Disneyattraktioner, Walt Disney World

Mission: SPACE på EPCOT är en simulator attraktion där du får känna på hur det är att åka upp i rymden. Du kan välja en intensiv version eller en lite snällare om du har lätt för att bli åksjuk. Den intensiva kommer upp i G-krafter så den passar inte alla.

Under renoveringen har de inte bara allmänt fräschat upp attraktionen med uppdaterade skärmar i "kabinen" och ändrat på förshowen, utan även ändrat på berättelsen och filmen som visas under attraktionen. Du kan se nyligen filmade videos från båda versionerna av attraktionen här nedan.

Filmerna tillhör The Dis och fotot är privat och tillhör mig.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Disneyland Resort Paris, Dagens Tips för DLP

Huvudvärk kan komma utan förvarning och det är extra stor risk i en Disneypark. Du blir lätt stressad, det blir rejält varmt under sommaren, du kanske glömmer att dricka ordentligt och det är dessutom högljutt i parkerna.

Ta med de värktabletter som du är van vid, så slipper du gå till första hjälpen eller köpa dyra värktabletter av ett för dig okänt märke till överpris.

Likes

Comments

Disneyland Resort Paris, Dagens Tips för DLP

Det finns många saker som är bra att ta med sig till Disneyland Paris och andra Disneyparker världen över. Det mesta finns att köpa på plats, men det är alltid dyrare och kanske inte det märket som du är van vid och föredrar.

Jag har alltid med mig en ryggsäck när jag besöker en Disneypark, och det rekommenderar jag dig också att göra.

I en ny serie ska jag berätta vad jag tycker att du ska packa ner i din ryggsäck.

Idag: Del 1: Vatten

Det är lätt att glömma att dricka tillräckligt mycket när du har roligt och det finns så mycket som distraherar runt dig. Men, det är absolut nödvändigt att se till att alla i familjen dricker ordentligt. En flaska vatten kostar över €3 inne på Disneys område, så ta med en egen och fyll på den från Disneys dricksfontäner.

Likes

Comments

Disney Hem och Hushåll

Inför skolstarten är det många lärare som dekorerar sina klassrum och gör fint för att göra skolstarten så bra som möjligt för eleverna.

Disneyfantaster i USA går ibland ett steg längre...
Brittani, Alyssa, Karen och Jennifer är 4 Disneyfantaster som har dekorerat sina klassrum "lite" extra. De har gett mig tillåtelse att visa deras bilder.

Likes

Comments

Disneyland Resort Paris, Disneyattraktioner

Disneyland Paris genomför stora förändringar för sina Extra Magic Hours fr.o.m. 1:a oktober i år. Istället för att Disneyland Park är öppet 8-10 för alla gäster på Disneys hotell så är nu både Disneyland Park och Walt Disney Studios Park öppet 9-10 för gästerna.

Det är långt ifrån alla attraktioner som är öppna. Dessa är öppna:

Disneyland Park:
Peter Pan's Flight
Prince Charming's Carrousel
Dumbo
Mad Hatter's Tea Cups
Princess Pavillion

Walt Disney Studios Park:
Ratatouille
Crush's Coaster

Fotot är privat och tillhör mig

Likes

Comments

Disneyland Resort Paris, Disney semester

Disneyland Paris har tidigare gått ut med att de kommer att ändra hur Extra Magic Hours fungerar. Nu har de släppt mer detaljer. Extra Magic Hours har tidigare låtit gäster på något av Disneys hotell komma in på Disneyland Park 2h före alla andra.
Fr.o.m. den 1:a oktober kommer Extra Magic Hours istället att vara en timme d.v.s. kl 9-10 och vara i båda parkerna.

Det låter som ett mycket bra byte. Med bra planering så räcker en timme och eftersom även Walt Disney Studio Park även ingår så är det positiva nyheter.

Tyvärr kommer det finnas stora förändringar när det gäller vilka attraktioner som ingår. På Disneyland Park kommer inte längre Discoveryland ingå, utan bara Fantasyland. Det är en stor besvikelse för mig som är mycket förtjust i Space Mountain (Hyperspace Mountain numer) och Buzz Lightyears Laser Spin.
På Walt Disney Studios Park kommer enbart två attraktioner ingå: Crush's Coaster och Ratatouille.

Inga korta köer för Buzz Lighyear Laser Spin längre 😞

Eftersom det alltid är långa köer till Crush's Coaster så blir Extra Magic Hours ett bra sätt att uppleva den unika attraktioner.

Likes

Comments

Reseberättelse

14/7-2017

Vi gillade verkligen Saint Raphael, men p.g.a. värmen orkade vi inte göra mycket mer än att åka till stranden. Vi bestämde oss därför fr att åka vidare en dag tidigare och checka ut på fredag morgon istället för på lördagen. Vi misstänkte att ägaren skulle sätta sig på tvären, eftersom han inte var det minsta lilla flexibel.

Vi gick upp tidigt och åt frukost innan vi städade lägenheten. Man kunde naturligtvis betala för städning istället, men priset var hutlöst dyrt: €100, så vi städade hellre själv. Klockan 8 var vi färdiga och hade packat bilen.

Vi visste att klockan 8 var det tidigaste som vi kunde komma till receptionen, så vi var på plats och fick ropa på personal i köket, och ägaren kom ut och pratade med oss. Han var inte glad för att vi störde honom när han var upptagen med att göra frukost och när vi sa att vi ville checka ut, så meddelade han att det var omöjligt. Han hade inte tid att kolla hur mycket el och vatten som vi hade gjort av med, och han måste även ta betalt för turistskatten. Vi insisterade och sa att vi var tvungna att checka ut. Men en stor suck, så sa han att han i så fall var tvungen att gå igenom lägenheten så att allt var ok i efterhand och då ta betalt för avgifterna. Vi hade tagit foton på lägenheten efter att v hade städat, så att vi inte skulle få klagomål på saker som inte var sanna.

Vi åkte därifrån, och under eftermiddagen fick vi ett mail med vilket belopp som ägaren ville dra från vårt kort. Vi tyckte att vatten och el något högt, men det var ingenting som vi brydde oss om. Vi fick också betala turistskatt för 4 personer trots att vi bara var 3 (vi hade ursprungligt bokat för 4, men berättade att äldsta sonen inte var med), men det var mindre belopp och vi ville inte bråka om det. De €500 som var reserverat på vårt andra kort hade släppts, vilket var en lättnad och vi fick inte heller några andra räkningar.

Vi åkte genom Italien mot Österrike i Italien betalar du vägtull och totalt sätt fick vi betala €51 i vägtullar vilket kändes högt. Vi stannade inte i Italien mer än för att pausa och tanka. Vi åt medhavd lunch, och på eftermiddagen korsade vi gränsen till Österrike.

Skillnaden i temperatur från Frankrike var rejäl. Vi startade dagen med 27 grader klockan 8.00 och vid 16-tiden i Österrike var det ca 15 grader.

Strax efter att vi kom in i Österrike började det regna och vi började leta boende i regnet. På vårt andra försök hittade vi ett Gasthof i en by. det såg ut som ett typiskt Österrikiskt Gasthof och inredningen var definitivt charmig och typisk för området. Vi bad om ett tre-bädds rum och vilket kostade €37 per vuxen och €22 för barn 9-14 år inklusive frukost.

Vi packade upp och beundrade vår utsikt från vår enorma balkong som var på två sidor av huset, innan vi gick ner i restaurangen och åt en fantastisk god middag med Wienerschnitzel.

Rummet var stort, även om det inte riktigt syns på bilderna.

Du hittar kors och krucifix i de flesta gasthof o.dyl. i Österrike eftersom de flesta är troende katoliker.

Trapphuset var dekorerat med mängder med föremål och gjorde boendet mer personligt och intressant.

Vi var mer än nöjda med vårt boende. På kvällen hade det slutat att regna och vi passade på att gå en runda i den lugna byn. Vårt boende var lugnt och tyst, trots att det var en bar på nedervåningen bredvid restaurangen. dagen efter hade vi bestämt att vi skulle besöka Gross Glockner och de berömda isgrottorna i Werfen.

Alla foton är privata och tillhör mig.

Likes

Comments

Disney Cruise Line

Det finns olika regler för olika kryssnings rederier.

Disney Cruise Line låter varje vuxen föra ombord 2 vinflaskor (75cl) eller 6 flaskor/burkar (50cl) öl. Du måste bära flaskorna ombord själv i ditt handbagage. Vin och l som du tar med ombord får enbart drickas i din hytt (men heller du i det i en mugg eller vinglas, så har du inga problem). Vill du dricka ditt eget vin i restaurangen kan de ta ut en $25 "corking fee".

Foton är privata och tillhör mig

Likes

Comments

Igår var det sista dagen för två kända attraktioner på Walt Disney World: The Great Movie Ride på Hollywood Studios och Ellens Energy Adventure på EPCOT.

Attraktionerna kommer att fullständigt göras om till nya attraktioner.

På Hollywood Studios kommer den relativt populära attraktionen The Great Movie Ride att bli en sk "Trackless Ride attraction" med Musse Pigg och hans vänner.

Ellens Energy Adventure på EPCOT har länge ansetts som en av de minst populära attraktionerna och har varit i desperat behov av en uppdatering. Här kommer det istället att bli en attraktion baserat på Guardians of the Galaxy. Närmare detaljer om attraktionen har inte släppts.


The Great Movie Ride hade under gårdagen 2-3h kö och det har varit många fans av attraktionen som har varit besvikna över stängningen.

Ellen's Energy Adventure i paviljongen Universe of Energy på EPCOT använde alla sina vagnar under gårdagen (vilket inte har hänt på flera år. Attraktionen hade längre köer än vanligt, men de var dock inte över 60 minuter.

Alla foton är privata och tillhör mig.

Likes

Comments

Disney semester, Disneyland Resort Paris, Disney Hem och Hushåll

Många barn (och en del vuxna) som besöker Disneyland Paris (EuroDisney), Walt Disney World, Disneyland eller Disney Cruise Line tycker om att få autografer från de olika Disney karaktärerna.

Det är ett billigt/gratis sätt att få en fin souvenir. Det vanligaste är att skaffa en autografbok för att ha alla autografer samlade, och kanske sätta in ett foto från mötet också. Disneyfigurerna skriver också gärna sin autograf på andra saker som passar dig. Populärt är: örngott, sagobok, fotoram, scrapbooking sidor m.m. Det vanligaste är dock en bok. Disney karaktärerna får dock inte skriva på något plagg som du har på dig, och inte heller på något med ett budskap som kan anses stötande eller likna reklam.

Du kan köpa autografböcker i alla Disneyparker, i Disney Store, online och på Disney Cruise Line. De finns i olika storlekar.

Den här boken är från Walt Disney World, och min son tyckte att den var rolig att samla minnen i när han var runt 6 år.

Alla Disneyfigurer tränar in sin karaktärs speciella autograf för att den alltid ska se likadan ut, och den ska spegla karaktärens personlighet.

Mickey (Musse) har sin stil, och Minnie (Mimmi) en mer feminin med hjärtan över sina i:n.

Donald (Kalle) skriver alltid #1 för att visa att han tycker att han är nummer 1 före Musse.

Pluto har med ett tassavtryck-liknande o.

Några figurer har istället en stämpel

Alla foton är privata och tillhör mig.

Likes

Comments

Instagram@disneysemester

Twitter
disneysemester

Better Blogging Nouw