Frustrationen och ångesten som infaller när jag har vidrig smärta och är ensam. Om jag ändå bara kunde få slippa denna galna smärta.
Jag vill bara komma ut i skidbacken och träna. Jag vill ha sällskap, göra roliga saker. Jag blir på riktigt galen av att vara så "låst"  
För oss med kronisk smärta, psykisk ohälsa blir det ett jätte projekt att bara dammsuga, diska, tvätta. Jag blir helt färdig efter 10 min i köket/tvättstuga. Då måste jag lägga mig och vila en stund innan jag orkar fortsätta. Det värsta jag vet i det läget är när någon smartskalle slänger ur sig en kommentar som: Ryck upp dig nu.... eller: Du är så jäkla lat..... eller: Du är ju hypokondriker
Det finns hur många osmarta exempel som helst.
Många tycker också att man gnäller. Jag menar inte att gnälla eller att folk ska tycka synd om mig. Jag vill bara förmedla om hur det är att leva för mig med dessa sjukdomar. Det måste få ett slut någongång att det på något sätt skulle vara fult att inte vara frisk. Folk som ser ner på en för att man är öppen och berättar hur verkligheten ser ut måste lägga av med det. Jag vill att andra som har det likadant som jag ska känna att dom inte är ensam.

Slut på meddelandet!

Likes

Comments

Jag har en extremt tung period nu. Smärtan är totalt ur fokus vilket då leder till psykisk ohälsa. 
Jag fick en enorm boost förra helgen när jag var på konsert och träffade fina vänner. Men sen kom jag hem till denna oerhört tråkiga och menlösa vardagen. Jag har tappat all energi, vill inget, orkar inget mm

Värst är ensamheten. Den kväver mig. Jag hatar att vara ensam på dagarna. Samtidigt som jag har denna idiotiska smärta (Endometriosen). Det orsakar i sin tur panikångest. Att vara helt själv med panikångest attacker går inte med ord att förklara.....

Det är inte så lätt att förklara eller förstå. 😢😳🔫

Likes

Comments

Ångest! Vad är egentligen ångest? Varför får man ångest? Hur mycket ångest klarar man av?

Jag får ångest för extremt mycket och lite orsaker. Oftast dyker den upp från ingenstans. Det är riktigt obehagligt för då har jag tappat kontrollen.

Men för de mesta vet jag varför ångesten kommer och hälsar på. Den största boven i dramat är SMÄRTAN. Smärtan är ju inte bara smärta som gör ont rent fysiskt. Den gör ont psykiskt också. Smärtan gör mig sömnlös vilket leder till frustration som leder till ångest. Smärtan ger mig ångest pga alla val jag måste göra... Ska jag ta smärtstillande? Hur mycket ska jag ta? Vad händer om jag inte tar smärtstillande? Kommer jag bli smärtlindrad? Vad händer om jag inte blir smärtlindrad? Måste jag uppsöka akuten? Eller vårdcentralen? Kommer jag få hjälp av vården? Finns det någon som kan hjälpa mig dit?
osv.... osv....

Helgen ja... Jag åker till Åseda/Växjö på fredag. Lördag är det dax för Kent konsert. Jippie ❤
Men tänk om jag blir jättesjuk när jag är där? Tänk om vården är lika usel som här? Förstår folk i min omgivning om jag blir jättedålig och måste lägga mig i fosterställning och gråta en stund?
Alla dessa tankar tampas jag med dygnet runt... precis hela tiden. Ångest.nu helt enkelt!

Jag har fått order att sova minst 7 timmar per natt. Hahahhaha 😂😂😂 Jag kommer inte ihåg sist jag fick så många timmar på raken.
Jag brukar somna runt 4 av ren utmattning och gå upp vid 7 eller 9.

Nu fick jag en klump i magen igen.... Varför då? Jag kom på att jag ska flyga. Jag som hatar att flyga. Visst jag kunde självklart åkt tåg eller buss. Men det går inte alls. Jag får kopiöst ont av att resa så länge.
Helt klart värt att flyga. Ångesten jag får på flyget går att hantera på flera sätt. Jag vet ju att jag fixar det. Jag är också väldigt stolt att jag utsätter mig själv för det.

Nu är klockan 03:04 och jag har grym smärta. Så nu måste jag ta mer smärtlindring och svara mig själv på alla tusen frågor och försöka göra rätt val.

God natt! 💤💤💤😴

Likes

Comments

Snön vräker ner det är helt galet. Mig gör det verkligen inget. Jag fullkomligt älskar vintern och snön.
Jag fick äran att köra ett par åk i backen i lördags. Kändes fantastiskt. Sen har vi varit till pulkabacken och åkt madrass mm. Jag blir så lycklig av vinter.  Smärtan blir så mycket lättare att hantera. Ja ni vet... allt hänger ihop.

Idag tog jag Rebecka och hennes kompis till simhallen. Körde ett pass på 500m gaaaalet längesen jag kunde träna. Smärtan begränsar mig tyvärr. Men nu håller det på att vända. Detta innebär att jag troligtvis kan avbryta sjukskrivningen. Jag ska kolla vad min läkare tycker.

Hoppas jag kan komma igång med längdåkning också. Jag måste bara fixa ett par ordentliga skidor.

Godnatt kära vänner ❤

Likes

Comments

View tracker

Den 13 oktober var jag, min dotter, en vän och make i Örnsköldsvik och såg den nästan bästa konserten jag sett. Depeche Mode ligger alltid på topp för mig.
Jag älskar konserter. Dels att höra allt live men också att se hur samspelet funkar med alla i bandet. Jocke Berg är magisk på scen, också en fantastisk låtskrivare. Hela bandet är så galet bra musiker. Det här är ju tyvärr sista turnén. Men jag ska se dom en gång till i Växjö den 3 december.

Sen har Depeche Mode haft en presskonferens om nya albumet och turné. The Global Spirit Tour. Ni kan ju förstå vad lycklig jag är för det. Den 5 maj inleder DM turnén på Friends arena i Stockholm. Jippie 😀❤

På fredag 28/10 ska jag på en till spelning. Timo Räisänen som sjunger Ted Gärdestad. Han kommer hit till stan. Extremt kul

Jag fullkomligt älskar musik och  hur mycket det påverkar mig.

Ja det var väl allt för denna gång 😘

Likes

Comments

Den fruktansvärda ångesten som faller på när man blir sårad. Magen knyter sig, luftrören blir mindre, hjärtat slår dubbla slag, ögonen vattnas med de mest ärliga tårar du kan tänka dig. Blixten rakt igenom hjärtat 💔

Detta är en liten kortfattad beskrivning av hur det känns att bli sviken och enormt sårad av en person som egentligen borde vara den som står dig närmst och stöttar till all oändlighet.

Nästan varje dag händer detta mig. Jag vet inte varför den här personen gör mig illa gång på gång. Det jag vet är att h*n inte mår bra själv. Ibland tror jag till och med att det rör sig om narcissist drag. För personen har fått med sig fler att "jobba" på samma sätt... jag kallar det utfrysning även mobbing.

Idag är en sådan dag när jag som allra mest skulle behövt dennes stöd och framför allt kärlek.
Jag har en hemsk smärtdag, så hemsk att jag till och med svimmade i väntrummet på vårdcentralen. Ibland är det totalt vidrigt att leva med Endometrios.

Fight Endo 🎗👊

Likes

Comments

Precis så som rubriken.... från den ena sekunden till den andra. När allt känns totalt hopplöst och uselt. Ni vet när man verkligen känner att man fått nog och bara vill ge upp. Då dimper det ner en ängel eller som idag 2 st 💕
Mina vänner betyder så extremt mycket för mig.

Jag har ett väldigt tufft smärtskov nu. Endometriosen är det som spökar. Personalen på min vårdcentral är så otroligt jäkla fina. Dom hjälper mig jämt och vill att jag ska må bra. Ibland känner dom sig otillräckliga och det är då Kvinnokliniken borde göra sitt jobb, men det funkar inte i detta landsting.

Att det ska finnas så här stora brister i svensk vård är ofattbart. Jag har bråkat och stridit i 7 års tid att få rätt vård. Men pga deras okunskap om Endometrios och ekonomiska aspekter så funkar det inte. Att känna sig sviken gång på gång gör en svag och maktlös. När man är sjuk orkar man inte strida, det är då det är fantastiskt med fina vänner som finns där och stöttar.

Jag skulle önska att Sveriges regering kommer med nya lagar och ändringar i systemet. Det är ju faktiskt sjukt att man som svensk inte kan känna sig trygg med det systemet vi har idag. Jag är däremot glad att våran sjukvårdsminister Gabriel Wikström faktiskt är insatt i endometrios frågorna. Om ett par år kommer det riktlinjer som socialstyrelsen har tagit fram. Då får vi hoppas att Endometriosvården funkar bättre.

Hur som helst, jag ligger just nu på en hård brits på min VC. Jag har gått med galet jobbig smärta för länge så nu har jag fått känselbortfall i båda låren. Det är jätte obehagligt. Känns som benen är som spagetti. Det ser iof väldigt kul ut när jag går men 😂😂😂
För 2 år sedan hände samma sak, då hamnade jag i rullstol. Det vill jag verkligen inte göra igen.

Likes

Comments

Jag är inne i en period nu där känslorna spelar mig ett spratt. Upp som en sol och platt fall som en vänd pannkaka. Enanton sprutorna gör väl sitt kan jag tänka.
Jag är glad för att jag äntligen ska få göra något på dagarna. Jag ska börja på Återbruket. Jag ska börja träna. Jag har saknat den sociala delen enormt mycket.

Jag är också väldigt nöjd med min nya gadd 😊

Jag har valt att ta en paus från Facebook. Håller bara koll på vissa grupper som Fotoklubben, Norrsken, Depeche Mode osv
Läser ingens status eller annat trams. Kommer tillbaka när jag känner fört helt enkelt.

Jag ska försöka få lite mer rutin på bloggandet. Det har varit väldigt lugnt på den fronten ett tag.

Ta hand om er folks 😎😘

Likes

Comments

Vänner betyder så oerhört mycket. Jag har funderat mycket på hur min vänskapskrets ser ut.
Har väldigt många vänner, men inte så många som jag anser vara nära vänner, som jag kan säga att jag älskar. Hur som helst så hamnade jag i en mycket intressant diskussion om det här med vänner. Jag har alltid trivts bäst med vänner av det motsatta könet. Tror att jag gör det för att det nästan aldrig är en massa skitsnack, eller för att jag aldrig behövt skämmas för att jag är rätt grov i munnen. Det är så mycket enklare att vara i killars sällskap. Jag har på senare tid fått en vän som jag känner en stark kärlek till, men inte sexuellt utan mer som en bror. Han och jag har galet roligt ihop och berättar allt för varandra. Den personen som jag diskuterade med anser att killar och tjejer inte kan vara vänner utan att känna en sexuell attraktion till varandra.... Jag köper inte alls det resonemanget som ni förstår.
Jag skulle vilja veta vad ni anser och tycker kring detta ämne 😉

Likes

Comments