Header

Just me

Hej alla fina!
Nu är det X antal dagar sedan jag skrev ett inlägg. De blir då när man inte gör annat än att jobba.

Igår gick vi in i vecka 22 (22+0) och jag var även till barnmorskan och fick reda på att alla mina prover såg bra ut. Vilken lättnad!
Jag träffade även B och mitt gudbarn. Så vi gick och kika i lite affärer och fikade. Så klart var vi inne på Lindex, vilket jag inte är så ofta. Så jag vara ju bara tvungen att köpa en badhandduk till min skrutta😍

Efter att jag och B hade skiljts åt i Norrtälje för att ta varsin buss hem så åkte jag till svärmor och svärfar. Där en present till vår skratta väntade. Så jag kommer att ta kort på all lite senare. Så mycket fina saker!

Just nu så sitter jag på bussen till jobbet och den har verkligen inte några element på så de är svin kallt! Tacka gudarna för touch vantar! Nu ska jag kolla på The 100 som jag laddat ner från Netflix. Den serien verkar riktigt bra faktiskt.

Love

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Just me

Hej på er!
Har inte skrivit ett inlägg på 3 dagar jag vet. Men de har inte hänt allt för mycket förutom att jag har jobbat på dagliga sysselsättningen och den öppnaverksamheten. Så de de har som sagt inte hänt någonting.
Däremot så har jag fixat en gravid försäkring genom Folksam. Eftersom att både jag och min sambo är med i kommunal så är alla försäkringar inbyggda därifrån via Folksam. Så jag valde det för att ha de samlat. Plus att man får ju samlingsrabatt när man har flera saker försäkrade i Folksam. Stor tumme upp för det 👍

Vad händer idag då?
Jo min sambo jobbar kväll. Så jag ska faktiskt hälsa på våra vänner och gudbarn medans han jobbar.
Så det blir lite myspys där.

Ni glömmer vän inte bort farsdag imorgon? De gör inte jag i alla fall. Redan planerat och fixat 😉 hehe.

Nu ska jag göra mig klar och gå ut med vovven på en promenad.

Love

Likes

Comments

Just me


Just nu sitter jag i bilen påväg till min sista arbetsdag på skolan. Så de är lite av en sorgens dag. Då jag verkligen trivs med alla på skolan. 

Jag skulle ha träffat en väldigt nära vän idag. Men tyvärr så har hon fått förhinder, så vi kommer inte träffas idag tyvärr. Får hoppas på att vi kan lösa något fram över.  Då jag inte träffat henne sen hon flytta från mig och min sambo i början på sommaren.

Veckorna gå i rask takt framåt och det känns. Har vaknat några gånger i natt av att jag känt att lillan rör sig. Så fantastisk känsla. Även om allt med graviditeten inte är så fantastiskt.
Tänk att jag har gått över 50% sträcket nu 👌

Nu ska jag vila lite innan vi är framme i Norrtälje.

Love

Likes

Comments

Just me

Godmorgon alla fina!
Så här vacker morgon har jag hemma hos mig! Hur underbart som helst. Jag bara älskar miljön som finns där jag bor, havet ett stenkast bort och skog utanför lägenheten. Livet!

För övrigt mår jag riktigt bra. Dock så är jag trött hela tiden. Men har läst att det är normalt att den tröttheten kommer tillbaka i mitten av graviditeten. Snart så byter vi vecka igen. Känns som att tiden går så otroligt fort. Veckorna bara flyger i väg.
Men jag jobbar ju nästan hela veckorna också, så de gör ju sitt.

Jag jobbar mina sista dagar på skolan dom elev assistent. Har känt senaste tiden att det inte funkar hur roligt jag än tycker det är och hur mycket jag än trivs. De är jätte tråkigt. Men jag klarar inte av att ha så ont som jag har varje dag jag kommer hem därifrån. Så nu har dom hittat en som ska ta över. Så jag är bara ett stöd i bakgrunden för den här eleven under dom här dagarna.

Så just nu sitter jag på en överfull buss till jobbet. Får se om det minskar med folk eller inte. Orkar jag så skriver jag ett inlägg lite senare!

Love

Likes

Comments

Just me

Jag har ju lovat er en storytime. Denna story är från förra hösten.

I september förra året så åkte jag och min sambo på semester till Spanien. Men när vi sitter och väntar på att få gå ombord, så kom jag på. Min p-piller dom ligger hemma på köksbordet. Trotts att jag hade lagt alla dom saker som skulle med på samma ställe så lyckades jag glömma dom.

Vi sprang genom hela Arland för att leta apotek. Men som jag anade så fanns de ju inget.  Vi kom överens om att händer det något på resan så gör det. Vi åkte iväg på världens mysigaste och varmaste semester.
Vi var borta 1 vecka och allt var lugnt.

Cirka 2 månader senare så uppsökte  jag läkare för att jag tappa så extremt mycket hår. Men alla prover såg bra ut. Läkaren frågade mig om jag hade tagit ett graviditets test. Givetvis hade jag det. De visade ju negativt och någon dag senare fick jag ju mens så jag började med p-piller.
Läkaren tyckte att jag ändå skulle testa mig igen.

Jag åkte iväg till apoteket och köpte ett vanligt graviditets test.
Morgonen efter, jag testar positivt!
What the fuck?! Jag var gravid!
Jag berätta för min mamma och min sambo. Fick lite pengar av mamma för att köpa ett test för att se hur långt gången jag var. 5+ visar testet. Min sambo blir orolig och nojig och vet inte vad han ska säga.
Vi hade ju sagt att händer det, så händer det. Då tar vi det då. Ingen av oss va nog egentligen redo just då. Men jag kände "jag kan inte göra abort, jag kan bara inte".
Min sambo var inte lika övertygad.

Under den kommande helgen så kom våra bästa vänner och hälsa på med min sambos gudbarn. Vi åt gott, skratta och hade kul. Jag hade givetvis berättat för min bästa tjejkompis om att jag var gravid. Så jag kände ju att jag behövde lite stöd i detta.
På kvällen när dom hade åkt så säger min sambo att ha vill behålla barnet. Jag blir överlycklig och skriker rakt ut "vi ska bli föräldrar!"

3 dagar efter detta ögonblick, på kvällen. Får jag något typ av blödning. Ringer min mamma i panik och min tjej kompis. Min mamma kom med cigg för att lugna mig och min vän säger att det säkert inte är något. Men för att lugna mig ringa barnmorsemottagningen dagen efter, trotts att jag ännu inte var inskriven.

Dagen efter skulle jag jobba. Men jag fick ju ringa min chef och berätta hur läget låg till. Men jag åkte och öppnade upp verksamheten med min kollega, sen kom chefen och tog över. Min sambo mötte mig i Norrtälje och åkte till Danderyds gynakut.
För ingen i Norrtälje hade möjlighet att ta emot mig!

Vi kommer in till gynakuten. Får ta massa prover och sen va det bara att vänta...

Cirka 1-1,5 timme senare ropar läkaren upp oss. Jag förklara åter igen om vad som har hänt och vad jag upplevt. Han börjar med att säga att alla prover såg bra ut. Men att han vill göra ett vaginalt ultraljud på mig.

Vi börjar undersökningen och jag ser inte skärmen alls. Men min sambo gör det. Efter ett tag säger läkaren att han måste hämta en till läkare...

Båda kommer in i rummet, den andra läkaren kolla på skärmen och säger " jag är ledsen, men jag ser tyvärr inte heller någon aktivitet på hjärtat".

Min värld vändes upp och ner. Jag gråter hysteriskt.
Det visade sig att jag hade gått 11-12 veckor, men embroyet var bara 5-6 veckor. Min kropp ville inte stöta bort det som fanns i min livmoder.

Jag fick välja skärpning eller medicinsk behandling.
Jag valde medicinsk hemifrån.

Den här storyn, är en som gör ont för mig. Jag har mått så extremt dåligt under vintern 2016 och vår/sommar 2017. För när jag fick reda på att jag var gravid den gången så sluta jag med mina antidepressiva, min adhd medicin och min kvälls medicin. Detta resulterade i att även om jag fick ett missfall så ville jag inte börja med det igen. Jag skulle minsann klara mig utan mediciner denna gång.
Men detta va inte alls smart av mig. Under början av sommaren mådde jag allt sämre, min ångest och min depression blev allt större och jobbigare att jag inte visste vad jag gjorde, skrev eller sa. Mina självskadebeetenden började ta form. Min sambo blev rädd för mig och för att lämna mig ensam i allt detta.
Efter det sökte jag hjälp, och fick börja med antidepressiva igen.

Idag mår jag extremt mycket bättre och jag är gravid igen. Vilket är världens lycka för mig att få vänta en fantastisk liten flicka! Men hjälp av psykiatrin och barnmorsemottagningen så äter jag fortfarande antidepressiva. För att inte gå in i något under graviditeten. Detta är något som är helt okey än så länge. Jag ska till en läkare i januari för att eventuellt sätta ut medicinen inför förlossning och amning. 

Love

Likes

Comments

Godmorgon!

Är det någon av er som har kollat på Vårat stora samiska bröllop? Jag blev kär i detta par redan i unga föräldrar och när jag såg att dem skulle göra ett eget program om deras samiska bröllop blev jag över lycklig! Igår kollade jag klart på serien. Men nu vill jag ju bara se mer! Tycker dem är ett så fint par och verkar leva ett så harmoniskt liv där uppe i norr.

Har ni inte sett det så kolla på det. För mig så är dom inspiration.

Sen har serien en introlåt som jag blev helt kär i och har letat som et tok. Men har inte hittat. Men igår på sista avsnittet så fick jag svaret och hitta på spotify! Överlycklig!

Kevin Boine

Lyssna och njut!
Love

Likes

Comments

Idéer & tips, Min kreaktivitet

Hej igen på er!

Jag är ett riktigt virkmonster. Jag har varit det sen jag lärde mig att virka. Jag har gjort olika saker. Men nu när jag fick veta att vi vänta barn så måste jag ju göra till vår skrutt. Så jag provade på¨att göra något som absolut inte funkade i början men jag prövade tills det verkligen gick och jag fick ihop det till slut. Men detta var ju bara ett test med garn från Rusta. Ska göra med bomull sen.

Men det är i alla fall en elefant och en giraff.

Hur söta är dom inte? Det började med att jag hitta dem på pinterest. Sen hitta jag dom på Jarbo.

Elefanten

Giraffen

Önskar er lycka till!

Love

Likes

Comments

Idéer & tips, Just me

Hej på er! Under natten har min mobil uppdaterats. Vilket har resulterat i att jag inte kan blogga från mobilen! Mobilen är något jag alltid har med mig då jag har en stationär dator. Så detta gör ju att jag kan blogga väldigt begränsat när jag inte är hemma hos mig och min sambo.

Denna helg ska nämligen jag och sambo sova hos min mamma och pappa hela helgen. Då min mamma är bort rest och min pappa har älgjakt. Och det finns ju även en katt som ska tas om hand. Därför måste vi sova. där för att det blir så mycket enklare med djuren. Det som är bra är att vi inte har så långt hem. Bara ca 100 meter. Men ändå, skulle jag vilja blogga ikväll så kan jag inte för att mobilen valt att göra en uppdatering som inte lirar med nouw appen. Så frustrerande.!

Hur mår jag nu då efter ultraljudet i tisdags och läkarbesöket igår.

Efter ultraljudet mår jag väldigt bra. Jag har nu vant mig vid tanken att det faktiskt är en liten flicka vi väntar oss. Ni undrar säkert om vi valt något namn. Och nej det har vi inte. Jag har givit namn förslag till min sambo då inte han vet eller kommer på något. Det är ett som han fastnat för mest, och det är inte samma som jag vill ha kan jag säga. Så jag tänker att jag väntar med att avslöja något. Men annars så sitter jag som säkert många andra och kolla på saker man kan köpa och vad man ska köpa. Vad man kan vänta med och så där. Men lite saker har vi ju köpt. Kommer visa det längre ner i inlägget.

Läkarbesöket, ja jag kunde lika gärna fått saker och ting förklarat över telefon. Men jag är ju glad över att jag inte behövde betala 200 kr för detta. Då det tog 5 minuter.Det gjordes ingen undersökning eller något. det ända jag fick veta är att jag måste först besöka en sjukgymnast som går igenom mina fogar. Sen avgör läkaren där efter. Så är väldigt glad att jag inte åkte till vårdcentralen. Men detta kunde jag väl fått förklarat över telefonen kan man ju tycka. Men jag ringde till en sjukgymnast som jag haft förut, Så jag ska till henne den 13 november kl 8.30. Brukar vara ganska svårt att få tider på Öppen rehaben, men denna gång gick det ju smärtfritt och snabbt. Så vi får se vad som händer i framtiden.

Nu visar jag lite saker vi köpt, men vi har köpt vagn, babyskydd, skötväska och lite annat. Men det får ni se när vi fått hem det.

Mum & dad rocks- Rock zone 129.-/st

Ilove mom & dad - h&m 129:-

Igelkott/bruna body- h&m 99:-

Bomulls vantar- h&m 29.90:-

Den lila grejen är en bärsjal av märket lollipop organic, denna köpte jag begagnad för 200.-

Det är lite av de vi köpt. Det kommer att komma ett inlägg senare ikväll. Så håll utkik!

Love

Likes

Comments

Idag går vi in i vecka 20 och de känns som att tiden flyger iväg.
I morse ringde jag till vårdcentralen och som förväntat. Dom hade absolut INGA akut tider kvar. Jag blev ärligt talat riktigt irriterad och brast ut i gråt.  Så jag ringde mödravårdscentralen istället. Dom har heller inte så många tider då dom bara har 1 läkare, 1 dag i veckan. Men jag fick en tid imorgon. Så jag får se vad som väntar då. Men först ska jag jobba ett par timmar innan.

Min dag idag har varit jobbig. Då jag sovit otroligt dåligt. Jag har vaknat varje gång jag rört mig på grund av smärta. Så jag har varit tom på energi hela dagen.
Men nu vet jag ju iallafall vad de är som rör sig i magen.  Vilket jag inte visste innan igår 😉

Nu ska jag och sambon kolla på PH, sen så är väl maten klar snart.
Ha en riktigt trevlig kväll!

Love

Likes

Comments

Dagen har varit fullspäckad med känslor! Nervositet, lycka, förhoppningar och ja precis allt.

Men kan tänka mig att ni är nyfikna nu.
Så vi väntar en....
FLICKA!

Jag har haft det på känn sen dagen jag fick veta att jag va gravid. Men ändå inte helt 100% säker. Då min sambo har 7 bröder på sin mammas sida och 2 på pappas. Men its a mini me!

Nu ska vi gosa ner oss i soffan och glo på PH och äta pizza!

Love

Likes

Comments