Recension från en pappa av åkattraktioner

Under vår tur till Disneyland Paris åkte jag och min våghalsiga 8-åriga dotter följande åkattraktioner:

Space mountain Skakig och nästan helt inomhus föll denna mig inte på läppen. Troligen är det på grund av att jag mådde lite illa under turen och att det var mörkt med starka ljus och hög ljudnivå. Min dotter tyckte den var jättehäftig! 4/5


Fotona är privata och tillhör mig

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Recension från en pappa av åkattraktioner

Under vår tur till Disneyland Paris åkte jag och min våghalsiga 8-åriga dotter följande åkattraktioner:


Star tours Den coolaste och mest annorlunda ”åkattraktionen” som jag åkte. Det är väl egentligen en simulator men upplevelsen var häftig och mäktig om man har det minsta intresse för Star Wars. Vår yngsta dotter frågade strax innan vi skulle spänna fast oss: ” Pappa, hur långt ut i rymden skall vi åka?”. Underbart! Betyg 5/5


Fotona tillhör Roksana

Likes

Comments

Under vår tur till Disneyland Paris åkte jag och min våghalsiga 8-åriga dotter följande åkattraktioner:

RC Racer Vår favorit av de fartfyllda åkattraktionerna. Den påminde mig om en åkattraktion som fanns på 1980-talet på Liseberg som hette Ormen långe. Både jag och min dotter fann den här magkittlande och ett bra ställe att skrika på. Betyg 5/5


Fotot är privat och tillhör mig.

Likes

Comments

Recensionen kommer från en av mina läsare som besökte hotellet i maj 2016. Disney's Newport Bay Club räknas som ett av Disneyland Paris Deluxe hotell (tillsammans med Disneyland Hotel och Disney's Hotel New York. Hotellet är nyrenoverat. Jag har skrivit om hotellet här: Newport Bay Club på DLP

Tack för att jag fick publicera din recension!

Här kan du läsa familjen Stenes recension av hotellet:


Vårt hotell Vi bodde på Newport som ligger ca 7 minuters gångväg. Det är ett stort hotell där det hela tiden rör sig många människor. Allt var extremt rent, snyggt och välskött. Jag vill minnas att det var 5 stjärnor och det levde man upp till. Alla jag träffade kunde engelska och var hjälpsamma med att hämta is till vårt medhavda balettvatten, uppmärksamma våra barn och servera drinkar. Vi avslutade varje dag i baren som var en av de bästa hotellbarerna jag varit på. Jag beställde ett flertal drinkar och blev inte besviken en enda gång. Hotellet tar både AmEx och Diners och givetvis Visa och Mastercard. Barnen kunde beställa en plastmugg med en blandning av olika smaker de kunde välja mellan. När man tryckte på en knapp under plastmuggen lös och blinkade muggen. Till min lättnad spelade den inte någon musik. Men barnen var överförtjusta och vi fick med oss muggarna hem. Frukosten kostade 25 euro per person och vi åt inte den en enda gång. Istället åt vi för en fjärdedel av det priset på Earl of Sandwich som låg 5 minuter från hotellet i Disney village. Jag köpte ett par badbyxor med Musse Pigg på för 20 euro i giftshopen. Poolen var exemplariskt skött och stor – med både inomhus och utomhusdel. Handdukar fick man låna gratis om man bodde på hotellet.


Fotot tillhör familjen Stene

Likes

Comments

Kan man gå ut från en av parkerna på Disneyland Paris och gå in igen samma dag?

När du har en entrébiljett till Disneyland Paris eller Walt Disney World kan du gå ut från parkerna och tillbaka hur många gånger som du vill under en dag.

Har du köpt en biljett som inkluderar 2 parker för Disneyland Paris så kan du gå fram och tillbaka mellan parkerna så många gånger som du vill (du slösar dock mycket av din tid). Bor du på ett av Disneys hotell med små barn, så kan det vara en bra ide att komma till parkerna så tidigt som möjligt och sedan åka/gå till hotellet för en tupplur mitt på dagen för att sedan komma tillbaka på eftermiddagen.


På Walt Disney World måste du ha en Park Hopper biljett för att kunna gå in i en ny park samma dag. Du kan inte använda två dagar på din biljett samma dag utan Park Hopper.

En liten tupplur mitt på dagen på Disneys Hotel New Yor

Alla foton är privata och tillhör mig.

Likes

Comments

Familjen Stene kom nyligen hem från ett resa till Disneyland Paris och skickade den här recensionen av säkerheten:
Säkerhet Jag upplever att säkerheten var hög men givetvis är Disneyland en utsatt plats. Det är svårt att säga något om detta utan att bli politiskt inkorrekt men vid ett tillfälle såg vi en pluton soldater gå i formation i Disney village vilket fungerade både som lugnande och oroande på samma gång. Jag är inte van vid att se vapen eller militärer och matas liksom alla andra av olika historier. Vår bil kontrollerades vid incheckningen till hotellet genom att man något förstrött bad mig öppna bagageluckan för att sedan slänga en blick på vår packning. Vid ingången till hotellet stod (obeväpnade) vakter med handhållna metalldetektorer och vill helst scanna dig varje gång du gick ut och in. Jag hade en korthållare i plåt som gav utslag varje gång. In till Disney village var det också en kontroll av väskor och flygplatsliknande metalldetektorer. För att komma in i själva parken var det ytterligare en kontroll.


Fotot är privat och tillhör mig.

Likes

Comments

Med tanke på alla terrordåd och andra oroligheter i Frankrike och övriga Europa är det inte underligt att många undrar över om det är säkert att besöka Disneyland Paris.

Disneyland Paris har många olika typer av säkerhetsåtgärder.

Innan du kommer in i Disney Village eller någon av parkerna så går du igenom en säkerhetskontroll och alla väskor kontrolleras. Mindre väskor tittas igenom och större röntgas. Stickprover tas på besökare och en del får gå igenom en metalldetektor eller noggrannare undersökning.

När du checkar in på ett Disneyhotell så röntgas dina väskor innan du tillåts ta med dem in.

På Disneys parkering patrullerar militärer med automatgevär. De patrullerar även på området utanför tågstationen och parkingångarna.

Inne i parkerna finns det både synlig och förklädda säkerhetsvakter.

Inne i parkerna och på Disney Village finns det övervakningskameror.


Förutom dessa säkerhetsdetaljer säger Disney själv att de har många andra rutiner. De vill dock inte berätta om sina säkerhetsrutiner eftersom det kan minska effekten.

Så här står det på Disneyland Paris hemsida:

Disneyland Paris Parks – Frequently Asked Questions

Q.

What security measures do you have in place at Disneyland Paris?

A.

Nothing is more important than the safety and security of our guests and Cast Members. We have a long-term partnership with the French authorities in the area of public safety. Security measures onsite have been strengthened. Some of our measures are visible for guests (e.g., bag checks and security personnel) and others are not. We do not disclose all security measures as doing so may compromise their effectiveness.

Säkerhetskontrollen innan ingången till Walt Disney Studios Park

Fotot är privat och tillhör mig.

Likes

Comments

Lågsäsong på Disneyland Paris varierar lite från år till år, eftersom det tar hänsyn till skollov, högtider som t.ex. påsk och förväntat antal besökare utifrån tidigare års statistik. Men för 2017/2018 så gäller följande:

I juni räknas de flesta Sön-Tors som lågsäsong, medan fredagar och lördagar är högsäsong.

Juli och augusti är olika grader av högsäsong.

I september är lördagar högsäsong, fredagar mellansäsong och alla andra dagar lågsäsong.

Under oktober - december är lågsäsong med undantag för Halloween veckan och efter den 21:a december.

Under 2018 är januari lågsäsong efter den 6:e (högsäsong 1-6/1) och februari - mars är lågsäsong. Längre än mars 2018 sträcker sig inte Disneyland Paris tabeller.

5 minuters kö mitt på dagen till Rock n' Roller Coaster feat Aerosmith på en veckodag i September.

Fotot är privat och tillhör mig.

Likes

Comments

Läsaren Sandra har tidigare skickat ett tackbrev som jag har publicerat.

Hennes man kontaktade mig med en trevlig överraskning:

Han har skrivit ett par recensioner om hur han upplevde sitt hotell, säkerheten ett par attraktioner och en allmän summering. Jag publicerar första delen av hans brev här, tillsammans med hans summering, medan resten av recensionerna kommer i enskilda inlägg under de närmsta dagarna.

Tack!
Disneyland Paris, maj 2017 (vi hade tre toppenövernattningar på Newport hotel)

Först vill jag tacka Disneysemester för ovärderliga tips som gjorde vår resa så mycket bättre. Det är först på plats som man förstår hur viktigt det är att planera sitt besök. Allt går inte att läsa sig till men det underlättar jättemycket. Tack!

Summering För mig som bor och växte upp i Göteborg har jag Liseberg som naturlig referenspunkt. Jag räknar med att många av er har varit på Liseberg och jag ser det som följande; på Liseberg är det åkattraktioner som är den huvudsakliga anledningen till att gå dit. Det finns andra saker att göra men de är helt klart i bakgrunden. Förhållandet skulle bli 80% åkattraktioner och 20% annat (t.ex. uppträdanden, parken i sig, arkadspel etc.) På Disneyland är förhållandet snarare 50-50. Åkattraktionerna är såklart häftiga men Lisebergs står sig bra tycker jag (inte bara av lokalpatriotiska skäl). Åkattraktionerna på Disneyland är korta och köerna långa. Men med alla shower, parader, karaktärer och byggnader (bara Disneyslottet kan man glo på i väl en halvtimme) är Disneyland en helt annorlunda upplevelse. När Darth Vader och hans stormtrupper håller låda är det inte utan att det pirrar i magen. När vi i snålblåst och regn såg Disney Illuminations kl 2230 första kvällen tänkte jag att det var tur att vi kom hit just ikväll för den här showen. När det sedan gick upp för mig att man genomför detta VARJE kväll kl 2230 baxnar man av storleken och rena skalan av det. Jag har aldrig sett något liknande och det går inte att simulera i en film. Båda parkerna, Liseberg och Disneyland är rena och välorganiserade. Båda är dyra och det är mycket folk. Liseberg ligger närmare för de flesta i Sverige men Disneyland ligger 45 minuter från Eifeltornet. Disneyland spenderar enorma summor på shower, kostymer och byggnader. Och vad skulle du välja; träffa en livs levande Rapunzel eller en grön kanin?Fotot tillhör familjen Stene

Likes

Comments

När du har betalat entrén till någon av parkerna på Disneyland Paris, så ingår alla attraktioner. Det finns inga åkband eller attraktionsbiljetter. Det finns inte heller lottstånd eller 5-kamp. Det enda undantaget är en stånd där du kan skjuta på olika måltavlor, och den kostar extra.

Alla andra attraktioner ingår i din entré och du behöver bara betala för mat, dryck och souvenirer. När du har betalt entrén behöver du inte göra av med en enda krona om du har med dig egen mat och dryck. Vi har alltid med oss egen lunch och snacks och har vid flera tillfällen inte gjort av med någonting alls.

Fotot är privat och tillhör mig.

Likes

Comments

Instagram@disneysemester


Better Blogging Nouw