Efter en ganska så stressig vecka har det äntligen blivit helg och saker börjar lugna ned sig igen. Den stora skillnaden mot andra veckor är ingen mindre än att vår lilla islänning börjat löpa.

Det var förra helgen när vi var på Orust och höll kurs som vi plötsligt märkte att vår lilla tjej blödde. och till vår störa förvåning så var det genom vår egen iakttagelse som vi faktiskt förstod att hon börjat löpa och inte genom våra två hanhundars beteende (som vi trodde). Nu har hon imorgon löpt i en vecka och det går galet mycket bättre än vi någonsin trott att det skulle göra. Verner kunde inte bry sig mindre om Dis löp än han gör och fastän om Fingal är påverkad på alla sätt och vis så spelar det ingen större roll för honom heller.

I veckan har vi tränat agility en gång med båda två samt en gång med endast Verner då han och Selma var på det andra tillfället av kursen med Fiona Lövdinger. Promenerat och att sprungit löst i skogen har de båda ungdomarna gjort i veckan och vi passar på att aktivera de två tillsammans så mycket vi bara kan innan fröken går såpass långt in i löpet att det inte funkar längre.

Imorgon är det söndag och då bär det av mot Orust lika tidigt som vanligt. Selma skall hålla två kurser och vi skall efter det åka till Selmas mormor och hälsa på samt äta middag i vanligt ordning. Själv smiter jag iväg till mina föräldrar i två timmars tid och under tiden som den andra kursen hålls skall Dis socialtränas efter vanligt schema.

/Adam

Bild från träning med Dis för två veckor sedan

​Dis och Verner badade en hel del i somras. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Denna veckan har varit fullspäckad med saker för mig och Adam att fixa. Bland annat beställning och hämtning av ny lampa till bilen och besök hos optikern. Därför har bloggen ekat tom.

Igår gick vi runt en sjö här i närheten, ett varv var med varje ungdom, de var nöjda och glada.

I Tisdags tränade vi agility då det öste ner ute. Vi hyrde agiliteam i två timmar sent på kvällen. Verner fick fortsätta att öva på sin läxa: tighta svängar och mer tunnelsug, det gick verkligen framåt. Dis har som sagt inte kört mycket agility och inte heller grundtränats med det som mål så att se hennes utveckling är fantastiskt!

Disan fick träna på fullt ös framåt, hindersug, lek och i slutet lite fotgående.

En FANTASTISK träning helt enkelt och sen nöjda hundar på det är helt otroligt skönt.

Tyvärr blev det bara kort på Dis och inga på Verner då lilla fröken fortfarande behöver mycket hjälp när hon sitter och tittar på. Hon stressar snabbt upp sig och det känns inte bra. De dagar när vi tränar ute och möjlighet att sätta henne i bilen finns, är det mycket lättare! Förhoppningsvis lyckas vi med det på söndag!

Imorgon vankas mer ärenden och sedan fredagsmys för att på lördag återgå till arbetet för mig och Verner samt till ledighet för Adam, Dis och herr pudel.

/Selma
Lite fotgående
Fullt ös framåt + fokus på nästa hinder
Början på tighta svängar.

Likes

Comments

Måndag ska ju vara veckans sämsta dag men med en fullspäckad helg känns det nästan som ledighet att komma tillbaka till vardagen!

Jag har hållit i en valpkurs idag, det är så roligt när folket verkligen vill lära sig!

Efter agilityträningen igår så åkte vi i vanlig anda till min mormor och morfar och åt middag. Igår behövde lilla pudeltanten (mormors hund), Bonnie, också klippas!

Hon var hårig då jag haft dåligt med tid för klippning men det gör ju ingenting så länge hunden blir fin igen!

Bonnie är världens bästa lilla tant. Hon är gammal och ser dåligt, har selektiv hörsel och har blivit helt grå (hon var svart som ung). Hon är så fin med alla mina hundar och Fingal fullkomligt älskar henne, Verner tycker att hon är lite av en surtant, haha. Dis bryr dig inte mycket, hon lyssnar på Bonnie men de håller sig mest ifrån varandra!


/Selma

Bonnie före bad och klipp
Bonnie efter bad och fön men innan klipp
Bonnie klipps
Bonnie efter klippning och rakning

Likes

Comments

Idag for vi hemifrån tidigt då Selma skulle hålla valpkurs på Orust med start klockan 10. Under tiden som hon höll kursen åkte jag till mina föräldrar som endast bor 15 minuter från hundklubben.

Efter att kursen var slut möttes vi igen på klubben för att träna agility med våra hundar. Idag hade vi en annan kille med oss också, en som gått vardagskurser för Selma med sin finska lapphund men nu också ville testa på något annat som exempelvis agility. Dagens träningspass började med att vi lät Fingal springa banan vi byggt upp då vi ville visa hur ”målet” med agilityn såg ut.

Fingal har på grund av sin nackskada knappt kört agility på ungefär ett år och den glädjen har känner inför sporten visar han verkligen de få gånger han får lov att springa litegrann. Han har aldrig varit mer dedikerad samt följsam inom agilityn än han var idag och det är så kul att se honom bara skina upp av ren lycka när han kommer in på planen.

Efter att Fingal sprungit ett par gånger åkte han in i bilen igen och Dis fick lov att köra. Det var nu längesedan hon tränade agility då annan aktivering samt vardagsuppforstran tagit upp mycket av min och hennes tid. Hennes träningssug är helt fantastiskt och det fanns inget annat på kartan än att så fort som möjligt ta sig in på agilityplanen så fort hon kommit ut ur bilen. Dis har inte kört agility mer än kanske max sex gånger tidigare och det gjorde dagens träning ännu mer häpnadsväckande. Tunnelsug har hon haft sedan första agilityträningen men svårare har det varit med hopphindren. Dem har hon gärna skippat då det är roligare att springa efter husse och försöka bita honom i benen och det har gjort att vi fått traggla en del följsamhet. Idag kom dock vändningen och hon kunde i slutet av träningspasset följa genom flera moment och det var även då som vi såg hur snabb hon faktiskt är. Tre hopp i en lätt sväng för att sedan ta sig genom tunnel och till sist över ett sista hopp var vad träningens svåraste moment gick ut på för Dis. Hon klarade detta med bravur och det var så kul att få bevis på hennes utveckling samt glädje inför agility. Sist men inte minst avslutade hon med två tunnlar samt ett hopp av egen vilja med belöningsleksaken i högsta hugg medan alla andra stod och tjöt av glädje från den senast avklarade agilityserien.

Verner slutar aldrig att förvåna. Uppvärmningen blev lite av den kaosartade varianten idag då han var sist ut bland hundarna och han då var taggad till tusen. Jag vet inte om man kan säga att en hund har för mycket träningssug men om den kan det är nog Verner det bästa exemplet. Det jag försöker säga är att hans vilja till att arbeta är helt enastående och hans tryck samt fart i agilityn är bättre än vi ens kunnat drömma om. Han utvecklas så mycket för var träning som går och med den farten han har nu så vet vi inte riktigt vad vi skall ha för förväntningar på framtiden. Verners mål med dagens träning var att lära in ett kommando för att svänga tight runt hopphindren och grunderna till detta är nu satta och praktiserade.

Alla hundarna körde tre korta pass var för att få ut maximalt ur träningen. De blir trötta väldigt fort när det ständigt är nytt att lära men det känns som att vi med korta pass får ut så mycket som möjligt ur våra små arbetskamrater.

Planen på att fota under träningen gick desto sämre på grund av kraftig nederbörd, så tyvärr finns det ingen dokumentation från denna lysande träningsdag…

/Adam​​

Likes

Comments

Idag har Selma jobbat på Tasspalatset och hållt i både en valp- samt en unghundskurs. Verner följde som alltid med på kursen men idag stannade jag hemma med Dis och Fingal. Efter en lugn morgon kunde en pigg islänning inte bärga sig från att komma ut på en höstig skogspromenad där hon fick agera modell under en timma.

Det är väldigt kul att promenera Dis i skogen för hon är så vaken och undersöker allt som kommer i hennes väg. Plaskas skall det i varje vattendrag och lukter fångar för tiden mycket av hennes uppmärksamhet.

Ikväll blir det lugnt med två trötta ungdomar och en gosig gubbpudel som alltid är redo för dundermys. Imorgon blir det tidig morgon då vi skall till Orust för att jobba, träna samt hälsa på släkt och dylikt.

Likes

Comments