Tidigare i bloggen har jag skrivit flera inlägg om min topplista på scener i Disneyfilmer som rör mig till tårar, om du inte läst den och är nyfiken kan du klicka i kategorin "Topplista" här åt sidan.
Nu har jag klippt ihop en film på min topplista på sorgsna disneyscener. Det finns många såna och liknande topliste-videos som folk lagt ut på youtube, jag gillar att se sådana klipp. Så det kändes kul att ha gjort en egen.
Se min film här nedan! 😊

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Såg denna fantastiskt roliga nyhet igår kväll när jag kom hem efter jobbet, blev riktigt hypas.
Det utannonserades under D23 att alla disneyprinsessor ifrån "Lilla sjöjungfrun" och framåt ska alla medverka, med original-röster, i Disneys kommande Röjar-Ralf 2. Se den kompletta listan i nyheten från MovieZine här.

Nästa höst kommer Röjar-Ralf 2. Det kan ju bli hur coolt som helst att se alla prinsessor tillsammans. Min första tanke är hur de ska visa tjejerna, ska alla var digitalt animerade i samma anda som Rapunzel och Anna (Frost), eller ska prinsessorna se ut som de gjorde i sina originalfilmer. Att Ariel som är handritad möter en animerad Vaiana.
Jag tror det kan bli hur som helst, båda sätten hade nog funkat.
Helt plötsligt blev nu Röjar-Ralf mer intressant haha. 😄

Likes

Comments

Såg precis den första trailern till Disneys kommande live-action-film "A Wrinkle In Time". Och ärligt talat, när jag läste handlingen av filmen i beskrivningen så tyckte att det verkade lovande, sen såg jag trailern.
Till en början trodde jag pappan hade upptäckt någonting inom tidresande, därav namnet "wrinkle in time", men när trailern fortlöpte får jag känslan av en fantasyfilm. Ett "mörker" som sprider sig, färgglada häxor, olika världar. Och två barn som ska rädda världen från de onda, låter kliché-aktigt. Jag blev lite förvirrad av trailern, kanske kan bli bra, kanske inte. Just nu är jag skeptisk.

Likes

Comments

En härlig karaktär, och kanske lite underskatad, är Zazu ifrån Lejonkungen.
Zazu är en härlig karaktär som man tycker lite synd om, han råkar illa ut hos hyenorna, han blir fånge hos Scar, han får svansa efter Mufasas ungar när dom ger sig iväg.
Jag förstår Zazu när han i sången "Snart är det jag som är kung" sjunger "...slutar tjänsten, lämnar Afrika, det ska ni nog få se."
Det kan inte vara lätt att ha hans jobb, alltid vara vaksam dygnet runt på nyheter i Lejonriket.
Han är lite dryg och samtidigt verkar han vara en väldigt nervös karaktär. Men bakom hans sarkastiska yttre verkar han ändå vilja Mufasas familjs det bästa.

Jag vill ändå minnas att Zazu var en av mina favoritkaraktärer ifrån Lejonkungen när jag var liten, gillade hans snabba mun och roliga repliker. Jag läste nyligen att Zazu är en Nordlig Rödnäbbstoko, en fågelart i familjen näshornsfåglar. Och att namnet Zazu betyder "movement" på engelska, alltså "rörelse" på svenska.
Något jag inte gillar hos Zazu är när han sjunger sin morgonrapport i den förlängda versionen av Lejonkungen, har alltid tyckt att den låten är tråkig, förstår varför de skippade den i originalversionen.
Zazu är grym, du får en liten miniapplåd av mig! ✋

Likes

Comments

Under en panel ifrån D23 visades en ny trailer av kommande Star Wars-filmen som har premiär 15 December (osäker på svensk premiär).
Det är en Behind the scenes-trailer, vi får höra skådespelare prata och något som jag gillade med trailern var alla nya varelser som jag antar medverkar i filmen. Även kul att se miljöerna ifrån filmen. Jag är ett stort Star Wars fan och nu när Disney har köpt hela franchisen så har jag en ursäkt till att skriva om Star Wars här haha.
Se trailern nedan.

Likes

Comments

Jag har tidigare skrivit ett inlägg om en ny trailer för detta spel, Kingdom Hearts III, det kan du lär här.

Nu under mässan D23 Expo har företaget Square Enix och Disney släppt ännu en ny trailer på det kommande rollspelet som innehåller massor av Disneymaterial.
Trailern visar hur Sora, Kalle och Långben hamnar i Toy Storys värld. De stöter på Buzz, Woody och de andra. Det är lite kul att höra Buzz och Woody prata japanska (eller kinesiska) haha.
Kolla in trailern här nedan om ni inte gjort det, vad tycker ni? Är ni lika taggade som jag? 😊

Likes

Comments

Under en panel på D23 Expo pratades det om Disneys kommande Live-action filmer, Dumbo och Lion King.
Det visades material från filmerna under panelen, men tyvärr så är inget släppt online för oss som sitter hemma med enbart internet som hjälpmedel.
Från Dumbo fick vi reda på några skådisar; Colin Farrel (bild), Michael Keaton (bild), Danny DeVito, Eva Green och två helt nya skådisar som gör sin debut i Dumbo; Nico Parker och Finley Hobbins.
Tim Burton regisserar, känd för bl.a Edward Scissorhands, Alive i underlandet (2010) och Miss Peregrines hem för besynnerliga barn.

Det visades även material från Lejonkungen, regissören Jon Favreau (The Jungle Book) visade material ifrån filmens öppningsscen, "En värld full av liv". Publiken fick se kända figurer bl.a. Rafiki, Mufasa och en liten Simba.

Alla bilder är hämtade ifrån nätet.

Likes

Comments

Det stora konventet D23 Expo 2017 är i full fart. 😁
En nyhet som gavs igår under ett framträdande av bl.a. John Lasseter var namnet på hela 8(!) stycken kommande pixar-filmer, och när deras amerikanska premiär förvätas ske. Många känner vi till sen tidigare.

Otitlad Disneytoon studios film - premiär 12 april 2019.
Innovativ film som fokuserar på framtidens flygande.

Olaf´s frozen adventure - premiär samtidigt som Coco 22 november 2017.

Frost 2 - Premiär 27 november 2019.
Filmskaparna har besökt Finland, Norge och Island för inspiration.

Ralph breaks the internet: Wreck-it Ralph 2 - Premiär 21 november 2018.

Incredibles 2 - Premiär 15 juni 2018.

Toy Story 4 - Premiär 21 juni 2019.

Otitlad Dan Scanlon film - Inget premiärdatum
Regissören till Monsters University, Dan Scanlon, ska göra en film som utspelas i en värld utan människor, istället med alver, troll osv. Filmen handlar om två alv-bröder som förlorade sin pappa när de var små, tack vare den lilla magi som finns kvar i världen ger dom sig ut på en resa för att med hjälp av magi spendera en sista dag med sin far.

Coco - Premiär 22 november 2017.

Utav alla dessa filmer är jag mest taggad på Superhjältarna 2, Top Story 4 och Frost 2.
Det som jag kan känna är lite tråkigt är att det är mycket Pixar som ligger i fokus just nu, och så självklart Disneys live-action-filmer. Jag är nyfiken på vad Disney Animation Studios har för planer på kommande Disneyklassiker 😄

Bilden nedan är ifrån Disney, klicka på den för att komma till nyheten om kommande filmer.

Likes

Comments

Om det är något Disney gör bra så är det att förmedla känslor, och en känsla som jag får då och då när jag ser på film är sorg. Det kanske låter konstigt, men jag gillar när tårkanalerna fylls och det ibland går över gränsen och det kommer nån tår. Här är min top 10-lista på stunder i Disneyvärlden som rör mig till tårar varje gång jag ser scenerna. (VARNING FÖR SPOILERS!!!)

Plats 2 - Lejonkungen - Mufasas död.

Scar får Simba att tro att Simba själv orsakade den rusande hjorden av gnuer som fick Mufasa att komma till undsättning. Mitt under räddningen när Mufasa behöver Scars hjälp så förråder Star Mufasa och kastar ner honom band gnuerna som springer ner och dödar honom. Simba upptäcker sin pappa död och Scar anklagar Simba för detta, Simba tror på detta och flyr sin väg.

När man pratar om scener som får en lipa kan man inte undgå att nämna Mufasas död i Lejonkungen. Lilla Simba hittar sin pappa död, men vägrar tro det till en början och försöker få liv i sin pappa. Det är i detta ögonblick som jag inte kan hålla inne tårarna mer, det är så sorgset att se lilla Simba inse att han orsakat sin pappas död. Redan nu är ögonen och kinderna blöta, detta ökar när Simba inser att det inte finns någon som kan hjälpa honom och det ända han kan göra är att krypa in i sin pappas famn och sörja. Detta är verkligen en scen som får mina tårar att falla.

Plats 1 - Snövit och de sju dvärgarna - Snövits Begravning.

Snövit har flytt ut i Skogen, hittat och blivit god vän med de sju dvärgarna. Den förklädda drottningen lurar Snövit att äta av ett förtrollat äpple som gör att hon faller in i dödens sömn. Dvärgarna kommer tillbaka och bestämmer sig för att bevara henne i en kista av glas och guld. Scenen visar Snövit i kistan och hur dvärgarna har en form av begravning för henne. Det hörs orgelmusik och dvärgarna gråter av sorg.

Jag tycker egentligen inte att denna scen behöver någon närmare förklaring. Alla som vart på en nära anhörigs begravning vet känslan utav hur det är att sitta och lyssna på prästen som pratar och sedan lyssna på orgeln som börjar spela psalm-musik, man sitter där, lyssnar, minns och man kan inte hålla inne tårarna, man vill gråta av sorg. När denna scenen startar går mina tankar direkt till när jag var på mina mor- och farföräldrars begravningar. Det går inte att hålla inte tårarna, så sorgset men ändå på nått bra sätt, det är som att man mår bra av att gråta och minnas.


Här är en sammanfattning på hela min top-10-lista på ögonblick i Disneyvärlden som får mig rörd till tårar:

Plats 1 - Snövit och de sju dvärgarna - Snövits Begravning.

Plats 2 - Lejonkungen - Mufasas död.

Plats 3 - Lilo & Stitch - Nani undrar vart Lilo är.

Plats 4 - Janne Långben: The Movie - Hej far-soppa.

Plats 5 - Tarzan - Tarzan känner sig annorlunda.

Plats 6 - Den lilla sjöjungfrun - Slutscenen.

Plats 7 - Björnbröder - Kenai's bekännelse.

Plats 8 - Micke och Molle - Änkan Tweed lämnar Micke i skogen.

Plats 9 - Monsters, Inc. - Sullivan lämnar Bu.

Plats 10 - Janne Långben: The Movie - "Du är min son"

Scener som är värda att nämna men som inte kom med på listan:
  • Skattkammarplaneten - Jim Hawkins lägger skulden på sig själv och John Silver tröstar honom.
  • Tarzan - Vuxna Tarzan får veta sanningen om sin riktiga familj och säger till Kala att hon alltid kommer vara hans mamma.
  • Mulan - Mulan är lämnad av armén och ser in i sin hjälm, ser sin spegelbild. Trodde att hon kunde göra något rätt, men istället lägger skulden på sig själv.
  • Dumbo - Dumbo träffar sin mamma som är inburad. Mamman vaggar Dumbo och sjunger för honom.


Likes

Comments

Om det är något Disney gör bra så är det att förmedla känslor, och en känsla som jag får då och då när jag ser på film är sorg. Det kanske låter konstigt, men jag gillar när tårkanalerna fylls och det ibland går över gränsen och det kommer nån tår. Här är min top 10-lista på stunder i Disneyvärlden som rör mig till tårar varje gång jag ser scenerna. (VARNING FÖR SPOILERS!!!)

Plats 4 - Janne Långben: The Movie - Hej far-soppa.

Janne Långben och Max gömmer sig i sin bil för att skydda sig emot Bigfoot som finns utanför. Oturligt nog så glömde de bilnycklarna och tvingas nu spendera natten i bilen. De har en konservburk med soppa som de värmer med hjälp av cigarett-tändaren i bilen. Långben berättar hur Max brukade göra enkla ord med hjälp av bokstäverna i soppan när de var mindre. Max dricker soppan och Långben går och lägger sig, men innan så ger Max glaset med uppdrucken soppa till han, i burken har Max stavat till "Hej far" (Hi dad).

I denna scenen är det de få sekunderna när Max ger burken till Långben och han läser vad Max skrivit som får mig att fälla en tår. Det är fint hur Långben reagerar, han kommer närmare sin son genom kopplingar till Max barndom. Det är något med denna far och son-relation som når till mig. Utan att bli allt för öppen så känner jag igen mig och min pappas relation i Långben och Max relation med varandra. Det är fint hur man stärker sin relation i en period när man växer upp och ska bli självständig ifrån sina föräldrar.

Plats 3 - Lilo & Stitch - Nani undrar vart Lilo är.

Lilo har av misstag fångats av Kapten Ganto när han skulle fånga Stitch och är nu påväg bort. Lilos syster Nani är kvar på jorden och ser hur Stitch blir tillfångatagen av Jumba och Pleakley. Nani frågar vart Lilo och, de låtsas att de inte vet vem hon pratar om. Nani blir upprörd, skriker och förklarar vem Lilo är och vill ha tillbaka henne. De förklarar att de inte kan göra nått och att de bara är där för att hämta Stitch. Nani faller förtvivlat ner i tårar.

Hela filmen Lilo och Stitch tycker jag är en sorgsen, men ändå fin film. Men denna scenen är den som verkligen får mig att släppa på tårarna. Innan scenen så är Nani tvungen att lämna ifrån sig Lilo och att sen inse att hon har försvunnit för gått måste vara hemskt. Att se hur ledsen och arg hon blir samtidigt är så rörande, jag blir ledsen och tycker så extremt mycket synd om henne. Det är när hon skriker som känslorna från henne når till mig och jag inte kan hålla inne tårarna längre.

Likes

Comments