Disneyland Paris

Disneyland Paris är verkligen en upplevelse under julen. Just nu har Disneyland ett erbjudande för dig som gäller för ankomster t.o.m. 20/3-2018.

Beroende på var du ska bo och på vilket hotell som du väljer, så får du upp till 20% rabatt på din vistelse (hotellrum + inträdesbiljetter) och dessutom Free Halfboard. Du får alltså inte bara rabatten, utan även gratis halvpension. Det är ett mycket bra erbjudande, som är svårt att toppa.

Du bokar enklast via Disneyland Paris egen hemsida, länken till erbjudandet hittar du här: Disneyland Paris erbjudande

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


Kram Mia - Din Disneyexpert

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Contains affiliate links Disney-vardag

Black Friday är egentligen på fredag, men många butiker har redan startat. Några av affärerna med Disneykläder, Disneyleksaker eller Disneyinredning hittar du här:

Ellos har rabatter hela veckan med nya erbjudanden varje dag

Jollyroom har nya erbjudanden varje dag, som enbart gäller den dagen på bl.a. inredning

Lekmer har mängder med erbjudande på både leksaker och kläder

Br Leksaker startar sin Black Friday rea på just fredag, men medlemmar får tillgång 24h före alla andra

CDON håller sig strikt till Fredag med hemliga erbjudanden.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


Kram Mia - Din Disneyexpert

Likes

Comments

Disneyland Paris

Ska du semestra i Frankrike med husvagn eller husbil och vill passa på att besöka Disneyland Paris, så är det bra att i god tid fundera på var ni ska ställa husvagnen/husbilen.

Det finns en del campingmöjligheter i närheten, men det är ganska ont om platser så det gäller att vara ute i god tid. Tyvärr finns det ingen camping i direkt anslutning till Disneyland Paris, utan du får räkna med minst 6 km ifrån.

Den mest populära är: Camping International de Jablines som ligger 7 km därifrån och som enligt recensioner håller hög standard men också höga priser.

På Camping France kan du hitta en sammanställning av deras campingplatser nära Disneyland Paris: Camping near Disneyland Paris

Jag kan tyvärr inte rekommendera någon speciell camping, eftersom jag inte har provat någon av dem själv.

Kommer du med husbil, så finns det även ett annat alternativ: du kan sova över på Disneyland Paris parkeringsplats. Tyvärr är husvagnar inte välkomna.

Jag har själv testat att sova i husbil på parkeringen, det kan du läsa om här: Husbil på Disneyland Paris

Du meddelar i luckan vid infarten till parkeringen och meddelar att planerar att stanna över natten. Priset är €35 per dygn. Det är en mycket enkel ställplats där du helt enkelt parkerar på ett asfalterat område. Det finns toaletter och duschar (om än i spartansk fransk standard) som är avsedda för busschaufförer men som är ok att använda. Det finns även möjlighet att tömma både gråvatten och brunvatten, samt att fylla på färskvatten. Det finns ingen el. Under dagar och kvällar patrulleras området av beväpnad militär.

Det var praktiskt med ställplatsen här, och kändes mycket säkert. Man behöver inte sy mycket mer än en plats att sova när man har besökt parkerna under en hel dag. Det är dock lätt att bli väckt vid 3-tiden på morgonen, då städmaskinerna kör på parkeringen.

Jag har skrivit flera inlägg om olika transportmedel till Disneyland Paris. Avsnittet om husbil kan du läsa här: Resa med husbil

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


Kram Mia - Din Disneyexpert

Likes

Comments

Disneyland Paris

Parkeringen på Disneyland Paris kostar:

Bilar: €20
(Kommer du efter 16.00 betalar du €15)

Motorcykel: €15

Buss: €20

Husbil: €35
(Då får du stanna över natten om du vill)

Husvagnar är inte tillåtna på parkeringen.

Parkeringen är stor, så glöm inte att ta ett foto av var du parkerade.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


Kram Mia - Din Disneyexpert

Likes

Comments

Walt Disney World

Jungle cruise är en riktig klassiker på Magic Kingdom i Walt Disney World. Här åker du i en båt och tittar på ”djurlivet” (animatronics) under tiden som din skipper berättar skämt som är lika gamla och töntiga som själva attraktionen.
Det är en rolig attraktion om man tar den för vad den är.

Vid jultid har attraktionen de senaste åren gjorts om till Jingle Cruise där allt har fått en liten jultouch. Även skämten är ändrade för att passa in.

Jingle Cruise har öppnat för säsongen. Mina bilder är från förra julen mär vi var där.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


Kram Mia - Din Disneyexpert

Likes

Comments

Disney-vardag

Idag firar Musse Pigg (och Mimmi) 89 år enligt Disney. Detta eftersom Steamboat Willie hade premiär den 18:e november 1928. Steamboat Willie var världens första tecknade film (kortfilm) med synkroniserat ljud.

Men trots att Steamboat Willie är den mest kända filmen, så är det inte den första filmen som Musse Pigg och Mimmi syntes i. Plane Crazy utkom den 15:e mars och är en stumfilm med både Musse och Mimmi. Filmen blev inte särskilt populär eller uppmärksammad, utan det var först med Steamboat Willie som publiken fattade tycke för Musse. Plane Crazy fick senare ljud och släpptes under 1929.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


Kram Mia - Din Disneyexpert

Likes

Comments

Disneyland Paris

Det är dyrt att åka till Disneyland Paris, och inträdet är en stor utgift. Med inträdet ingår alla attraktioner och shower i parkerna. Disneyland Paris är ett av de sista platserna som man skulle tro att man kan hitta saker som är gratis, men det finns faktiskt en hel att hitta på som är gratis.

Disney Village: Disney Village är området utanför parkerna med affärer och restauranger. Det r gratis att gå in här och flera gånger under dagen är det någon sort uppträde här. Det är också roligt att bara gå omkring och titta i affärerna och titta på folk.

Birthday och Anniversary button: Fyller du år eller firar en bröllopsdag, så se till att få en gratis badge. Du bör kunna få den på något av Disneys hotell eller på Guest Services i Disney Village. Om de är slut där, så finns de alltid tillgängliga på City Hall i Disneyland Park. Har du knappen synlig, så kommer du få höra många Cast Members önska dig Grattis på födelsedagen /bröllopsdagen. Många barn älskar att höra så många gratulera dem. Det händer också att de med knapparna får lite extra Pixie Dust som en kaka, en nyckelring, ett foto från Musse Pigg eller liknande. Det är absolut inget som du ska vänta dig, men det händer.

Träffa Disneykaraktärerna utanför parkerna: Går du till något av Disneys hotell (förutom Davy Crockett Ranch) så finns det under vissa tider på dagen Meet and Greets med karaktärerna. Vilka som är dr varierar, men kön är oftast mycket kort eller så är där ingen alls. Karaktärerna ger mer än gärna en kram och signerar autografer. Du behöver inte bo på ett Disneyhotell för att få träffa karaktärerna.

Resort - hopping: Besök Disneys olika hotell. Alla utom Davy Crockett Ranch ligger på gångavstånd och du kan även ta en gratisbuss till dem. Det är roligt att se hur Disney har olika teman på sina hotell, och de ser verkligen till att varje detalj passar in i temat. Det här är roligt under hela året, även om du inte vill äta på någon av restaurangerna eller ta en drink i baren så finns det mycket att se på. Hotellen är extra fina under julen, med julgranar och massor med juldekorationer.

Autografer: Många barn gillar att samla på autografer från Disneyfigurerna. Du behöver inte köpa ett autografblock att samla dem i, utan du kan vara kreativ. En del tar en sagobok, andra gör ett eget autografblock med scrapbooksidor, men du kan också ta med en tavelram, en tröja eller vad din fantasi kan komma på. Figurerna får dock inte signera plagg som någon har på sig vid tillfället eller något med ett budskap som kan uppfattas som stötande. Glöm inte att ta med en lämplig penna.

Gratis WiFi: Det finns inte gratis WiFi inne i parkerna eller på Disney Village, men om du går in i lobbyn på någon av Disneys hotell, så finns det gratis WiFi där som du gärna får använda.

Vatten i parkerna: Ta med en flaska och fyll på inne i parkerna. Det finns dricksfontäner i närheten av de flesta toaletterna. Vatten är dyrt att köpa i parkerna, men kranvattnet smakar helt ok.

Inköpsförvaring: Du behöver inte bära runt på dina inköp utan får dem gratis transporterade och förvarade på Disney Village där du hämtar dem när du är på väg "hem". Bor du på ett av Disneys hotell kan du få dina inköp till ditt hotell istället.

Fyrverkerier: Vill du se fyrverkerishowen, men har ingen biljett den dagen så kan du ändå se fyrverkerierna. Visserligen missar du själva projiceringen på slottet (och det är den bästa delen) men kan ändå se en del i Fantasia garden som ligegr innan ingången och Disneyland Hotel.

Kartor: Glöm inte att ta en karta eller Time Guide till parkerna. De hittar du på Disney Village och på hotellen förutom i parkerna. Många gillar att ta ett par extra till souvenirer eller scrapbooking.


Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


Kram Mia - Din Disneyexpert

Likes

Comments

Contains affiliate links Disney-vardag

Just nu får du 10 % rabatt på hela köpet på Disney Store online: https://www.disneystore.se/ med koden

10DISNEY

Erbjudandet gäller t.o.m. imorgon den 19/11.

Disney Store har mängder med julklappar till hela familjen, och många kan du göra personliga med namnbrodyr eller liknande.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


Kram Mia - Din Disneyexpert

Likes

Comments

Disneyland Paris

Disneyland Paris har 7 st hotell:

Disneyland Hotel : Disneyland Hotel

Disney's Hotel New York Hotel New York

Disney's Newport Bay Club Newport Bay Club

Disney's Seqouia Lodge Seqouia Lodge

Disney's Hotel Cheyenne Hotel Cheyenne

Disney's Hotel Santa Fe Hotel Santa Fe

Disney's Davy Crockett Ranch Davy Crockett Ranch

Alla hotell har sina fördelar och variera från budget till lyx:

Budget: Hotel Santa Fe och Hotel Cheyenne

Moderate: Seqouia Lodge

Lyxigare: Newport Bay Club och Hotel New York

Lyxigast: Disneyland Hotel

Stugby: Davy Crockett Ranch


Det finns många fördelar med att bo på ett Disneyhotell. Du bor nära parkerna med gångavstånd (med undantag för Davy Crockett Ranch). Du har möjlighet att få alla inköp i parkerna levererade till ditt hotell och framförallt får du tillgång till Extended Theme Park Hours som du kan läsa om här: Extended Theme Park Hours


Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


Kram Mia - Din Disneyexpert

Likes

Comments

Disney-vardag

Idag meddelades det att Rikard Wolff har dött. Han har självklart gjort mängder med olika hyllade framträdande på film, tv och självklart med sin speciella sångröst.

För mig kommer jag mest att komma ihåg honom som den svenska Scar i Lejonkungen. Jeremy Irons som gör rollen i originalet är fantastisk men enligt mig är Rikard Wolffs insats ännu bättre.

Jag rankar Rikard Wolffs dubbling som den bästa av alla dubbningar av Disneyfilmer.

Foto från TT

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


Kram Mia - Din Disneyexpert

Likes

Comments

Instagram@disneysemester

Twitter
disneysemester