och nu har jag inte jobb där på två veckor tills vecka 30 och fortsatt till 33. Dessa två veckor jag är så kallad ledig nu så har jag ett annat jobb (iaf denna vecka 28). Jag hjälper till på min pappas kompis bilskrot där jag klipper kablar nu kommande veckan och känner att de är ett ganska så lätt jobb för lilla mig. Jag är böjd och känner att jag kommer allt närmare mitt körkort och målet om att komma hemifrån. Igår (söndag) fick jag övningsköra till Enköping. Min längsta sträcka hittills och jag är riktigt nöjd. Bästa!!!

Likes

Comments

Jag har fått SJÄLV leda en häst till stallet. Alltså utan någon vid mig som är så kallad "kunnig". Jag känner mig stolt över mig själv att genom mitt sommarjobb övervinna min hästskräck och kämpa för att bli bekväm vid större djur som i sin majestätiska form tar plats. Dessa djur ska respekteras och av den respekten jag känner för dem gör mig mig tillbakadragen men inte nu (inte så mycket) längre!🎉🎉🎉🐴🐰🐱🐮🐑🐓

Likes

Comments

Ja, nu är jobbveckan slut och börjar igen nästa vecka. Min vecka har varit utanför "lådan" kan man ju lova. Min måndag (första arbetsdagen på gården) jag och en till gick för att hämta hästar från en hage inte så långt bort och på vägen tillbaka så kör en traktor förbi. Jag är ingen hästvan människa och då metar jag de verkligen. Hästen blir rätt för de höga ljudet och hoppar till samt ökar sin fart. Som sagt jag är inte van vid hästar och jag visar en enorm respekt till dessa stora och magnifika djur. Jag själv blir rädd av hästens reaktion och min andning blir tyngre. Men kollegan jag gick med guidade mig om hur detta skulle hanteras. Så som hon sa åt mig att göra, andas ut, slappna av och gör inte saken värre för oss (hästen och jag). Jag blev lugn så blev hästen de också. Min tisdag såg inprincip likadan ut utan de att hästen blev rädd. Hästar hämtas ur sina hagar och tas upp till stallet för att bli lite ompysslade samt att de ska in till labbet för att de ska ta blod. De är väldigt intressant att se på faktiskt. Alla djur på gården (hästar, kor, får, kaniner, marsvin och höns) är blodgivare och bidrar till forskning och annat som de kan tänkas behövas till. Tisdagen slutade med städning av hönshuset och sedan en hemfärd. Onsdagen såg dock Väldigt annorlunda ut för min vardag. Jag fick lära mig att ett får inte är så sött och fluffigt (jo de är de men de är även så mycket mer) men också att de är riktiga muskelknuttar. Jag har lärt mig hur man rakar, lastar på vagn och hur man fångar in ett får. Eftermiddagen gick åt städning och målning. Torsdagen (idag) var endast en massa saker som behövdes en omtagande hand men även de faktumet att jag för första gången gick in till hönsen helt själv och då märkte jag att en höna satt mellan skyddet och dörren och hade inte mycket möjlighet till att komma bort. Snabbt fiskade jag upp telefonen min ur fickan och ringde min "chef" för hjälp. Hon sa att jag skulle försöka men att hon skulle komma så fort hon kunde. Jag fick en idé och tog upp knäckebrödet jag hade i fickan och kastade in småbitar i deras inhägnad och hönan blev då snabb med att ta sig till de torra och knapriga brödet. Problemet löst och jag plockade alla ägg och målade i stallet resten av dagen.

Min vecka har varit händelserik och jag är så glad över de sommarjobb jag har. Att få vara omkring djur hela dagarna långa är verkligen något som jag håller hårt om hjärtat och jag hoppas på många sommar hos dem på gården.

Ha en bra midsommar!

Lotta 😊

Likes

Comments

Sommarlovet har börjat för ca en vecka sedan och nu har mitt sommarjobb fått sin start. Jag jobbar på en gård med hästar, kor, kaniner, marsvin, höns och får. Jag har sammanlagt 7 veckor med jobb utav tio och jag är så taggad! Jag är osäker bland hästar och jag har en enorm respekt för dem. Jag hoppas på att få övervinna denna rädsla under de kommande veckorna!

Ha de gött haj!😁

Likes

Comments