Hej!
Det var ett tag sedan nu och jag kollade runt lite på "djur som blir illa behandlade" och hittade denna bilden

Denna bilden talar bara om hur dåligt djuren ska bli slaktade pga att vi behöver kött!
Jag tycket att detta är hemskt. Kan man inte slakat djuren på ett mer trevligare sätt så att dem slipper lida??
Idag är det fredag och min skola går på sportlov. Gör ni det oxå?

Varför ska djur bli så pass plågade att det kommer blod ifrån detstackars djuret. 

Skulle ni vilja hjälpa till så får ni gärna maila mig eller djurensrätt och Min mail adress är lisa.josefine@hotmail.se och Djurens rätts hittar ni på djurensrätt.se

Jag hoppas ni får ett bra lov så får vi se när nästa inlägg kommer upp. 

Mvh/ Lisa

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Gott Nytt År!

Gott nytt år på er! Jag hoppas att ni har haft ett underbart 2015 och att ni tror att 2016 kommer bli lika bra!!!

Vad har ni för Nyårs Löfte? Jag hade i alla fall att jag skulle försöka rädda och göra mitt bästa för djuren detta år. Ni får jätte gärna kommentera vad ni hade för Nyårslöfte och även frågor eller vad ni känner för förutom taskiga kommentarer!! 

Jag hoppas ni har ni har haft ett underbart lov för det har i alla fall jag. Vad har ni gjort under lovet?? Jag har bara tagit det lugnt och slappat!!  Jag börjar imorgon alltså Torsdag! När börjar ni? ( om ni går i skolan ) Annars kan ni säga när ni börjar att jobba??!! 

Gott nytt år på er i alla fall även fast det var ett tag sedan! 

Kram på er / Lisa


Likes

Comments

​Hej!

Jag hoppas att alla har haft en bra jul och fått mycket fina paket. Jag vet att det var jul för ett tag sedan men i alla fall! 

Har ni ätit julskinka i år? Det har i alla fall inte jag. Men jag ville bara önska er en fortsatt trevligt jullov! 

Kram på era! 

Likes

Comments

Hej!

Det har tagit ett tag innan detta inlägg kom upp eller alla inlägg över huvudtaget. Men det är för att både jag och Hanna har haft prov vecka efter vecka. Men i alla fall för några veckor sedan så skickade vi ett mail till djurens rätt frågade om det var något speciellt vi kunde hjälpa till med. Förra veckan svarade de och skrev lite olika förslag på vad vi kunde göra eller hjälpa till med.

Så att det jag tänkte skriva om idag är något jag har skrivit själv på SO lektionen.

För att varje år dör omkring 40 miljoner djur i bara för pälsindustrin över hela världen och 1 miljon bara i Sverige. Detta efter att de har levt ett kort och fruktansvärt liv i små trånga burar. Två till ter minkar vistas i gallerbur som motsvarar en uppslagen kvällstidning.

Djurförsök!

Varje dag dör omkring 2800 försöksdjur i Svenska laborationer. Bakom låsta dörrar och taggtråd beklädda staket används och dödas varje år över 100 miljoner "icke-mänskliga djur " runt om i världen. Det sker i laboratorier, tillhörande Universitet, sjukhus, forskningsinstitut och övriga företag.

Djur som underhåller!

Vad barnen ser när det går på djurparker eller cirkusar med djur i är djur som antingen har tagits från sina liv eller familjer i det fria eller fötts upp för att aldrig få uppleva något annat en ett liv i fångenskap.

Djurens rätt!

Djuren ska ha lika mycket rätt att leva sitt liv fritt som vi människor. Men djuren kan inte prata och stå upp för sig själva så vi tar föregivet att det är okej sminka och plåga djuren. Så därför är det bra att många är intresserade och vill hjälpa till.

Varför ska djur ha rättigheter?

Ett argument som ofta förs fram för att endast människor ska ha rättigheter, är att vi är "smartare", men det är inte sant. Alla människor är inte smartare än alla djur. Varför skulle bara intelligensnivån räknas? Vad händer då med mindre intelligenta människors rättigheter t.ex. spädbarn? Självklart ska alla ha rättigheter oavsett intelligens nivå!

Ett annat argument är att vi alltid har utnyttjat djur. Men ingenting blir moraliskt acceptabelt bara för att det har förekommit länge eller är en tradition. Vad skulle vadå säga om rasism? Är det godtagbara för att de har funnits länge?

Ett tredje är att vi tillhör olika arter. Men art är ett biologiskt begrepp. Artindelning säger lika lite om hur man ska behandla individer som indelningar gjorda utifrån etnicitet eller kön.

Yttrandefrihet innebär?

Rätten att fritt hysa en åsikt och att uttrycka den i tal, skrift eller bild. Det är något som djur inte kan de kan t.ex. inte rita eller skriva eller prata så att vi förstår. Vi borde fatta själva att det inte är okej att behandla djur som vi i Sverige gör eller Världen. Som den gyllene regeln Acceptera andra som du själv vill bli accepterad.

SÅ FÅR MAN NOG RÄKNA MED ATT MAN EN DAG BLIR SLAKTAD SOM ETT DJUR!

Vad menas med det? Vadå slaktad som ett djur? Alla djur har väll rätt att kunna leva ett lugnt och vanligt liv från att de är bebisar tills att de blir gamla utan att vi ska komma och testa mink på de eller underhålla barn med dem! Vi ska inte döda djur bara för att få kött på bordet eller för att få pälsen som de har på sig på våra jackor för att det är "snyggt" eller för att tjejer ska få smink.


Jag är så trött på att tjejer ska ha på sig smink som är testat på djur! Vad är det Sverige inte fattar? Ta bort alla smink/ sminkbortagnings medel från t.ex. Loreal Paris, Mac Cosmetics, Åhlens eller Maybelline. Ni hittar mer information om de produkter som används på djur på vår instagarm @Djurensfrihet det finns även de som int é är testat på djur på instagram. Har ni inte instagaram så hittar ni alla inlägg i vänstra spalten, Om ni bryr er om djur och har produkter som testas på djur så ber jag er att slänga allt och säga till dina släktingar eller vänner att ta bort dem oxå för att djur ska inte bli skadade eller torteras varje dag bara för smink.

Djurens rätt har en "kampanj" nu i jul om grisar om ni vill gå in och läsa. Länk : http://www.djurensratt.se/om-djurens-ratt/nyheter/julstress-i-skinkfabriken-djurens-ratts-reklamkampanj-vintern-2015

NI får jätte gärna maila mig eller Hanna ni hittar våran gemensamma och min mail adress i vänstra hörnet om det skulle va något som ni undrar om! Ni får oxå jätte gärna kommentar förslag eller frågor under något inlägg om ni vill förbättra något eller bara allmänt om ni tycker vi skriver bra eller om vi är dukriga eller om ni vill hjälpa till.

Jag hoppas ni får en trevlig jul och ett trevligt lov ( ni som har det ) så hörs vi nog innan jul me ett nytt inlägg.

Mvh/ Lisa

PS. Inga bilder men jag hoppas att det inte gör något.​

Likes

Comments

Hej igen!

För många är de etiska skälen – att man inte ska utsätta djur för lidande – tillräckliga. Andra anser att människan har en särställning som gör att det är rätt att använda djur i försök när det gagnar oss. De flesta är nog ändå överens om att djurförsök inte ska användas i onödan och att det är bra om fler djurförsök kan ersättas. Men visste du att satsningar på djurfri forskning också innebär att satsa på modern spjutspetsforskning och viktiga vetenskapliga framsteg?

1. Det handlar om väldigt många djur!

Många blir förvånade över att höra att det används över 990 000 djur i djurförsök i Sverige varje år. Det blir ca 1 700 djur varje dag. I hela världen används troligen över 100 miljoner djur i försök varje år. Det handlar alltså om riktigt många djur som används i djurförsök. Varje dag, varje vecka, året runt.

2. Djur utsätts för lidande i försök

Plågsamma djurförsök är tillåtet i Sverige och det finns få begränsningar av hur mycket lidande djur får utsättas för. Det finns ingen officiell statistik över hur många djur som utsätts för lidande i försök, men uppgifter från tillsynsmyndigheten i Stockholms län visar att väldigt många djur används i försök som klassats som ”avsevärd svårighetsgrad”, den högsta lidandeklassningen.

Alla djurförsök är alltså inte plågsamma, men det är inte alls ovanligt att försöksdjur är genmodifierade eller inavlade för att få olika sjukdomar som ska studeras. Andra förgiftas i tester av kemikalier och olika produkter. De kan också opereras för att få skador, utsättas för stress, upprepade injektioner och blodprovtagning, tvångsmatning och andra ingrepp. Att djur inte får mat och vatten innan ingrepp är vanligt. Livet som försöksdjur, i små burar, lådor, akvarier eller bås, är ofta torftigt och med otillräcklig stimulans.

3. Försöksdjuren är inte annorlunda än din hund, katt eller tamråtta

Försöksdjur är precis som vilka djur som helst. Djur vill kunna gräva, klättra, bygga bo, springa, nyfiket undersöka miljön, allt utifrån deras artspecifik behov och individuella intressen. Men med få undantag hålls försöksdjur hela livet inomhus i små burar eller bås med liten möjlighet till aktiviteter och motion. Vissa djur hålls i grupp, medan andra hålls ensamma eller till och med isolerade, om det behövs för försöket. Så även om alla djur inte används i plågsamma försök, finns det all anledning att se till att fler djurförsök kan ersättas.

4. Det finns biologiska skillnader mellan människor och djur

Visste du att vanlig människomat kan göra djur sjuka? Lök, avokado, russin, salt, deg (när du bakar) och mjölk är exempel på livsmedel som kan vara direkt farliga för katter, hundar och andra djur. Hundar blir sjuka av choklad och katter kan dö av en vanlig, receptfri värktablett från ditt medicinskåp. (Ge aldrig dina djur värktabletter utan att prata med veterinär först om vilka sorter som är säkra!) Men… om nu människomat och mediciner som vi tål är farliga för vissa djur, kan det då fungera att använda djur för att testa vad som är farligt för oss? Svaret är att det finns stora likheter mellan alla djurarter, kanske särskilt mellan oss däggdjur. Men det finns också stora biologiska skillnader mellan arterna. Även i de fall vi har samma gener, är det inte självklart att de fungerar på samma sätt i en råtta som i en människa.

Det finns alltså all anledning att ifrågasätta resultat från djurförsök och istället satsa på att utveckla moderna metoder mer anpassade för att studera vad som händer i människokroppar snarare än i gnagare. Vi människor är ju inte gnagare i jätteformat.

Några få exempel om vad som gäller men ändå så viktiga. varför ska det vara lagligt att testa på djur i Sverige?

Mvh / Lisa

PS: jag har kopierat från en hemsida för att jag tyckte detta var viktigt.

www.forskautandjurforsok.se

Likes

Comments

Hej hopp!

I cirkus så behandlas djuren illa, de bor i trånga burar eller bilar och lever under hemska förhållanden. Vi försöker göra allt vi kan för att människor runt om i världen ska fatta hur jobbigt djuren har. Men istället så märker ingen något och tycker att cirkus är en så underhållning.

"Hugg, slag och hot är hur man tränar en elefant sedan unga år. För att få dem att utföra förnedrande handlingar."

Ha en trevlig dag!


@Djurensfrihet

Likes

Comments

Hej!

Vi heter Hanna och Lisa, vi är 13 år. Detta är nytt för oss båda då ingen av oss har haft en blogg förut!

Jag, Hanna gillar musik, dans, jul och choklad. Mina favoritämnen är musik, matte och franska!

Jag, Lisa gillar musik, teater, fotboll, jul och min födelsedag. I skolan tycker jag mest om musik, franska och so.

Nu startar vi upp denna blogg!

Bloggen kommer att handla om djur som inte blir behandlade rätt pga människors beteende.

Vår största dröm är att Sverige ska sluta med produkttester på djur och djurparker/ cirkus för att de blir dåligt behandlade!!

Vi hoppas att ni vill vara med och hjälpa, stötta oss i detta. Vi hörs!!

// Hanna & Lisa