DLU

Som ni kanske har förstått nu så ÄLSKAR jag julen, enligt mig så finns det inget bättre helt enkelt. Tycker om den mysiga stämning som julen sprider och att jag bara mår som bäst under dessa tider. Något med julen som får mig att rysa av välbehag är att köpa julklappar, för mig är det något som är helt fantastiskt. Att få bidra till att andra mår bra och bara sprida glädje, sen är det ju alltid kul att ha ett tema att gå efter så det märks att julklapparna är väl planerade och eftersom jag älskar att planera och ha struktur i livet så förstår man varför jag tycker det är så kul. Helst skulle jag vilja köpa julklappar hela året men haha, det är kanske lite överdrivet.

Jag köpte min första julklapp redan i september men nu har jag kommit igång ordentligt, jag började med att lista ut vilka jag ska köpa till och bestämde vad för typ av saker samt satte upp en budget per person. Planering är A och O så jag skrev några lappar med all information på. Sen är det såklart bara att ge sig ut och fynda. Älskar att bara mysa och handla julklappar på stan men har märkt att det alltid är lika svårt att handla saker till killar?? Liksom de önskar sig knappt något som går att handla och det blir bara tråkiga saker i slutändan haha, så vi får se hur det går i år.

Något annat som är otroligt kul är att skriva önskelistor, jag brukar alltid skriva väl gjorda önskelistor med exakt produkt och vart det finns att köpa. Tro det eller ej så gör jag inte det för att jag är bortskämd och alltid får exakt vad jag vill ha för sanningen är att mina föräldrar sällan följer min lista haha men jag tycker om att göra listor och det är väldigt kul att lista sina favorit produkter helt enkelt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hejohopp, ÄNTLIGEN är min favoritmånad snart här!!

Förutom det faktum att det var under den här månaden som jag föddes så har vi ADVENT som är bland det mysigaste som finns. Att bara få tända ljus, baka kakor och fylla huset med julmusik. Vi har även LUCIA då en av mina närmsta vänner fyller år men bara känslan att komma närmre och närmre jul är ju bara något underbart. Tre dagar senare är det äntligen min tur att fylla år vilket är mys osv och det är väldigt efterlängtat eftersom jag fyller så pass sent. (STÖRSTA lyckan att äntligen få ställa sig i bostadskö haha). PLUS att efter jag har fyllt år betyder det att julen bara är 8 dagar bort och förberedelser inför det älskade julbordet står på agendan.

Jag älskar även att köpa julklappar!! Det är något av det bästa som finns, tyvärr måste jag dras ner på jordens yta och inte drömma mig iväg eftersom jag inte har pengar vanligtvis haha, så det blir ofta budgetvarianter men det ger mig lycka. Jag kommer antagligen vara den där mostern på jul som skämmer bort alla barn med massor julklappar och får föräldrarna att bli generade och det hoppas jag nästan på haha! Årets första julklapp köpte jag faktiskt redan i september men den kom ensam haha, så nu är det bara att sätta igång och handla igen.


Likes

Comments

Wow vad helgen försvann fort! Det känns verkligen som att det var igår jag gick hem på fredagseftermiddagen från skolan men ikke. Idag är det måndag och helgen var över på 2 sekunder. Jag gjorde inte så mycket i lördags eftersom jag på den senaste tiden inte känt mig så pigg på något överhuvudtaget men på kvällen lyckades jag få på mig lite träningskläder och gick ut och powerwalkade 5 km. Inte särskilt förvånade eftersom jag inte tränat ordentligt sen i somras så när jag vaknade igår så märkte jag ganska direkt att jag fått träningsvärk i rumpa och lår. (mest rumpa haha)

Sedan skulle jag åka till Norrköping för att delta i en föreställning på dansskolan som jag har dansat på under hösten. Det blev stress (som vanligt) iväg till resecentrum och tåget vilket gjorde att jag missade lunchen och köpte kaffe istället för att få lite energi. Väl i Norrköping fick jag kontakta en från min dansgrupp för att kunna hitta till konserthuset och när vi kom fram var vi tvungna att repetera dansen i ca två timmar för att kunna uppträda haha. Men det var trevligt, för i princip första gången på hela terminen hade vi lite gemenskap i gruppen och det var inte stelt alls som det varit innan. Men jag har en erfarenhet av det brukar vara just så, att man "boundar" på just föreställningsdagen vilket är lagom kul då det alltid är folk som slutar efter det haha.

Sen va de att bara att springa till tåget och åka hem, en väldigt trevlig dag med trevliga människor. Om jag ska vara ärlig så blev jag faktiskt glatt överraskad.

Likes

Comments

Hej mina kära läsare!

Jag har varit M.I.A den senaste tiden och jag har verkligen saknat att blogga men jag har bara känt att orken försvunnit helt enkelt. Jag vet inte riktigt vad det beror på om det är skolan eller om det handlar om något annat, men det har varit jobbigt, det är ju såklart inte roligt att vara trött och inte orka hitta på saker med andra. Men jag orkar verkligen inte ta tag i saker och helst av allt skulle jag vilja ligga i min säng hela dagarna och sova och jag vet att det kan vara svårt för vissa att förstå. Jag vet dessutom att jag borde vilja hitta på saker, gå ut på en fika med kompisarna, festa oftare eller bjuda hem folk men jag orkar inte och ofta vill jag inte heller. Men jag kanske inte vill just för att jag inte orkar.

Det är också extremt jobbigt att veta att folk inte förstår sig på den situationen jag är i, att mamma kollar irriterat på mig om jag spenderar en hel dag i sängen med min dator eller när hon gång på gång frågar om jag "inte ska hitta på något kul" med mina vänner men mamma förstår du inte att jag inte orkar? Jag orkar inte fråga och jag orkar inte genomföra och framförallt orkar jag inte förklara varför jag inte orkar.

Att vuxna inte förstår psykisk ohälsa är ingen nyhet men det gör det inte mindre jobbigt, att fler och fler lider av depression är inte heller något nytt men ändå fortsätter folk att må dåligt. Det är svårt att förstå sig på det vet ju jag också men att inte prata om det gör inte saken bättre, att tabubelägga ämnet bidrar bara till mer lidande. Vi måste prata mer om hur vi mår och det är något jag är väldigt dålig på men vi måste påminna varandra om att vi inte är perfekta och att det är okej att vara ledsen, att må dåligt ibland. Så prata med varandra, stötta och tillsammans kan vi kanske upplysa den äldre generationen och få de att förstå och psykisk ohälsa är ett STORT problem som vi måste lösa.

Ta hand om varandra

kram <3

Likes

Comments

För några minuter sen blev jag avbruten mitt i mitt arbete med mina bilder på datorn av att två små flickor knackade på dörren. Halloween-säsongen har givetvis börjat och som tur var hade vi lite bra godis att dela ut.

Själv så ska jag på halloweenfest på söndag, jag vet söndag asskumt att ha fest en söndag men det är lov så skit samma liksom. Det ska bli askul, jag och mina kompisar är jätte taggade MEN så kommer även det jag skulle kalla stressen med vad man ska ha på sig. Då är det ju såklart inte den vanliga stressen när man ska på fest utan det gånger 10 då man måste klä ut sig. Ångesten kommer smygande och jag har fortfarande ingen aning om vad jag ska ha på mig eller hur jag kommer se ut. Känner rent spontat att jag vill gå dit i fula kläder och agera som "uteliggare".

Men jag sitter nu och försöker bestämma vad jag och Frida ska hitta på för kul, Pinterest har en del roliga bilder när det kommer till halloween har jag märkt. Medan jag sitter och scrollar i flödet har jag säkert sagt "ayy vad sjuuukt" 100 tusen gånger sen jag började kolla.

Men dessa är ändå de sminkningar som jag tyckte hade den där wow-faktorn.

Likes

Comments

Idag är det söndag och jag har till störst del spenderat dagen till plugget men nu tog jag en liten paus för min kära blogg. Men eftersom denna dag lär blir extremt tråkig att höra om eftersom jag inte har något planerat förutom plugg och kanske en promenad lite senare. Därför tänkte jag uppdatera er om vad som hände i torsdags.

Jag och Frida fick sluta lite tidigare eftersom vi håller på med seminarium på samhällskunskapen så fick vi sluta tidigare då vi redan gjort provet. Eftersom det är så extremt fint ute nu den här årstiden så bestämde vi oss för att dra ut och ta lite foton tillsammans.

Det var faktiskt riktigt underhållande att se hur folk reagerade på detta. Vi fotade mitt i stan så det fanns ju människor överallt och ibland kom det folk som gick förbi och då saktade ner extremt för att sedan stanna och kolla, haha. Något som var jättekul var när vi var i ett parkeringshus så var det en bil som var på väg ut och som bara stannade för att kunna kolla vad vi höll på med, så himla kul!

här kommer lite bilder från dagen iallafall:

Likes

Comments

Vad innebär självkänsla egentligen?  ​

Jag har under hela mitt liv och framförallt under tonåren ständigt kämpat med min självkänsla och den syn jag har på mig själv. Ofta har den inte varit bra, jag har ständigt känt att jag inte räcker till, att jag inte är bra nog. Framförallt så lever jag med att min hjärna ständigt ställer sig frågan om vilken baktanke folk har, 

"de hjälper mig med detta men antagligen vill de inte ha med mig att göra egentligen"

"hon är snäll mot mig nu men vad vill hon ha i gengäld sen?"

Om någon skulle fråga mig hur många gånger jag har känt mig sårad eller sviken av någon så skulle jag inte veta svaret, jag har alltid gått runt med känslan av att jag bara är någon slags reserv och att jag råkat prata om det med fel människor och att de känner att de kan använda det emot mig tappar jag hakan inför. Jag förstår inte hur någon kan vara så känslolös och att använda personlig fakta om någon emot denne. Jag kan inte se mig själv i spegeln och vara stolt, det gör ont i min själv för jag vet att det inte är mitt fel och att tack vare andra människor så kan inte jag vara den positiva tjej som jag vet att jag en gång har varit. Det har nu gått så långt att jag knappt bryr mig längre, jag känner hur hela min kropp är så utmattad och jag bokstavligen inte orkar göra något alls. Jag orkar inte plugga, inte träna, jag orkar inte göra planer med mina vänner, jag är helt förstörd skulle man kunna säga. 

Jag vill inte må såhär, jag vill kunna se mig själv som den fantastiska människa som jag antagligen är men inte vågar öppna ögonen för. Jag vill kunna känna det här är jag bra på och jag förtjänar uppmärksamhet för allt som jag har uppnått. De flesta säger att gymnasiet ska var ditt livs bästa tid men jag kan inte säga annat än tvärt om, jag trodde att högstadiet var jobbigt men oj vad jag inte förväntade mig att det skulle bli värre.

Men jag försöker att vända på saker, jag vet inte om jag kommer kunna se på mig själv med en positiv syn men jag kan göra små förändringar som gör att jag mår bättre. Jag har börjat träna igen vilket jag inte har gjort regelbundet på ungefär ett halvår, jag vill kunna känna mig bekväm i min kropp igen för just nu så känns det som jag befinner mig i en främlings kropp. Så småningom så kommer jag fixa ett gymkort också men jag får ta det som ekonomin har att erbjuda för tillfället och just nu är det uteträning och vardagspromenader.

Det som jag vill att folk ska veta från den här texten (hur ointressant det än var) är att förminska inte er själva och era problem. Oavsett varför du mår dåligt  eller varför du inte orkar åka till skolan så är det okej, ibland mår man inte bra och vi måste lära oss att acceptera det och våga be om hjälp. Prata med en läkare, kuratorn på skolan, vänner eller föräldrar och be om hjälp för jag försäkrar er om att de allra flesta vill hjälpa till.

till slut: sköt om er! 

Likes

Comments

​Den här dagen har inte varit den bästa direkt.

Jag har under en tid känt mig väldigt utmattad och slut på ork, jag har gått upp i vikt, inte tränat överhuvudtaget och fått mörka ringar under ögonen. Jag har även upplevt att min akne har blivit lite värre och jag vet inte om det beror på stress eller vad det är.

Jag och min närmaste kompis i  skolan haft en tuff start på tvåan och det har lett till att jag har gått runt och varit väldigt arg på personer som sårat mig förut bland annat. Det har även varit jobbigt eftersom min kompis har fått ta en del skit och mått väldigt dåligt. Det tär på krafterna eftersom jag alltid vill att alla ska må så bra som möjligt och att känna att det inte finns något man kan göra för att hjälpa de gör ont.

Idag märkte jag att jag var extra trött och när det blev fel när jag skulle få min mat från Max så kände jag att jag blev lite nedstämd när mamma sedan höjde rösten (helt utan anledning) mot mig så brast det och jag blev både arg och ledsen. Det var dessutom en sån form av ilska som aldrig försvinner och man vet liksom inte vart den kommer ifrån. Jag förstår nu att det hade mycket att göra med det faktum att jag var trött och att jag tryckt undan mina känslor ett bra tag nu.

Men TACK bloggen för att jag kan skriva av mig hos dig, nu känns det redan bättre!

Likes

Comments

Den här dagen blev inte riktigt som jag hade tänkt och nu sitter jag i soffan med ångest upp till öronen. Det hela började med att jag fick ett meddelande på facebook med en länk som sedan alltså visade sig vara ett virus. Denna typen av virus sprider sig fort som sjutton och delar samma länk till att ens vänner på fb. Jag är fett nojig nu att det ska påverka min mobil utöver facebook nu även fast jag har säkrat min fb så gott som jag kan.

Ush jag mår nästan illa av all ångest.

Likes

Comments

Hej!

Just nu är mitt liv väldigt stressigt och det är så pass mycket i skolan att jag inte hinner göra mycket annat än att gå i skolan, plugga och sova. Men nu i lördags fick jag till lite kvalitetstid med min kusin som även hon är intresserad av foto. Hon har tillsammans med sin mamma köpt en lite mer avancerad kamera så det var kul att få jobba lite med den också!

Eftersom jag får en fotograferingskurs med skolan och hade lite läxor så passade vi på att göra uppgiften ihop, eftersom jag var tvungen haha och eftersom hon tyckte det var kul att få prova lite nya knep.

Det var jävliiigt kallt ute men det var det värt för det blev många riktigt bra bilder.


Likes

Comments