Header

Idag föll den första snön här och jag har fått sån extrem julkänsla!

Jag letade fram en flaska glögg, mandel och russin. Jag dukade fram pepparkakor och ädelost. Jag tände alla ljus jag kunde hitta och spelade jullåtar i bakgrunden.

Det är så mycket jag ser fram emot nu när december snart är här. Julhandlingen, fota i snön, dricka ohälsosamma mängder av glögg, julmust och varmchoklad och framförallt att min mormor och morfar kommer hit den 15:e. Det är så mysigt att ha ytterligare delar av familjen omkring sig vid jul ❤

Jag ser dock inte fram emot kylan och att det blir så sjukt kallt 😖  På tal om det så skulle jag faktiskt behöva köpa både en ny vinterjacka och nya vinterskor. Hade helst av allt velat ha en kappa som är tillräckligt varm, men jag har letat i ett par år nu och fortfarande inte hittat någon än.. Third time's a charm? 👼

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag åkte vi och besökte slottet Cannenburgh i Vaassen. Mormor hade frågat vad jag ville göra under tiden som jag var här och jag kunde inte komma på mycket annat än att kolla på slott och gå på museum. Insåg att jag helt plötsligt lät som en tråkig kulturnörd men jag kan inte hjälpa att jag älskar det haha.

Vi började med att dricka något och gå på toa i restaurangen bredvid slottet.

På andra sidan låg slottsparken, så innan vi begav oss in i slottet tog vi en promenad där och matade lite fåglar.

I själva slottet fick man gå runt i olika rum som dem hade dekorerat så som det skulle ha sett ut för flera hundra år sen. Vi hyrde också en audioguide till som berättade en historia om de flesta rummen.

Efter slottsturen åkte vi till Loenen där det finns ett vattenfall. Det var en liten trevlig promenad dit också, men "vattenfallet" tyckte jag inte var särskilt märkvärdigt.

När vi ändå var i Loenen passade vi på att äta så vi skulle slippa stå i bilköer påväg hem. Maten var mycket god, så god att jag inte hann ta fram kameran innan allt redan var slut hahaha.

Det har varit en jättemysig dag med underbart väder och minimalt syskonbråk.

/d.l

Likes

Comments

Nu är jag tillbaka i Holland igen! Inatt åkte vi båt igen och eftersom det inte fanns något internet där kunde jag inte skriva då. Det gick lite bättre nu när vi åkte tillbaka än när vi åkte till England faktiskt, antagligen för att jag insåg att det inte var så farligt ändå haha.

I söndags var vi i Appleby igen och det var lite bättre väder så jag kunde ta fler kort på hästarna.

Det har varit jättekul och jag hade gärna stannat längre. Nu längtar jag tills nästa år!

Skulle du som läser detta vilja följa med oss till Appleby Horse Fair nästa år kan du besöka sidan http://alliancekonsulting.se/applebyhorsefair.html för mer info :D

/d.l

Likes

Comments

Åååååh vad skönt det var att sova i en riktig säng! Det var härligt att faktiskt känna sig utvilad när man vaknade. Däremot hade min mamma öppnat fönstret under kvällen och sen haft det öppet under hela natten, så det var jättekallt :(

Klockan 7.30 gick vi ner och åt frukost. Jag är inte ett fan av den engelska frukosten märkte jag, men jag tvingad ei mig lite mat ändå för att orka med hela dagen.

9.00 åkte vi med bussen till Appleby. Jag kan inte ens förklara med ord hur fint det här stället är. Jag blir lycklig bara av att se mig omkring här. Det är en helt underbar känsla och ska jag vara ärlig vill jag inte åka härifrån.

Nu under horsefairen är det givetvis fullt med hästar också. Dem springer runt på gatorna med dem och man får verkligen akta på sig så man inte blir påkörd haha.

Uppe vid själva marknaden var det extremt lerigt, och eftersom jag inte hade gummistövlar med mig kände jag mig inte särskilt dragen dit. Jag tyckte ändå om att gå runt i byn mer än att gå runt på marknaden.

Nu ska vi vila upp oss för imorgon kör vi andra och sista dagen på Appleby horsefair!

/d.l

Likes

Comments