Idag körde vi på med ännu ett recept från City Gross. Och idag var det teriyaki lax med mangosalsa som stod på menyn. Mangosalsan var faktiskt fruktansvärt god och tog bara enstaka minuter att göra. Den här gången får ni även en bild som ni inte fick i förra inlägget. Detta receptet är för fyra personer. Tar cirka 30 - 40 minuter.

Ingredienser: 
500 g lax 

Teriyakisås:
1 dl japansk soja 
4 msk vatten 
2 msk strösocker 
2 tsk vitvinsvinäger
2 krm ingefära

4 port couscous 

mangosalsa:
1 mango
0,5 gurka 
0,5 rödlök 
1 avokado 
1 tomat 
1 lime

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Lägg laxen i en ugnsfast form med skinnsidan ner. Rör samman teriyakisåsen och häll den över laxen. Laga i ugn i cirka 20 minuter.
3. Koka couscous enligt anvisningarna på paketet. 
4. Salsa. Skala och tärna mangon. Tärna gurka, skala och hacka löken. Kärna ur och tärna avokadon, tärna även tomaten. Blanda allt i en skål och pressa över lime.
5. Servera and enjoy. 

/ E.


Likes

Comments

​Som ni kan läsa i rubriken så blev dagens middag pizza. Det blev mini pizzor för att vara exakt. Tyvärr blir det ingen bild då mina familjemedlemmar är djur och inte kunde vänta 2 minuter på att jag skulle ta EN bild. Så tack för den, verkligen. Hoppas ni skäms om ni läser detta. Nej, men det blev faktiskt väldigt gott därför sparar jag receptet här.
​ Receptet är faktiskt från City Gross och tar cirka 30 - 40 minuter.  Recept för fyra person.

Recept:
0,5 rödlök 
cirka 500 g blandfärs 
0,25 solovitlök
1 tsk oregano 
2-3 krm salt
2 krm grovmalen svartpeppar 
1 tomat 
1 påse riven ost

Pizzadeg:
6 dl vetemjöl (dock använde jag mig utav grahams mjöl som är grovmalen av MISSTAG men det visade sig att det var ett bra misstag då alla ansåg att det smakade bättre än vanlig vetemjöl). 
1 tsk salt
3 tsk bakpulver
2 - 2,5 dl vatten
3 msk olivolja 

Pizzasallad:
200 g vitkål 
1 msk vitvinsvinäger
2 msk raps/matolja
0,5 tsk honung 
1-2 krm salt
1 krm grovmalen svartpeppar 
0,5 tsk torkad oregano 
0,5 tsk torkad basilika

Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 250 grader.
2. Färssåsen. Skala och strimla löken. Stek den tillsammans med blandfärsen i en stekpanna. Häll i krossad tomat. Skala och pressa i solovitlöken. Krydda med oregano, salt och peppar. Låt såsen sjuda tills det är dags att lägga ihop pizzorna.
3. Pizzadeg. Blanda mjöl, salt och bakpulver. Tillsätt vatten och olja. Arbeta ihop till en deg. Kavla ut degen sen kan man välja om man vill göra bara en stor pizza eller flera mini pizzor. Helt upp till en själv. Smörj plåten med olivolja och lägg på degen.
4. Lägg på färssåsen och skivad tomat på pizzan/pizzorna. Toppa med ost. Grädda i ugn i cirka 10 - 12 minuter.
5. Pizzasallad. Strimla kålen och lägg den i en skål. Häll på vinäger, olja och honung. Krydda med salt, peppar, oregano och basilika. 
6. Servera pizzan/pizzorna toppade med oregano and enjoy. 

/ E. 


Likes

Comments