Fick tips av en kompis hur man kan göra ett enkelt babynest, som är såväl ekonomiskt som miljömässigt hållbart. Man behöver: örngott och badlakan, eventuellt ett band att knyta ihop med.

1) Rulla badlakanet på diagonalen.

2) När den är ihoprullad ska den in i örngottet.  När den kommit in kan du sätta ihop den med ett band i änden med öppningen.

3) I brist på bebis prova med en docka.

Funderar på att använda ett större badlakan, men det blev i alla fall ett helt okej babynest i storlek och mysfaktor!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Har nu varit tyst väldigt länge. Har funderat över hur jag ska gå vidare med bloggen, om jag ska låta den bli min allmänblogg eller behålla dockskåpskonceptet för sig själv eller om alla mina alternativa pysselidėer och mannens stora hobby och som till viss del börjar bli min ska få ta plats... och jag tror att det är det sista alternativet som kommer göra sig gällande. Men för att hylla mitt och mannens första gemensamma intresse kommer jag inte byta namn på bloggen.
Det finns fortfarande inga löften om dagliga uppdateringar, med en liten på väg vet man inte när och hur saker händer, ännu svårare blir det i den fas när den faktiskt finns helt hos oss och stjäl uppmärksamhet. Oavsett kommer vi vilja och behöva ägna oss åt saker som ger lite extra krydda (förutom den krydda ett nytt liv är) så det dyker nog ändå upp ett inlägg då och då. Har redan planer för två. Och några till hinner det nog bli!

T ex kan sådana här idéer komma att visas upp: hur en oversize medium blir en xl-gravid-tröja.

Eller fantastiska recept-upptäckter, hur man gör för att slippa den artificiella citronsyran eller bara något kul tips till hur barnets eget dockskåps möbler kan tillverkas.

Likes

Comments

Här händer inte mycket, men vi har i alla fall börjat städa ur lite prylar från dockskåpen. Nu handlar det mest om att uppgradera sådant som vi har till något bättre, eller börja producera egna saker. Här säljer vi en fjärrkontroll.
Det var @stonetag som inspirerade mig till en ny omgång med Tradera-försäljningen när hon berättade om semesterpengarna de drog in, hon och hennes man!

Likes

Comments

Så... på g igen... lite. Huvudet planerar och sen blir det som det blir.
Jag har några auktioner ute på Tradera nu. Denna är kanske mest relevant för min dockskåpsblogg. Kanske skulle man bygga ett trollhus så småningom?

Likes

Comments

Okej... jag kunde inte hålla mig när jag såg detta hus! 610 kr med allt det innehöll innebär många sparade kronor jämfört med att buda hem saker från tradera, inte minst om man räknar med frakten. Pojkvännen och jag sa beslutsamt "inga fler efter detta!"
Nåja... vi får väl se! Men nu är det dags att göra något av allt vi har innan vi samlar på oss mer, vi måste ju bo någonstans själva också!

Det sa vi egentligen förra gången vi köpte ett dockskåp... men detta är lite speciellt då det ser precis ut som det jag hade som liten. Med andra ord: Det jag har saknat så länge har på något vis kommit tillbaka!

Likes

Comments

Fina dockskåpsdockan har varit på shoppingtur. Mycket nytt till köket blev det, nu ska hon bara bestämma sig för vad som ska finnas kvar av det gamla och vad hon behåller av det nya. Resten säljer hon nog på loppis eller lägger i förrådet.

Likes

Comments

Tänkte bara tipsa den som håller på med dockskåp att köpa kontakter och lampor i affären... de går för dyra pengar på Tradera men nya kostar de 99,90 kr (se bild). Hittade mina på BR. Även andra Lundby-prylar har vettigt pris på BR, bättre än på tradera.

Likes

Comments

Innan jul så hörde jag min pojkvän uttrycka en önskan om en kaffebryggare till dockskåpet. Självklart började jag hålla utkik på tradera och lyckades få tag i en. Gjorde också en liten kaffeburk till Lundby-köket och resultatet ser ni på bilderna.

Ärligt talat vill jag också ha en, och en kaffeservis. Men jag har en fin kaffepanna (för kokkaffe) att laga, så den kommer i ett inlägg framöver!

Likes

Comments