Idag fick jag lite oväntad en avi på posten. Jag väntar några grejer som jag beställt ifrån wish så jag trodde helt enkelt att det var någon utav dessa saker men när jag hämtade det insåg jag att det var paketet ifrån Dollmore. Hade inte alls väntat mig detta, det skickades 20 juli och skulle ta 15-30 dagar men det tog alltså bara 5 dagar för paketet att komma. 

Gratis bokmärke ifrån Dollmore, plus slipsen jag köpte till Nathan.

Matchande klänningar till Quinnie och Nellie.

Nellies klänningar. Tanken var att Kelly också skulle få låna dessa, men jag tror hon kommer vara för stor för dessa kläder.

Quinnies kläder. Det är svårt att se hur de ser ut men det kommer att komma bilder när de har kläderna på sig :) Så länge får ni se bilder på när Quinnie och Nellie har sina matchande klänningar på sig

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Köpte en gunghäst när jag var på Gekås för några veckor sedan. Den var tänkt till en helt annan grej men hamnade ganska fort i dockskåpet istället. Idag bestämde jag mig för att ta några bilder med Nellie och gunghästen. Bilderna är något åt det rosa hållet, jag har nämligen ett stort rosa hus mitt framför mitt fönster så på eftermiddagen har jag ett rosa ljus i hela min lägenhet. Jag har heller inget redigeringsprogram så det får helt enkelt bli lite rosa bilder.

Likes

Comments

Fick ett litet trevligt meddelande i morse när jag vaknade att tjejernas kläder är skickade ifrån Dollmore. Det kommer ta några dagar innan de faktiskt når Sverige då jag valde den billigare frakten (av någon anledning) så det kommer ta 15-30 dagar för kläderna att komma hit. Men men det gör inte så mycket, de kommer ju hit förr eller senare.


​Här är en av klänningarna jag köpte till Quinnie. En lite rolig historia är att sedan min första klädbeställning ifrån Dollmore (2010) så har jag velat ha den här klänningen men varje gång jag beställt så har den varit utsåld, det har inte varit så många gånger jag beställt därifrån men ändå. Den här gången när den äntligen fanns så var jag såklart tvungen att köpa den.😊

Efter jag har beställt och betalat Nathan så kommer jag ha en liten dockpaus. Jag kommer då fokusera på de dockorna jag har och köpa lite kläder och andra tillbehör till dem. Nathan kommer bara komma hem med ett par byxor och så har han en tröja här hemma så han behöver garanterat ha lite fler kläder. Kelly skulle också behöva ha lite mer kläder då hon egentligen bara har en klänning men kommer få låna Nellies kläder om de passar. 

Sen behöver självklart Nellie och Quinnie massor med mer kläder, bara för att 😉 

Likes

Comments

Postad i: Önskelista

Nu när hela familjen Brandon - Black börjar bli klar (väntar på Kelly och snart Nathan, samt att det kanske i framtiden kommer dyka upp en karaktär i den familjen) så är det dags att börja ta hem andra karaktärer i andra berättelser. Alla mina dockor kommer ifrån berättelser som jag har skrivit och just nu är det ifrån tre olika berättelser som kommer att komma hem. Det kommer inte gå lika fort som att få hem familjen BB utan det kanske blir 1-2 dockor per år fram över.

Hur som haver, önskelistan kommer här:

Enkelt sagt så är dockan på översta raden huvudpersonen i sin berättelse och den som är under är "partnern". Jag skriver partner med citationstecken för att de är inte nödvändigtvis kärlekspartner. De enda som faktiskt är ett kärlekspar är Sebastian och Elliott men mer information om dem när de är på väg hem.

Här kommer lite kort information om berättelserna:


Lavinia och Elena:
Min dystopiska duo.. En berättelse som utspelar sig några hundra år i framtiden där planeten blivit översvämmad på grund utav klimatförstöring. Där militären har tagit över makten och mutationer försöker störta och ta över världen. Lavinia är dotter till den militär som har hand om att utrota mutationerna. Allt är inte helt klart än i denna berättelse då jag fortfarande skriver på den.

Elliott och Sebastian:
Elliot är en gammal karaktär men har ändrats lite sedan dess. Första dagen på det nya gymnasiet tror alla att Elliott är en tjej. Han känner att det på något sätt är helt rätt och måste dölja att han egentligen är född kille. På en av lektionerna paras han ihop med Sebastian till ett grupparbete. Tiden går och de blir bättre och bättre vänner, Elliott börjar känna mer för Sebastian men grunnar för den dag han måste berätta att han egentligen inte är någon tjej.

Amelia och Melissa: (Osäker om det blir Little monicas dockor till dessa karaktärer. Dovkorna kan bytas ut om jag hittar några andra som passar bättre)
Amelia har blivit mobbad hela sitt liv för att hon har pratat med någon som ingen annan ser. När Amelia är runt 13 inser hon att det faktiskt inte är någon annan som ser flickan som hon sett hela sitt liv, Melissa. Hon slutar att prata med Melissa när hon är runt andra människor men trots detta så fortsätter ryktena. Hennes mamma har upprepande gånger tagit Amelia till läkaren för att hitta felet på sin dotter men det hittas ingenting. Amelia fortsätter att ha kontakt med sin enda vän, den som bara hon kan se. En dag, efter ett slagsmål där Amelia var slagpåse, för att muntra upp henne berättar Melissa vem hon är och framförallt vad hon är. Och att den största faran för Amelias liv är Melissa.

Övriga dockor jag vill ha:

Här kommer lite bilder på andra dockor som jag vill ha, som har karaktärer ifrån berättelser jag har idéer på men inte skrivit än. Det är långt ifrån säkert att jag faktiskt köper dessa men visar bilder på dem i alla fall.


Likes

Comments

När jag hade dockorna förra gången så hade jag först bara Quinnie och det tog många år innan jag faktiskt köpte Kelly och Nathan. Under den perioden så gjorde en photostory (en berättelse med bilder) där Quinnie fick ett halsband av Nathan. Det var väldigt speciellt för Quinnie och sedan dess hade hon det alltid på sig. Det är ett halsband som jag alltid kopplade till Quinnie. Det var så pass speciellt att jag köpte ett till halsband ifall originalet skulle gå sönder.

Då jag sålde alla dockorna så la jag undan lite kläder och speciella saker ifall jag skulle köpa tillbaka dockorna igen. Jag har däremot inte hittat hennes halsband någonstans. Jag kan ha skickat med ett halsband då jag sålde henne men kan inte förstå varför jag skulle skicka med båda halsbanden.

Hur som haver, idag tog jag sönder jag två gamla halsband för att kunna skapa Quinnies halsband igen. Det är halsband jag i stort sett aldrig använder. Jag behöver fixa ett mindre spänne bara så är det klart sen :)


Likes

Comments

Jag började samla på bjd's 2009 och har sedan dess ägt ett antal bjd's. Jag tänkte ta dessa i kronologisk ordning sedan jag skaffade dem. Jag kommer nämna när jag sålde dockan och varför.

Quinnie:
Min första bjd, fick hem henne 9 december 2009. Sålde henne 26 augusti 2013 för att jag skulle lämna hobbyn. En kid delf Lemon. Hon är återigen hemma fast med en annan face-up.

Lilja:
Min Hujoo Berry som jag fick hem 29 mars 1010 skulle vara en älva men det slutade med att jag sålde henne för att jag inte riktigt tyckte om henne. Sålde henne 15 juni 2010

Elliott:
Fick hem honom 25 september 2010 och han var en Halloween Gus från Angell-studio Han var min "pojke i tjejkläder" baserad på en av mina karaktärer i en bok. Sålde honom 2 maj 2011 för att han inte riktigt passade karaktären. Planen är att han ska komma hem igen

Amelia:

Fick hem henne 3 januari 2011. En kid delf Cherry. Hon var en karaktär som också var baserad på en av mina berättelser. En tjej som blivit mobbad av att hon pratar med en osynlig person. Sålde henne 27 februari 2012 för att jag började känna redan då att jag ville minska ner samlingen och behövde pengarna. Planen är att hon ska komma hem igen

Jamila:

Fick hem Jamila 30 mars 2011 och var en Baby Doll Fuyumi. Hon var ett totalt impulsköp och helt ärligt var det inget bra köp. Hon var otroligt söt men passade inte min samling och jag behövde ha pengarna. Sålde henne ganska fort igen 2 august 2011, dels för att jag ville köpa hem Kelly och för att hon inte passade.

Kelly:

Fick hem henne 27 September 2011 en Honey delf Pudding. Hon är Quinnies lillasyster. Sålde henne 10 mars för att jag skulle sluta med hobbyn. Kelly är beställd igen om kommer att komma hem som en annan docka.

Nathan:

Nathan var en JID Collin. Fick hem honom 7 oktober 2011. Pojkvän till Quinnie. Sålde honom 10 mars för att jag skulle sluta med hobbyn. Nathan kommer att beställas igen fast som en annan docka.

Svala

Fick hem henne 7 september 2012 hon var en Littlebird från Leekeworld. Jag köpte henne som ett desperat försök att få tillbaka peppen i hobbyn men det hjälpte inte mycket. Tanken var att hon skulle bli en fågel men jag hade aldrig peppen att göra något och därför sålde jag henne 5 Januari 2013.

Likes

Comments

I söndags beställde jag lite kläder till tjejerna. Quinnie har egentligen inga kläder alls, hon har två kjolar och en klänning som är något för liten. Tröjan hon brukar använda tillhör egentligen Nathan. Nellie har ingenting, hon har just nu på sig en klänning som är alldeles för stor och kommer bli Kellys sen.

Nellie fick tre klänningar (hon kommer säkert få dela någon med Kelly om den passar henne) och Quinnie fick 5 klänningar och en tröja. Även Nathan har fått en grej trots att han inte är hemma än.

Hoppas nu bara att allt passar tjejerna.


Likes

Comments

Hej jag tänkte att jag skulle presentera mig lite här på bloggen. Mitt namn är Sandra, jag är 23 år och samlar på asiatiska kulledsdockor som även kallas bjd (ball jointed dolls). Jag började mitt samlande 2009 och har sedan dess haft en mängd olika dockor. Under 2013 valde jag att lämna hobbyn och sälja av alla mina dockor, jag ville satsa på andra hobbys och var inte tillräckligt nöjd med mina bjds jag hade hemma. Denna paus varade i fyra år och i mars 2017 hittade jag tillbaka och började köpa hem mina gamla dockor i nytt format. Jag har alltid hållit till på bilddagboken/dayviews men nu när det kommer att lägga ner insåg jag att jag var tvungen att hitta någon annan sida att hålla till på. En stor del utav hobbyn för mig är fotograferingen och att inte få dela dessa bilder vore väldigt tråkigt och därför startade jag den här bloggen. Jag finns även på instagram under namnet dolliie.bjd

Vad är då bjds?
Bjds eller ball jointed dolls är en sorts docka som har kulleder och är ihop strängade med tråd. Det finns många olika storlekar och utseende på dockorna. Det går även att ändra ögonen, peruk samt att face-up (sminket/ansiktet) på dockorna så de går att få helt personliga. Även att lägga till modifikationer så som ärr, piercingar och tatueringar för att få sin docka helt unik. Dockorna beställs vanligtvis ifrån utlandet och då framförallt ifrån Korea, Japan eller Kina.

Vad gör man med en bjd?
Vad folk gör med sina dockor är helt upp till personen. En del bara samlar på dockorna, har de i en hylla eller liggandes i kartonger medan andra tycker att hobbyn är att få sy till sina dockor. Några samlar inte alls på dockor eller ens äger en bjd utan tycker att hobbyn enbart är att få göra andras dockors face-up. Vissa vill göra precis allt till sina dockor och skulle aldrig köpa ett färdigt klädesplagg medan andra kombinerar egensytt eller bara köpa färdigsydda kläder. Det är vanligt att dockorna får ett namn och till och med en karaktär. Vissa tar med sina dockor överallt, till skolan, jobbet, affären, släktmiddagen och andra skulle aldrig ta med sin docka utanför huset. Som ni förstår så finns det massor olika saker att göra med sina dockor så det skulle ta alldeles för lång tid att berätta allt.

Vad jag gör med mina dockor
Framförallt så samlar jag på dockorna, de är otroligt vackra att se på. Jag brukar även fotografera mina dockor och tycker det är en jättestor del utav hobbyn för mig. Alla mina dockor är karaktärer ifrån berättelser jag har eller håller på att skriva. Det är ett sätt att få mina karaktärer i 3D format. Jag tycker även det är roligt att få fram mitt egna utseende på dockorna och försöka hitta rätt peruk och ögon för att få fram karaktären jag har i huvudet.


Idag har jag två stycken dockor, Quinnie och Nellie. Jag har även beställt Kelly som kommer att komma om några månader och sparar till Nathan. Det här inlägget är mitt första på den här bloggen men jag kommer lägga in lite bilder ifrån i år på "rätt" datum när de är publicerade på dayviews. Varmt välkommenoch hoppas ni vill följa den här bloggen

Likes

Comments

Postad i: Karaktärer

Nellie Brandon - Black

Tillverkare: Luts
Typ:Honey delf Pitta
Resinfärg: Normal
Sexualitet:Hon är för ung för att veta det.
Längd: 26 cm
Hår:Blond från Luts
Ögon: Brun
Face-up: Lutsstandard för Pitta
Modifikationer: Inga

Namn(samt eventuella smeknamn): Nellie Brandon-Black
Kön:Tjej
Ålder: 3-4 år
Födelsedag: 14 Augusti
Relationer:Mamma Quinnie, pappa Nathan ochmoster/syster Kelly.
Personlighet: Nellie är blygmot främlingar men tillsammans med sin familj är hon busig. Hon ärförsiktig och vaksam men kollar gärna på när Kelly gör någotoch härmar henne.
Gillar: Sin nalle
Ogillar:Åska
Biografi:
Nellie föddes en varm Augustidag. Hon har haft en väldigt trygg och lugn uppväxt och verkligen känt sig älskad av båda sina föräldrar. Kelly,som är hennes moster egentligen men som hon ser mer som en syster och bästa vän är en person hon ser upp till och som hon leker tillsammans med varje dag.Likes

Comments