Idag har vi varit hos veterinären men Lima, för att raka bort tovor i pälsen.

Vi kom dit och de var ett lugnt ställe för Lima, vi gick in och satte oss i hallen. Hon lyssnade på hennes hjärta & andningen, det lät super bra! Hon kollade runt lite, sen satt jag och höll & pratade lugnt med henne medan veterinären sprutade lite lugnande i nacken på henne. Sen somnade hon på golvet och vi lyfte upp henne på bordet, jag satt och pratade med Lima samtidigt som veterinären rakade henne. Hon kollade tänderna & öronen, de såg jätte fint ut!

När Lima skulle vakna igen så fick hon en spruta till, jag satt på golvet med henne hela tiden & pratade med henne. Jag reste mig upp och hon lämnar inte mig, så hon reste sig och gick vingligt efter mig! Nu är hon super trött.


                                      MITT HJÄRTA

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Igår kom Robin hit (pojkvännen), Lima gillade inte honom alls! Hon litar inte på någon annan än mig, hon gick till attack... Inte bra alls! Men om man tänker på vad hon har varit med om, så är de inte konstig alls. Men om man heter Lina Hellsten så ger man inte upp och blir rädd! Jag ska träna bort detta, så vi köpte en munkorg till henne. De värsta som kan hända är ju att hon hugger och de kan bli stora skador. Jag satte på henne den och släppte ihop dom. Lima är väldigt osäker, men Robin bryr sig inte om henne. Hon går ihop med Annie (Robins tik). Lima sov i köket med Emil, min bror. För att inte munkorgen skulle vara på hela natten.

När Emil & Kim gick i morse så hade dom satt på henne munkorgen igen, för att hon inte skulle vara utanför. Lima hoppade upp i sägen och la sig. kollade på honom & muttrade.

Efter vi hade ätit frukost så sa jag att Robin skulle sätta sig på golvet när hon var busig. Då kom hon fram och ville busa, de gick jätte bra! Sen har vi varit ute och promenerat i snön!Likes

Comments

Idag har vi tränat mycket på att gå i koppel, de blir bättre för varje gång! Lima hoppade in i bilen (bagaget) helt själv idag, annars brukar hon tycka att de är lite läskigt & jag har fått bära upp henne i bilen! Hon är jätte duktig på att åka bil, ligger alltid och sover med kompisarna!

Lima skäller inte på några andra hundar allas, hon är lite skygg för andra människor. Det är ju inte så konstigt heller, hon litar ju inte på någon annan en oss... Men vi tränar på att gå runt i samhället så hon får se att andra människor inte är farliga!

Hon har inte kissat eller bajsat en ända gång inne, hon står vid dörren och ger ifrån sig ett litet "woff" när hon vill ut. Vi går ut och Lima gör de hon ska och jag ger jätte mycket beröm!

Är de något ni undrar så får ni jätte gärna kommentera & ställa frågor! :)

Likes

Comments

Idag har jag lärt Lima att ligga och krypa fram, de tog henne 5 minuter att lära sig. En helt fantastisk hund till att lära sig så jädra snabbt! Man märker verkligen att hon vill lära sig saker, hon kommer fram och sätter sig framför mig och "säger" - LÄR MIG SAKER, JAG KAN!

Lima är en fruktansvärt lättlärd tjej och jag vill lära henne så mycket. Vi är mycket ute & tränar på att gå i koppel, att gå fot. Det är inte lika lätt att lära henne de, för de är så mycket nytt. Men de kommer, de kommer!

Det gick jätte bra i stallet idag, inte en reaktion på hästarna. Hon sprang och busade, hoppade på mig och la sig i hö-påsarna så jag inte fick göra dom. Lima tycker att hö är jätte roligt att leka med! Hundarna la sig till slut och tog de lugnt!
Likes

Comments

Blir så glad av Lima, hon är super lättlärd! Vi tränade på att gå i koppel och när jag stannar så ska hon sätta sig ner. Och de tog henne 15 minuter att lära henne de!
Hon kan inte riktigt sitt namn heller, men de lär jag henne när vi går i koppel. När hon drar så kallar jag på henne, ger henne beröm & en godis!

Nu säger vi godnatt & hoppas på att hon sover i natt! ♡

Likes

Comments

Sovit drygt 3 timmar inatt, bara hopp och bus i sängen! Men när jag väl fick sova så väckte hon mig genom att slå till mig i ansiktet med tassen, gäspa högt & rulla runt i sängen. Jag gick upp efter 5 minuter, fick verkligen inte sova 5 minuter till...

Vi åkte till stallet och de var väldigt intressant att se hur hon reagerade på allt runt om kring. Hon reagerade lite på hästarna, men inget allvarligt. Det lugnade sig väldigt snabbt, fåren brydde hon sig inte ens om. Riktigt cool tjej!

Lima har fäst sig väldigt bra med min bror Emil, när han gick ut ur stallet så fick hon för sig att hon skulle hoppa ut ur stall-fönstret.

Det började snöa och de tyckte hon var latjholajban, hon sprang runt i ringar och skulle fånga snön. Vi åkte och träffade Robin och Annie (hund), det gick bra med Annie efter en stund. Men de var inte lika kul med Robin, hon visade ett litet aggressivt beteende. Men de ska vi träna bort, dom kommer att bli vänner. Men de är försåtligt att hon är som hon är, hon litar inte på någon. Mig litar hon på väldigt bra, är de något som händer, något ljud hon inte tycker om så går hon direkt bakom mig.

Bella kom hit klockan 3, vi testade att Bella inte skulle bry sig om henne & de gick bättre. Lima ville gå fram och hälsa men ändå inte! Men hon gjorde inget utfall mot henne iallafall och de är ju ett stort +.

Nu sitter vi och kollar på Maria Wern och myser.

Likes

Comments