Här händer inte mycket, men vi har i alla fall börjat städa ur lite prylar från dockskåpen. Nu handlar det mest om att uppgradera sådant som vi har till något bättre, eller börja producera egna saker. Här säljer vi en fjärrkontroll.
Det var @stonetag som inspirerade mig till en ny omgång med Tradera-försäljningen när hon berättade om semesterpengarna de drog in, hon och hennes man!

Likes

Comments

Så... på g igen... lite. Huvudet planerar och sen blir det som det blir.
Jag har några auktioner ute på Tradera nu. Denna är kanske mest relevant för min dockskåpsblogg. Kanske skulle man bygga ett trollhus så småningom?

Likes

Comments

Okej... jag kunde inte hålla mig när jag såg detta hus! 610 kr med allt det innehöll innebär många sparade kronor jämfört med att buda hem saker från tradera, inte minst om man räknar med frakten. Pojkvännen och jag sa beslutsamt "inga fler efter detta!"
Nåja... vi får väl se! Men nu är det dags att göra något av allt vi har innan vi samlar på oss mer, vi måste ju bo någonstans själva också!

Det sa vi egentligen förra gången vi köpte ett dockskåp... men detta är lite speciellt då det ser precis ut som det jag hade som liten. Med andra ord: Det jag har saknat så länge har på något vis kommit tillbaka!

Likes

Comments

Fina dockskåpsdockan har varit på shoppingtur. Mycket nytt till köket blev det, nu ska hon bara bestämma sig för vad som ska finnas kvar av det gamla och vad hon behåller av det nya. Resten säljer hon nog på loppis eller lägger i förrådet.

Likes

Comments

Tänkte bara tipsa den som håller på med dockskåp att köpa kontakter och lampor i affären... de går för dyra pengar på Tradera men nya kostar de 99,90 kr (se bild). Hittade mina på BR. Även andra Lundby-prylar har vettigt pris på BR, bättre än på tradera.

Likes

Comments

Innan jul så hörde jag min pojkvän uttrycka en önskan om en kaffebryggare till dockskåpet. Självklart började jag hålla utkik på tradera och lyckades få tag i en. Gjorde också en liten kaffeburk till Lundby-köket och resultatet ser ni på bilderna.

Ärligt talat vill jag också ha en, och en kaffeservis. Men jag har en fin kaffepanna (för kokkaffe) att laga, så den kommer i ett inlägg framöver!

Likes

Comments

Denna historia började redan i somras. pojkvännen hade budat hem ett Lundby Småland i gott skick och dåvarande ägaren skulle lyckas passera vår bostadsort. Så vi fick hem vårt Småland och vid mötet nämnde vi att vi var på jakt efter ett Lundby Stockholm (Dallas). Tydligen lade försäljaren det på minnet, för plötsligt en dag i slutet av sommaren blev vi kontaktade privat och hon berättade att hon fått tag i ett Dallas. Vi berättade vad vi kunde tänka oss att ge, och saken var klar: Vi skulle få köpa dockskåpet.

Datum bestämdes och en solig höstdag åkte vi söderut för att köpa ett litet hus. Det blev en roadtrip som vi njöt mycket av och det blev både familjeträff och fabriksshopping av charkuterier.

Till sist fick jag el till mitt dockskåp så det jag har kvar att göra är att renovera ett par rum och fixa möbler och lampor. Bad det blir sen får vi fundera på :)

Likes

Comments

Det är spännande att se hur många det är som går in och åtminstone tittar på inläggen jag skriver.
Denna gång har jag svårt att sova och tänkte visa hur jag gjorde julgranen till dockskåpet.
Tips och ideer på sätt att få nästa mer realistisk mottages tacksamt!

Först behövs ståltråd och garn. Jag har ett grönt lurvigt... men jag tror att det är nedpackat i en låda i förrådet, så denna gran fick bli färgglad.

Sen är det bara att vira på med ståltråden och därefter garnet.

Slutresultatet på plats.

Jag använde dockan som mått, ville bara ha granen en aning högre än henne.

Likes

Comments