Jobba ett par tummar till sen ladda inför stormöte på Bup i eftermiddag.

pratade nyss med deras specialpedagog och hon har många bra tankar och idéer så bara hoppas och håller tummarna att det leder till något bra ✊

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ja det verkar som man ska sväva i ovisshet ytterligare en vecka och inte veta vad som händer.

Denna vecka var det endast i tisdags som min son var ett par få timmar utanför skolan. Anledningen att han stannade kvar var att det var en lastbil där som fångade Hans intresse.

resten av veckan har han vägrat bara nämna att göra sig i ordning till skolan gör att grejerna flyger här hemma.

Ringde som vanligt i fredags och medelande att han inte kom och undrar vad de tänker och resursen funderade på om de skulle åka och bada på måndag. blir lite ställd ta med ett barn som inte mår bra till ett badhus vem tar ansvar om något händer??

Enda positiva är att Malin får vara en vecka till och det negativa är att de tror att mirakel ska ske på en vecka då ska de få honom klara både skola och fritids. Men det värsta av allt skolan har ingen plan på hur det ska gå till.

Så nu hoppas jag innerligt att mötet inne på Bup på måndag ska ge någon lösning.

Likes

Comments

Ja ny vecka och inte går det framåt för min son och skolan 😕

Förra veckan började som vi trodde han spåra ur. Och åter igen fick vi leta efter honom Då Han avvikit.

Har haft tät kontakt med Bup för att få stöttning och väntar nu på ytterligare besked.

Denna vecka vägrade han skolan I måndags hur mycket man än stod där och kämpade gick det inte att få honom in i bilen. Trotts detta backar inte skolan utan meddelar att idag kör vi på med samma upplägg dvs

7:30-8:10 fritids
8:10-12:00 skola
12:00- 13:30 fritids

Ja idag efter övertalning åkte han iväg och väl där ville han inte vara inne utan från 7:30-11:00 spenderade han ute det som lockade honom kvar var lastbilen som kom annars hade han avvikit igen.

Eftermiddagen Ja den har varit som de andra hemsk migrän och inte roliga utbrott och senare på eftermiddagen börjar pulsen stiga och han börjar kräkas.

Ska bli spännande och se hur morgondagen blir om vi lyckas få iväg honom.Likes

Comments

Ja åter igen vet jag inte vad jag ska göra.

skolan startade i måndags. Har gjort allt för att peppa mitt barn att det kommer bli bra med fritids och skola.

Måndagen gick sådär

Tisdagen började det spåra ur

Onsdagen efter knappt 2 h avvek Han igen från skolan och vi fick åka och leta efter honom. Hans mående är på väg utför. Från att ha varit en glad kille nu i sommar har jag ett barn som är som ett åsk moln och utbrotten kommer tätt. Man ser hur han kämpar för att hålla ihop sig och hans kropp reagerar med migrän attacker dagligen.

Idag så han var han inte ens 1 h i skolan utan avvek direkt. Personalen säger att detta är en ohållbar situation att de inte klarar av det. Men rektorn står fast i att han ska bara klara att fortsätta iskolningen mot fritids och skolan.
I morgon ska även Malin vara med i skolan Har de bestämt.

Jag sitter här hemma och gör allt jag kan för att vara positiv för att få honom att åka i morgon. bara ens nämna skola i morgon gör att alla saker runt omkring honom bara flyger. Ja det är väl bara att vänta och se om jag än en gång kan lyckas få honom dit.

Fick snabbt fixa en semesterdag idag för att ordna med massa samtal och möten och jag hoppas innerligt att sista mötet jag hade leder till något bra.

Känner mig maktlös men ändå inom mig tänker jag aldrig ge upp. Det finns lagar som måste följas och det är sjukt hur många kryp hål det finns för att komma undan ansvar.

Men men ny dag i morgon så det är bara hoppas den blir bättre ❤


Likes

Comments

Ibland funderar man på hur vissa människor tänker i våran kommun.

Har min Emil med svår ADHD och autism och är lågbegåvad. Han har även svår migrän och kan tuppa av innan eller i sina migrän attacker får pulsstigning med vilo puls på 140-160. vi har haft min syster som är kunnig både med barn med problematik och är utbildad undersköterska. Hon har haft honom innan och efter skoltid då han inte klarar fritids. Hans skoldagar har sett ut följande

mån: 11-13:30
tis-tors 11-15:20
fre 11-13

Han har inte ens klarat dessa timmar fullt ut men nu från och med min semester är slut ska han helt plötsligt börja åk 6 4 an och 5 an kan man tydligen hoppa över och han ska även börja inskolas mot LSS fritids och efter den 14 augusti ska han vara inskolad och klara av att vara där från 6:30 på morgonen till 16:00 och under dagen vara vissa timmar i skolan. när var och hur är det ingen som talat om ännu hur planeringen ligger. Lika lite fick jag som vårdnadshavare veta att efter min semester slut så ska han börja inskolas. Nej det berättar de bara för Malin som vidar befodrar detta till mig.

När bup fick reda på detta blev de väldigt oroliga och kallar till ett zip möte som ska bli i september och gjorde även en sak till men den enheten brydde sig inte om hans mående utan hänvisar tillbaka att det är skolans ansvar att lösa.

Hur man än som förälder gör så står vi maktlösa och bollas bara runt.

Mitt barn som behöver förberedas på alla förändringar och de förändringar som måste göras ska tas i små steg för att han ska orka och klara av dem. Så hur tänker skolan och dess chef är detta ett litet steg??

Ja nu måste jag vänta på att semestern är slut och folk börjar jobba igen på bup för att se vad de tänker i detta och råda mig i hur jag ska ta detta vidare.

Varför ska man som förälder till ett barn med särskilda behov slita sitt hår och stånga sig blodig för att förhoppningsvis få den hjälp och stöd som vi behöver? ?

Likes

Comments

Så less på att de hela tiden ska slå undan fötterna på min son. Så fort man tror nu kommer det kanske ordna sig. kommer nästa nederlag.

För en tid sedan var jag iväg på skolmöte där rektorn för sjöängen meddelande sina planer för min son till hösten och snacka om vilken chock.

Han som inte har gått 3 an eller 4 an eller 5 an ska till hösten börja 6 an. Han har inte klarat hela skoldagar och jag har haft min syster som varit anställd för att ta honom innan och efter skolan så jag kan jobba. Nej det ska tas bort och han ska klara av att vara på LSS fritids från 6:30 till skolan börjar för att sedan vara i skolan till lunch sen därefter ska han åter igen vara på fritids tills jag slutar och hämtar honom vid 16 tiden. Och avviker han från skolan eller inte orkar menar de på att jag ska åka i från mitt jobb för att ta hand om honom. Vilket kommer resultera i att jag inte kommer kunna jobba något eller endast fåtal timmar 😔

Nu ligger hoppet på Bup och att läkarens hjälp leder till att vi får den hjälp vi behöver ännu en gång för att få en fungerande vardag.

Är glad över att vi har en läkare som verkligen gör allt för att hjälpa oss även om det kommer bli jobbiga möten framöver.

Likes

Comments

Tänk vad fort en ledighet går. Men hade 2 sköna semesterdagar som vi tillbringade ombord på birka båten. Var väldigt nervös hur det skulle gå att åka båt hela familjen och speciellt för Emil men det gick över förväntan. Så nu tjatar barnen och undrar när vi kan åka nästa gång 👍😍

Roligt när de ordnar barn veckor ombord så det händer något för våra små och höjdpunkten på denna resa var Tobbe troll karl han var bara så bra. Barnen skrattade så mycket.

Påskafton tillbringades hos Mormor och Morfar och barnen var ute och påskade. så nu har de godis ett bra tag framöver 😜

Ja lovet gick fort och Vardagen är här igen. Har många saker att göra flera möten inbokade framför och jag hoppas att man får svar på vissa saker. Gillar inte när man inte får svar. speciellt när de lovar och det inte hålls.


Likes

Comments

Länge sedan jag hade lust att skriva något.

Men vardagen rullar på nya rutiner som man ska komma in i. Svårt är det för Emil så många utbrott blir det men det är bara gilla läget och hoppas att det lugnar sig ju mer tiden går.

I morse var det extra tufft. Mamma hemma små syskon som fortfarande inte mår bra. skoltiden hade de ändrat igen fast de ska hålla samma tider vilket var superviktigt enligt specialpedagog. Men men de ändrade i alla fall. och sen var det mamma istället för moster som körde och det bröt också rutinerna. Han vägrade äta frukost och när man förklarar hur han haft det på morgonen. Tittar ansvarige läraren lite lojt på en och säger ja ha. Man känner sig som världens sämsta mamma efter en sådan här morgon.

Men jag hoppas de små blir bättre nu och att de slutar ändra tiderna i skolan. Sen att sluta låta Emil bestämma över hur hans dagar ska se ut. Just nu är dagarna fyllda av vad Emil vill vilket innebär promenader, fiska, hemkunskap, slöjd och bygga olika saker. Men man kanske är nojig när man tycker svenska matte mm är viktigare än promenader ;)

Roligt är det i allafall att ha börjat jobba igen. Komma hemifrån och få lite annat att tänka på.

Sen hoppas jag när läget lugnar sig lite att man kommer få mer tid till bågskyttet för det finns inget som är så roligt som det. Är alla friska så blir det tävla på lördag. 🎯


Likes

Comments

Ligger i sängen och lyssnar på tystnaden i huset. Rätt som det är kommer det höras steg från små fötter som kommer väcka sina äldre syskon. Lilla grodan tycker inte att man ska vara tyst på morgonen och låta sina syskon sova vidare ;)

Söndag och helgen är snart slut. Så många saker som ska fixas idag. Ska överraska min man med att tvinga honom ta ut alla kläder i från bastun så jag kan få fram kläder till Elsa som behövs nu framöver. Lillan börjar bli så stor och i morgon ska jag börja inskola henne till dagis.
Vet vad min älskade man kommer säga när jag talar om dagena planer:
- Oj jag tror jag har akut ryggskott ;) med glimten i ögat :)

Men skönt är det när det är klart.

Sen när det är klart ut till hästarna en stund och fixa så de har det varmt och skönt med ny spånbädd i ligghallen. Mina älskade vänner där ute betyder otroligt mycket för mig. ♡

Ja det blir en fullspäckad förmiddag med att försöka hinna så mycket som möjligt innan min älskade man ska åka iväg till Lindesberg och döma 😍

Fick även ett meddelande i går från vännen som skulle ha tårtorna🎂 att hon och gästerna var jätte nöjda med tårtorna. så det känndes riktigt roligt att höra 😃Likes

Comments

Efter mycket om och men beslutade jag mig för att kontakta skolinspektionen då inget händer för min son. Så den 16 jan skickade jag in en anmälan och hoppas nu på att de ska hjälpa oss att få till en fungerande skolgång.

I slutet av förra veckan ringde rektorn för sjöängsskolan och meddelade att de skulle skriva in honom. De har inte klart med personal och de kunde inte svara för när han ska börja skolan. hon skulle återkomma till mig med mer besked innan denna vecka slut och då komma med en tid vi skulle sätta oss ner för att prata om Emil.

Hans förra resurs Daniel som begått övervåld emot honom jobbar i detta arbetslag han har tidigare brottat ner honom i polisgrepp och suttit på honom.
Emil vet inte om att han jobbar där. När vi har varit och hälsat på var han sjukskriven. Hur kommer han reagera på honom. Och skulle han reagera på ett sånt sett att det blir helt omöjligt att få honom till skolan. vad händer då?? Några andra alternativ för skolgång finns inte.

Jag tog upp detta med rektorn och fick till svar att på sjöängen jobbar 68 mentorer och det finns över 400 elever och han skulle lära sig att man kan inte gilla alla människor och det som hänt skulle han lära sig förlåta.

Ja vi normala människor kanske kan förlåta och gå vidare. Men min son som varit med om upprepade övergrepp klarar inte detta.

Hur ska jag kunna förbereda honom på Daniel på bästa sätt??

Och ärligt talat så har jag också svårt med att gå vidare och förlåta dem för vad de gjort mot mitt barn.

Om det var ert barn skulle ni ha förlåtit? Kunna känna trygghet att lämna sitt barn till skolan??

I alla fall tillbaka till skolinspektionen fick brev från dem igår. Det var en kopia på vad kommunen nu ska inkomma med i svar. 38 frågor ska de svara på och inkomma med innan den 6 februari till Juristen. Frågor rörande kränkning av mitt barn och frågor om hur hans skolgång ser ut och har varit under hela 2014.

Hoppas verkligen de kan hjälpa mig nu att ordna upp detta.

Likes

Comments