Jag har som jag berättade tidigare lyckats väldigt bra med min viktminskning och gått ner totalt drygt 20 kg sedan januari 2017.
Detta har jag gjort med ViktVäktarna där jag tecknade mig som onlinemedlem strax efter nyår 2017. I april gjorde jag dock om mitt medlemsskap till ett All Inclusive då jag kände att jag behövde mötena.
Tur var det för så började det hända saker, inte bara med min viktminskning utan även att jag träffade sådana fantastiska människor att jag själv ville utbilda mig till VV-Coach.

Sagt och gjort, jag ansökte och blev antagen.
Jag har varit iväg på två utbildningstillfällen, en tvådagars i Malmö och en fyradagars i Linköping.
I november blev jag Guldmedlem och det var även i november som jag öppnade mötesverksamheten i Bollebygd.

Jag började med ett möte i veckan och nu efter drygt två månader öppnar jag mitt andra möte så nu har jag två möten i veckan och det är fantastiskt roligt.
Att se medlemmarnas resa och allt vad det innebär är helt underbart. Jag vet ju precis vad de går igenom och hur de ska göra för att nå sina mål!
Hoppas på fortsatt succé och kanske att det kommer så många att jag måste öppna ett möte till...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Igår var så dagen kommen när vi skulle lämna tillbaka Star Still till ägaren. Denna ponnyn kom till oss i juni 2015 som foderponny och tanken var från början att han skulle stanna över sommaren bara då vi inte visste riktigt hur Elins hästintresse skulle utveckla sig.

Vi föll ju som furor allihop för den här underbara vita lilla springare som trots sin höga ålder (19 år när han kom) varit otroligt pigg och alert att rida. Han älskar uppmärksamhet och gos, han älskar också att få visa upp sig på tävlingar och han och Elin har tävlat både dressyr och hoppning med fina resultat.

Det finns egentligen bara en enda nackdel med honom och det är att han är för liten för Elin. På två år hinner en tonåring växa mycket och vi kände väl redan i somras att det snart skulle bli dags att skaffa en D-ponny istället.

Efter en del sökande hittade vi en Connemara till henne som införskaffades i augusti 2017. Han var lite hispig i början men sedan insåg vi att han är en yngre variant av Star så det kommer nog att bli bra.. 7 år och helt grön är han så Elin har lite att jobba med men nu vet hon ju hur det är att ha häst så det ska nog gå bra.

Elin hade ett sista ridpass på honom igår innan vi åkte och lämnade tillbaka honom och jag filmade sista hoppet hon gjorde. Trots att han nu är 21 år så tycker han fortfarande att det är roligt att hoppa och han är jättepigg och fullkomligt underbar. Det är ledsamt att lämna tillbaka honom men samtidigt är vi väldigt tacksamma, dels för att vi fått ha honom så länge och även för att vi kan lämna tillbaka honom till människor som vi vet älskar honom lika mycket som vi gör och där vi vet att han kommer att få det fantastiskt bra. Skönt att slippa gå igenom en försäljningsprocess och ändå inte veta vart han hamnar.

Clonboo Mervin alias Melvin heter den nya och han ser ut såhär.

Likes

Comments

Oj, nu var det riktigt längesedan jag skrev här och om ni visste vad det hänt saker.
Vikten har gått stadigt neråt och jag är i mål sen ett par månader tillbaka, arbetar nu som ViktVäktar coach och hjälper andra gå ner i vikt.

Hästarna har utökats till fyra och utvecklingen där har varit allt annat än spikrakt uppåt om man säger så.

Det kommer längre inlägg om det här där jag ska fylla i allt som hänt sedan sist och sedan hade jag tänkt (försöka åtminstone) hålla liv i bloggen, det finns så mycket jag vill dela med mig av!

Ligger nu på min målvikt som ligger mellan 68-70 kg och där trivs jag väldigt bra.
Kroppen känns mycket lättare och jag har fått mindre ont i knän och rygg. Ligger lite efter med träningen dock så nu har jag och barnen utmanat varandra till 100 träningspass innan midsommar... Vi får väl se hur det går!

Lite extra nyårsfin kände jag mig när jag kunde låna en klänning av 17-åriga dottern!
Det hade aldrig gått för ett år sedan.

God fortsättning och jag hoppas det blir ett fantastiskt 2018!!!

Likes

Comments

Igår var det dags för första vägningen efter att jag skrivit in mig på Viktväktarna.
Jag har skrivit upp allt jag har ätit i appen hela veckan och jag o min dotter Malin har varit på gymmet två gånger.
I måndags var vi på Zumba, vilket mest innebar att jag gick åt fel håll...haha, skämt åsido men det var kul😀
I onsdags var vi på Step Intense, extremt jobbigt men också det väldigt kul.
Så till saken, jag har varit duktig i veckan och jag känner verkligen att jag har varit noga men ändå trodde jag faktiskt att jag skulle gått upp för jag är sååå svullen. Vätska i benen och magen känns som en ballong.
Jag blir sådan när det är "den tiden på månaden" men jag tänkte att det gör ingenting om det är så för då tar jag igen det nästa vecka.
Men, jag hade gått ner!!! -0,9 kg 😱👍🏻

Likes

Comments

Insåg för några veckor sedan att jag behöver mötena på Viktväktarna för att hålla fokus och motivation.
Kontaktade en kompis som jag vet går i Borås och rådfrågade vilket ledde till att jag i torsdags skulle åka in och registrera mig som All-inclusive medlem.

Eftersom jag var online medlem redan var det inte några bekymmer alls. Var med på mötet och kände verkligen att nu jäklar blir det bra.
Har varit med förut och känner verkligen att mötena ger den där lilla extra energin för att motivera sig och typ koncentrera sig på uppgiften 😀
Fick dock inte ett bra avslut på kvällen eftersom jag fick en j-a p-bot på 700kr.....
Kan inte skälla på någon annan eller överklaga då jag parkerade som en kratta...,
Bara att betala och se glad ut😬😬😬

Likes

Comments

Igår startade Elin en Lätt C1 dressyr i Kungsbacka. Hon skulle egentligen startat Lätt B1 också men eftersom det idag är hopptävling på hemmaklubben så strök vi ena klassen.
Vi åkte från stallen 06:30 och var framme ca 07:30.
Star var som vanligt ganska pigg, det märks så väl på honom att han tycker att det är kul att få komma ut och visa upp sig.
Han såg fin ut på framridningen och inne på banan tände han till lite extra. Var extremt taggad och blev kanske lite hastig i sin framtoning men Elin lyckades hålla honom någorlunda lugn ändå. Största missen blev att han backade i halten men det var inte så farligt.
Trots en något övertänd ponny så fick hon fina 65.000% och vi fick sitta i en dryg timme och vänta på att alla skulle starta men hon lyckades hålla undan och blev placerad på en andra plats.
En glad och nöjd dotter😊

Idag är det dags att ladda om för nu är det daga för ponnyhoppning och de startar två klasser. Själv ska jag vara funktionär hela dagen så det blir en låååång dag då vi har ca 200 starter. Men det är så roligt så det gör ingenting.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Idag har jag och Elin varit i Tosseryd utanför Borås på en Pay & Ride. På söndag ska hon starta en "riktig" tävling i Kungsbacka så vi ville prova lite och se hur formen är.

Hon har tränat två gånger de sista veckorna för en dressyrtränare och där fått mycket tips och övningar att arbeta med hemma när hon rider. Vi tränar ju hoppning en gång i veckan men eftersom Elin inte riktigt vet om hon vill satsa på hoppning eller dressyr ännu så föreslog jag en tränare och att hon skulle testa för att se om det gav någonting.

Eftersom vi dessutom är på jakt efter en D-ponny till henne snart då vår gamle trotjänare börjar bli lite liten så är det ganska viktigt att veta vad hon vill göra i framtiden. Visst kan hon få tag i en bra allround ponny som fixar bägge delarna men det är ändå bra att fundera lite på vad man vill.

Jag är absolut inget proffs på det här med ridning men när jag såg Elin rida idag så såg jag jättestor skillnad mot innan. Han var mycket stadigare i sin form och gick verkligen fram för skänkeln. Innan har hon alltid fått på protokollet att han är snedställd och det var inte tal om det idag.

Fina siffror överlag resulterade i 67,407 % vilket är mer än godkänt. Vi är laddade inför söndagen då hon startar 08:28 vilket gör att vi får åka från stallet 06:30........

Jippie, kul att vara ponnymorsa :)


Återkommer med hur det går på söndag.

På måndag har vi även en rätt så stor ponnytävling på hemmaklubben i Bollebygd men nästan 200 starter. Elin startar i två klasser och jag ska vara funktionär så det lär bli en lång dag. Hela Gotalaget ska vara med så det blir en bra genomkörare inför nästa helg.

Ja som sagt, det är mycket häst nu men tävlingssäsongen har ju precis börjat och jag älskar det här.

Likes

Comments

I söndags var vi i Ulricehamn med vårt ponnylag i Gota cupen 2017. Även om det inte bedrivs någon ridskoleverksamhet på Bollebygds Ridklubb för tillfället så har vi ändå ganska många tävlingsryttare och i år har vi fått ihop ett fantastiskt ponnylag. Det är nästan samma lag som vi hade förra året men skillnaden är att nu har de tränat och övat och har blivit så duktiga.

Förra året gick Elin inte runt en enda gång på Gota (det är tre deltävlingar) och det var knappt något av våra ekipage som gjorde det, men i söndags var det sån skillnad. Tre av tjejerna nollade, varav en var Elin och en av tjejerna prickade idealtiden precis. Alla kom runt, några med lite rivningar och kanske något stopp men ALLA kom i mål. Helt fantastiskt och vi hade en jättehärlig dag. Solen sken och stämningen i laget var på topp.

Laget blev tilldelade en tredjeplats och fick rosetter och var jätteglada. Två dagar senare fick vi reda på att de hade räknat fel i domartornet och vi blev placerade på fjärde plats istället men fick behålla rosetterna. Ganska dåligt att de inte kunde räkna rätt ifrån början men våra tjejer gjorde ett kanonjobb oavsett och det taggar dem bara till att göra ännu bättre nästa gång.

Nästa helg, den 23 april är det dags för omgång 2 och vi är som sagt taggade till tusen.

Likes

Comments

Solen skiner och jag är på väg till jobbet.
Varit väldigt dålig på att uppdatera men det har hänt så mycket de sista veckorna.
Ett längre inlägg om detta kommer ikväll, men jag kan i alla fall konstatera att livet är ganska skönt just nu.
Våren är på gång och familjen mår bra. Vad mer kan man begära egentligen?
Ha en bra dag i solen!!! ☀️☀️☀️

Likes

Comments

Igår kväll var vi som sagt på födelsedagsmiddag hos min yngste son Joakim och hans sambo Sofia.
Joakim fyllde 24 år i torsdags och vi skulle fira honom lite.
Malin o Elin hade fixat presenter, en jättefin t-shirt som satt kanon och ett Pokémonspel till Nintendo.
Sofia hade som vanligt lagat en underbar middag och Niklas o hans sambo Nathalie var där också.
Sen var ju naturligtvis mitt fantastiska barnbarn Liam med också ❤
Han är så underbar, 9 månader nu och ett riktigt litet charmtroll.

Likes

Comments