Ta med dig ditt vanliga hemapotek med värktabletter och liknande. First Aid stationerna i parkerna är riktigt bra, och det finns receptfri medicin att köpa, både i parkerna och överallt i Orlando. Men, det kan vara bra att ha med de sorter som man är van vid.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Efter ett besök i Köpenhamn kan jag konstatera att man kan hitta Disneymotiv på det mesta.

Eftersom osten säljs av Arla, så funderar jag på om det är något som vi snart ser i Sverige. Det kanske redan finns?

Jag är inte rätt mottagare för produkterna, men jag gillar verkligen designen.

Likes

Comments

Har du barn i familjen som gillar pizza och som dessutom är ett fan av filmen Toy Story så överväg att prova bufférestaurangen Pizza Planet. Restaurangen ligger i Disneyland Park, inne på Discoveryland. Här hittar du en pizzabuffé med tillbehör. Priset är dyrt (ca 18€ för vuxna och 9€ för barn, inklusive läsk. Men, det som gör restaurangen så speciell är den genomtänkta inredningen med tema från Toy Story filmerna. Tanken är att du ska känna det som att du äter på restaurangen i första filmen där vi först får träffa de gröna utomjordingarna. Öppettiderna är lite underliga här, så titta på infotavlan i parken för att se om och när den är öppen.

Likes

Comments

Det är billigt att lämna in tvätt på båten. Men, om du vill köra en maskin eller två själv, så finns det tvättrum på många ställen på båten. Du betalar $1 per tvätt och $1 per omgång torktumlare. Det finns automater där du kan köpa tvättmedel och mjukmedel portionsförpackat. Du betalar med ditt "Key to the World" kort.

Likes

Comments

Disney Quest som ligger på Disney Springs området ska stänga, men än så länge har inget slutdatum offentliggjorts, så passa på att besöka den. Här är 5 våningar med enbart dataspel. Det finns allt från de gamla spelen som Pac-Man till upplevelser där du sitter i en gummibåt och paddlar med riktiga paddlar för att klara dig i en virtuell fors och komma undan en T-Rex. Det finns massor med roligt att göra här.

Likes

Comments

Det är alltid bra om man kan hitta en bra guidebok om sitt resmål. Tyvärr finns det inte många böcker som handlar om Disneyland Paris. I princip finns det enbart en bok som enbart handlar om parkerna och den är skriven på engelska och enligt min mening inte speciellt bra eller uppdaterad. Reseguiderna om Paris har ofta ett avsnitt om Disneyland Paris, och där kan man läsa en del som man kan ha nytta av. Du har dessutom stor nytta av dem om du tänker passa på att se resten av Paris också.

Utan att vara alltför skrytsam, så kan jag säga att det finns mer info på min blogg under Disneyland Paris, än vad du kan hitta i någon guidebok.

Likes

Comments

Något som man ofta hör talas om är Dole Whips. Det är en av de mest populära "snacksen" på Walt Disney World. Det är en sorts mjukglass gjord på ananas. Du kan också få den som "Float" d.v.s. i en bägare med ananasjuice. Dole Whip är riktigt gott, och passar bra i Floridas värme. Du kan bara hitta Dole Whip i Magic KIngdom i Adventureland samt på Disneys hotell Polynesian Resort.

Likes

Comments

Du ska inte missa paraden på Disneyland Paris. Se till att hitta en plats i mycket god tid. Det finns många platser längs med rutten som passar bra för att se paraden (rutten är utmärkt på din broschyr). Personligen gillar jag Main Street U.S.A.. Se till att välja plats en timme i förväg om det är högsäsong. Bre ut er lite mer än vad ni behöver, eftersom de andra besökarna trängs när tiden närmar sig. Se till att hålla din plats, eftersom en del besökare kan vara lite väl omedvetna om andra.

Likes

Comments

Du kan inte ta med dig ett strykjärn ombord, men du kan ändå stryka dina skjortor och annat till middagen. Ombord finns det flera tvättrum för gäster, och här finns även strykbrädor och strykjärn som gästerna kan använda gratis. Se till att vara ute i god tid, eftersom det kan bli kö på kvällarna.

Likes

Comments

Instagram @disneysemester


Better Blogging Nouw