det lilla livet

Förra veckans bästa bitar - Jennifer-häng. Och Tørsts inredning. Och drinks.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

det lilla livet

Lycka är varma plagg (yes för yllesockor o halsdukar o mössor!). Lycka är otroliga solnedgångar som varar bara i några minuter. Lycka är att få träffa favorit minikidden. Lycka är att pappa & Enzo var hemma ihelg och jag hann hänga med dem. Lycka är naturen.

Likes

Comments

det lilla livet

Sällan jag skriver nåt relativt personligt men när denhär hashtaggen dök upp framför ögonen på mig idag kände jag att dethär kunde jag skriva om, lite egna erfarenheter och funderingar.

Att jobba på bar. Behöver jag ens fortsätta? Nästan varje kväll får man höra nån kommentar, om inte varje så varannan. Visst, vissa kommentarer är snälla (oj vad du var vacker/snäll/trevlig/blabla) och man tackar, diskussionen lämnas där och man känner att personen faktiskt ville bara vara snäll, då blir man glad.
Men.
Tyvärr i 90% av fallen fortsätter den andra parten konversationen, oftast med liknande kommentarer som "var ska du sova inatt" eller "kanske du vill dela säng med mig inatt" osv... Svaret personen får är alltid "nej tack, jag är upptagen", ler snällt och försöker fortsätta mitt arbete, hitta på nåt att städa eller plocka glas, ta andra kunder etc. Sällan slutar det där ändå. För då börjar det s.k gnällandet. "ja, men inte får han veta" "ja, men vad är det för skillnad" och så vidare bortåt. Blir lika paff varje gång. Alltså seriöst. Bara det att jag säger NEJ borde räcka. Jag skulle inte ens behöva ge nån orsaken att jag är upptagen. Har folk seriöst så lite respekt i kroppen? Att jag säger ordet nej plus att jag tycker faktiskt det är rätt respektlöst mot min partner. Det borde räcka. Ingen har nån rätt att börja gnälla om saken.

Känslan efter sånahär små situationer är för mig iallafall väldigt obekväma. Jag vill vara bra på mitt jobb, blanda bra drinkar, göra folk glada och vilja komma och besöka restaurangen igen. Men jag blir väldigt obekväm när nån kommenterar mitt utseende, och börja stöta på mig. Det finns även situationer när jag t.ex plockat glas och bärt på ett 2 meters stop-torn och folk smättat mig på rumpan och skrattat efteråt. Vad kan en brud göra som har händerna fulla med stop? Nada. Det enda jag brukar göra är att hålla tyst, gå till våra ordningsmän och berätta om saken som hänt och då får de välja om de ber personen lämna restaurangen. Vilket de oftast får göra.

I dethär skedet kan jag tänka mig att flera tänker "ja men du jobbar på bar, vad förväntar du dig?" Det jag förväntar mig är respekt. Det är mitt arbete. Ett arbete bland alla andra. Inte fan heller springer jag in på Sale o börjar gnälla på att få ligga med nån. Eller springer in på H&M och snackar högt om hur snygg röv nån av försäljarna har. Eller går till Subway och tar personalen på röven.
See my point?

Snälla människor, varför gör ni såhär? Komplimanger i all ära, give love to the people. Men va int assholes. Gå inte runt o ta folk randomly på deras rumpor, det är faktiskt deras personal space och har du ingen inbjudan har du inget att göra där. Gå int runt o tigg ligg. Säger nån nej så lyssna på dem. Gå int runt o betygsätt människor och deras utseende. Respektera människor. Det är ändå så lite begärt.


Dessutom vill jag påminna er om detta - flera tror det är alltid män som är svin på restaurangen men kvinnor kan nog också. Min text handlar bara om mina upplevelser och jag råkar vara kvinna men har även sett när män har blivit utsatta för liknande.

Och till er som ger genuint snälla komplimanger - keep it up, era positiva kommentarer och komplimanger spelar så mycket större roll än ni kan tro.

Likes

Comments

det lilla livet

Söndag - ligger på soffan, nyss kollat på nyaste Pirates of the Caribbean (rikti bra!) och funderar på veckan som gått. Får ju förstås ingen sömn ännu när dygnsrytmen är helt upp o ner, så ska bli skönt med måndag ledig innan vi kör nattjobb igen. Veckans klapp på axeln går nog till det att jag tog tag i gymandet igen. Nöjd brud.

Likes

Comments

det lilla livet

Och så har en vecka igen bara flygit förbj. Avrundar söndagen med dubbelskift på både Laituri&Leipis, snyggt så. Dagens överdosering kommer ske på kaffe, helt klart.

Likes

Comments

det lilla livet

Får ofta höra "du jobbar för mycket" visst jag jobbar en hel del men varför det känns som att jag jobbar så mycket är väl för att jag gör varje dag nån timme jobb nånstans, mina helger är fullpackade med jobb och jag jobbar nätter. Men det flera glömmer är att jag börjar tidigast 17 på dagarna, så när ni jobbar sover jag.

Det viktigaste ändå mellan allt jobbas och sovas är att varva det med roligheter. Saker som får dig att le. Ger energi för att orka jobba. Glöm inte att njuta av livet, släng en fin komplimang på nån och jag garanterar att du just spikat en guldkant på den personens dag. Enkelt.

Livet är rätt underbart.

Likes

Comments

@christaaarnio