Såg premiären av The Last Jedi tidigare idag, först vart jag lite kluven när jag klev ut från biografen. Visste inte om det var bra eller dåliga saker som hände i filmen, men efter lite funderingar och diskussioner med vänner så landade allt till slut.
The Last Jedi är, enligt mig, bättre än The Force Awakens.

känns inte som att man kan skriva så myckeg utan att spoila haha.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I söndags var jag i Stockholm på en audition för Disneyland Paris Character/Parade, det var svinkul. Såhär gick det till:

Jag parkerar min bil och promenerar mot dansstudion där auditionen ska vara. Jag ställer mig i kön där ca 45 personer står, lite nervös var jag, och kall haha. Pratar lite med dom i kön innan dörrarna öppnas.

Alla deltagare byter om till träningskläder, de mäter oss alla innan vi sätter oss och fyller i ett papper med våra uppgifter.

sedan börjar Rond 1 Animation. Ledaren ber oss att improvisera olika typer av karaktärer i åtta takter till musik, karaktärer kunde vara t.ex. cowboy, dvärg, skurk, pirat, prins. Alla var jätteduktiga och utav ca 45 deltagare var det endast 6 stycken som gick vidare till nästa rond. Jag hade turen av vara en av dessa sex. jag var i lite halvt chocktillstånd när mitt nummer ropades ut.

Rond 2 Dans började med att en koreograf lärde ut en koreografi som dom ansåg vara basic, det som förväntas att man ska klara av som character/parade. Jag tyckte det var svårt, jag gjorde såklart mitt bästa. Men jag har bara buggat och dansat line dance innan och lyckades inte gå vidare i denna ronden.
Utav oss sex som var kvar gick endast två personer vidare till nästa rond.
Om de klarade den ronden får de gå på en intervju och möjlighet att få jobb på Disneyland Paris om det dyker upp nått jobb som matchar.

Även om jag inte gick vidare är jag stolt och glad att jagställde upp. Mitt mål var ett klara första ronden och jag riktigt glad när jag gjorde det. Deltagarna var jättetrevliga, från olika länder, nån från USA, andra ifrån Spanien, Portugal, Tyskland m.m.

Jag planerar att påbörja en kurs i dans och sedan sök igen om några månader om det dyker upp en audition i närheten.

Bilden är hämtad ifrån nätet och rättigheterna tillhör Disney.


#disney #disneyland #disneylandparis #disneyaudition #stockholm #dans #paris #frost

Likes

Comments

Tidigare i bloggen har jag skrivit flera inlägg om min topplista på scener i Disneyfilmer som rör mig till tårar, om du inte läst den och är nyfiken kan du klicka i kategorin "Topplista" här åt sidan.
Nu har jag klippt ihop en film på min topplista på sorgsna disneyscener. Det finns många såna och liknande topliste-videos som folk lagt ut på youtube, jag gillar att se sådana klipp. Så det kändes kul att ha gjort en egen.
Se min film här nedan! 😊

Likes

Comments

Såg denna fantastiskt roliga nyhet igår kväll när jag kom hem efter jobbet, blev riktigt hypas.
Det utannonserades under D23 att alla disneyprinsessor ifrån "Lilla sjöjungfrun" och framåt ska alla medverka, med original-röster, i Disneys kommande Röjar-Ralf 2. Se den kompletta listan i nyheten från MovieZine här.

Nästa höst kommer Röjar-Ralf 2. Det kan ju bli hur coolt som helst att se alla prinsessor tillsammans. Min första tanke är hur de ska visa tjejerna, ska alla var digitalt animerade i samma anda som Rapunzel och Anna (Frost), eller ska prinsessorna se ut som de gjorde i sina originalfilmer. Att Ariel som är handritad möter en animerad Vaiana.
Jag tror det kan bli hur som helst, båda sätten hade nog funkat.
Helt plötsligt blev nu Röjar-Ralf mer intressant haha. 😄

Likes

Comments

Såg precis den första trailern till Disneys kommande live-action-film "A Wrinkle In Time". Och ärligt talat, när jag läste handlingen av filmen i beskrivningen så tyckte att det verkade lovande, sen såg jag trailern.
Till en början trodde jag pappan hade upptäckt någonting inom tidresande, därav namnet "wrinkle in time", men när trailern fortlöpte får jag känslan av en fantasyfilm. Ett "mörker" som sprider sig, färgglada häxor, olika världar. Och två barn som ska rädda världen från de onda, låter kliché-aktigt. Jag blev lite förvirrad av trailern, kanske kan bli bra, kanske inte. Just nu är jag skeptisk.

Likes

Comments

En härlig karaktär, och kanske lite underskatad, är Zazu ifrån Lejonkungen.
Zazu är en härlig karaktär som man tycker lite synd om, han råkar illa ut hos hyenorna, han blir fånge hos Scar, han får svansa efter Mufasas ungar när dom ger sig iväg.
Jag förstår Zazu när han i sången "Snart är det jag som är kung" sjunger "...slutar tjänsten, lämnar Afrika, det ska ni nog få se."
Det kan inte vara lätt att ha hans jobb, alltid vara vaksam dygnet runt på nyheter i Lejonriket.
Han är lite dryg och samtidigt verkar han vara en väldigt nervös karaktär. Men bakom hans sarkastiska yttre verkar han ändå vilja Mufasas familjs det bästa.

Jag vill ändå minnas att Zazu var en av mina favoritkaraktärer ifrån Lejonkungen när jag var liten, gillade hans snabba mun och roliga repliker. Jag läste nyligen att Zazu är en Nordlig Rödnäbbstoko, en fågelart i familjen näshornsfåglar. Och att namnet Zazu betyder "movement" på engelska, alltså "rörelse" på svenska.
Något jag inte gillar hos Zazu är när han sjunger sin morgonrapport i den förlängda versionen av Lejonkungen, har alltid tyckt att den låten är tråkig, förstår varför de skippade den i originalversionen.
Zazu är grym, du får en liten miniapplåd av mig! ✋

Likes

Comments

Under en panel ifrån D23 visades en ny trailer av kommande Star Wars-filmen som har premiär 15 December (osäker på svensk premiär).
Det är en Behind the scenes-trailer, vi får höra skådespelare prata och något som jag gillade med trailern var alla nya varelser som jag antar medverkar i filmen. Även kul att se miljöerna ifrån filmen. Jag är ett stort Star Wars fan och nu när Disney har köpt hela franchisen så har jag en ursäkt till att skriva om Star Wars här haha.
Se trailern nedan.

Likes

Comments

Jag har tidigare skrivit ett inlägg om en ny trailer för detta spel, Kingdom Hearts III, det kan du lär här.

Nu under mässan D23 Expo har företaget Square Enix och Disney släppt ännu en ny trailer på det kommande rollspelet som innehåller massor av Disneymaterial.
Trailern visar hur Sora, Kalle och Långben hamnar i Toy Storys värld. De stöter på Buzz, Woody och de andra. Det är lite kul att höra Buzz och Woody prata japanska (eller kinesiska) haha.
Kolla in trailern här nedan om ni inte gjort det, vad tycker ni? Är ni lika taggade som jag? 😊

Likes

Comments

Under en panel på D23 Expo pratades det om Disneys kommande Live-action filmer, Dumbo och Lion King.
Det visades material från filmerna under panelen, men tyvärr så är inget släppt online för oss som sitter hemma med enbart internet som hjälpmedel.
Från Dumbo fick vi reda på några skådisar; Colin Farrel (bild), Michael Keaton (bild), Danny DeVito, Eva Green och två helt nya skådisar som gör sin debut i Dumbo; Nico Parker och Finley Hobbins.
Tim Burton regisserar, känd för bl.a Edward Scissorhands, Alive i underlandet (2010) och Miss Peregrines hem för besynnerliga barn.

Det visades även material från Lejonkungen, regissören Jon Favreau (The Jungle Book) visade material ifrån filmens öppningsscen, "En värld full av liv". Publiken fick se kända figurer bl.a. Rafiki, Mufasa och en liten Simba.

Alla bilder är hämtade ifrån nätet.

Likes

Comments

Det stora konventet D23 Expo 2017 är i full fart. 😁
En nyhet som gavs igår under ett framträdande av bl.a. John Lasseter var namnet på hela 8(!) stycken kommande pixar-filmer, och när deras amerikanska premiär förvätas ske. Många känner vi till sen tidigare.

Otitlad Disneytoon studios film - premiär 12 april 2019.
Innovativ film som fokuserar på framtidens flygande.

Olaf´s frozen adventure - premiär samtidigt som Coco 22 november 2017.

Frost 2 - Premiär 27 november 2019.
Filmskaparna har besökt Finland, Norge och Island för inspiration.

Ralph breaks the internet: Wreck-it Ralph 2 - Premiär 21 november 2018.

Incredibles 2 - Premiär 15 juni 2018.

Toy Story 4 - Premiär 21 juni 2019.

Otitlad Dan Scanlon film - Inget premiärdatum
Regissören till Monsters University, Dan Scanlon, ska göra en film som utspelas i en värld utan människor, istället med alver, troll osv. Filmen handlar om två alv-bröder som förlorade sin pappa när de var små, tack vare den lilla magi som finns kvar i världen ger dom sig ut på en resa för att med hjälp av magi spendera en sista dag med sin far.

Coco - Premiär 22 november 2017.

Utav alla dessa filmer är jag mest taggad på Superhjältarna 2, Top Story 4 och Frost 2.
Det som jag kan känna är lite tråkigt är att det är mycket Pixar som ligger i fokus just nu, och så självklart Disneys live-action-filmer. Jag är nyfiken på vad Disney Animation Studios har för planer på kommande Disneyklassiker 😄

Bilden nedan är ifrån Disney, klicka på den för att komma till nyheten om kommande filmer.

Likes

Comments