Jag har träffat många hundar i mitt liv men aldrig har jag träffat sånna underbara hundar som dessa. Dom läser dig på 2 sekunder, dom beskyddar dig utan att ens se vad det är dom beskyddar dig mot och dom älskar dig mer än din man nånsin kunnat 😉🐶

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Denna ras har verkligen skönhet på insidan!

Det är sant dom ser SKIT FARLIGA ut, men det gör också en ful människa som vinglar omkring.

Man ska aldrig döma hunden efter håren, som jag tror många har gjort, men det är okej! Det är inte lätt att veta om man aldrig har träffat hundrasen förut. Speciellt inte om allt man har hört är "Han är så farlig, han biter alla som kommer nära" eller "Dom där hundarna använder dom som kamphundar, för dom dödar allt dom ser" Det låter skit läskigt jag förstår det men ibland så måste man kunna stänga öronen och skapa sin egna uppfattning. Dom är inte dumma hundar, dom har bara haft dumma ägare. Hunden blir precis som du! det är en spegel av dig själv, om du ser en hund som är deprimerad då har du en deprimerad ägare, en rädd hund då har du en rädd ägare, en hyperaktiv hund en hyperaktiv ägare... Ni får står vinkeln! Själv har jag en hyperaktiv och fånig vovve ;)

Jag vet att hundarna ser skit farliga ut men på insidan så är dom bara bebisar som aldrig växer upp, som är så tacksam för all kärlek som dom får och som skulle gå över berg och hav för dig. Dom har kallats monster men det ända man kan kalla dom monster för är KÄRLEKS MONSTER, folk tycker dom ser så farliga nä dom leker men det är bara för dom är så stora! Dom kan inte rå för att dom har en annorlunda pälsfärg och det är inte deras fel att dom är skapta som dom ser ut MEN!

Jag är glad att dom är det för annars hade inte jag haft min hund, min älskade Scooby Doo! <3

Likes

Comments

Idag var faktist inte jag som stod bakom kameran utan det var någon annan som är väldigt kär till mig. Genom att jag lämna över kameran så fick jag dom här underbara bilderna på mig och min älskade dogo canario Scooby Doo.

Han satt vid mig och bara myste och var lika kärvänlig som alla andra dagar, men känslan var fantastisk där uppe på kullen. Solen lyste så där innan den försvann och det var varmt och min vovve bredvid mig, det kunde bara inte bli bättre än så! Hundar älskar alltid sin människa vad du än är för person, dom älskar dig vad du än har gjort, hur du än ser ut, dom bara älskar oss för dom vi är. Jag önskar att en dag kunna bli den personen min underbara hund tror att jag är, för jag tror att hans bild av mig är så mycket vackrare än den riktiga bilden av mig.

Om du har en Dogo Canario i ditt liv så har du en vän för livet, en beskyddare i våt och torrt, en familjemedlem som skulle gå in i döden för dig och viktigaste av allt du har en hund som ser på dig med sina stora vackra ögon och älskar dig till döden.

Denna hund ras väljer sin ägare och är väldigt beskyddande och inriktad på just den personen, men även fast dom har valt sin ägare så är det fortfarande en otroligt familjehund som går ihop med nästan vad eller vem som helst.

Likes

Comments

​Jag tänkte att jag skulle släppa ut vovvarna så dom fick springa av sig ordentligt, så jag gick ner till torven med dom och GUD va dom sprang haha 😃 Dom sprang, hoppa, grävde, smög på varandra och brottades o kacklades. 

Det är alltid lika kul att se dom bara köra järnet när man vet hur mycket dom älskar det, att sträcka ut musklerna och bara bli döds trötta! 

Fick några härliga bilder och var bara tvungen att lägga upp dom även om det kanske inte är bästa kvalitén på dom.

Denna ras behöver mycket motion men det dom behöver mest är att få jobba med kroppen och använda alla muskler och bara bli helt sluta i kroppen, till och med när dom är valpar så ska man låta dom hänga med på allt. Det gör dom bara gott! För då får alla muskler växa med kroppen efter som dom är väldigt kraftiga hundar så behöver dom bra muskler.

Likes

Comments

Vi var i skogen  idag och sprang som dårar, över skock o sten. O idag tänkte jag vara lite elak för att kolla vad han skulle göra om jag skulle bara försvinna så där! Så jag tog sats och hoppa in bakom massa buskar när han sprang runt på ängen, sen när han vände sig för att kolla på mig så var jag borta...

Jag kände mig jätte elak för när han såg att jag var borta så fick han lite smått panik och började springa tillbaka den vägen vi kom från så fort han kunde, men såg verkligen  att han leta efter mig när han sprang. När han hade sprungit för bi min buske så vart jag ju tvungen att komma ut så han inte sprang bort så jag kom fram och ropa på honom.

Oo han vart så GLAD över att ha hittat mig så han skutta fram till mig och tacklade mig (landa på rumpan) haha.

Dom är så trogna den här rasen, dom stannar alltid i närheten så att dom alltid kan se sin ägare och man behöver inte äns ropa på dom ibland om du vänder då vänder dom också. De skulle verkligen gå i graven för sin familj och är otroligt lojala hundar, precis som min vovve Scooby Doo! ❤

Likes

Comments

Perfekt tajming måste jag säga!

Jag hade kameran runt halsen och vi höll på med Lydnads träning, han kanske stod halv meter ifrån mig så jag kasta godisen och då såg jag hur han tog satts och HOPPAR XD jag tog upp kameran fort som ögat och fick denna bild!

Snacka om nöjd fotograf hehe.

Vi brukar träna varje dag på allt möjligt, han är otroligt snabblärd, han härmar mina rörelser och så lär han sig från dom, han kollar och lär sig själv. Denna ras älskar att lära sig saker och är alltid laddade o positiva. Min vovve är mun typ 14mån och på den tiden har jag hunnit lärt honom

-Sitt

-Ligg

-Stanna/Vänta

-Tass/High Five

-Give me ten/Byta tass på kommandon

-Morra på kommando

-Spela död

-Gapa

-Klia sig på kommando

-Snurra runt

-Titt ut/Be

Han älskar fortfarande att lära sig grejer och så fort jag tar fram klickern så hoppar han upp och ner av glädje. Han lyssnar, tänker och förstår. Denna ras är VÄLDIGT Smart.

Likes

Comments

Hej!

Jag har aldrig varit mycket för att blogga men nu skapar jag denna blogg för att vissa dom människor som hatar denna ras hur fel dom har. jag ska ladda upp ny inlägg nästan varje dag och berätta om om hur livet ser ut med en Dogo Canario i familjen. För hoppnings viss så ger det några personer där ute lusten att vilja ha en också. :) Själv har jag en Dogo Canario som heter Scooby Doo (det är han på bilden) han är 14mån nu, jag har haft honom sen han var 3mån, medans han växte upp så lärde han mig saker som jag aldrig skulle kunnat lärt mig genom att titta i en bok eller sett på tv.

Han fanns där för mig när ingen annan gjorde det, han var ingen hund som bara tittar på en och sen rullade huvudet åt olika håll. Han var en hund som titta på mig och förstod att matte inte mådde så bra, varje gång jag skratta så blev han gladare, varje gång jag var arg för något så la han sig ner och väntade på att jag skulle lugna ner mig. Men det som hjälpt mig mest av allt! varje gång jag har varit ledsen så satt han sig bredvid mig och slickade bort alla mina tårar hur många det än var, han lämnade aldrig min sida fören jag hade slutat att gråta.

Detta kanske ni tycker låter som vilken hund som helst men han är så mycket mer än en vanlig hund, han är min bästa vän, min livs kamrat och min hjälte.

Därför tänker jag fortsätta med denna blogg för att jag vill att andra ska kunna få samma hjärte vän och familje kamrat som jag hade tur nog att få..


Hoppas ni kommer en dag sam tycka med mig och se rasen för dom underbara vänner som dom är.

Likes

Comments