Sedan sist så har jag tävlat i Östersund, Storsjöspelen på Hofvallen. Det kändes riktigt bra, jag var taggad och kände att jag hade de långa längderna i mig. Däremot blåste det mycket och fel vind, vilket gjorde det svårt att få diskusen att flyga rätt i luften. I majoriteten av kasten skar diskusen i luften och störtade ner i marken. I ett kast hade jag bra explosivitet men då flög diskusen för högt. Resultatet blev 38.11 meter.

Jag har även tävlat i en kvällstävling i Timrå då jag kastade tre kast över mitt förra personliga rekord, som längst 39.22 m. Roligt att känna att jag är på gång men dock frustrerande att inte komma över 40 meterslinjen! Men det kommer, jag känner att jag har det i mig.

Idag har jag vilat från träning för att jag var så otroligt öm i ryggen i morse efter thaimassagen jag fick i torsdags. Jag har även jobbat idag och när jag kom hem hade jag migrän och var jättetrött och seg. Igår körde jag 1:or i ryck och stöt från marken för att få upp explosiviteten och trigga igång kroppen. Jag kände att det gav resultat för jag blev genast mer taggad till att använda min styrka fullt ut! Imorgon hoppas jag på att vara riktigt utvilad för då är det ett kastpass som gäller. Jag vill få en bra kastkänsla och kunna tro på det jag gör i ringen, ha rätt inställning och lita på att jag har förmågan att kasta långt! För på onsdag ska jag tävla i Lag-SM!! Det känns stort för mig, spännande, häftigt och jätteroligt! Wish me good luck!😄💪


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Igår tävlade jag och satte personligt rekord i diskus! Mitt längsta kast hamnade på 39.04 m och det är jag nöjd över, även om jag vet att jag stabilt ligger på den längden och ibland över på träningarna. Mina resultat på tävlingen gick lite upp och ner, liksom vädret (tror det började regna fyra gånger och där i mellan var det soligt, men blåsigt!). Jag fick inte riktigt till tekniken och kastade med alldeles för lite kraft och explosivitet.

Det jag behöver göra är att träna mer på att tävla, för det som är problemet för mig är att jag kastar verkligen asbra på inkastningen men sedan när tävlingen drar igång och då det gäller att prestera så uppkommer någon dum spärr och nervositet inom mig som jag har svårt att hantera. Det gör att att mycket slutar att fungera i kastningen och att jag nästan kommer på mig själv efter varje kast att jag glömde att ta i, vilket är väldigt frustrerande. Jag måste påminna mig själv om att diskus är en kraftsport där det främsta som gäller är att ta i allt vad man har med hela kroppen.

Det här var första tävlingen för i år och med denna ska jag framförallt ta med mig det bra och positiva, att jag persade och att jag med denna längd har en chans att få kvala in till Lag-SM som går 1 juli i Sundsvall! Men jag tar även med mig vad jag behöver jobba på och att psyket är en otroligt viktig faktor för att kunna prestera på topp. Jag blir aldrig riktigt nöjd med saker och ting, men det gör mig i alla fall ännu mer taggad till att prestera på kommande tävlingar och framförallt till att träna hårt inför att nå mina mål.

Jag firar mitt resultat idag med rabarberpaj och vaniljvisp, hur gott är inte det!🙏

Likes

Comments

Nu är det inte långt kvar till säsongens första tävling! Nästa lördag blir det upp till bevis då det är tävling i Timrå. Jag skulle egentligen ha tävlat i Stockholm den 23, men jag fick senare höra att det var tävling i Timrå samma dag så då tänkte jag att det är lika bra att tävla där och slippa resan ner och samtidigt tjäna in lite pengar på det.

Jag vill så gärna kasta 40 m nu, efter all hård träning jag har stått ut med i vinter!😁 Jag vill också kunna kvala in till lag-SM, som går i Sundsvall i år 1 juli. Det blir spännande att se om jag kan få till tekniken, utan att tänka på den för mycket och kasta så avslappnat som möjligt. Förra året vid den här tiden tävlade jag också i Timrå och då kastade jag som längst 28 m tror jag, så utvecklats har jag gjort bra mycket iallafall. Men jag har högre mål än så.

Senare under sommaren förra året fick jag hjälp av en kasttränare just i Timrå och jag började åka ner dit minst en gång i veckan för att kunna utveckla min teknik och kastkänsla i ringen. Med Eriks fantastiska hjälp och med min envishet gick kastningen genast framåt. Jag började också tycka att det var roligare att tävla och att det var grymt kul att träna med fler kastare, eftersom jag nyss hade blivit ensam diskuskastare i Härnösand efter att två andra tjejer lagt av. Det kan många gånger vara jobbigt att vara i princip ensam friidrottare i staden jag bor i. Det är så mycket roligare att träna då man får respons och peppning från andra. Det är tur iallafall att jag har mina gympolare!

Nu har jag en jobbig skolvecka framför mig och jag tror att det kommer att bli den sista. Vi har en debattartikel att skriva och ett seminarium i religion kvar men sen är nog det värsta över innan betygen sätts!! Eftersom jag ska tänka positivt så tänker jag intala mig själv att dom här sista uppgifterna kommer att gå utmärkt och jag ska helt klart fira på onsdag kväll med att bara ta det lugnt och sedan ladda upp inför tävlingen.

Jag återkommer hur det går på tävlingen och om jag har överlevt denna vecka jag nu har framför mig... Jag ser iallafall ljuset framför mig. Det är nära nuuu

Ha det bra så länge!😎

Likes

Comments

Idag så experimenterade jag ihop ett recept på en nyttig kladdkaka som faktiskt blev jättegod, om jag får säga det själv😏 Det blev ett lite annorlunda och energirikt mellanmål innan jag snart ska åka iväg och köra ett sprint- och kastpass!

Här är receptet:

Klaras energirika nöt- och fruktkladdkaka

Ingredienser

•2 dl mixade/finhackade nötter (jag tog mandlar och hasselnötter)
•1/2 dl havregryn
•3 msk riven kokos
•4 msk kakao
•1 tsk bakpulver
•1/2 tsk salt
•10 torkade frukter (jag hade aprikoser och plommon hemma, men annars är nog dadlar ett bra alternativ)
•1/2 dl torkade tranbär
•1 msk honung
•3 ägg
•1/2 dl kesella/kvarg
•1/2 mosad banan
•1 msk rapsolja eller kokosolja
•1 dl hackad mörk choklad, minst 70 %

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form (ca 18 cm i diameter) och bröa med kokos. Finhacka nötterna till nästintill ett mjöl. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Mixa torkade frukter och honung i en matberedare och tillsätt sedan ägg och mixa ihop till en slät smet. Blanda de torra ingredienserna med äggsmeten och rör ner kesella och mosad banan. Tillsätt därefter oljan och den hackade chokladen.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 10-12 min. Kakan ska vara kladdig när den är klar.

Ät en rejäl bit tillsammans med keso och en klick vispad grädde för att ladda upp med energi innan träningspasset☺️☝️

Likes

Comments

Finns det något bättre än frukost! Tanken av att stiga upp imorgon, efter att ha fått sova ut för en gång skull, och äta mammas nybakade frukt- och nötbröd och dricka kaffe är det största anledningen till att jag vill somna nu.
Godnatt!

Likes

Comments

Jag har bestämt att jag från och med här och nu ska försöka tänka mer positivt, oavsett omständigheter! Det är något jag brukar ha väldigt svårt för då jag har en tendens att måla upp de värsta scenarion man kan tänka sig när jag ska göra saker jag gruvar mig för. Jag tvivlar ofta på min egen förmåga och grubblar och oroar mig över saker i onödan. Jag har insett att detta kan förstöra och synka så otroligt mycket för en, då man låser sig vid ett tankemönster och har svårt att komma ur det.

Jag vill kunna vara en positiv människa som lever här och nu, och om jag gör misstag kunna lära mig av dom för att sedan bara glömma dom. Att skita i vad andra tycker är också extremt viktigt för att må bra och kunna värdera sig själv högre.

Detta är så viktigt för att kunna leva ett bra liv och tycka om sig själv och människor runt omkring en. Att tänka positivt, lära sig av misstag och skita i vad andra tycker är också extremt viktigt i min idrott. Även om det inte alltid går som man vill och ha tänkt sig kan man alltid lära sig något utav det. Jag har t.ex. aldrig varit riktigt nöjd efter en tävling någon gång, men det har gett mig motivationen till att kämpa vidare och förbättras. Det gäller att inte ge upp när allt känns svårt och jobbig! Försök att hitta inre glöd till en vilja av att bli bättre, vare sig det gäller att bli en bättre människa för din egen hälsa och för att bemöta din omgivning på ett bra sätt eller för att utvecklas i din idrott och i dina prestationer.

Sedan jag för ungefär 3 år sen började träna mer regelbundet och oftare har jag utvecklats så mycket som människa. Jag har blivit starkare i mig själv, men jag har fortfarande mycket kvar att jobba med. Allt jag har fått uppleva inom min idrott har gett mig så många erfarenheter och goda minnen som är värda att se tillbaka till för att hitta motivation och kämparglöd.

Imorgon ska jag vakna, öppna ögonen, möta solljuset och tänka positivt om dagen och om mig själv. Jag ska tänka positivt i alla situationer jag hamnar i. Jag ska leva i nuet och glädjas över det jag lyckas åstadkomma och framförallt strunta i vad andra tycker för att jag är den viktigaste personen i mitt liv

Likes

Comments