Header

I dag vil jeg gjerne komme med en bokanbefaling. "En Av Oss" av Åsne Seierstad, eller "One Of Us" som den jeg leser, den engelske versjonen, heter. Den handler om 22. Juli; Det som skjedde før terroren, selve hendelsen og det som skjedde etter. Det er en vond bok å lese, men jeg mener at den er utrolig viktig. Ikke bare fordi vi ikke skal glemme, men fordi det er mye lærdom å hente fra boka. Ting som burde vært gjort annerledes. Boka åpner virkelig øynene for hvordan ting henger sammen, og hvordan dette kunne skje.

Tittelen "En Av Oss", er vanskelig å lese. Alle som nevnes i løpet av boka, er "en av oss". En person i det norske samfunnet, enten det var et offer, en pårørende, gjerningsmann, politimann.. Når alt kommer til alt, så er det jo bare oss. Ikke "vi" og "dem", men bare oss. Jeg tror det aller viktigste å ta fra boka, er at vi må stå sammen, og ikke vende oss mot hverandre.

Hvis du har muligheten, vil jeg virkelig anbefale å lese boka. Jeg kjøpte min i London, som er grunnen til at min er på engelsk, men jeg vil anbefale å lese den på norsk. Selv om boka var gripende på engelsk, vil jeg tro den føles mer nær om den er på norsk. I går satt jeg oppe til fire på natten og leste, mens tårene rant. Det var som om jeg ville at alt i boka skulle være fiksjon, for det aller verste er å vite at dette var og er ekte. Nå skal jeg lese de få hundre sidene jeg har igjen av boka, før jeg setter den tilbake i bokhylla.

.. og størst av alt er kjærligheten

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

I dag skal jeg på mitt aller første julebord! Jeg stresset litt over hva jeg skulle ha på meg, men etter å ha tatt en rask kikk i klesskapet fant jeg ut at jeg ikke trengte å kjøpe inn noe nytt. Valget falt på en mørkeblå kjole, som jeg synes er kjempefin. Den ble kjøpt på Topshop i Amsterdam, og er egentlig en veldig enkel, men pyntet kjole. I tillegg tok jeg på meg et enkelt gullfarget kjede fra H&M, som jeg elsker (fordi det minner meg om ringen i Ringenes Herre.. I tillegg er det jo et fint kjede).

Nå skal jeg ordne de siste tingene før jeg drar. Ha en fin lørdag ♥

  • Skrevet i: Mote

Likes

Comments

God fredag! Endelig er den etterlengtede fredagen her, som alle venter på. Selv har jeg ikke noen spesielle planer i dag, skal nok bare slappe av. I morgen skal jeg på julebord med jobben, som blir kjempekoselig. Jeg har faktisk aldri vært på julebord før, så jeg tror det blir gøy.

I dag har jeg en skikkelig dårlig hårdag, så da var det rett på med lua, haha. Jeg elsker lua mi fra Adidas, den er liksom fin på samme tid som den gjemmer bort håret og er varm. Denne er fra Urban og kostet 199,-. Jeg vurderer å kjøpe den samme i svart, sånn at jeg har litt å bytte på.

Likes

Comments

Tenk at det allerede er 1. Desember! De siste månedene har virkelig flydd unna, for ikke å snakke om hele året. Jeg føler at 2016 nettopp startet, men nå bikker vi snart inn i 2017.. Synes det er ufattelig rart, men jeg føler meg veldig klar for et nytt år. Jeg tror 2017 blir et spennende år og at det vil bli mange forandringer, men det er jeg absolutt klar for.

I dag våknet jeg med en utrolig deilig følelse av å være uthvilt og skikkelig klar for dagen. I dag er det kaldt og grått ute, men det gjør meg ingenting. Har tatt på meg sommerkjole, for i dag følte jeg for å gå i akkurat det. Senere i dag tar jeg turen til Maren sammen med Mina, hvor det blir en mini-bursdagsfeiring med vin og kos. Maren hadde bursdag i går, og jeg synes det er så rart at vi har blitt så "voksne" sammen, haha. Har kjent Mina og Maren siden jeg var fire år, og nå nærmer vi oss 20 år, liksom.

Hahha, her fikk jeg sykt merkelig blikk, men Lykke var en søt pelsball

Likes

Comments

I går tikket det inn en melding på mobilen fra den lokale Joker-butikken om at pakken min fra Eshoes.no hadde kommet, og da tok det ikke lang tid før jeg var på butikken og hentet den. Jeg har hatt lyst på boots fra Dr. Martens i flere år nå, men har liksom aldri fått meg til å kjøpe de. På Black Friday slo jeg til da jeg så det var tilbud på dem, så nå er de endelig mine ♥

Jeg har alltid vært såå skeptisk til skoene fra Dr. Martens. Jeg synes de er utrolig kule, men jeg er alltid så redd for at de skal bli "klovnesko", haha. Jeg har ganske store føtter, derfor føler jeg meg spesielt utsatt for å få klovneføtter i dem. Jeg var også veldig usikker på hvilken type jeg skulle velge, men valget falt til slutt på Dr. Martens Smooth. Heldigvis passet skoene perfekt, og jeg synes de så skikkelig bra ut.

  • Skrevet i: Mote

Likes

Comments

Med "favorite watch" snakker jeg altså om min eneste klokke, haha. Den er fortsatt favoritten, da. Denne kjøpte jeg på New Look i England da jeg var der i mars. Jeg elsker at reimen er så tynn, og at fargene er så enkle og klassiske. Mandalaen på skiva er en så fin ekstra detalj som gjør at klokka er litt mer å se på. Svart, hvitt og gull slår jo heller aldri feil. 

Det er litt småironisk at jeg ikke er spesielt god til å lese analog klokke, i tillegg går den helt feil. Derfor håper jeg alltid at ingen spør meg hva klokka er, haha.

  • Skrevet i: Mote

Likes

Comments

Heihei! Akkurat nå sitter jeg på rommet med julemusikk, og holder på å sovne. Jeg er faktisk såå trøtt, jeg tror jeg må ta meg en kort powernap etter jeg har publisert dette innlegget. Jeg stod opp litt før halv åtte i dag tidlig, fordi jeg skulle se en forestilling på den videregående skolen jeg gikk på. Den var utrolig bra, så det var absolutt verdt det, men herregud så trøtt jeg er.

Apropos julemusikk, da; Nå er snart jula her! Man kan kanskje si at den allerede er her? Første advent var jo i går, og hele huset vårt er pynta til jul. Det eneste som mangler nå er snøen, men den kommer vel (håper jeg!). Det eneste som stresser meg litt er at jeg ikke er i nærheten av å bli ferdig med julegavene enda. Det er jo fortsatt hele 26 dager til jul, men kjenner jeg meg selv rett utsetter jeg gave-innkjøpet til noen få dager før julaften, haha. Dette året skal jeg ihvertfall klare å være ferdig før 20. Desember (sier jeg hvert år, men).

Nå skal jeg bestille noen bilder, jeg driver og fikser en liten bilde-vegg ved siden av pulten min. Tror det blir kjempefint, gleder meg til å vise det til dere ♥

Likes

Comments

Heihei!

For en gangs skyld er rommet mitt litt ryddig, og da tenkte jeg at jeg kunne vise dere litt av det. Jeg har ikke noe perfekt tumblr/weheartit-rom, rommet mitt er en god blanding av barnerom og et rom som faktisk passer til alderen min. Jeg har en del ting stående på toppen av skapet mitt osv. som er fra da jeg var liten, men det er jo litt koselig, synes jeg da. Den stilen jeg har på rommet nå (om man kan kalle det en stil?) er ikke drømmestilen, men jeg venter med å innrede skikkelig til jeg flytter ut for meg selv.

Det første jeg kan begynne med er senga mi! Det er jo her jeg tilbringer mest tid (heh), og det som må til for at det skal være et soverom. Dere tenker kanskje "Har du ikke redd opp senga til du skulle ta bilde?" og svaret er at.. Det gadd jeg ikke, hehe. Senga mi er den typiske jentesenga fra Ikea, og den er kjempeliten!! Det er plass til meg altså, jeg bare liker å breie meg skikkelig. Jeg tror at et soverom hvor hele gulvet er en seng, hadde vært ideelt. Ellers har jeg jo en fin lyslenke fra TGR rundt den da. Ved siden av har jeg matchende Ikea-nattbord, med to bøker på; "Clockwork Angel" av Cassandra Clare og "HISTORIEN OM NORGE - Det ligger et land" av Karsten Alnæs. Jeg har begynt på begge bøkene, men driver nå på Clockwork Angel, og den er dødsbra.

Det nederste bildet til venstre er av hylla over pulten min, med et bilde fra Primark, hvor det står "Good Vibes Only". Følte dette passet bra fordi jeg er så intenst negativ hele tiden, at jeg trengte noen positive ord her inne. Ellers er det DS- og PC-spill, en CD, pass og noen grusomt dårlige filmer (kjøpt til sånn 79,- på Rema 1000 fordi jeg desperat trengte filmer å se på).

Bokhylla mi er veldig viktig for meg, haha. Jeg elsker fine bokhyller, fylt med fine bøker og masse spennende. Når jeg er hjemme hos folk elsker jeg å se gjennom bokhyllene, bare for å se hva de leser og sånt. Akkurat nå er jeg veldig fornøyd med Hobbit-delen i bokhylla mi, med Smaug, hobbit-filmene og boka i hjørnet. Jeg tror at når jeg får kjøpt Ringenes Herre-bøkene og filmboksen, så kanskje jeg skal dedikere en hel hylle til det universet? Eller kanskje ikke, må tross alt se an hvor mye hylleplass jeg egentlig har.

Pulten min er et evig rot. Jeg vet ikke hvorfor, men på en måte så liker jeg en litt rotete pult bedre enn en helt tom en. Jeg er en sånn som bare slenger alt rundt meg, så på pulten min er det både notatbøker, kabler, fargeblyanter og alt mulig.

Ved siden av pulten min har jeg to tavler. En magnettavle, og en sånn.. Korketavle? Dere skjønner kanskje hva jeg mener, haha. Her har jeg bilder, konsertbilletter, kort, en liten katte-kalender, en planlegger og andre småting som faller meg inn å henge opp. Favoritten min er kortet fra Amsterdam, med Van Gogh hvor det står "Stoned again" og "HASJ IT", hahha det er så utrolig stygt og teit, men jeg elsker det. Planen for kork-tavla er å henge opp en snor eller noe jeg kan henge polaroid-bilder i, tror det blir kjempekoselig.

Dette var da litt av rommet mitt, hvor jeg egentlig har det veldig fint nå. Må nyte den siste tiden på jenterommet før jeg flytter ut (som jeg forhåpentligvis gjør neste år, wii).

Likes

Comments

Forrige helg dro jeg tur til Melhus, som ligger rett utenfor Trondheim. Har fått skikkelig sansen for Trondheim-området nå, synes det er veldig veldig fint der. Anledningen var Åpen Dag på folkehøyskolen kjæresten min går på, så jeg skulle opp dit for å se på konsertene de spilte på skolen og besøke han der.

Fredag morgen, noen timer før jeg skulle dra av gårde, pakket jeg den stygge rød, hvite og blå baggen min (jeg elsker den, men den er ganske stygg). Jeg utsetter alltid pakkingen til rett før jeg må dra, noe som ofte resulterer at jeg bare hiver oppi alt mulig rart, som igjen resulterer at jeg gjerne glemmer ting. Denne gangen glemte jeg hårbørsten min, hhaha. Håret var mildt sagt bustete hele helga.

Konsertene på folkehøyskolen var så bra, alle var så utrolig flinke ♥ Finnes jo ingenting bedre enn fin musikk, og det blir jo spesielt bra når det er live.

Hver gang jeg er på besøk på forskjellige skoler, kjenner jeg at jeg savner å gå på skole, haha. Spesielt kreative-linjer, hvor alle elevene er så talentfulle. Jeg har det veldig bra med friår, altså, men jeg er nok klar for å studere igjen til neste år.

På søndag dro vi på Egon i Tyholttårnet, og spiste frokost/lunsj. Jeg elsker utsikten fra Tyholttårnet, og så er det jo spesielt artig at det snurrer rundt så man får se fra alle vinkler, haha. Får alltid litt høydeskrekk, men det er virkelig fint å spise der oppe.

Mandag kveld skulle jeg hjem med natt-toget. Det ble noe grining (selvfølgelig) fra min side, fordi jeg er en skikkelig gråte-guri. Deretter var det bare å sette seg i sete nr. 25 på vogn 7 og glede seg til åtte timer på toget. Jeg hadde sikkert 1KG godteri (neida, men ekstremt mye hadde jeg klart å kjøpe inn) og en Pepsi Max til å holde meg i live, så jeg var good to go. Heldigvis fikk jeg sove litt i løpet av turen, våknet av meg selv som snorket noen ganger (sjarmerende). Jeg gikk allikevel rett i sengs da jeg kom hjem 07:40 dagen etter, og sov noen timer. Hadde ihvertfall en veldig fin helg i Melhus ♥

Likes

Comments

Endelig fredag! Jeg har hatt fri hele uken, så denne dagen er forsåvidt lik som alle andre, men fredagen føles jo allikevel litt spesiell. Akkurat nå sitter jeg med podcast på ørene, og jeg merker at å høre på snakking mens jeg skriver gir meg dobbelt så mange skrivefeil som jeg vanligvis har. Derfor beklager jeg på forhånd for eventuelle skrivefeil, hahha.

I dag er det jo Black Friday, og jeg vurderte å dra en tur på et eller annet senter for å handle julegaver, men det orker jeg rett og slett ikke. Kan se for meg at det er smekkfullt med folk, og at det meste er utsolgt. Synes egentlig sånne salgs-opplegg bare er ork, og blir som regel bare til at jeg handler på nettet (så jeg slipper folka, hehe).

I dag skal jeg kanskje møte bffsa mine for litt pizza og kos, kjenner det er nødvendig. Trenger å sette meg ned med gutta og pøse ut om alt dusteri som foregår oppe i hodet mitt.. Neida (joda). Men det er ganske lenge siden sist, så trenger å catche up ♥

Likes

Comments