Hej!

Vi har sedan första januari börjat med ett nytt system (bullet journal) för att kartlägga våra hundaktiviteter. Tanken med detta nya system är att vi på ett tydligare och smidigare sätt skall kunna kartlägga vår träning på ett varierande sätt som passar oss. Att planera sin träning är väldigt viktigt och det är något jag tror att alla borde bli bättre på.

Vi har under den korta tid vi använt systemet märkt att det blir väldigt mycket lättare att för det första faktiskt pussla ihop en vecka som innehåller de olika delar som hundarna behöver, att det för det andra är lättare att få saker gjort då man följer ett schema och att det för det tredje är lättare att blicka tillbaka och utvärdera det vi gjort.

Det är idag söndag och tanken är att vi varje söndag skall publicera ett inlägg som innehåller just utvärdering av den gångna veckan samt planeringen inför den kommande. På så sätt tänker vi att det kanske blir lättare att förstå vad vi håller på med men även att det kan bli mer intressant då det finns en röd tråd genom det hela.

Övergripande för vecka 4

Dis: Mycket fokus på arbete denna veckan med kurs, agility samt hemma-träning.
Verner: Verner har just nu två projekt. Det ena är filtträning och det andra är handtarget, detta är därför i fokus.
Fingal: Trots att han är en pensionär så krävs en del aktivering för att få honom nöjd.

Övrigt: Det är väldigt viktigt med vila och vi har därför dagar som är rena vilodagar samt dagar där någon av hundarna inte gör speciellt mycket. Som det syns i veckoschemat på bilden så ligger det inplanerat två pass med balansbollsträning. Detta beror på att vi under januari även börjat träna hundarnas mindre muskler regelbundet enligt schema. Detta ser vi som mycket viktigt då de är mycket aktiva och de därför behöver vara välmusklade på alla plan för att förebygga felbelastningar och annat som i längden yttrar sig ytterst tråkigt./Adam

Planeringen för vecka 4.

Symboler och färger vi använder för att snabbt få en överblick.

En söt bild på Dis från i höstas.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej!

Vi har hunnit komma en bit in på Januari nu. Jag har satt igång vårens kurser och Adam jobbar för fullt. Dis fyllde ett år i onsdags. Det firades inte nämnvärt men vi ägnade mycket tid till att tänka på hur mycket hon faktiskt utvecklats under de fem månader vi har haft henne. Hon formas mer och mer till att bli "vår" hund, den som vi drömmer om att hon ska bli.

Under januari har nu hundarna haft lite av en vila. Det har varit välbehövligt för Dis då mycket hände i november och december och dessutom började vilan lagom till hennes skendräktighet (som varit mycket liten, men känns ändå bra att inte träna för mycket). Verner har tyckt att vila varit överskattat och velat göra saker mest hela tiden, men det har varit en bra lärdom för honom också, haha.

På måndagar jobbar jag och håller valpkurs samt inkallningskurs. Adam passar då på att socialisera samt passivitetsträna Dis och gör inkallningsövningarna. Jag går en kurs med Verner för @hundunik, jättebra kurs och jag känner att det framförallt just nu är viktigt att Verner får komma iväg utan sin lillasyster.

Under Februari har vi tänkt utveckla bloggen mer och vi har nu även lagt till ett instagramkonto där förhoppningarna är att lägga upp mera vardagliga saker.

/Selma

Dis spanar på dagens skogspromenad med husse.

Likes

Comments

2017 är över. Vi hade ett helt fantastiskt avslut och en helt fantastisk början på året. Nyårsafton spenderades nämligen i Halmstad hundarena där vi körde agility hela kvällen och halva natten! Hundarna var glada och trots en hel del fyrverkerier ute under rastningarna så reagerade våra hundar inte alls, trots att Verner och Dis är unga och därmed lite nerviga!

Träningen skedde samtidigt som andra hundar körde och den lilla inofficella tävlingen i slutet skedde med andra hundar runt om i salen och båda ungdomarna klarade den störningen utan problem! Verner fick köra hela banan som var uppritad och klarade det galant men diskade sig i båda loppen! Dis fick köra lite kortare då hon är ung och inte har kört så mycket agility, speciellt inte med andra hundar runt omkring!

Året kan sammanfattas med att mycket har hänt. Jag och Adam har varit sambos under hela 2017. Verner har blivit stor och vi har verkligen utvecklats tillsammans med honom. Fingal har officiellt blivit pensionär och är så nöjd med livet! Det största är att vi blev med lilla Dis. Hon passar oss helt fantastiskt och är alltid så glad och mysig att ha att göra med. Dis har också visat sig vara den smartaste hunden vi någonsin stött på. Hon lär sig allting bara på några klick (hon klickertränas en hel del just nu).

2018 kommer vi att fortsätta träna hund. Vi kommer att fortsätta att lägga mycket tid på agilityn och har även införskaffat oss några agildtyhinder som förhoppningsvis kommer att bli fler under årets gång!

Vad det gäller bloggen så var 2017 ett litet test på om vi trivdes med att dokumentera såhär och vi kommer nu i fortsättningen arbeta mer med detta! Vi komer även planera all träning mer och förhoppningarna är att dela med oss av detta här!

/Selma

Collaget som Selma sammanfattade året med.
Vänster uppifrån och ned: Verner 13 månader, Adam och Fingal förra sommaren, Verner 8 månader.
Höger uppifrån och ned: Selma och hundarna, Adam och Dis.

Collaget som Adam sammanfattade året med.
Vänster uppifrån och ned: Adam och Dis, Dis, Verner
Mitten uppifrån och ned: Adam och Dis, Dis, Dis
Höger uppifrån och ned: Selma och hundarna, Verner, Fingal

Likes

Comments

Julen börjar verkligen närma sig med stormsteg och det börjar även märkas här hemma. Julpynt med gran, presentinköp och andra förberedelser inför firandet har tagit upp vår tid de senaste dagarna.

I lördags åkte vi upp till Orust för att fira min mamma och pappa samt göra Selmas mormors pudeltant julefin. Det hade under natten fallit ett tunt snötäcke och ju närmre Orust vi kom desto tjockare blev det. Åh vad vi hade längtat efter lite fin snö att aktivera hundarna ordentligt i samt fota i den ljusa miljön. Födelsedagsfirandet fortgick utan problem och framåt kvällen hamnade vi till och med på ett luciafirande. När vi skulle åka hem på kvällen beslöt vi oss dock för att ändra våra planer. Istället för att åka hem i snöovädret och behöva tillämpa extra försiktighet på de hala vägarna så bestämde vi oss för att övernatta på ön. Något som inte hänt sedan början på sommaren.

Söndag morgon vaknade vi upp till ett underbart vinterlandskap. Vi bestämde oss för att ta en härlig solig promenad i skogen med Verner då han var i behov av lite extra aktivering. Det var härligt att komma ut i skogen en sådan fin dag som i söndags och en snöig promenad föll likväl min pappa, Verner samt oss i smaken. 

/Adam


Verner i lördags uppe på Orust hundägarförening

Dis i lördags uppe på Orust hundägarförening

Likes

Comments

Igår var det julfest på tasspalatset! Det var jättemysigt och jag fick som tidigare nämnt ha Dis med mig. Hon har haft svårt att vara i närheten av andra hundar som inte introducerats på rätt sätt. Hon har också varit svår i hundmöten.

I går så fick jag ta in henne i lokalen och det var fullt med hundar. Några lekte, några skällde, det var fullt hus helt enkelt. Hon fick hänga på min arm då hon ofta känner sig tryggare i famnen än på golvet. Det fungerade toppen och hon stressade inte ens upp sig. Lite senare så satte vi oss gemensamt på golvet och hon la sig till och med ner precis emellan två hundar. Hon klarade allting galant och det var så otroligt fint att se!

Dis är så ny för oss och det tar ett tag att bygga upp en trygghet. Hon har äntligen börjat lita på mig och Adam: att vi ska ta tag i situationen och att hon ska slippa. Hon har också börjat göra mer gladpip när hon hälsar på oss och hittar på så mycket roligt varje dag!

Vi är väldigt glada att vi hittade denna lilla. Hon är fantastisk och så rolig.

Hela förmiddagen har hon varit helt slut och vi får se hur pigg hon är på agility ikväll! I vilket fall som helst är hon en stjärna!

/Selma​​

Bild från i höstas när Dis var i skogen med Adam. Hon har sån fin höstfärg den där!

Likes

Comments