Vi åt i Animators Palate. det var showen med Cruh och den är alltid underhållande.

Jag valde Smoked Salmon Tartar som förrätt. Det var utan tvekan den godaste förrätten på hela kryssningen, om inte den godaste rätten av alla.

Black Truffle Pasta Pursiettes är en av de mest populäraste förrätterna, men sonen var inte särskilt imponerad.

Creamy Butternut Squash Soup var mitt val av soppa. Den var god, och jag väljer nog den fler gånger.

Baked Potato and Cheddar soup lät gott, men yngste sonen tyckte att den smakade pulvermos.

Chicken & Walnut salad var god enligt maken

Argula leaves with beets and citrus var riktigt god med en fräsch dressing enligt äldsta sonen.

Jag, maken och äldste sonen valde: Ginger-Teriyaki dusted Angus Beef Tenderloin. Det är en av mina favoriter, och finns alltid på en av dagarna på skeppet. Som vanligt var det riktigt gott. Tallriken var helt renskrapad när jag lade ner besticken.

Yngste sonen valde Pennete Bolognese och har sedan sagt att det var hans favorit av allt som han åt på båten.

Egentligen orkade jag inte efterrätt efter huvudrätten, men lite glass går ju alltid ner... Cookies & Cream Sundae - kan det bli bättre?

Sweet Temptation väljs alltid av någon i familjen.

Alla bilder är privata och tillhör mig.

Likes

Comments

19/12-2016

Till sjöss

Vi hade ännu en heldag till sjöss, men gjorde inte mig någonting, eftersom jag inte behöver några stopp alls på en Disneykryssning. jag är fullständigt nöjd med att bli på skeppet.

Efter frukost i Cabanas, så försvann barnen till sina aktiviteter och jag och maken gick till en aktivitet för vuxna: Anyone can cook. På sjödagar så anordnas ofta den här föreläsningen. Varje gång är det en ny rätt, som en av skeppets toppkockar lagar. Under tiden som de lagar rätten bjuder de på tips om hur man ska tillaga rätten och berättar anekdoter från köket. Den här dagen tillagade chefskocken på skeppets lyxrestaurang Sea Bass med risotto. Vi fick naturligtvis smakprov, och receptet med oss hem.

Efter det såg vi Jack Jack's Diaper Dash med äldsta sonen. Det är ett lopp för krypande bebisar och riktigt roligt att se på.

Efter lunch i cabanas, så gick vi och såg julshowen i Lobbyn.

Lobbyn var dekorerad med snögubbar, girlanger och naturligtvis den enorma julgranen och när Jultomten med fru kom, så började det snöa.

Med julmusiken tillagd till dekorationerna och snön så kändes det som jul, trots att det var 25 grader utomhus och strålande sol.

Santa Claus och Mrs Claus hade en lång kö med gäster som ville träffa dem.


Efter julshowen gick jag och maken och spelade bingo. Vi brukar skippa bingo, eftersom det är dyrt och chansen är minimal att man vinner. Bingo går minst en gång om dagen, och alla har olika teman, med specialvinster, som t.ex. spapriser. Den här gången var det $7000 jackpot (om man fick bingo inom ett visst antal nummer). Vi har spelat bingo en enda gång tidigare under våra 5 kryssningar, och det här var den sista gången.

Du kan köpa pappersbrickor eller en elektronisk apparat. En elektronisk apparat som har 48 brickor sköter sig själv och kostar $50!!!

De gör en show och bingo är mycket populrt i alla åldrar. Även barn är välkomna att vara med, men de måste ha en vuxen med som ansvarar för dem, eftersom det handlar om pengar.


På kvällen åt vi i Animators palate, och det var kvällen med Crush. På skärmarna runt om i restaurangen visar undervattenbilder, och figurer från Hitta Nemo kommer simmande. en bit in på kvällen, lagom till efterrätten kommer Crush och pratar med några av gästerna. den här formen av interaktiv sow är mycket uppskattad och rolig att se.

Efter middagen gick barnen iväg på sitt och jag och maken gick till en nattklubb och såg en show med en hypnotisör. Han hade frivilliga från publiken som blev hypnotiserade. det var underhållande, även om jag kände mig något skeptisk.

Alla bilder är privata och tillhör mig.

Likes

Comments

Dag två var Formal Night och vi åt i Royal Palace. Det var en fransk inspirerad meny.

Jag äter alltid escargot den kvällen som den finns på menyn. Det är mycket god och har rejäl smak av vitlök.

Duck Confit var inte en favorit hos barnen.

Maken gillade sin franska löksoppa.

Min sallad var mycket god: Red Wine Bosc Pear Salad

Min huvudrätt var Chateaubriand Roasted Filet Steak och den var mycket mör och god.

Crispy Roasted Duck Breast var god enligt de som provade den.

En av mina absoluta favorit efterrätter är Crème Brûlée, så självklart valde jag: Tahitian Vanilla Crème Brûlée

Sweet Temptation finns alltid på menyn och har små versioner av tre av kvällens efterrätter.

Det finns alltid en sundae att välja på och den här kvällen valde maken Strawberry Shortcake Sundae

Alla foton är privata och tillhör mig.

Likes

Comments

18/12-2016

Vi hade en hel dag till sjöss, och som vanligt fanns det massor av aktiviteter att välja på. En av de bästa sakerna med en Disneykryssning är att man kan göra så mycket eller så lite som man vill. Det finns massor med olika saker att vara med på, som frågeport, bingo, olika spritprovningar, pyssel, föreläsningar, filmer, meet greets och mycket mycket mera. Men, min favoritsysselsättning är utan tvekan att bara ligga i en skön solstol på vuxenavdelningen med en bra bok.

På de flesta "sea days", dvs de dagar när skeppet inte anländer till någon hamn; så anordnas Princess gathering. Istället för att gå till flera Meet & Greets för att träffa prinsessor, så är det en enda kö och du får träffa 3-4 prinsessor efter varandra. Numer kan du boka Princess Gathering hemifrån, (självklart är det gratis) och du väljer då en tid som passar dig. Vid din tid går du dit och har max 10 personer före dig i kön, oftast färre.

Till just den här dagen hade jag bokat Princess Gathering och Frozen Meet & Greet. Du kunde också boka Disney Jr Caracter Breakfast där bl.a. Sofia den första, Jake (från Jake and the Neverland pirates) och Doc Mc Stuffins var med. Jag skippade det eftersom jag kände mig lite väl gammal, och barnen totalvägrade att vara med. På vissa seglingar kan du istället boka möten med Marvel karaktärer eller personer från Star Wars. Prinsessorna finns dock alltid med.

De klassiska Disneyfigurerna och en hel del mindre vanliga kan du möta i olika kläder varje dag.

vi åt frukost i Cabanas som vanligt. Jag blir aldrig trött på att äta frukost här, men vem kan bli det? Du kan hitta det mesta från havregrynsgröt till Egg Benedict här. Jag älskar bacon och Musse Pigg våfflor och varma grönsaker som tomater och sparris. Min man gillar rökt lax och omelettstationen där de gr omelett till dig precis som du vill ha den. Sönerna uppskattar speciellt att det alltid finns donuts till frukost.

Efter frukost gick barnen till sina klubbar och jag och mannen gick till Frozen Meet & Greet.

Anna och Elsa var mycket trevliga och passade bra in på sina förebilder. jag sa till dem att jag ju hade träfat dem när vi kryssade i Norge förra året, och Elsa tvekade inte en sekund:

"Of course! I remember meeting you. How have you been since we saw you last time?"

Jag hade bokat Princess Gathering direkt efter, eftersom maken inte är intresserad och jag kan inte ens muta pojkarna till att följa med.

Prinsessan Tiana från Prinsessan och grodan var först. Hon var riktigt trevlig, och min absoluta favorit. Det märks att alla "prinsessorna" har tränat in de rätta meningarna och sättet som passar "deras" prinsessa.

Ariel var fnissig och skrattade åt allt.

Belle är den enda prinsessan med en julklänning, så hon hade självklart den.

Askungen är alltid mest populär i USA, även om hon har fått stark konkurrens med Elsa. Jag har träffat flera olika "Askungen" och om man måste säga att någon är bäst, så vann dagens.

Efter vår Meet & Greet så träffade vi barnen och körde en runda Midship Detective Agency. Det finns bara på Dream och Fantasy och är riktigt roligt. Vi delade upp oss i två lag och tävlade om vem som skulle klara sitt uppdrag först. Jag och äldste sonen vann. :)

Vi gick sedan och åt lunch i Cabanas.

På Tv:n i hytten kan du alltid se var på kartan skeppet befinner sig. Här var vi idag.

Killarna gick och såg Doctor Strange på den mindre biografen, medan jag och maken gick och slappade vid poolen.

Sedan var det dags att göra sig i ordning inför kvällen som var Formal night. Det är inget tvång att klä upp sig, men de flesta gör det. de flesta har skjorta och snygga byxor respektive klänning, medan vissa kör fullt ut med frack klädsel.

Musse är självklart finkldd.

Julkostym?

Vi åt middag i Royal Palace, det var riktigt gott, bilder från maten kommer i nästa inlägg.

Efter maten gick yngsta sonen till Edge som är "Tween Club", medan vi andra gick till hytten och såg en film. Det märktes att vi inte hade vant oss vid amerikansk tid, så vi var trötta och lade oss tidigt.

Kvällens handduks djur

Alla foton är privata och tillhör mig.

Likes

Comments

Vår första middag var i Enchanted garden.

Du väljer alltid

Förrätt

Soppa/Sallad

Huvudrätt

Efterrätt

Varje kväll finns det också bread service som är olika varje kväll.

Cucumber Garden Roll

Sonen var inte särskilt imponerad

Applewood Smoked bacon Wild mushroom tart

Den här gillade de som valde den. Den hade mycket smak.

Jag valde: Lobster Roll

Det var gott, men inget speciellt.

Romaine Wedge

sonen gillade den

Tyvärr har jag helt glömt vilken soppa det här var.

Jag valde: Heirloom Tomato Soup

Den smakade väldigt mycket tomat, men var lite väl syrlig enligt mig.

Seared pork Tenderloin Medallions

Maken och barnen valde den här, och alla tre var mycket nöjda. Den var smakrik och saftig.

Jag valde: Caramelized Sea Scallops

Jag var mycket nöjd. Pilgrimsmusslorna var perfekt tillagade och mycket goda. det var nog en av de bästa rätterna som jag åt under resan.

Sweet Temptation: 3 små efterrätter är aldrig fel.

Jag valde: Esterházy Cake: Almond cake soaked in Marachino

den var god, men inget speciellt.

Likes

Comments

17/12-2016

Det var äntligen dags för vår efterlängtade kryssning! Vi åt frukost på vårt hotellrum: Vi hade fortfarande rester från vår Tonga Toast och vi hade dessutom kvar bagels.

Vår kryssning var en 7-nätters kryssning i Karibien på Disneys nyaste skepp Fantasy,

Eftersom vi hade bokat Disneys transport till skeppet, så satte vi på etiketterna och vid 9-tiden kom bell service och hämtade väskorna. Nästa gång vi såg dem, så stod de utanför vår hyttdörr. Det är verkligen bekvämt.

Vi samlades med de andra som skulle ta bussen, och efter en resa på ca en timme så var vi äntligen framme.

Incheckningen gick smidigt, precis som vanligt. Disney är effektiva och tänker på alla detaljer.

Vi har testat flera olika rum, och den här gången blev det en hytt med balkong.

Vi blev försenade ut från hamnen, eftersom skeppet ovanligt nog väntade på ett antal passagerare som hade blivit försenade p.g.a. flygproblem.

Vi njöt av att vara på skeppet, åt lunch i Cabanas, kollade in barnklubbarna och mycket mer.

På kvällen åt vi middag i Enchanted garden.

Jag kommer att visa våra middagsfoton i separata inlägg.

Skeppet var vackert dekorerat till jul, med ett eget pepparkakshus.

Vi hade valt den senare middagstiden den här kryssningen, d.v.s 20.00. Efter maten gick vi en runda innan vi gick tillbaka till hytten eftersom vi var ordentligt trötta.

Vi kollade in vad som hände dagen efter innan vi gick och lade oss och tittade på lite film. De visade mängder med filmer som du kunde välja på.

Alla foton är privata och tillhör mig.

Likes

Comments

Disney's Polynesian Resort ligger på Walt Disney World i Florida och är en av Disneys Deluxe hotell. Den räknas till de tre främsta tillsammans med Disney's Contemporary Resort och Disney's Grand Floridian. Alla tre ligger nära Magic Kingdom med egen Monorail som går mellan hotellen och Magic Kingdom.

Alla hotellrum ligger i mindre 3 våningsbyggnader.

Det finns vanliga rum och sedan Disney Vacation Club rum. Disney Vacation Clubs rum ligger i tre olika byggnader och har alla en bäddsoffa och en mindre pulldown säng förutom en dubbelsäng. Det finns också en vask med kaffebryggare micro, brödrost och kyl.

Alla rum har balkong och vetter mot trädgård eller sjön. En del har också utsikt mot Magic Kingdom som ligger tvärs över sjön.

DVC rummen har två badrum. En med vask och dusch och det andra med vask, toalett och badkar.

Det finns 3 affärer i huvudbyggnaden, varav en även har lite mat som mjölk, bröd, vin och yoghurt. Det finns även två restauranger, Ohana och Kona Café, ett café och en snabbmatsrestaurang, Captain Cooks.

Det finns två pooler, varav en med vattenrutschbana. Du har fantastisk utsikt mot fyrverkerierna på Magic Kingdom från stranden, men vattenbrynet är avskärmat med staket efter den hemska olyckan för ett tag sedan där en ung pojke blev dödad av en alligator inte långt härifrån.

Disney Vacation Club har även ett antal lyxiga bungalows. Här finns flera sovrum, en egen veranda med vadpool och utsikt över fyrverkerierna på Magic Kingdom och fullt kök.

Utsikt från balkong med sjöutsikt. Bungalows i bakgrunden.

Likes

Comments

16/12-206

Vi sov mycket bra efter resan och vaknade upp i vårt vackra rum på Disney's Polynesian Resort. Vi gick bort till Captain Cooks som är områdets snabbmatsrestaurang. Fredrik valde breakfast platter och blev rejält mätt.

Bounty Platter

Jag och barnen provade rätten som hotellet är känt för: Tonga Toast.

Tonga Toast är i princip två tjocka skivor med Fattiga Riddare med banankompott i mitten. De är stekta och sedan doppade i socker och du får dessutom lönnsirap till - Sockerchock!. Jag och barnen hade kunnat dela en, och 1 1/2 hade nog varit lagom till oss (och då är de killar på 12 resp 15 år!) Tonga Toast var mycket gott, även om det var rejält mättande. Vi tog resterna med oss och lade dem i kylen på rummet.

Vi köpte bagels och Philadelphia i hotellets affär och hade det till lunch tillsammans med resterna av Tonga Toast.

Tonga Toast var en kub på ca 1 dm på alla sidor.

Efter frukost tog vi Monorailen som går från hotellet till Grand Floridian som är Disneys mest kända hotell. Vi tittade runt på peparkakshuset som de bygger upp varje år innan vi tog bussen därifrån till Disney Springs som är Disneys nyrenoverade shopping och nöjesdistrikt.


Disney's Grand Floridian

Lobbyn på Grand Floridian

Pepparkakshuset byggs upp varje år.

Pepparkakshuset har försäljning av pepparkakor, andra kakor och små pepparkakshus från det här fönstret under vissa tider.

Disney Springs

Enorma julgranar

Disney Springs har mängder med affärer.

Vi åkte tillbaka till hotellet lagom till lunch som vi åt på rummet innan barnen gick till poolen och badade.


När vi kom till hotellet kvällen innan frågade personalen om vi ville bli "Family of the Day" dagen efter. Detta innebar att vi fick vara en del av Torch Lightning Ceremony som sker varje dag på Disney's Polynesian Resort. Varje kväll kommer en eldkonstnär från en av öarna i Polynesien och blåser i en snäcka i lobbyn. Vi blev sedan presenterade och fick vara med och hälsa alla åskådare välkomna innan vi blev eskorterade ut till en egen plats närmre eldkonstnären. Vi filmade själva showen. Början blev lite konstig, men resten av videon visar hur bra han var.

Vi åt lunch på Captain Cooks, som är snabbmat och jag åt Sushi, medan de andra valde stekta nudlar och kyckling. Vi fick läsken gratis v den vänlige Cast Membern. De har tagit bort free refill på alla Disneys restauranger. På hotellen finns det en kod i din mugg, som maskinen läser av när du fyller på läsk. Du får 3 refills förutom den första, och de måste ske inom en timme. Vem orkar dricka 4 fulla muggar läsk på en timme?

Vi gick och förberedde våra väskor eftersom de skulle bli hämtade på morgonen dagen efter och levereras direkt till båten. Dagen efter var det dags för vår kryssning!

Från vår balkong kunde vi se Polynesians lyxiga bungalows.

Alla foton och videon är privata och tillhör mig.

Likes

Comments

Resan hade varit bestämd sedan 1,5 år, så det var nästan lite overkligt när dagen äntligen var inne. Vi åkte från Kastrup till Orlando, med en mellanlandning i Frankfurt. Flyget avgick redan på morgonen från Kastrup, så vi var i Orlando kl 18.00. Det var skönt att vara framme i hyfsad tid, även om det kändes att det var midnatt hemma i Sverige.

Det var lång kö i immigration, men det var välorganiserat och gick ganska snabbt, utan några problem.

Vi hade en del bagage...


En stor fördel med Orlandos flygplats är att Disney's Magical Express finns här. Har du bokat ett av Disneys hotell, så går du bara till incheckningsdisken här. Inom 20 minuter sitter du på en buss som går till ditt hotell. Bussarna går till 2-3 hotell var, och du får aldrig vänta länge, eftersom de inte fyller bussarna utan kör med jämna mellanrum.

Disney's Magical Express är lätt att hitta. Det ligger i terminal B och är bra skyltat.

Istället för den "vanliga" bussen var det en av Disney Cruise Lines bussar som körde oss. Bussen var knappt halvfull och gick till 2 olika hotell, Disney's Polynesian resort och Disney's Grand Floridan. Disney's Polynesian Resort, vårt mål, är ett av Disney's Deluxehotell och är det senaste tillskottet till Disney's Vacation Club. Hotellet ligger tillsammans med två andra nära Magic Kingdom med Monorail i anslutning till hotellet.


Disney's Polynesian Resort


Hotellet har funnits sedan Walt Disney World öppnade 1971, men ser fantastiskt ut. Nyligen gjordes tre långhus om till Disney Vacation Club Studios, och de byggde bungalows vid vattenbrynet.

Vi checkade in, fick leis om halsen av personalen och gjorde oss hemma i vårt rum. Rummet har förutom en dubbelsäng en bäddsoffa som viks ut till en mycket bekväm säng samt en mindre väggsäng. Rummet är stort med två badrum och du har även en kyl, kaffebryggare och brödrost. Det bästa är dock balkongen. Vår balkong hade dessutom utsikt över sjön och över Magic Kingdom.

Vi passade på att gå ut på balkongen och se fyrverkerierna över slottet på Magic Kingdom innan vi gick och lade oss, trötta efter resan.

Alla bilder är privata och tillhör mig

Likes

Comments

Jag kommer jag att skriva en reseberättelse om vår semesterresa. Vi var iväg i 3 veckor och hann besöka flera delar av Florida och gjorde en 7 nätters kryssning i Karibien. 3 av våra hotell var Disney's hotell, det var naturligtvis en Disneykryssning och självklart hann jag med ett litet besök på Walt Disney World.

Eftersom det är en så lång period kommer jag att dela upp den i många inlägg. Välkomna till en mycket lång reseberättelse.

Alla bilder är privata och tillhör mig

Likes

Comments

Instagram@disneysemester