Header

Doguehills

Sen några månader tillbaka har våran vardag, både på Doguehills och i vårat "privata liv" vid sidan av, varit fylld av hårt arbete, smärta, tunga beslut, tårar & sorg samtidigt som vi fick nio små gulliga köttbullar som givetvis lyser upp våran vardag med skratt och glädje.

I och med allt som hänt runt omkring så har jag tagit ett steg tillbaka från allt för att inte falla ner till botten, för det är precis vad som händer med mig tillslut. Tyvärr har detta påverkat fotograferingen/publiceringen av foton på valparna, men mitt i allt detta så fick min dator virus - vilket ledde till att jag inte kunde överföra bilder till datorn eller gå igenom och publicera bilderna som redan fanns på datorn. Inte nog med det - min nya mobil jag hade som en "back-up" för fotografering fick skickas tillbaka efter ungefär en vecka efter att jag fick hem den. Detta har gjort att jag inte har publicerat så många bilder på denna kullen, men värst av allt är att ni som har köpt valpar och givetvis längtar efter eran nya familjemedlem inte fått se så många fina bilder på dom, men jag hoppas verkligen att ni kan ha överseende med det.

Nu har jag fått tillbaka både min dator och min mobil och snart kommer jag nog att vara tillbaka på både Doguehills blogg, hemsida, instagram & facebook.

Tyvärr så förlorade jag min bästa vän i måndags, min livsgnista, den fyrbenta prinsessan jag inte vet hur jag ska klara mig utan & egentligen har jag ingen lust över huvud taget att skriva någonting alls på sociala medier (eller ens gå upp ur sängen på morgonen) Men det känns som att jag har något slags ansvar att förklara varför det nästan inte finns några bilder.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hittade ett par bilder på några valpar i från sommaren 2016 (Doris kull) Man dör ju när man ser hur små, fluffiga och söta dom är. Tänk om man kunde behålla åtminstone en hund i den storleken för resten av livet? Hade dessutom varit perfekt att visa upp som ett exempel för människor som är intresserade av rasen. "Hej vi har en valp som aldrig blir äldre. Den finns här året om, kom och kolla vettja!"

Bilderna är sparade ifrån FB-chatten så jag vågar inte svara hur kvalitén är eftersom jag laddar upp detta via mobilen och knappt ser någonting, trots att jag har en note som i princip är som en Ipad. Kan förvisso gissa att kvalitén är förstörd eftersom FB förstör alla bilder men vad gör det när det är valpar på bilderna?????

Likes

Comments

Det finns två typer av människor - de som säger att ADHD-hjärnor är positiva och de som säger att de är negativa. Jag är den nya sorten, den tredje personen som står lite i mitten och tycker både och.

Hemsidan har varit mer eller mindre klar superlänge, varit lite saker som behövt kontrolleras, texter som ska skrivas, redigeras samt bilder som ska läggas in. Men så kommer vi till detta med den förbannade ADHD-hjärnan.

Kreativitet - Positivt på lång sikt, absolut. Men jag vill slå mig själv med en stol i ansiktet varje gång jag ska greja på hemsidan. Loggar in, tror jag ska fixa något snabbt och publicera den - slutar med att jag sitter där i åtta timmar och har trippelt med arbete dagen därpå. Bra? Både jag och nej. Tar längre tid för hemsidan att komma upp, men resultatet kommer ju att bli bättre.

Men det största problemet, där jag fastnar mest, är med alla bilder. Jag ska ju liksom inte ha alla bilder på hemsidan, hallå eller? Lik förbannat sitter jag där i tre hundra timmar och pillar med bilder helt i onödan (okej, inte helt i onödan för jag använder dom ju på andra sociala medier) men det är ju hemsidan som är prio ett!?

Så ja, vi är på G! Vi lever och hemsidan är på väg upp. Jag och min kreativa ADHD-hjärna, mina två löp-kärringar och valpen här hemma ska försöka få tiden till att få igång det så snart som möjligt, men jag måste försöka ha ett liv också, tror nog inte att folk som inte är insatta i foto, redigering, hemsidor och sånt, vet hur lång tid alltid faktiskt tar.

Efter en dag med kameran, sitter jag i flera timmar bara med att gå igenom bilderna och organisera i mappar. Det är ett jäkla jobb, men jag har också valt det och vet ni vad? Jag älskar det! Men jag älskar också att klaga, jag är ju en tjej 😎

Likes

Comments

Taget direkt från Doguehills egna Facebook-sida.

Gårdagens fotografering av hundarna resulterade i 777 bilder 😒 Kul? Jadå, himla kul att ha kort på dom men det är inte lika kul idag när jag kommer få spendera ett x antal timmar framför datorn med att gå igenom alla bilder, sortera, redigera ljusen och allt där till.

Jag och min sambo satt och kollade igenom gamla bilder på våran älskade änglahund Kitty - och jag minns hur trött min sambo va på mig vid några tillfällen när jag tvingade med honom ut för jag behövde hans hjälp när jag skulle fota. Idag är vi båda två oerhört glada att vi gjorde det, för vi har så många, fina foton på henne och hennes bortgång kom så hastigt och var ingenting vi räknade med alls. Så jag ska absolut inte klaga på alla foton, i slutändan är det så mycket värt det oavsett att jag får ligga på gräset och få gräsfläckar på kläderna, bli biten av valparna i håret, få dregel över hela mig samt spendera hela dagar vid datorn. ❤🐶

Likes

Comments

I morse när jag satt och kollade igenom gamla bilder på våra små liv tänkte jag på hur stora dom blivit, & insåg att dom faktiskt blir hela nitton veckor idag. N I T T O N V E C K O R ! Det är ju helt sjukt? Känns som om det vore en vecka sedan vi satt som hökar och vakade över en fet Doris och inbillade oss att en slempropp flög iväg var och varannan minut.

Hade tänkt gå igenom alla valpbilder - vilket är si så där 3000 bilder om inte mer, och välja ut några favoriter och dela med mig utav här. Jo men tjenare. Tror jag kom igenom EN HALV mapp utav ÅTTA (och detta är alltså bara ifrån valptiden, finns ytterligare nio mappar med bilder på hundarna och då har jag en hyfsat ny dator. Finns alltså en till dator proppfylld med bilder. Inte konstigt att datorerna jag äger blir sega..?) när jag insåg att jag nog får dela upp det i flera inlägg. Är ju så himla roligt att kolla tillbaka på alla bilder nu i efterhand, men jag får nog erkänna att det är lite överdrivet med så många bilder. Men jag tänker inte sitta och välja vilka bilder som ska vara kvar och vilka som ska raderas - därför får allihopa vara kvar 😉

Så här får ni kika på del ett - där några få bilder blev fyrtio bilder! 📷

Likes

Comments

Doguehills, Våra hundar

Våra goa vänner, som våran fina Lennox bor hos (och även Torsten som dock är deras egna) är på semester, och vi är "barnvakter". Full fart på gården med SPA, lera, vatten, lek och bus. Har nog över 200 bilder bara ifrån de första tio minuterna - men ni får helt enkelt nöja er med ett par stycken i taget 🐸

Likes

Comments

Doguehills, Nyheter, Valpar, Våra hundar

Vi - eller jag som sköter det "tekniska" på Doguehills, har valt att skapa en blogg för alla bilder jag tar. Vid varje tillfälle kameran åker fram så är det minst 500 kort på minneskortet när jag kommer hem, och det finns ingen människa i hela världen som orkar föra över alla foton till datorn, gå igenom fotona och radera de som inte är OK, fixa i ordning ljus/skärpa om det behövs (vilket det oftast gör) för att sedan skicka dom till sig själv för att få dom på telefonen - vilket gör att man på vägen förstör kvalitén på bilderna något fruktansvärt (!!!!!!!) och sedan måste man såklart göra om bilderna ytterligare en gång till (minst) för att få ut dom i ett OK format på Instagram och för att försöka dölja den förstörda kvalitén. Och allvarligt, vem tröttnar inte på att följa ett konto som uppdaterar då och då, och vid varje uppdatering dyker det upp ca 46258 bilder?

Jag håller ju dessutom på att bygga hemsidan åt Doguehills och ja, det tar tid. Faktiskt är det inte mitt fel (skönt att jag kan skylla ifrån mig) men jag får oavsett inte till ett bra galleri där, iallafall inte så som jag vill ha det. Och jag kan även ladda upp bilder och inlägg till bloggen enkelt via min mobiltelefon, perfekt ju!

Men hemsidan kommer dock vara "huvudkontoret" sen (eller vad man nu säger, ni förstår vad jag menar) bloggen kommer alltså mest att användas som ett galleri för att jag ska slippa plåga ihjäl folk på Instagram eller Facebook. Självklart kommer det uppdateras med texter och sånt här också - men först och främst kommer det användas som galleri.

Idag blir det bara en mjukstart. Jag har suttit i flera timmar idag och grejat med bilder, tror jag tagit 1500 bilder under de senaste två veckorna som jag ska gå igenom. Inte nog med det så har jag en sovande Kerstin bredvid mig som släpper sig då och då. Så jag ska stänga ner datorn för idag - ville bara göra ett premiärinlägg och en liten update så folk inte tror att vi gått under jorden, för det har vi inte 😁

Likes

Comments