Nu går allt åt fel håll!

Jag sjunker ner i vattnet, sakta & sakta.

Tack vare dem fina låtarna, har jag iaf kunnat ta ett långt andetag innan jag hunnit sjunka ner i vattnet.

Älskar att ha musik i skolan, känns som att man kommer in i en helt annan värld. Jag kan inte höra mina kompisar, utan jag fokuserar bara på vad som hänt och det positiva typ. Just nu har jag en press som jag aldrig fått förut. Pressen för att vara en bra vän, pressen för att prestera bättre, pressen för att bara få va mig själv.

Mitt humör är som en berg & dalbana, dessa dagar. Kan bero på relationerna mellan mina kompisar och att killen jag gillar kör i 120km/h förbi mig. Jag hinner knappt se honom, och han har ju gett mig friend-zone blicken ända sen han fick reda på att jag gilla hnm.

Är det såhär det känns, när man blir dissad?

Brukar inte va den tjejen som ger upp, och jämt är den som gråter, men vid sådana här tillfällen går det åt helvete. Om ca 1 vecka har jag troligtvis hittat tillbaka, och blivit den där glada, tysta tjejen. Eller det är iaf, vad alla andra förväntar sig"


För er som har det svårt, vi kan göra det tillsammans! ❤

Bildresultat för tumblr photography


Likes

Comments

Likes

Comments


Jag vaknar ännu en dag, med att hoppas på att jag kan hitta den där oskyldiga personen som ler tillbaka efter att jag haft en tuff dag. Medan jag borstar tänderna och kollar mig själv i spegeln, tänker jag " idag ser jag ganska bra ut ". Jag tilltalar mig varje dag att just idag Dunali, så ska du synas och få alla att le.

Därefter tar jag bussen till skolan. Det är då allt spolas tillbaka. Trapporna blir högre för varje steg jag tar. Jag kommer upp till min korridor och ser alla ansikten skjutas mot mig. Jag drar till en sådant där smickrande leende, och hoppas på att ingen ska märka ngt. Mina ögonen stirrar plötsligt på ett fint par som ödmjukt håller om varandra och en väninna som kramar om sin efterlängtade bästavän. Det får mig att undra om det någon gång kommer vara jag. Kommer någon älska mig för den jag är?

Att vakna varje dag och veta att ingen kommer höra dig, går djupt in i hjärtat. Att veta att man är osynlig för vissa, får hjärtat att hoppa ut. Att bara få veta att man inte har någon, gör så att hela kroppen ryser till.

Jag går till lektionerna som inget hänt, och klistrar upp ett leende. Jag låtsas som att jag inte hör, när hon där divan med visande bröst, prutande rumpa och ett tjockt lager smink säger till mig " Du passa inte i kort hår " eller när hon skrek " mobbare " efter mig. Det är alltid hon som påminner till alla om hur jag var när jag var liten. Själv minns jag inget, eller så kan det bero på att jag inte vill minnas det. Alla gör misstag, och mina misstag gjorde jag när jag var liten. Jag har sagt förlåt, mer kan jag inte göra. Dag på dag, ska hon säga det till alla. Men egentligen tycker jag att hon bara berättar om sig själv. Varje gång hon öppnar sig mun och kastar ut något elakt, vill jag själv öppna munnen och ryta tillbaka men oftast kan jag inte smaka om det är sött eller surt.

Sköter jag mig inte, blir det smällar här och där. Smäll i mitt huvud när lärarna hela tiden frågar " Dunali, jag är här, hur är det idag? ". Samma fråga om och om igen, som jag måste tackla undan. Med endast en lögn, går livet vidare i 20km/h. " Jag mår bra! ".. En smäll från mina " okompisar " när dem säger " Du ska alltid vara sur " eller " Vi kan aldrig snacka om något när du är här. "

Trots allt detta besvärande, gör jag mitt bästa för att alla ska må bra. Jag offrar mig för att så många så möjligt. Vem är det som erbjuder sig att vara med den där personen som alla tror inte kan ngt, bara för att någon annan tjurar med minen? Vem är det som frågar om hur alla mår? Vem är det som bjuder på pengar när någon behöver det? Vem är det som varje gång hör på ett utvecklingssamtal " Du kommer aldrig klara det ". Vem är det som inte får göra något? Vem är det som får sämre självförtroende när föräldrarna säger " Dina betyg suger ". Vem är det som får stå ut med att ljuga hela tiden om att mår bra eller att man inte kan va? Vem är det som ger upp?

Det är jag.

Vem känner ens mig?

Men gång på gång vill jag minnas, att det finns personer som verkligen mår sämre. Personer som varken har föräldrar, hem eller mat. Personer som verkligen inte mår bra.

Vi ska vara tacksamma för vad vi har!

Den här berättelsen kanske är sann eller falsk, det är upp till dig att bestämma om vad den är! Vad tror du? Är allt detta jag skrivit om mig själv sant?

Go on and try to tear me down, I will be rising from the ground!Likes

Comments

Nej inte en flygande väska som i Harry Potter. En flygande väska som i att Dunali sabba allt :). Jag kan vara ganska patetisk ibland. Allt handlade helt enkelt om att jag inte ville bära väskan framför en viss mängd personer, så jag bad min kompis bära den. Men sedan gav hon tillbaka väskan, men då hörde jag ljud bakifrån och kasta väskan en trappa ner.. Onödigt jag vet.

Idag har min dag varit bättre än igår, kan bero på att jag fick den där bamse kramen och som sagt så har jag ju Nelly.

Vet ni vad som stör mig?

Att man bryr sig så jävla mycket om kläder nu. Man liksom dömer folk för deras kläder. " Kolla hennes tröja, den passar inte henne ". Amen förfan dina kläder är fulare Britt-Marie. ( Alla Britt-Marie skämt är bra )

Mina känslor bråkar typ med varandra, så jag vet inte riktigt hur jag känner nuförtiden eller så är jag rädd för att uttrycka mig?

ehhhh, Jag vill ha sushi.. jag vill ha ett nytt liv, lol

Hoppas alla har haft en trevlig dag, så hörs vi!Likes

Comments

I feel it coming...

Första dagen i skolan sög. Jag var på gråt- humör hela dagen, men varför vet jag inte riktigt. Det jobbigaste för mig var när läraren fråga " Dunali, vad har du gjort på lovet? " mitt framför alla. Vad ska jag svara? " Absolut ingenting, har varken varit med vänner eller firat jul "

Jag har inte gjort ett skit på lovet, så det känns jättekonstigt att träffa människor nu. Inget jag gilla precis.

Det var en person som jag inte sett på ett tag som jag ville ge en bamse kram och gråta, men det var inte läge. Förresten hade hon rosa tröja ;)

Förresten tack till Nelly, för att hon alltid finns vid min sida <3

Allt var ointressant i skolan idag, jag ville gå hem och sova. Det var så svårt att hänga med idag, allt var dött i mina ögon. Vi får hoppas på bättre.

Har inget att skriva just nu, så ännu ett tråkigt inlägg för just er!

Bildresultat för tumblr bilder

Likes

Comments

Idén om att skriva om rökning fick jag av Ali Siddiqi.

Idén om vad jag ska skriva idag, vilket är sociala medier fick jag av Idunn Nyhuus.

Nästan varje människa som har tillgång till internet, har någon sorts av sociala medier. Över 90 procent av alla ungdomar mellan 16 och 19 år använder sociala medier varje dag. Det är betydligt fler än de som tittar på TV. Internet är egentligen inte en farlig plats. Det handlar mer om hur man använder nätet.

Fördelar:

Det positiva med sociala medier är att man kan kolla på film, kommunicera med kompisar, lyssna på musik osv. Med rätt källa kan man dessutom lära sig nya saker. Spelar man spel, lär man sig t.ex engelska. Internet hjälper också till med att få uppmärksamhet för dem som kanske inte får det. Skolarbetet blir lättare, man behöver kanske inte släpa runt alla dem där böckerna? Eftersom att vi har yttrandefrihet i Sverige, gör det också lättare för oss människor och uttrycka sig via sociala medier, man kan dela med sig sina åsikter. Vi får dessutom massor av inspiration av andra folk, vi börjar lära känna nytt folk, vi vågar mer! En ny värld har skapats!

Nackdelar:

Här kommer den tunga delen. Nästan ingenting bra kommer utan någonting dåligt. Det blir inget undantag här. Det man hör mest om när det talas om unga personer och internet är negativa saker. Vuxna som klagar över att deras barn hänger alldeles för mycket vid datorn och går miste om det ”verkliga” livet. Eller allt de dåliga som ungdomarna ser på internet och hur de påverkas negativt av det. Internet kunde hjälpa oss med skolarbetet, men det finns alltid risker om att fuska. Det är som att ha ett facit till varje prov. Många av dagens ungdomar tror jag kan svara så här " Varför slösa bort fritiden med att plugga, när man kan googla fram svaren?"

Det vanligaste som sker på internet är tyvärr "cyberbullying" även kallad för nätmobbning på svenska. Det kan handla om allt från hot och rykten, till spridning av pinsamma eller personliga bilder. Det tradiga i denna handling är att fler personer lockas av att vara anonym, som gör att dem vågar mer. Här uttrycker man sig grovt för sina åsikter, eftersom det är anonymt. På grund av detta, är det mer vanligt med nätmobbning. Att nätmobbning kan ge sådana starka reaktioner kan bero på att det inte händer enbart i skolan, som kanske var vanligare förr. Med dagens teknologi har man tillgång till sociala medier hela tiden, med dator, padda och mobil. Vilket gör att den mobbade är ständigt utsatt, dag som natt.

På internet är det väldigt enkelt att skaffa sig en ny identitet och lura människor genom att låtsas vara någon annan.

Det var även positivt för unga att kunna använda Internet för att få uppmärksamhet som de annars inte får. Men finns det en gräns när de gör för mycket för att få den? Eller när de inte vet skillnaden på att få bra eller alternativt dålig uppmärksamhet. Internet ger unga möjligheten att visa deras personlighet.

Min Åsikt:

För mig är varken internet svart eller vit.

Jag tycker unga ska kunna använda internet utan att vara rädda eller osäkra. De ska inte behöva känna sig utsatta på grund av mobbning eller kränkning.

Om vi lär oss att göra det bästa av situationen, förstå allvaret, vara beredd på konsekvenserna och håller oss till vår ålder, tycker jag " Vårt " liv kan bli bättre.

Istället för att klaga på att allt för många unga hänger på nätet är det kanske dags att anpassa sig istället. Dags att inse fakta.

Så till er vuxna. Lär dem göra rätt, lär dem vad som kan gå fel och få dem att förstå konsekvenserna från deras agerande. Det handlar ju också om uppfostran, hur tar man tag i saker från annat perspektiv?


Har ni tips på vad jag kan mer kan skriva om på bloggen?

Kontakta mig gärna via:

Snapchat: Dunali.h

FB: Dunali HettiarachchiLikes

Comments

Ännu en dag med ett moln över mitt huvud. Jag har det visst bra. Mina dagar består av att bara läsa Harry Potter böckerna. Turen jag har med mig är att jag får tiden med att vara rastlös. Eller ja ingen tur precis.

Vet ni vad? Jag suger på att skriva just nu, och så kommer det tyvärr vara framöver.

Eftersom att jag strävar så mycket efter inspiration, tänkte jag göra en efterlängtad bucket lista. För er som inte vet vad en bucket lista är, är det en lista på vad man vill göra eller se innan man dör.

Bucket Lista:

1. Holi i Indien, är något jag verkligen vill uppleva innan jag dör.

2. Hoppa bungy jump, OM JAG VÅGAR...

3. New York. 

4. Flygboarding måste göras. 

5. Ryssland

6. Kina

7. international highline meeting

8. Longleat Hedge Maze i England.

9. London ( Harry Potter m.m. )

10. Besöka alla kontinenterna HAHA

11. Köra sportbil

Det var väl det. Kanske finns det mer? 

Ber om ursäkt igen.. för oengagerade texter. 

Jag hoppas alla har ett suveränt jullov!
Likes

Comments

Rökning

Innan jag börjar skriva detta inlägg om rökning, måste jag skriva att handlingarna är taget ur mitt perspektiv. Jag röker inte och har aldrig testat att röka av någon form, därför vet jag varken hur det känns att röka eller varför man röker. Jag yttrar mig som att jag "tror" det är därför osv.

Varför röker man?

Det vanligaste är att någon i ditt umgänge röker, eller i din familj. Det kan dessutom bero på att man mår dåligt eller stress. Man vill pröva hur det smakar och hur det känns. Vissa tkr det är coolt, andra tkr det ser bra ut att röka. En del kanske röker för att verka äldre?

Vad händer i kroppen när man röker?

När du drar in röken från en cigarett eller någon annan tobak, kommer de tusentals ämnena ut i lungorna, som sprids vidare till kroppsdelarna med hjälp av blodet.

Hjärnan & Nervsystemet:

Cigaretter är gjorda för att du ska få en slags energikick direkt när du röker. Första gångerna kan man bli illamående eller yr. När man rökt ett par gånger, börjar man känna sig avslappnad. Nikotin liknar ett ämne i kroppen som bland annat sätter igång känslor som koncentration och lugn. Om du är beroende av nikotin, sliter du kanske med sömnen? Det beror på att hjärnan vill ha nikotin även på natten.

Ansiktet:

Om man röker får man sämre hy. Hyn blir grå och det finns större chans för finnarna att dyka upp. Dessutom får man rynkor tidigare. Rökningen förstör nämligen de ämnen som gör huden elastisk. Nikotinet klibbas fast på slemhinnorna, som orsakar sämre lukt och smak. Tänderna blir gula av att röka. Man blir torrare i munnen och risken för tandlossning ökar.

Halsen:

Rökare får lättare förkylningar och infektioner, eftersom att immunförsvaret försämras. Flimmerhåren som är små hårstrån i luftrören förstörs av tjäran i tobaken. Då kan smuts och gift komma ner i lungorna. Det är därför dem flesta rökare hostar. Risken ökar att få cancer i luftstrupen.

Lungorna:

Lungorna får svårare att ta upp syre från luften. Att transportera syre till kroppen m.h.a de röda blodkropparna försämras, och nikotinet får hjärtat att slå snabbare. Påföljden man får är att konditionen blir sämre. Risken för sjukdomar är större om du röker.

Hjärtat:

Blodcirkulationen försämras, kan märkas genom att händerna och fötterna blir kalla. Risken för att få blodpropp ökar. Risken för blodpropp är ännu större för tjejer som tar p-piller.

Övrigt:

Rökning ökar risken för nästan alla sorts sjukdomar, bl.a diabetes, cancer och magkatarr.

För killarna som röker, kan det bli svårare att få stånd.

För tjejerna är det svårare att bli gravid.

Varför fortsätter man att röka, trots att man vet konsekvenserna?

Det är lätt att bli beroende av rökning. Har man börjat röka, är det väldigt svårt att sluta. När man väl slutar är det tungt för kroppen att hänga med utan nikotinet. Det gör att man fortsätter att röka. Sedan kan det också handla om att man känner sig lugn och välmående när man röker. Kompistrycket påverkar också vissa angående rökning.

Vape:

Det är fel att påstå att vejping* är helt ofarligt. Men att det är betydligt mycket mindre farligt att vapa än att röka vanliga cigaretter. Vejpning* är det mest effektiva sättet att sluta röka.

Hur ska jag sluta röka?

Det bästa du kan göra är att söka hjälp. Det kan vara t.ex på sluta-röka-linjen. Eller så finns det en app som heter " Fimpaaa ", Appen ger tips och peppar en för att sluta röka. Finns även nikotinläkemedel för att göra det lättare att sluta med rökning.

Stå ut: ( Om du slutar att röka )

Röksuget: Brukar gå över inom några minuter. Drick vatten och peppa dig själv för att få bort röksuget.

Tröttheten ökar, men det är bara i några veckor.

Irritation & Rastlöshet: Försök att hitta på något roligt och träna mer.

Nedstämdhet: Sämre humör när man slutat rökningen men bara i början.

Hungrigare

Bra anledningar till att inte börja röka:

  • Du får pengar över till ngt annat, eftersom att det är dyrt att röka i längden.
  • Konditionen är bättre.
  • Friskare utan rökning av tobak.
  • Kläder luktar godare
  • Andedräkten bättre ( Alla som röker behöver inte ha dålig andedräkt men oftast )
  • Tobaksodling förstör miljön, därför är det bra att sluta röka.
  • Vita tänder
  • Mindre rynkor.


Det var allt jag tänkte skriva om rökning, haha. Jag hoppas inte att jag uttryckt mig på fel sätt vid denna kategori, eftersom att jag har inga erfarenheter av ämnet rökning. Det mesta jag skrivit på detta inlägget, har jag fått från böcker eller från källan Umo.

Sluta röka för:

Vill du, kan du!
Likes

Comments

Nytt år, vilket jag tror dem flesta av er förstår :)

Eftersom att det som sagt är ett nytt år, ska jag göra en specialare på min blogg. Redan nu varnar jag er för långt inlägg..

Det här inlägget är extra speciellt för jag tänkte avslöja litta grejor som alla kanske inte visste?

1. Jag är ofta den som blir bakom ett umgänge och håller käften :)

2. Hatar kramar nu, bara för att man ska krama med alla?

3. Ogillade komplimanger innan, men nu börjar jag gilla det.

4. Jag hatar när kompisar inte frågar om man vill hänga med ut, sedan ser man på typ story att alla vännerna är ute och umgås.

5. Jag hatar när man finns för sina kompisar, sedan finns dem inte för en?

6. Jag hatar att det alltid finns en boss i skolan.

7. Jag hatar att folk förväntar sig så mkt av mig.

HAHAH okej jag ska sluta hata allt.

8. Stolt pluggare

9. Jag älskar mode och att fotografera

10. Jag älskar att finnas för mina kompisar :)

Om du fatta poängen, (vilket jag tror bara EN kan) förstår du hur jag känner:

Jag säger inte " Älskar dig" till alla..

Jag säger inte " Du är trög ".

Jag säger inte " Du är svag ".

Jag säger inte " om du inte är villig att ändra dig, kan vi inte umgås ".

Jag säger inte " det är skämmigt att du har på dig Hej brickan som du fick av friends "

JAG SÄGER " FÖRLÅT "

Okej ingen kmr fatta, HAAH 

Jag lade just märke till att detta inlägg inte var så speciellt..

Gott nytt år, kära ovänner :) Likes

Comments

På sistone har jag varit väldigt udda.. Jag ogillar nästan all musik och är inte alls hypad för jul. Allt är grått, kanske beror på min kompisrelation med vissa? Jag har blivit tråkig, jag har mulnat till som ett grått ynkligt moln. Det ända som varit solljus för mig är att min kompis fråga om jag vill sjunga på hennes show. Egentligen ville jag inte för, jag tror inte jag klarar pressen. Men jag tacka såklart ja, och nu stressar jag sönder för att hitta en passande en låt för både mig och min röst.

Själva jullovet kommer nog se ganska molnigt ut för min del. Inga kompisar att tillbringa min tid med, ingen jul och inget speciellt som kommer hända typ. Läsning och film blir det på mitt jullov.

Ibland vill jag bara skriva ut sanningen på bloggen, så alla förstår hur det verkligen känns. Det skulle varit så lättande med sanningen men det sista jag vill ska hända är att alla särbehandlar mig eller något. ( Nej, jag har ingen sjukdom). Dem flesta jag sagt det till, särbehandlar mig iaf, helt klart! Dem ser inte mig som en äkta kompis, dem ser mig som en sådan där kompis som kan stänga och öppna byrålådan när det behövs. Det är chill, jag är van :)

Enough om mitt trista liv, idag är det julafton och jag hoppas alla har någon att spendera denna underbara ljusa högtid med både ljuvlig musik och goda delikatesser. Jag önskar er alla en God Jul förstås!

Det ända som troligtvis saknas är ju den vita snön till jul. Men för min del är jag tacksam för en varm vinter :).

Om några dagar är det dessutom nytt år, och jag tänkte göra lite nyårslöften som lyder:

Bättre Betyg HAH

Ha min egen värld ( Bara vissa förstår )

Flytande engelska


Jaa det var typ allt, haha. Angående att prata flytande engelska är bara en dröm, men jag ska försöka uppnå det!

Eftersom det är ett nytt år, är det en ny sorts Dunali. HAHAHAHA

God Jul & Gott Nytt År!

Bildresultat för merry christmas tumblr

Bildresultat för fireworks tumblr

Likes

Comments