Den fruktansvärda ångesten som faller på när man blir sårad. Magen knyter sig, luftrören blir mindre, hjärtat slår dubbla slag, ögonen vattnas med de mest ärliga tårar du kan tänka dig. Blixten rakt igenom hjärtat 💔

Detta är en liten kortfattad beskrivning av hur det känns att bli sviken och enormt sårad av en person som egentligen borde vara den som står dig närmst och stöttar till all oändlighet.

Nästan varje dag händer detta mig. Jag vet inte varför den här personen gör mig illa gång på gång. Det jag vet är att h*n inte mår bra själv. Ibland tror jag till och med att det rör sig om narcissist drag. För personen har fått med sig fler att "jobba" på samma sätt... jag kallar det utfrysning även mobbing.

Idag är en sådan dag när jag som allra mest skulle behövt dennes stöd och framför allt kärlek.
Jag har en hemsk smärtdag, så hemsk att jag till och med svimmade i väntrummet på vårdcentralen. Ibland är det totalt vidrigt att leva med Endometrios.

Fight Endo 🎗👊

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Precis så som rubriken.... från den ena sekunden till den andra. När allt känns totalt hopplöst och uselt. Ni vet när man verkligen känner att man fått nog och bara vill ge upp. Då dimper det ner en ängel eller som idag 2 st 💕
Mina vänner betyder så extremt mycket för mig.

Jag har ett väldigt tufft smärtskov nu. Endometriosen är det som spökar. Personalen på min vårdcentral är så otroligt jäkla fina. Dom hjälper mig jämt och vill att jag ska må bra. Ibland känner dom sig otillräckliga och det är då Kvinnokliniken borde göra sitt jobb, men det funkar inte i detta landsting.

Att det ska finnas så här stora brister i svensk vård är ofattbart. Jag har bråkat och stridit i 7 års tid att få rätt vård. Men pga deras okunskap om Endometrios och ekonomiska aspekter så funkar det inte. Att känna sig sviken gång på gång gör en svag och maktlös. När man är sjuk orkar man inte strida, det är då det är fantastiskt med fina vänner som finns där och stöttar.

Jag skulle önska att Sveriges regering kommer med nya lagar och ändringar i systemet. Det är ju faktiskt sjukt att man som svensk inte kan känna sig trygg med det systemet vi har idag. Jag är däremot glad att våran sjukvårdsminister Gabriel Wikström faktiskt är insatt i endometrios frågorna. Om ett par år kommer det riktlinjer som socialstyrelsen har tagit fram. Då får vi hoppas att Endometriosvården funkar bättre.

Hur som helst, jag ligger just nu på en hård brits på min VC. Jag har gått med galet jobbig smärta för länge så nu har jag fått känselbortfall i båda låren. Det är jätte obehagligt. Känns som benen är som spagetti. Det ser iof väldigt kul ut när jag går men 😂😂😂
För 2 år sedan hände samma sak, då hamnade jag i rullstol. Det vill jag verkligen inte göra igen.

Likes

Comments

Jag är inne i en period nu där känslorna spelar mig ett spratt. Upp som en sol och platt fall som en vänd pannkaka. Enanton sprutorna gör väl sitt kan jag tänka.
Jag är glad för att jag äntligen ska få göra något på dagarna. Jag ska börja på Återbruket. Jag ska börja träna. Jag har saknat den sociala delen enormt mycket.

Jag är också väldigt nöjd med min nya gadd 😊

Jag har valt att ta en paus från Facebook. Håller bara koll på vissa grupper som Fotoklubben, Norrsken, Depeche Mode osv
Läser ingens status eller annat trams. Kommer tillbaka när jag känner fört helt enkelt.

Jag ska försöka få lite mer rutin på bloggandet. Det har varit väldigt lugnt på den fronten ett tag.

Ta hand om er folks 😎😘

Likes

Comments

Vänner betyder så oerhört mycket. Jag har funderat mycket på hur min vänskapskrets ser ut.
Har väldigt många vänner, men inte så många som jag anser vara nära vänner, som jag kan säga att jag älskar. Hur som helst så hamnade jag i en mycket intressant diskussion om det här med vänner. Jag har alltid trivts bäst med vänner av det motsatta könet. Tror att jag gör det för att det nästan aldrig är en massa skitsnack, eller för att jag aldrig behövt skämmas för att jag är rätt grov i munnen. Det är så mycket enklare att vara i killars sällskap. Jag har på senare tid fått en vän som jag känner en stark kärlek till, men inte sexuellt utan mer som en bror. Han och jag har galet roligt ihop och berättar allt för varandra. Den personen som jag diskuterade med anser att killar och tjejer inte kan vara vänner utan att känna en sexuell attraktion till varandra.... Jag köper inte alls det resonemanget som ni förstår.
Jag skulle vilja veta vad ni anser och tycker kring detta ämne 😉

Likes

Comments

Idag har vi nördat loss ordentligt. Kollat på gamla tidningsurklipp och foton på dM 😘
Så mycket minnen. Tänk att man satt och klippte ut allt och sparade i pärmar. Tyvärr så har allt jag samlat försvunnit i flytten. Det är verkligen hemskt.

Likes

Comments

Igår var jag på Stand Up i Borgholm. Jag skrattade så tårarna rann. Ni vet när man tillslut tror att man kommer dö, man får ingen luft hahahahahahahahahaha 😂😂😂

Om ni inte varit och sett Henrik Schyffert så gört 😉

Likes

Comments

Lycklig!!?? Njee inte direkt faktiskt. Det är alltid lika vemodigt att ta den förbaskade sprutan.
För jag vet ju att den hjälper mig att få några fler bra dagar i månaden så för den sakens skull känns det ju toppen. Men jag vet också att jag nu har dagar framför mig med biverkningar.
Att ta själva sprutan är inga problem egentligen.... Någon sa braaa jobbat Sarah. Då kom jag på att det är ju dagarna efter som är värst. Det är då jag behöver pepp och stöd som allra mest.
När mitt skelett värker nå jävulskt och huvudet dunkar. När jag mår illa och kräks. När jag bara vill gråta för allt. När tröttheten tar över och orken tryter.

Sådär då va det gjort. Ett fint litet plåster på min fluffiga och svullna mage. Där skymtar även ett långt ärr från hysterektomin. Det är 6 år sedan 🤔 Den operationen som skulle göra mig så bra. Haha där fick jag!!! FIGHT ENDO 🎗👊

Nu lägger jag mig i soffan och kollar på Suits. Dricker en kopp te och hoppas på att biverkningarna inte blir allt för jobbiga denna gång.

Puss och kram

Likes

Comments

Detta mina damer och herrar är mina nyinköpta skor.... närmare bestämt klackskor Jaaaaa ni läste rätt 🙊😂😂 Sarah Nilsson ska nu på äldre dar försöka sig på detta. Hahahaha

Det är ett mysterium för mig hur alla klarar av att gå dag ut och dag in med klackar. Det är egentligen inte meningen att våra fötter, smalben och hjärna ska klara av det.

Det som är bra är att man faktiskt sträcker på sig och blir längre. Om man som jag är kort och tjock så tjaa varför inte liksom 😀👍

Så håll i hatten och förbered er på asgarv om ni ser mig ute och spatsera.

Likes

Comments

Ni vet den där känslan när man saknar någon eller något så det gör ont 💔 Jag har en sådan period nu. Den har varat rätt länge tyvärr.
Saknar mina vänner från förr. Dom här spontanträffarna, middagarna, fika på muren med grannarna. Det funkar inte alls så här uppe i norr. Härnösandsborna umgås med sina barndomsvänner och har väldigt svårt för att släppa in nya människor i sina liv. Jag är uppvuxen med att ha massor med vänner gamla som nya.

Vi har nu bott här i 7 år och blivit bortbjudna på middag 2 gånger. vi har bjudit hit folk massor med gånger. Jag tror absolut inte att folk gör så med flit utan det bara funkar på detta sätt här.

Nu börjar jag i allafall sakna mina vänner som jag hade. Att bara glida över till grannen en sommarkväll på ett glas vin. Ta en kvällspromenad osv... Vissa kallar det egentid och vill vara själv. Men jag är själv hela dagarna och får nästan panik av ensamheten.
Sällskap betyder så mycket för mig och tvärtom för er som jobbar och umgås med människor på dagarna. Tänk vad det krockar 😉

Vårda vänskapen 😍

Likes

Comments

Det här med sommaren.... Jag klarar inte av den här årstiden. Det pratas bara om höstdepresioner och vårdepresioner aldrig om att många faktiskt mår dåligt på sommaren.
Jag är en av dom som gör det. Det finns många orsaker till det.
Alla vidriga äckliga insekter till att börja med.... Jag vill kunna ligga och sola utan att bli attackerad av vidriga kryp och flygfän.
Värmen..... usch!!! Jag hatar när det är varmt. Dels för att min smärta blir värre i värmen och dels för att man måste klä av sig eller visa mer av kroppen. Jag vill ha underställ varje dag utom när jag sover.
Sommaren kostar mer pengar... Barnen ska ha å ska ha hela tiden.
Jag kan babbla på i evigheter som ni märker....
Ge mig vinter nuuuu så jag kan få njuta. Jag kan förstå om de flesta inte förstår mig. Men jag kan inte förstå att de flesta inte förstår och respekterar att jag känner såhär.
Jag respekterar dom som gillar sommaren.
Sen är det midsommarafton i morgon. Fyyy faaaan säger jag bara. vilken sjuk tradition (närå skoja lite bara. Det är nog den enda svenska traditionen jag tycker är ok)

Trevlig jävla midsommar på er då!! 😎😎😎

Likes

Comments