Ja, nu är jobbveckan slut och börjar igen nästa vecka. Min vecka har varit utanför "lådan" kan man ju lova. Min måndag (första arbetsdagen på gården) jag och en till gick för att hämta hästar från en hage inte så långt bort och på vägen tillbaka så kör en traktor förbi. Jag är ingen hästvan människa och då metar jag de verkligen. Hästen blir rätt för de höga ljudet och hoppar till samt ökar sin fart. Som sagt jag är inte van vid hästar och jag visar en enorm respekt till dessa stora och magnifika djur. Jag själv blir rädd av hästens reaktion och min andning blir tyngre. Men kollegan jag gick med guidade mig om hur detta skulle hanteras. Så som hon sa åt mig att göra, andas ut, slappna av och gör inte saken värre för oss (hästen och jag). Jag blev lugn så blev hästen de också. Min tisdag såg inprincip likadan ut utan de att hästen blev rädd. Hästar hämtas ur sina hagar och tas upp till stallet för att bli lite ompysslade samt att de ska in till labbet för att de ska ta blod. De är väldigt intressant att se på faktiskt. Alla djur på gården (hästar, kor, får, kaniner, marsvin och höns) är blodgivare och bidrar till forskning och annat som de kan tänkas behövas till. Tisdagen slutade med städning av hönshuset och sedan en hemfärd. Onsdagen såg dock Väldigt annorlunda ut för min vardag. Jag fick lära mig att ett får inte är så sött och fluffigt (jo de är de men de är även så mycket mer) men också att de är riktiga muskelknuttar. Jag har lärt mig hur man rakar, lastar på vagn och hur man fångar in ett får. Eftermiddagen gick åt städning och målning. Torsdagen (idag) var endast en massa saker som behövdes en omtagande hand men även de faktumet att jag för första gången gick in till hönsen helt själv och då märkte jag att en höna satt mellan skyddet och dörren och hade inte mycket möjlighet till att komma bort. Snabbt fiskade jag upp telefonen min ur fickan och ringde min "chef" för hjälp. Hon sa att jag skulle försöka men att hon skulle komma så fort hon kunde. Jag fick en idé och tog upp knäckebrödet jag hade i fickan och kastade in småbitar i deras inhägnad och hönan blev då snabb med att ta sig till de torra och knapriga brödet. Problemet löst och jag plockade alla ägg och målade i stallet resten av dagen.

Min vecka har varit händelserik och jag är så glad över de sommarjobb jag har. Att få vara omkring djur hela dagarna långa är verkligen något som jag håller hårt om hjärtat och jag hoppas på många sommar hos dem på gården.

Ha en bra midsommar!

Lotta 😊

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Sommarlovet har börjat för ca en vecka sedan och nu har mitt sommarjobb fått sin start. Jag jobbar på en gård med hästar, kor, kaniner, marsvin, höns och får. Jag har sammanlagt 7 veckor med jobb utav tio och jag är så taggad! Jag är osäker bland hästar och jag har en enorm respekt för dem. Jag hoppas på att få övervinna denna rädsla under de kommande veckorna!

Ha de gött haj!😁

Likes

Comments