Nu är klockan 17:33 och vi sitter vid en fontän vid Dansens Hus i Stockholm. Nu är det bara en halvtimme kvar tills dörrarna öppnas och vi får komma in i lokalen när vi kommer dansa med Matt.

Dagen har gått fort och även jag har köpt lite grejer, gjort ett toa besök på NK och totalt skämt ut mig inför en bekant. Mycket köande har det oxå blivit.

NU TAGGAR VI UPP FÖR DANS!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tjenare!!
Idag ska jag göra något som jag velat göra de senaste 5 åren, jag ska nämligen åka till Stockholm och träffa en av de coolaste människorna någonsin.

Någon av er kanske känner igen namnet Matt Steffanina? För er som inte vet så är han en sjukt talangfull amerikansk dansare och koreograf. Nu har han inlett sin turné i Europa och idag är dagen som han ska till STOCKHOLM! Att jag ska få dansa under hans lektion är helt sjuukt, jag är så taggad!!!

Men jag och Hanna ska även passa på att gå lite i Sthlm o kolla shopping osv men det känns ändå lite ironiskt att jag precis duschat och snart ska sminka mig för att åka o dansa.

Nu måste jag fortsätta göra mig i ordning men uppdatering kommer under dagen!
Kram

Likes

Comments

Idag var ännu en sån lyckad dag med många skratt och leenden. Dagen började som vilken lördag som helst med en väldigt chill förmiddag för att sedan stressa iväg till Battle Bad som hölls under hela dagen idag i Linköping.

För er som inte vet vad Battle Bad är så är det n danstävling i grenarna hiphop, popping och breaking (om jag inte missminner mig) iallafall var det fantastiskt att se alla dansa och bli påmind om varför jag håller på med dans. Där fick jag även se några väl igenkända ansikten, lärare och "lekledare" från det fantastiska lägret på Åsa folkhögskola var där och tävlade.

Senare på kvällen åkte vi till mina kusiner eftersom min moster fyllde 50 bast idag!!! Det var kul o få träffa alla igen om leka lite med deras kära hundvalp Penny.

Likes

Comments

Hej!

Idag har det inte hänt så mycket, jag och mamma var och handlade lite blommor osv men annars har det varit lugnt. Något som dock varit lite speciellt och som man kan förstå på rubriken så har jag påbörjat min andra aknebehandling, så jag tänkte skriva lite om mina hudproblem.

När jag var ca 12 år började jag få finnar, precis som de flesta tonåringar (eller pre-teens som det oxå kan kallas). Men mina hudproblem blev allt värre och på grund av det slutade jag att använda smink. ( detta var alltså lite senare, mellan 7an / 8an) Att min hy var röd och finnig gjorde även att mitt självförtroende blev sämre. Precis som med den psykiska hälsan så hade jag bra och dåliga dagar även men aknen och jag tänkte väl att den någon gång skulle försvinna.

Men fem år senare och jag hade mina besvär kvar, i 9an gick jag för första gången till en läkare för att få hjälp, då fick jag en receptbelagd kräm som heter epiduo. Den skulle jag använda varje dag i några veckan. Det tog inte lång tid innan min hud började svida och lite senare gjorde det till och med ont att duscha på grund av att mitt ansikte var så torrt. Då avbröt jag behandlingen.

efter några månader utforskade jag möjligheten att behandla mitt ansikte hos en hudterapeut men jag insåg ganska snabbt att det skulle kosta tusentals kronor i månaden under en längre period och eftersom jag inte hade den typen av pengar och att jag inte ville be mina föräldrar om de summorna så lade jag ner det och bokade in ett nytt möte med en läkare på vårdcentralen istället.

Nu några månader senare ska jag börja en behandling med Tetralysal som är en form av antibiotika som används främst för behandling av olika infektioner såsom akne och rosacea. Jag ska använda denna behandling i 3-6 månader och får sen se hur det fungerar. Jag tänkte ha en liten uppföljning här när och om jag märker effekter av medicinen.

Om du känner att du lider av hudproblem som påverkar din hälsa, både psykiskt och fysiskt då ska du veta att du inte är ensam och att det finns hjälp att få. Kontakta din läkare eller närmsta vårdcentral så lovar jag att de kommer göra sitt bästa för att hjälpa dig.

annars så hoppas jag att min inlägg var lite till hjälp för någon som behöver svar ang akne.

ha en trevlig kväll allesammans!

Likes

Comments

Hejsan alla bloggläsare!

Mitt namn är Elsa Nilsson och jag är en positiv tjej på 16 levnadsår. Jag har tidigare bloggat på devote men när min kompis skaffade sin blogg här på nouw. Jag ser verkligen fram emot att dela med mig av min vardag och att lära känna nouw ordentligt.

Min stora passion i livet är dansen och därav bloggnamnet DLU som står för Dansa Livet Ut. Hoppas att ni kommer att uppskatta denna bloggen lika mycket som jag kommer älska att skriva på den.

Välkomna till DLU!

Likes

Comments