Igår var det dags för första vägningen efter att jag skrivit in mig på Viktväktarna.
Jag har skrivit upp allt jag har ätit i appen hela veckan och jag o min dotter Malin har varit på gymmet två gånger.
I måndags var vi på Zumba, vilket mest innebar att jag gick åt fel håll...haha, skämt åsido men det var kul😀
I onsdags var vi på Step Intense, extremt jobbigt men också det väldigt kul.
Så till saken, jag har varit duktig i veckan och jag känner verkligen att jag har varit noga men ändå trodde jag faktiskt att jag skulle gått upp för jag är sååå svullen. Vätska i benen och magen känns som en ballong.
Jag blir sådan när det är "den tiden på månaden" men jag tänkte att det gör ingenting om det är så för då tar jag igen det nästa vecka.
Men, jag hade gått ner!!! -0,9 kg 😱👍🏻

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Insåg för några veckor sedan att jag behöver mötena på Viktväktarna för att hålla fokus och motivation.
Kontaktade en kompis som jag vet går i Borås och rådfrågade vilket ledde till att jag i torsdags skulle åka in och registrera mig som All-inclusive medlem.

Eftersom jag var online medlem redan var det inte några bekymmer alls. Var med på mötet och kände verkligen att nu jäklar blir det bra.
Har varit med förut och känner verkligen att mötena ger den där lilla extra energin för att motivera sig och typ koncentrera sig på uppgiften 😀
Fick dock inte ett bra avslut på kvällen eftersom jag fick en j-a p-bot på 700kr.....
Kan inte skälla på någon annan eller överklaga då jag parkerade som en kratta...,
Bara att betala och se glad ut😬😬😬

Likes

Comments

Igår startade Elin en Lätt C1 dressyr i Kungsbacka. Hon skulle egentligen startat Lätt B1 också men eftersom det idag är hopptävling på hemmaklubben så strök vi ena klassen.
Vi åkte från stallen 06:30 och var framme ca 07:30.
Star var som vanligt ganska pigg, det märks så väl på honom att han tycker att det är kul att få komma ut och visa upp sig.
Han såg fin ut på framridningen och inne på banan tände han till lite extra. Var extremt taggad och blev kanske lite hastig i sin framtoning men Elin lyckades hålla honom någorlunda lugn ändå. Största missen blev att han backade i halten men det var inte så farligt.
Trots en något övertänd ponny så fick hon fina 65.000% och vi fick sitta i en dryg timme och vänta på att alla skulle starta men hon lyckades hålla undan och blev placerad på en andra plats.
En glad och nöjd dotter😊

Idag är det dags att ladda om för nu är det daga för ponnyhoppning och de startar två klasser. Själv ska jag vara funktionär hela dagen så det blir en låååång dag då vi har ca 200 starter. Men det är så roligt så det gör ingenting.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Idag har jag och Elin varit i Tosseryd utanför Borås på en Pay & Ride. På söndag ska hon starta en "riktig" tävling i Kungsbacka så vi ville prova lite och se hur formen är.

Hon har tränat två gånger de sista veckorna för en dressyrtränare och där fått mycket tips och övningar att arbeta med hemma när hon rider. Vi tränar ju hoppning en gång i veckan men eftersom Elin inte riktigt vet om hon vill satsa på hoppning eller dressyr ännu så föreslog jag en tränare och att hon skulle testa för att se om det gav någonting.

Eftersom vi dessutom är på jakt efter en D-ponny till henne snart då vår gamle trotjänare börjar bli lite liten så är det ganska viktigt att veta vad hon vill göra i framtiden. Visst kan hon få tag i en bra allround ponny som fixar bägge delarna men det är ändå bra att fundera lite på vad man vill.

Jag är absolut inget proffs på det här med ridning men när jag såg Elin rida idag så såg jag jättestor skillnad mot innan. Han var mycket stadigare i sin form och gick verkligen fram för skänkeln. Innan har hon alltid fått på protokollet att han är snedställd och det var inte tal om det idag.

Fina siffror överlag resulterade i 67,407 % vilket är mer än godkänt. Vi är laddade inför söndagen då hon startar 08:28 vilket gör att vi får åka från stallet 06:30........

Jippie, kul att vara ponnymorsa :)


Återkommer med hur det går på söndag.

På måndag har vi även en rätt så stor ponnytävling på hemmaklubben i Bollebygd men nästan 200 starter. Elin startar i två klasser och jag ska vara funktionär så det lär bli en lång dag. Hela Gotalaget ska vara med så det blir en bra genomkörare inför nästa helg.

Ja som sagt, det är mycket häst nu men tävlingssäsongen har ju precis börjat och jag älskar det här.

Likes

Comments

I söndags var vi i Ulricehamn med vårt ponnylag i Gota cupen 2017. Även om det inte bedrivs någon ridskoleverksamhet på Bollebygds Ridklubb för tillfället så har vi ändå ganska många tävlingsryttare och i år har vi fått ihop ett fantastiskt ponnylag. Det är nästan samma lag som vi hade förra året men skillnaden är att nu har de tränat och övat och har blivit så duktiga.

Förra året gick Elin inte runt en enda gång på Gota (det är tre deltävlingar) och det var knappt något av våra ekipage som gjorde det, men i söndags var det sån skillnad. Tre av tjejerna nollade, varav en var Elin och en av tjejerna prickade idealtiden precis. Alla kom runt, några med lite rivningar och kanske något stopp men ALLA kom i mål. Helt fantastiskt och vi hade en jättehärlig dag. Solen sken och stämningen i laget var på topp.

Laget blev tilldelade en tredjeplats och fick rosetter och var jätteglada. Två dagar senare fick vi reda på att de hade räknat fel i domartornet och vi blev placerade på fjärde plats istället men fick behålla rosetterna. Ganska dåligt att de inte kunde räkna rätt ifrån början men våra tjejer gjorde ett kanonjobb oavsett och det taggar dem bara till att göra ännu bättre nästa gång.

Nästa helg, den 23 april är det dags för omgång 2 och vi är som sagt taggade till tusen.

Likes

Comments

Solen skiner och jag är på väg till jobbet.
Varit väldigt dålig på att uppdatera men det har hänt så mycket de sista veckorna.
Ett längre inlägg om detta kommer ikväll, men jag kan i alla fall konstatera att livet är ganska skönt just nu.
Våren är på gång och familjen mår bra. Vad mer kan man begära egentligen?
Ha en bra dag i solen!!! ☀️☀️☀️

Likes

Comments

Igår kväll var vi som sagt på födelsedagsmiddag hos min yngste son Joakim och hans sambo Sofia.
Joakim fyllde 24 år i torsdags och vi skulle fira honom lite.
Malin o Elin hade fixat presenter, en jättefin t-shirt som satt kanon och ett Pokémonspel till Nintendo.
Sofia hade som vanligt lagat en underbar middag och Niklas o hans sambo Nathalie var där också.
Sen var ju naturligtvis mitt fantastiska barnbarn Liam med också ❤
Han är så underbar, 9 månader nu och ett riktigt litet charmtroll.

Likes

Comments

Hemkommen efter en tvådagars-konferens på Marstrand med kommunkontoret, känner mig inspirerad och glad över att jag fick åka med. Vi var ca 60 personer som åkte upp i torsdags vid lunch.

Vi bodde på Marstrand Havshotell och hade konferens i deras lokal "Vinden", längst upp i huset. Hade säkert varit en fantastisk utsikt om vädret varit bättre men vi hade verkligen inte tur med det. Dimmigt och disigt och regnigt så vi såg knappt fästningen när vi stod på kajkanten på själva Marstrandsön.

Men vi hade det bra ändå, själva konferensen hade temat digitalisering och hälsa vilket ju är väldigt aktuellt alltid.

Våran IT-avdelning hade det lite svettigt vid ett par tillfällen när tekniken strulade men löste det galant. Vi hade presentationer av respektive avdelning och vi på personal hade satt samman en liten "rap" som vi framförde till publikens jubel. Fantastiskt roligt att bjuda på lite underhållning :)

Vi fick en guidad tur på Marstrand och det var väldigt intressant, jag ha läst Ann Rosmans böcker och känner till historien om öarna så det gav lite extra tycker jag. Just när vi gick var det nästan uppehåll i alla fall och det var skönt att komma ut lite i friska luften.

Efter turen på Marstrand hade vi lite fri tid innan middagen som serverades 20:30 så då gjorde vi oss iordning och hade lite trevligt mingel i ett av våra hotellrum. Middagen drog verkligen ut på tiden och vi var inte färdiga förrän vid 23:30, det var lite segt men vi avslutade kvällen på "Vinden" med lite lekar. Kom i säng vid 00:30 så det var inte så farligt sent.

Jag är väldigt morgonpigg så jag vaknade av mig själv kl 06, kollade på nyheterna och var nere till frukosten kl 07. Vi checkade ut och sen fortsatte konferensen till ca 12 innan vi åt lunch och begav oss tillbaka till Partille.

Vi var bjudna på middag hos min son Joakim och hans sambo Sofia på kvällen så jag åkte hem ganska tidigt från jobbet. Ska arbeta hemma i helgen då det "försvann" två arbetsdagar nu när vi var borta men det var det värt absolut.

Återkommer om middagen senare :)

Likes

Comments

Vilken fantastisk helg vi har haft!

Helt otroligt väder och helt plötsligt blir allting så mycket enklare, bara solen skiner så är livet på topp känns det som.

Igår gjorde Malin och Saint Amore sin riktiga tävlingsdebut. De har bara varit ute på två stycken Pay & Jumps, den ena i Kungsbacka dit de red då det var samtidigt som Malin hade med honom på skolan. Den andra var på Bollebygds ridklubb där han tränar varje vecka och således känner till ganska bra och inte tycker är något konstigt alls.

Nu åkte vi till Marks Ridklubb och Madeleine hade med sig Normandie (Kicken) också och det var mycket hästar i omlopp men Morris skötte sig exemplariskt och nollade sin första 95 cm avd B utan problem. Så roligt att se Malin och Morris utveckling. Han är ju en import från Polen och kom till Sverige lite innan jul om jag inte minns fel. Han är lika gammal som Miguel men en mycket mindre komplicerad häst. Han hoppar allt och då menar jag verkligen allt. Inte tittig för fem öre inne på banan men däremot är han livrädd för småsten när de rider ut :)

Miguel är ju som han är och det är inte helt enkelt att få bort hans olater men Malin och Madeleine har en plan för honom och jag hoppas för Malins skull att det funkar. Hon hade stora planer för honom när hon köpte honom men ibland måste man ju ändra sina planer, det är inte sagt att det är dåligt att göra det utan det handlar mer om att omplanera och anpassa sig efter situationer som uppstår.

Nu har hon ju i alla fall Morris som hon kan tävla med och så får det ta den tiden det tar med Migge.

Normandie (Kicken) och Saint Amore (Morris) i transporten :) Morris är absolut inte liten (runt 170 cm) men Kicken är definitivt en bra bit större!!

Idag hade vi samling i stallet på em för att träna inför Gota Cupen. Bollebygds Ridklubb har ett ponnylag och Elin ska vara med på Star. Det är en lagtävling med tre deltävlingar som går i LättD och på Idealtid.

Vi har sju tjejer som är med och på varje tävling är det de tre bästa resultaten som räknas så man kan ha några missar om man är många. Idag träffades vi allihop hemma hos Madeleine som är lagledare. Tre av tjejerna hoppade och sen hade vi lite lagsnack och de fick skriva hejarramsor.

Vi grillade korv och njöt av solen.

Sen skulle Malin hoppa med Migge men upptäckte att han hade ett sår på ena frambenet, det var svullet så hon tvättade och lindade lite men lät honom vara idag. Han haltade inte någonting men han får nog stå ett par dagar så vi får kolla honom.

Nu står vi ju i ett stall med ganska många hästar så hon fick låna en annan häst och kunde ändå hoppa lite grann. Vid ett tillfälle kom hon helt fel och hade det varit en annan häst skulle den nog stannat men inte Galliant inte. Tog istället med sig hela hindret och Malin var väldigt nära att få äta lite grus men lyckades med nöd och näppe hålla sig kvar.

Hon slog dock i ansiktet rätt rejält i Galliants nacke och hon kommer nog att behöva sminka över lite blåtiror ett par dagar men inte värre än så.

Likes

Comments

Det är helt sjukt vad morgonpigg jag är egentligen. Gick och la mig runt kvart över tio igår kväll och vaknar av mig själv 04:39!!??
Om jag har vaknat så finns det inte en chans att jag somnar om så det var bara att gå upp o ta en kopp kaffe.
Detta resulterar i att jag nu sitter på tåget vid Liseberg och kommer att börja jobba tidigt idag 😀

Likes

Comments