Under vissa helger under Januari och Februari är det olika lopp på Walt Disney World.

Du kan hitta allt från 5 kilometer lopp till fulla marathon. Loppen går av stapeln tidigt på morgonen, och en del av dem går t.o.m. inne i parkerna (före öppningstid).

De här loppen är mycket populära och fullbokas ofta samma dag som de släpps. Loppen är kända för att vara roliga, och har speciella kläder och andra Merchandise som bara säljs till löparna. Längs vägen under loppen kan några av Disney karaktärerna synas när de hejar på löparna och deltagarna får en fin medalj vid målgång. Alla Disneys hotell erbjuder gratis transport till starten.

Idag är det dags för Princess Half Marathon.

När vi besökte WDW i Januari var det den första Race Weekend, med 5k och 10k. Vi såg en del av deltagarna på EPCOT efteråt.

Målgången var på EPCOTs parkering.

Bilderna är privata och tillhör mig.

Likes

Comments

Idag ska jag förklara Regular Disney Dining Plan (DDP)

Kostnaden för DDP är:

$69.35 för vuxna per person och dag

$24.95 för barn 3-9 år per person och dag

Alla över 9 år räknas som vuxna när det gäller mat och biljetter enligt Disney.

I DDp ingår en Refillable Mug som används på ditt hotell per person samt per dag.

1 Table Service Credit som inkluderar en huvudrätt, en alkoholfri dryck samt en efterrätt (på en "vanlig" restaurang), alternativt en buffé på en bufférestaurang sant en alkoholfri dryck.

1 Quick Service Credits som inkluderar en huvudrätt och en dryck på de snabbmatsrestauranger som ingår (de flesta på hotellen och parkerna).

2 Snack Credits

De flesta restaurangerna på Disneys hotell och parker ingår, som t.ex. Boma som är en mycket populär bufférestaurang på Disney's Animal Kingdom Lodge.

Det finns dock en del Signature restaurants och Caracter Dining som kräver 2st Table Service Credits.

Din refillable mug kan du använda på ditt hotell för att fylla på med läsk, kaffe, te eller varm choklad hur ofta som du vill under din vistelse.

Du kan använda dina meal credits hur du vill, men de inkluderar bara två mål per dag. Du får alltså frukost+ lunch, frukost+middag eller lunch+middag. Du kan också använda 3 credits på en dag och 1 credit en annan. Du kan välja vilken huvudrätt som du vill från en av snabbmatsrestaurangerna i någon av Disneys hotell eller de 4 parkerna eller vattenparkerna. Du kan också välja fritt från huvudrätterna och efterrätterna för din Table Service Credit på de vanliga restaurangerna. Tänk dock på att om du vill ha förrätt så kostar det extra, och glöm inte att dricksen inte ingår. Du förväntas betala ca 18% i dricks på vad måltiden hade kostat. Med tanke på priserna, så blir det snabbt mycket dyrt, bli inte förvånad om dricksen blir $150! Även om den inte är obligatorisk på papper, så måste du betala dricks.

Dina snack credits kan användas till mycket. Du kan använda en snack credit till det mesta ätbart som kostar under $6 i parkerna eller hotellen. Exempelvis. en cupcake, en frukt, popcorn, en glass, en läsk, paketerat godis eller gröt. De flesta använder sina snack credits till någonting till frukost som en bagel eller gröt. Men, de flesta får också med sig flera påsar med Långbens godispåsar hem.

Ibland kan personalen låta dig omvandla en Table Service Credit till Quick Service Credit. Det beror dock helt på om de kan och vill hjälpa dig just då och är ingenting som du ska räkna med. Normalt sätt får du då förutom din Quick service Meal en extra Snack Credit, men det är inte säkert. Normalt sätt kan du också förvandla en Quick Service Meal till 2 Snack Credits. Men, inget av det här finns i bestämmelserna, utan görs ibland av "goodwill".

Är det värt att köpa en Regular Disney Dining Plan? Det beror helt på hur du och din familj äter under en dag. Det bästa sättet är att titta på menyer för snabbmatsrestaurangerna och räkna på vad ni hade ätit och sedan jämföra. Ska ni äta på många av de vanliga restaurangerna, eller på vissa Caracter Dinings så kan det vara värt det, men det är tveksamt.

För oss har det inte varit ekonomiskt lönsamt med en Dining Plan. Vi har dock testat en Regular Dining Plan 2012 eftersom Disney då erbjöd gratis Dining Plan som en promotion när man köpte en Magic Your Way Package. det var praktiskt och enkelt att använda. Vi tyckte verkligen om ett par av restaurangerna som vi då åt på, speciellt O'hana som ger mycket för pengarna. Men, vi hade inte ätit på så många vanliga restauranger om vi inte hade haft en Dining Plan, så dricksen gjorde att det inte hade varit lönsamt om vi hade betalat själva.

Fotona är privata och tillhör mig.

Likes

Comments

Walt Disney World har tre olika varianter av sin Dining Plan och du kan bara köa dem i samband med ett "Magic Your Way Package", dvs boende på ett Disneyhotell + biljetter till parkerna. (Ett undantag är om du använder DVC poäng om du är Disney Vacation Club member eftersom du då kan köpa en Dining Plan separat.) Om du vill köpa till en Dining Plan till ditt Magic Your Way Package så måste du köpa det för alla på din reservation, och för alla dina dagar som du bor på hotellet.

Idag ska jag förklara Disney Quick Service Dining Plan (QSDP)

Kostnaden för Disney QSDP är:

$48.19 för vuxna per person och dag

$20.88 för barn 3-9 år per person och dag

Alla över 9 år räknas som vuxna när det gäller mat och biljetter enligt Disney.

I QSDP ingår en Refillable Mug som används på ditt hotell per person samt följande per dag.

2 Quick Service Credits som inkluderar en huvudrätt och en dryck på de snabbmatsrestauranger som ingår (de flesta på hotellen och parkerna).

2 Snack Credits


Chicken and Beef Teriyaki på Japanska paviljongen i EPCOT tillsammans med en dryck räknas som en Quick service credit.

Din refillable mug kan du använda på ditt hotell för att fylla på med läsk, kaffe, te eller varm choklad hur ofta som du vill under din vistelse.

Du kan använda dina meal credits hur du vill, men de inkluderar bara två mål per dag. Du får alltså frukost+ lunch, frukost+middag eller lunch+middag. Du kan också använda 3 credits på en dag och 1 credit en annan. Du kan välja vilken huvudrätt som du vill från en av snabbmatsrestaurangerna i någon av Disneys hotell eller de 4 parkerna eller vattenparkerna.

Dina snack credits kan användas till mycket. Du kan använda en snack credit till det mesta ätbart som kostar under $6 i parkerna eller hotellen. Exempelvis. en cupcake, en frukt, popcorn, en glass, en läsk, paketerat godis eller gröt. De flesta använder sina snack credits till någonting till frukost som en bagel eller gröt. Men, de flesta får också med sig flera påsar med Långbens godispåsar hem. (Av erfarenhet kan jag dock säga att det inte är en bra ide att lämna en påse gelégodis i en bil under en varm dag i Florida (de smälter).

Är det värt att köpa en Quick Service Dining Plan? Det beror helt på hur du och din familj äter under en dag. Det bästa sättet är att titta på menyer för snabbmatsrestaurangerna och räkna på vad ni hade ätit och sedan jämföra.

För oss har det inte varit ekonomiskt lönsamt med en Dining Plan. Vi har dock testat en Regular Dining Plan 2012 eftersom Disney då erbjöd gratis Dining Plan som en promotion när man köpte en Magic Your Way Package. det var praktiskt och enkelt att använda.

Fotot är privat och tillhör mig.

Likes

Comments

Walt Disney World har höjt priserna för sin Dining Plan.

Det finns tre olika varianter av Disneys Dining Plan:

Quick Service Disney Dining Plan

Regular Disney Dining Plan

Deluxe Dining Plan

De nya priserna per dag och person är:


 • Quick Service Disney Dining Plan
  • Adult – $48.19 (increase of $1.85 from $46.34)
  • Child – $20.88 (increase of $0.70 from $20.18
 • Regular Disney Dining Plan
  • Adult – $69.35 (increase of $2.02 from $67.33)
  • Child – $24.95 (increase of $0.73 from $24.22)
 • Deluxe Disney Dining Plan
  • Adult – $106.68 (increase of $3.11 from $103.57)
  • Child – $38.75 (increase of $1.13 from $37.62)

Walt Disney World har mängder med god mat och många tycker att en Dining Plan är praktiskt, men det är inte alltid som det verkligen är en besparing att köpa den. Jag kommer att beskriva de tre olika planerna i kommande inlägg och förklara hur de fungerar.

Fotona är privata och tillhör mig.

Likes

Comments

Disney Cruise Line har släppt vilka rutter som de kommer att segla till under sommaren 2018. Naturligtvis finns de vanliga rutterna till Bahamas och Karibien kvar, men Disney's Magic kommer tillbaka till Europa under sommaren med kryssningar i Medelhavet med stopp i Italien, rutter runt Storbritannien och naturligtvis de populära rutterna i Norge.

Bilderna är privata och tillhör mig. Bilderna är från vår kryssning i de norska fjordarna 2015.


Jag rekommenderar utan tvekan kryssningarna till Norge. Utsikten är otrolig, och parad med Disneys fantastiska service kan det inte bli bättre

Likes

Comments

Med mycket inspiration från Star Wars Weekends på Hollywood Studios på WDW så finns det mängder med nya upplevelser för Star Wars Fans på Disneyland Paris just nu.

Season of the Force pågår fram till den 26/3, men många hoppas på att delar kommer att finnas under resten av året också.

Star Wars: A Galactic Celebration är en helt ny show på Walt Disney Studios Park med projektioner på Hollywood Tower och fyrverkerier som berättar den kända Star Wars sagan.

Du kan också se Star Wars: A Galaxy Far Far Away som är en nya scenshow, och under vissa tider under dagen kan du se Captain Phasma leda First Order March med sina Stormtroopers.

Möten med olika Star Wars figurer, främst Stormtroopers är också populärt.

Naturligtvis kan du passa på att låta dina barn mellan 7-12 att vara med i Jedi Training Academy där de får stå på scen som en Jedi och slåss mot Darth Vader. Jedi Training Academy kommer att vara tillgängligt fram till den 4/5 och sedan även under 1/7-3/9.

Alla bilder är privata och tillhör mig

Likes

Comments

Contains affiliate links

Just nu har EMP by Sweden rea på stora delar av sitt Disneysortiment.

Jag har valt ut mina favoriter bland klänningarna.

Likes

Comments

Hur fungerar det om du blir sjuk ombord på ett Disneyskepp?

Alla Disneys skepp har en sjukavdelning. Det finns två läkare som jobbar där, och ett antal sjuksköterskor. Varje dag har sjukavdelningen öppet under vissa tider, och vid akuta sjukdomsförlopp så finns det alltid en läkare att kontakta akut.

Vill du bara ha råd av en sjuksköterska är det gratis, men annars betalar du på plats för ditt besök. Det är inte Disney som sköter sjukavdelningen, men räkningen läggs på ditt Disneykonto för att det helt enkelt är lättare så. Jag besökte sjukvårdsavdelningen vid vårt förra besök eftersom min son hade en infekterad vagel. Vi fick fantastisk service, och efter att ha konsulterat sjuksköterskan så fick vi fylla i papper och vänta i kanske 15 minuter på en läkare. Själva läkarbesöket gick snabbt och vi fick antibiotika med oss, tillsammans med en uppmaning att komma tillbaka om det blev värre, samt att kontakta läkare när vi kom hem.

Sjuksköterskorna skrev ut papper till försäkringsbolaget och vi fick även papper med oss till en doktor hemma, för att visa på läkarens utlåtande. Vårt besök som totalt varade ca 30 minuter kostade ca $149. Det är inte billigt, men definitivt värt det. Kolla upp ditt försäkringsskydd innan du åker, så du vet om du får tillbaka pengarna från dem när du kommer hem.

Sjukavdelningen är fullt utrustad för att kunna ta emot de flesta fall, men vid riktigt allvarliga incidenter, så kan du bli förflyttad till ett sjukhus iland. Vid vår senaste kryssning, så tog skeppet en omväg för att släppa av en allvarligt akut sjuk man på en ö.


Bilderna är privata och tillhör mig.

Jag tog dem på sjukavdelningen på Disney's Fantasy i December 2016.

Likes

Comments

På World Showcase på EPCOT kan du besöka flera länders paviljongen. Länderna har bl.a. affärer där de säljer olika produkter.
På den norska paviljongen säljer de bl.a. troll, lusekoftor, parfym och godis.
Det är roligt att se vilka svenska produkter som också säljs, och med en prislapp som kan ge vem som helst hicka.
Jag passade på att ta några bilder vid vårt senaste besök.

Vilka priser!

Jag missade att ta ett foto på pepparkakorna. Jag har för mig att en paket kostade motsvarande 65kr!

Alla foton är privata och tillhör mig.

Likes

Comments

Instagram@disneysemester


Better Blogging Nouw