Fuck migrän

Säljer fuck migrän armband 50kr st och 40kr går till min insamling på hjärnfondens hemsida och 10kr går till mer material...

Välkomna att höra av er på maria_andersson_92@hotmail.com och jag finns även på Facebook Ditt bidrag betyder allt de räddar liv

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Fuck migrän

Här ligger jag och skiter i livet jag hatar migrän jag orkar inte mer.... Jag har lidit utav detta i flera år och inte förrän i december 2014 som jag fick det konstaterat utav läkare att de var migrän jag har. Jag lider utav aura migrän där man får anfall innan själva migränen, fast dock lider jag även utav hormonel migrän (mens migrän) där en del får migrän utav ägglossning och mens.

Jag lider även utav spänningshuvudvärks migrän som är lik vanlig spänningshuvudvärk men istället får jag migrän utav spänningshuvudvärk ibland dock efter jag kopplat av alltså slappnat av en bra stund och de leder till migrän med aura och dunkar som faaaaan i huvudet.


De är inget att leka med, ibland när anfallen kommer ser jag som en kratta och ibland går jag tex in i saker tex väggen, dörrar, öppna skåpsluckor, bord, och ibland i tex affären går jag nästan in i människor pågrund av auran/yrsel/tröttheten.

När man har migrän är man orkeslös och gör ingenting bara sover och tar de extremt lugnt. Dock har jag en syster som lider utav migrän ibland och migrän kan vara ärftligt men de behöver inte vara det men ändå.

Jag själv mår illa, äter knappt, solljus utan solglasögon får mig må skit, trött, sover, hatar livet, ljud/ljus och doft överkänslig, kroppsdelar domnar bort, rör mig så lite som möjligt för anstränger jag mig blir allt bara värre och mycket mer.

Jag äter sumatriptan tabletter så fort anfallet är igång och om de håller på i flera dagar annars blir de aldrig bättre.

Jag har sedan 2015 slutat äta en hel del saker och vissa saker minskat på det och kommit på läsningar som hjälper mig till viss del orsak att syrran har testat:

•jästextrakt/glutamat/e621(äts nästan aldrig längre)
•lösgodis(innehåller mycket skit)
•choklad(äts mer sällan nu än förut)
•försöker äta regelbundet riktig mat(ej godis, läsk, snacks osv de blir mer sällan nu för tiden)
•mögelost(äter ej det för jag tycker ej om det, har dock aldrig gillat)
•kopplar av mera oavsett om jag har saker att göra ibland
•undviker sova för mycket eller för lite
•undviker dator/tv/mobil/surfplatta som gör att migränen blir värre när den väl är igång
•använder mina solglasögon när de är stark solljus även på vintern sedan 2012, 2011 började jag få problem med ögonen i solljus fick liksom ont i ögonen
•undviker stress där av kopplar av mera nu än förut
•undviker situationer som kan leda till migrän


Inlägget kommer redigeras flera gånger så följ gärna

#migrän #aura

I min närhet lider:
•min syster
•min svägerska
•några facebookvänner
•en arbetskamrat

utav migrän och jag orkar inte mer

Likes

Comments

I Love tsp :) Mitt liv som hsk

Kollade gammal tidning från 21/1-16 hos mormor för hon tänkte slänga lite tidningar men fick för mig först kolla om de stod något och hittade detta....

Fast jag aldrig gått på skolan så har jag varit där en dag på besök minns ej vilket år och sedan i tre veckor 2013 praktiserat på förskolan där och jag tycker de är ett fantastiskt ställe där döva och hörselskadade får tillfälle att utvecklas på sin nivå på sitt språk.

En sammanslagning med hörande skulle betyda katastrof, även om jag alltid gått på hörande skola i flera år innan jag blev hörselskadad så har jag ändå åsikter. För jag har nämligen hösten augusti-november år 2014 gått på en skola(västanviks folkhögskola i Leksand) för döva hörselskadade men även hörande och de var teckenspråkig miljö och de var där jag lärde mig att acceptera min hörselskada på ett positivt sätt som jag aldrig gjort förut och jag känner mig mer positivare med min hörselskada.

Så enligt mig att vänerskolan slår samman med hörande är ingen bra idé för att döva och hörselskadade kommer känna sig utanför och en del lär bli mobbade som de aldrig kanske aldrig blivit förut och många hörande plus lärare kan inte teckenspråk/tecken som stöd och de bidrar till dålig kommunikation. Så många döva/hsk kommer komma efter i skolarbetet/mobbade/utanför/inga vänner och diskriminerade och många kommer få svårt att acceptera sin dövhet/hsk och många kommer må sämre....

Om vi ska ändra på detta så behöver vi fler lärare som kan tsp/tss i hörande skolor, även elever ska få tillgång till tsp/tss lektioner varje vecka och alla döva/hsk ska få rätt till fungerande tekniska hjälpmedel, tolkar, bra ljudmiljö, undervisning på sitt språk osv. Men de kommer dock ta flera år innan de kan bli såhär.

-----------------------------

Om inte min fostermamma hade gått emot mig när jag ville välja gymnasieskola så hade jag gått i Örebro men men jag fick inte och jag var tvungen gå på gymnasiet i en hörande skola och de är därför jag bland annat har haft svårt att acceptera min hörselskada och inte fått använda de språk jag helst vill.

Sedan jag blev hörselskadad så har jag haft de tufft till och från och velat använda tsp/tss men inte riktigt vågat. Jag har flera gånger försökt använda det men vågar inte. Även fått kommentarer de var inget och många gånger känt mig utanför i samtal och även utav min syster.

De är sen 2014 efter skolan(västanviks folkhögskola) som jag började acceptera mig själv mer o 2015 blev de att jag började smått använda de och på mitt nya jobb som de börjades användas mycket mer pågrund av en händelse som gjorde att jag inte kunde använda mina hörapparater på flera månader och sedan fick gå på örondroppar och pågrund av de har gjort att jag behövt tolk, och att personal på jobbet har gått tecken kurs och de var mitt intiativ att ha veckans tecken på jobbet så man lär sig och att jag kan hänga med lättare....

Har även hemma med viss personal använt tecken när jag behöver och hur ska de gå när den ena blir mammaledig är en bra fråga.

Så varför detta enligt tidningsartikeln är rena idiotin, låt oss döva/hsk få ha kvar vår skola i Vänersborg. Så får döva/hsk utvecklas i sin takt utan behöva få problem i en hörande skola. Där jag många gånger hade de tufft för slingan kanske inte fungerade flera gånger, eller så fanns de ingen slinga, eller så gick den andra hörselskadade inte i samma grupp som jag som de hände i mellanstadiet där de efter en termin fixade så hon gick i samma grupp så även jag fick ha slingan och jag kände mig kränkt när hon fick ha den men inte jag bara ibland. Även lärare sket ibland i om jag hörde dåligt.

Visst låter de sjukt att vi ska behandlas som om vi hör fast vi inte gör det. Man utvecklas inte om man får massa skit mot sig och jag som även har en funktionsnedsättning utöver hsk har blivit mobbad bland annat pågrund utav det. Åkte buss till skolan på gymnasiet där jag gick gymnasiesärskolan(4årig) och blev mobbad tills de jämnåriga i vanliga gymnasiet tog studenten då jag själv hade 1 år kvar.

Därför jag tänker stå emot sammanslagningen med en hörande skola och jag står inte på deras sida utan jag står på de döva och hörselskadades sida att vi ska få ha kvar denna skola här i Vänersborg. Dock får ni tycka vad ni vill om min kritik, för jag vägrar att döva/hsk får ett skitliv för vi har rätten att leva och utvecklas vi med på vårt sätt och våra behov och med vårt språk och teknik som vi behöver för att kunna utvecklas till positiva, normala(som alla andra) människor som jag fick de tufft med i hörande skolor.

Så ge fan i att flytta skolan!!!!!!

Likes

Comments

Målarbok för oss

hihi syrran råkade komma med handen i vägen när jag tänkte fota bilden hon gjort 😊 min syrra och jag är alltid lika knasiga som vanligt och de är de bästa och jag älskar min syster för hon betyder allt för mig..... Vi ställer upp för varandra om vi orkar och vill som sagt och sedan hennes tredje barn kom så har vi börjat hjälpa varandra mera sedan dess och de känns skönt att ha en sådan underbar person till syster för jag vet inte vad jag hade gjort om jag inte hade haft henne.... Så syster om du läser detta så vill jag säga dig att jag älskar dig❤️❤️❤️❤️

Likes

Comments

Dikter

Du är bäst
Du är grymmast
Du är finast
Du är sötast
Du är allt
Jag älskar dig du och jag för alltid

Likes

Comments