På Walt Disney World finns det mängder med intressanta restauranger som har otroliga och genomtänkta teman. På EPCOT finns många av de mer genuina. På EPCOT har flera länder sin egen paviljong runt World Showcase, och där finns det också restauranger från just det landet. I den tyska paviljongen finns restaurangen Biergarten, där du varje dag kan fira Oktoberfest. Du sitter vid långbord och äter av den tyska buffén och kan njuta av äkta tysk underhållning från herrar i lederhosen. Det är en härlig stämning, och varför inte prata tyka med din servitris? Alla som jobbar här är från Tyskland.

Likes

Comments

Det finns alltid några rabatter att hitta om du funderar på en resa till Disneyland Paris. När du vill bo på ett av Disneys hotell, så ingår i princip allt biljetterna till parkerna.

Alla länder har sina egna rabatter, och det lönar sig verkligen att kolla runt. Gå in på den franska hemsidan och den engelska hemsidan för att jämföra rabatterna med den svenska. Du kan boka från vilket land du vill. Du måste dock boka via landets hemsida och du måste skriva in en adress för det landet. All info och all bekräftelse kommer till dig via mail.

Likes

Comments

Caschbackshopping är en gratis internettjänst som ger dig pengar tillbaka när du handlar på nätet.

Under helgen får du trippel bonus om du handlar på Disney Store. D.v.s. 9% (!) av beloppet som du handlar för får du tillbaka till ditt konto på Cashbackshopping när ditt köp är klart. Du kan sedan ta ut pengarna i cash eller i presentkort. Passa på om du har funderat på att handla på Disney Store, själv funderar jag på julklappar...

Går du in via den här länken: Cashbackshopping får du dessutom 25kr i startbonus, och jag registreras som din värvare.

Det finns mycket att handla på Disney Store...

Likes

Comments

Om du gillar fatöl och tror att du kommer att köpa ett par stycken under resan, så är det en bra ide att köpa DCL:s ölmugg i glas. När du har druckit upp din öl, så lämnar du in glaset i baren och får en pollett. Nästa gång du beställer en öl, så lämnar du fram polletten och får ölen i en likadan mugg. När kryssningen är slut kan du ta med dig glaset hem. Visserligen kostar ölen lika mycket oavsett om du har köpt glaset eller ej, men glaset/muggen är större och du får alltså mer öl för samma pris.

Likes

Comments

Om du ska besöka Walt Disney World under hösten, så fundera på att köpa en biljett till Disneys Halloweenparty. Det finns mängder med speciella saker, som bara händer under de kvällarna. Du kan få träffa karaktärer som annars inte finns till tillgängliga, som t..ex. Meet and Greet med Snövit och alla de 7 dvärgarna på samma gång. Det finns också en speciell parad: "Boo-to-You" och en speciell variant av fyrverkerierna. Det finns också Trick and Treat stationer runt i parken med mängder med godis att få.

Likes

Comments

Det finns nästan alltid några rabatter om du planerar en resa till Disneyland Paris. Rabatterna gäller oftast inte enbart biljetter, men när du funderar på att bo på ett av Disneys hotell s ska du absolut titta på rabatter. Ihop med boendet ingår biljetter till parkerna. För en 3-nätters vistelse är det 4 dagars inträde, så om möjligt är det en bra ide att komma tidigt på morgonen.

Ibland är rabatten 20% ibland är det gratis halvpension, ibland är det 3 nätter, betala för 2 och nästan alltid kan du kombinera erbjudandet med att barn under 7 år är gratis.

Det bästa tipset för att ha koll på rabatter är att kolla in andra länders hemsido, jag pratar mer om det i nästa tips för DLP. 

Likes

Comments

Ska du kryssa med något av Disneys nyaste skepp: Dream eller Fantasy så missa inte Midship Detective Agency. Du anmäler dig själv och hämtar ett kort. Du går sedan runt på skeppet till interaktiva tavlor som ger dig olika ledtrådar till ett mysterium. Det finns tre olika mysterium att lösa, som bl.a. inkluderar mupparna och de 101 dalmatinerna. Du kan göra det många gånger, eftersom det kommer nya och annorlunda ledtrådar varje gång. Det är inte heller samma "skurk" varje gång som du gör det här. Det är roligt att se tavlorna komma till liv, och det är ett bra sätt att lära känna skeppet och hitta bättre.

Likes

Comments

Det är inte lika vanligt med rabatter på Walt Disney World som på Disneyland Paris.Men, ibland finns det rabatt på hotellpriset eller "free dining" när du bokar både hotell och biljetter via Disney. Titta alltid på hemsidan innan du bokar.

Ska du bara köpa biljetter, så är det lite annorlunda. 1-2 dagars inträde är billigast via Disney, men från 3 dagars biljetter kan du få billigare via biljettförsäljare. Var noga och välj en auktoriserad biljettsäljare med bra rykte så du är säker på att du inte blir lurad. Mitt val när jag inte köper biljetterna direkt via Disney är Undercover Tourist som är seriösa med mycket bra rykte.

Likes

Comments

Mitt favorithotell är Davy Crockett Ranch som egentligen inte är ett hotell. Du bor i din egen bungalow med ett eller två sovrum och vardagsrum/kök och självklart badrum. Du har dessutom en liten uteplats. Den stora fördelen är att du har lugn och ro och barn kan springa runt ute. Det finns också aktiviteter vid ranchen och dessutom ett äventyrsbad. Fördelen att kunna laga mat i din egen stuga är en enorm.

Likes

Comments

Instagram @disneysemester


Better Blogging Nouw