Enklast hundgodiset som du kan göra själv.
Det enda du behöver är ett paket Polarica älgskav. Lägg plattorna som dom är eller i mindre bitar på en ugnsplåt med bakplåtspapper. In i ugnen på ca 50℃ i 7-8timmar med luckan på glänt. (Perfekt att göra under natten).
Låt svalna och förvara i en bra burk.
Mina hundar älskar det och dom går att bryta i mindre bitar och ge som belöning när man tränar t.ex.

Paws & love🐾❤

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Sommar, sol och värme, som vi har längtat.
Dom flesta av oss vill ut på olika äventyr med våra hundar.
Men glöm inte vattnet!
Hundar behöver precis som vi dricka ännu mer vatten när det är varmt, och speciellt om man är ute en längre stund.

Lite tips:
-Ha alltid lite mer vatten med dig ut än vad du tror kommer gå åt. (Både till dig och hunden).
-Håll hunden i skuggan så mycket som möjligt.
-Lägg några isbitar i vattenflaskan så håller sig vattnet kallt längre.
-Det finns kylhalsband, kyltäcke och kylbädd för hund.
-Doppa tassarna i svalt vatten.
-Lämna inte hunden i en varm bil.

Om din hund skulle få värmeslag är det jätteviktigt att få ner dess kroppstemperatur och ta sig till veterinär så fort som möjligt.
Valpar, äldre hundar och sjuka hundar klara inte värme lika bra, så håll lite extra koll på dom.

Paws & love🐾❤

Likes

Comments

Jag bara måste dela med mig av det här fantastiska. Äntligen finns det ett tydligt sätt att visa för andra ute att man vill ha lite extra utrymme. Alla borde dela med sig av det här så att så många som möjligt förstår vad det betyder.

Paws & love🐾❤

Likes

Comments

Fästingen är ett spindeldjur och lever i 2-6år. Den går då igenom fyra stadier.
Den är aktiv från mars till november och trivs bäst i skuggiga och fuktiga miljöer.
Det är tre sjukdomar som vi hundägare oroar oss mest för, borrelios, anaplasmos och TBE.
Tyvärr finns det inget 100%igt skydd för våra pälsklingar. Men det finns en hel del medel man kan pröva. Själv föredrar jag dom naturliga då dom ger minst eller inga biverkningar.
Men vilket medel man än väljer är det jätteviktigt att kolla igenom hela hunden minst en gång om dagen. Ju fortare du tar bort en fästing desto mindre är risken för att hunden ska bli sjuk. Och kollar du hunden direkt efter en skogspromenad kanske du har turen att hitta dom innan dom bitit sig fast. Dom brukar nämligen ta en liten promenad innan dom hittar "bästa platsen".

Som tur är så är det ganska ovanligt att hundar blir smittade i Sverige och jag kunde inte hitta någon information om att en hund dött till följd av ett fästingbett. Däremot hittade jag flera artiklar om hundar som dött av fästingmedel. Så mitt tips är att läsa på om dom olika preparaten och göra så mycket efterforskning man kan innan man ger något till sin hund.
Vilket medel man än väljer så bör man ha en fästingplockare hemma. Själv har jag en med lasso/snara, fungerar utmärkt på stora som små fästingar.
Glöm inte att kolla igenom dig själv också.

Paws & love🐾❤

Likes

Comments

Det här med att plocka upp bajs är ju inte det roligaste men det är sånt man som hundägare måste göra. Det finns hur många olika sorters bajspåsar som helst och varierar stort i pris.
Något jag gillar är att det kommer mer och mer biologiskt nedbrytbara påsar. Mina personliga favoriter är Earth rated med Lavendeldoft. Dom doftar jättegott och man slipper bajsdofterna i väntan på nästa papperskorg.
Dessutom så finns det väldigt smarta hållare man kan haka fast på kopplet eller på sig själv nånstans. Då slipper man ha bajspåsar i hela fickorna och om den redan sitter fast i kopplet så glömmer man inte heller.

Paws & love🐾❤

Likes

Comments

Genom selektiv avel har människan lyckats få fram en stor variation av raser och olika örontyper. En del hundar har lättare än andra att få problem med öronen och kräver att man regelbundet ser efter att allt står rätt till.
Öroninflammation är tyvärr ganska vanligt och många hundägare förstår inte hur plågsamt det kan vara för hunden.
Några tecken man bör hålla utkik efter är
-överdrivet kliande
-överdrivet ruskande av huvudet
-svart, brunt, rött eller gult sekret i örat
-otrevlig lukt

Misstänker man att hunden har ont eller är irriterad i örat/öronen så bör man kontakta veterinär.
När de endast lite "smuts" i örat kan man rengöra själv. De finns en mängd olika medel anpassade för hundar och man kan hitta flera av dom på apotek eller i djuraffären. Man kan också ta en bomullstuss eller bomullsrondell och torka bort sånt som lagt sig i ytterörat. Tops ska man vara väldigt försiktig med och aldrig använda ner i örongången. Har hunden vax eller smuts där så kommer topsen bara trycka ner allt och täppa till. Däremot kan man använda den i ytterörats små vrår som är svåra att komma åt med bomull.
Tänk på att inte göra rent för ofta då örat inte mår bra av att vara för "torrt".
Saker som kan öka risken för öronsjukdomar är
-hängande öron
-bad(vatten i öronen)
-överdriven rengöring
-vinddrag
-behåring i örongången
-överdriven vaxproduktion

Det är alltid bra att vänja hunden vid att man håller på med dess öron, både på utsidan och insidan. Det gör att det är så mycket lättare att behandla om hunden skulle få problem.

(Bilder från Google.)

Paws & love 🐾❤

Likes

Comments

Manikyr, pedikyr eller pawdikyr. Hundens klor och tassar kräver en del omvårdnad. Torra trampdynor och långa klor är otroligt jobbigt för en hund. Så glöm inte att tvätta och smörja in tassarna vid behov och klipp klorna en gång i veckan och ta lite åt gången istället för att vänta flera veckor. Kloklipp är en mysstund för mig och mina hundar. Ja brukar även fila klorna med en glasfil efter ja klippt dom för att mjuka upp kanterna så är risken mindre för att dom spricker och skivar sig.

Paws and love🐾❤


Likes

Comments