Header

Livet, Manny, Bobby, Foder

Wihooo lov igen! Som ni vet vid det här laget har jag en tendens till att ta upp bloggandet mer på allvar varje gång det blir lov. Men är det verkligen så konstigt egentligen? Lov betyder ju i princip 8 timmar ledig tid under en dag och då är det klart att man tillåter sig att göra fler roliga saker än under en vanlig skolvecka!

I lördags fick jag hem en ny ponny. Han heter Ruby Alex men kallas för Bobby. Han är född 2011 och är från en av de finaste Connemarastammarna på Irland. Förra året blev han tvåa i ungponny SM och i år siktar vi mot det igen i Augusti. Känslan Bobby ger i sprången är obeskrivlig och jag är säker på att han kommer bli livsfarlig på banorna i framtiden!

Måste också bara säga tack till Pavos foderexperter som så snabbt fixade den perfekta foderstaten åt Bobby! Det enda jag gjorde var att skicka in vår hösilageanalys. Huuur bra?! Nu får han i sig precis rätt mängd av allt, och självklart Manny likaså! Om du vill ha hjälp, eller har några egna foderfrågor är det bara att ställa dem på: http://www.pavo.nu så hjälper de dig inom kort. Det mina hästar äter just nu är Pavo Sportsfit och Pavo Slobber Mash!

Kram, Disa

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Livet, Manny

I morgon börjar skolan igen. Taggad? Not so much... Jaja, det är något man bara måste ta sig igenom hur som helst. Jag har haft ett jätte skönt lov verkligen! Det har varit mycket häst inbladat, men det är bara kul! 🙂

Idag gick Manny ett lite lättare pass. Jag jobbade på att han inte skulle springa iväg efter galoppombyten, vilket han kan göra ibland. Jobbade även på att fatta galopp från skritt med långa tyglar och halsen nere. Det kan han inte riktigt. Han vill alltid att jag "bär" honom in i galoppen, så det går ju utmärkt med korta tyglar. I den längre formen lägger han liksom in några slängtrav steg, men det blev verkligen mycket bättre mot slutet!

Ha det bra så länge så hörs vi! 

D

Likes

Comments

Manny

Idag fick Manny gå ett lösgörande pass under kvällen. Mycket jobb i låg form och jag testade även att göra Lisens favoritövning "Swedish castle". Googla på det om ni är intresserade av den!

Dagens outfit:

Schockemöhle schabrak

Animo benlindor

Equiline luva


Hörs, D

Likes

Comments

Manny

Här kommer den där VoiceOver videon som jag snackade om! :) Hahah, jag tycker alltid att jag låter som värsta bebisen när jag hör min egen röst utanför mitt huvud, men jaja. Jag får vänja mig helt enkelt! Hoppas att ni tycker att detta var en kul grej.

Jag har varit i stallet idag och fixat sysslorna för Emmy och Manny, men jag ska tillbaka runt 7 för att rida Manny. Vi ska nämligen åka till manegen och pappa är inte hemma fören vid den tiden idag.

Hörs, D

Likes

Comments

Manny

Emmy skrittades ut i skogen idag och Manny fick se bommar för första gången på en månad. Det verkade som att han tyckte att det var väldigt kul!

Jag funderar på att göra en VoiceOver på dagens ridpass. Jag tycker själv att det är väldigt intressant och lärorikt att titta/lyssna på andras VoiceOvers, så därför funderar jag på att göra en egen. (Känns lite stelt att höra sin egen röst bara :D) Jaja, vi får se, men isåfall dyker den nog upp i morgon!

Ha det bra!

D

Likes

Comments

Livet

Herregud vad jag är trött nu! Ögonen går nästan i kors.

Dagens pass på ponnyerna gick hyfsat, men Emmy var absolut den som fick dagens guldstjärna av de tre! Hon var superfin och gjorde inte ett endaste rodeo-ryck! :P I morgon ska Emmy ridas/promeneras ut och Manny ska få jobba över lite bommar.

Godnatt!

D

Likes

Comments

Livet, Manny

Hahah, jag har märkt att jag har en tendens till att endast skriva när det är lov. :D Kan bero på att jag får så mycket mer tid och slipper all stress, det får mig att bli så motiverad! Nu kände jag i alla fall för att uppdatera igen! Vi får helt enkelt se hur länge det varar den här gången!

Idag har jag jätte mycket träningsvärk! Manny har vilat den senaste månaden och det har gjort att jag verkligen har kommit ur form. I torsdags red jag två hästar, både Wille och Manny. Wille är en d-ponny i stallet som jag red jag då jag ska visa upp honom på en provridning i morgon. Han gav mig en ordentlig träningsvärk eftersom att han är så himla olik Manny i ridningen och får mig att använda helt andra muskler. Idag red jag både Manny och Emmy (en annan d-ponny jag rider åt en kompis i en vecka då hon är bortrest) hon bjöd på ett spännande pass. :D Det är minusgrader här just nu och hon fick dessutom vila igår, så PIGG är bara förnamnet! Dagens pass på henne och Manny resulterade i ännu mer träningsvärk. I morgon ska jag rida alla tre, alltså Manny, Wille och Emmy. Ni lär helt enkelt märka på uppdateringen om jag har överlevt dagen eller inte heheh. Känns sååå kul att få rida nu i alla fall!! Har verkligen haft abstines! Nu är det bara tävlingarna jag längtar efter!

Hörs, D

Likes

Comments

Livet, Manny
Januari

I Januari var Manny fortfarande väldigt ny för mig. Vi tränade och åkte på pay and jump i Billdal där vi nollade både 90 och 100 cm. Jag bytte dessutom klubb till Borås Fältrittklubb!

Februari

I februari gjorde vi vår tävlingsdebut i Borås. Vi startade en LC och en LB och det gick superbra! Jag skapade även "TheJohnsons" hemsidan för skojskull, men det kom sedan att bli vårt teamnamn och nu har vi både jackor och västar med vår logga på.

Mars

I mars placerade vi oss på vår andra tävling i Jönköping. Därefter vann jag en LC i Allingsås. För övrigt jobbade vi bara vidare på att lära känna varandra ordentligt. Nu var även vår LA debut inplanerad!

April

Den 3:e april debuterade vi LA i Borås med en nolla. Jag tog mig även vidare till zonfinal i Svelandcup och startade första omgången av div.1 under denna månad. Dessutom hälsade jag på Rippe för första gången sedan november 2015 då han åkte!

Maj

I maj åkte vi iväg på vårt första meeting med Manny. Det var i Lidköping och klasserna jag red var LC+, LB, LB+ och LA och jag blev placerad i två av dem. I maj red jag även omg 2 och 3 av division 1 där mitt lag kom 2:a i hela divisionen. I Hjo, där div. 1 finalen gick tog jag även min andra LA nolla och blev individuellt placerad.

Juni

I juni började det som skulle komma att bli en väldigt bra sommar! Den 9:e gick jag på lov och strax därefter tog jag vinst i en LB i Frillesås. I Juni var jag även med I Akzo Nobel cup och blev placerad i alla mina starter och även 2:a i cupen.

Juli

I juli var jag på Falsterbo Horseshow och fick träffa några av mina saknade vänner från min konfirmation förra sommaren. I juli testade jag även att hoppa vattengrav för första gången då vi senare skulle till Dagstorp och rida ett derby. I Dagstorp debuterade jag LA+ med placering.

Augusti

Augusti var ingen bra månad för oss. Inget gick som jag ville och på meetinget i Grevagården fick jag stopp i varje klass.

September

Nu var skolan igång på riktigt. Jag åkte på en pay and ride i Billdal och gjorde två fläckfria 110 rundor och sedan bar det av till Ljungby. Det var ett bra meeting för vår del och vi blev placerade i någon klass eller två!

Oktober

I oktober var jag med på Änglahoppet i Borås. Vi gjorde riktigt fina rundor som jag är stolt över, men resultaten är lite blandade. Jag startade en LA där allt verkligen kändes perfekt, men sedan nuddade han bommen på det sista hindret som var ett plank, -och det föll.

November

I november var vi i Båstad där det gick väldigt bra. Dock hade jag lite otur! Blev petad från vinst i en klass och i en annan (LA:n) gick jag nolla, fast med ett tidsfel då jag glömde av vägen. Blev dock placerad i 3 klasser av 4, så det var kul! I november inleddes även samarbetet med Pavo! Denna månaden var för övrigt en mördarmånad i skolan och fy vad jag kämpade.

December

I December åkte vi till Grevagården på Christmas show. Där gick det superbra, men dock blev jag återigen petad från vinst i en klass. Jag satte däremot en nolla i LA! Även december var en fruktansvärd månad i skolan, så jag gav Manny 2 veckors vintervila precis när vi kom hem för att hinna med allt. I December fick jag även äntligen träffa Rippe igen! <3

Kort och gott har 2016 varit ett bra år i hästväg! Jag tycker dock att jag har haft ett ganska kämpigt år med Manny in emellan, men när jag lägger upp det såhär ser jag att det finns "highlights" i nästan varje månad! Jag har utvecklats fruktansvärt mycket under detta år och jag har gjort min första tävlingssäsong som hoppryttare! Utöver detta har jag faktiskt nått alla mina mål för 2016! Både när det gäller skola och häst.

För 2017 är målet att försöka kvala till SM och att åka iväg och tävla internationellt, då det här blir mitt sista internationella tävlingsår.

Gott nytt år, D

Likes

Comments

Foder

Jag har under mina år som ryttare testat många olika sorters foder på mina väldigt olika hästar. Men något jag har kommit fram till att det är Pavo som funkar allra bäst både för Manny, men också de andra hästarna! Manny håller sig fin i formen, bygger muskler och får god kondition. Som ett plus i kanten tycker han dessutom är det är jättegott!!

Pavo utgår alltid ifrån grovfodret i foderstaten och sedan hjälper dem dig att komplettera med det kraftfodret som passar din häst bäst utifrån träningsnivå. På deras hemsida (Pavo.nu) kan man inte bara hitta information om deras produkter, utan även en flik för foderberäkning som man kan göra själv. De tar också gärna emot frågor som man kan ställa via mail. Pavo har foder till sporthästar, avel och hobbyhästar – det finns med andra ord något som passar alla och det gillar jag verkligen!

Eftersom att jag sedan ett långt tag tillbaka har använt och tyckt om Pavos foder, kan jag nu extra stolt presentera dem som min nya samarbetspartner tillsammans med Lindome JBF där jag köper mitt foder! :D

2017 kommer att äga!

Hörs å ses, D

Likes

Comments

Manny

Har funderat lite och kommit fram till att jag ska ändra upplägget lite här på bloggen.

Jag tycker själv att det är ganska ointressant att läsa långa summeringar av folks dagar, så jag tänker nu att jag bara ska publicera inlägg som handlar om ett speciellt ämne. Tillexempel kan detta vara tips kring något, åsikter, övningar, hauls (hahah), hur det har gått på tävling, häst outfits, osv. Så klart kanske det ibland kommer ett "min dag inlägg", men bara om jag har något speciellt att berätta eller om jag hittat på något jag vill dela med mig av.

En nackdel med detta är dock att det inte finns hur många speciella ämnen att skriva om som helst, så uppdateringen kommer därför bli lite sämre, men kanske ändå lite mer intressant? Hoppas ni tycker att detta är ett bra upplägg! :)

I morgon blir det träning för Tord, så den kanske jag skulle kunna summera lite mer i detalj i morgon om ni vill! Jag är jätte taggad. :D

Kram, D

Vår första vinst <3

Likes

Comments

Fyfan vad kallt det är nu alltså! Tur att vi köpte ett nytt täcke förra veckan.

Igår kom jag hem runt halv 5 och då åkte jag till stallet för att byta täcke på Manny. Efter det åkte jag hem och bytte om och åt. Snälla mamma hade redan fixat mockningen och maten när jag kom tillbaka, så jag borstade bara på honom och bytte om igen för att åka till gymmet med en kompis. Efter gymmet var jag helt slut, så då åkte jag bara hem och sov. :))

Vaknade runt halv 10 idag och då gjorde jag en god smoothie bowl och satte mig för att plugga matte i en timme. Efter det kollade jag lite på SM på Equisport och sedan bar det av till stallet. Har nu mockat och tvättat Manny. Han ska nämligen rakas idag!

Xoxo, Disa

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Åhhh, trivs verkligen som fisken i vattnet här i Lund. Vanja har föreläsningar emellanåt som hon måste gå på, så då tar jag tillfället till fånga och går lite prommisar för att se mig omkring. Säger bara en sak, höst i Lund är bäst!! Det är bara sååå mysigt och fint här!

Kom fram med tåget vid halv fyra i söndags och då gick jag, Vanja och hennes pojkvän Christoffer till Ica och köpte ingredienser för kvällens middagsrätt. Blev en god höstgryta som Christoffer improviserade fram. Sedan vid 9-tiden gick jag och Vanja och mötte upp hennes kompisar för att se på bio. Vi köpte först lite godis och sen gick vi in i salongen. Klockan hann bli halv 12 innan vi var hemma, men det gjorde ju inget. :)

Igår var vi bara ute på stan och myste. Gick i lite affärer och tittade på fina hus, men sedan var Vanja tvungen att gå till skolan, så jag gick hem en stund och pluggade lite matte. Runt 5 gick vi sedan och handlade för att göra Risotto. Det blev jätte gott verkligen!!

Idag har vi hittills tagit en liten fika och snackat gymnasium, men nu befinner sig Vanja på en 5 timmars lång föreläsning och jag är hemma i lägenheten och tänkte ta tag i matten igen. Vid halv 5 ska jag träffa en kompis som bor här. Ska bli super mysigt! <3

Kram, D

.

Ingen bild på Vanja :((

Likes

Comments

Tillbaka efter ännu ett uppehåll hihihi ;))

Manny ska till osteopaten på onsdag och om han är helt fräsch i kroppen så drar vi till Båstad över lördag och söndag helgen där efter. För övrigt åker jag till Lund i morgon för att vara med min kära syster <33 Ska bli jätte myyys så det måste ni ju bara få följa med på :P

Åkte till hööks med mamma i eftermiddags för att köpa ett ulltäcke med hals men kom hem med lite fler saker än så hehehe, blir ju lätt så... I alla fall köpte vi 400g täcke, ett par bruna ridstövlar med fårskinnssulor och fodring nu när dagarna bara blir kallare och kallare (tyvärr), ett kimblewickbett som jag vill testa. Rider just nu bara på 1 sorts bett och har ju hört att det är bra att variera, så om han tycker om det och om det funkar bra så använder jag nog det till hoppningen och mitt ploppbett på marken. Köpte även att par sulor, ridstrumpor, tävlingstopp och en brun tävlingsluva.

Blir uppstigning tidigt i morgon. Hästen ska vara klar innan klockan 12 och tåget går 13:13.

Några bilder ifrån toppenhelgen på änglahoppet. :) Tusen tack för fina bilder Iza Stattin!


Hörs, D

Likes

Comments

Den här övningen tragglade vi igår. Egentligen är den nog inte såååå svår för oss då lydnad på liknande övningar är något jag jobbar väldigt mycket på. Men igår, phu alltså!! Tror att paddocken är lite liten för just den övningen för jag fick det verkligen inte att funka!!! (Eller jo, tillslut men jag fick verkligen rida om 1000 gånger om först) Det blev lite tightare mellan hinderna än vad det ser ut och att både svänga, landa i rätt galopp, inte styra i hindret och vara följsam samt visa vägen samtidigt var fruktansvärt svårt! Svårast var det från vänster varv när jag först red på bommen på kortsidan, sedan en kraftig sväng på sockerbiten, 2 galoppsprång till nästa sockerbit, sen en kraftig sväng på den tredje sockerbiten och sedan sväng igen åt andra hållet på räcket. Eftersom att det var ett relaterat avstånd (2 galoppsprång) mellan den första och den andra sockerbiten drog han lite där emellan och det gjorde att det blev jätte svårt att svänga upp mot den 3:e sockerbiten. Fick göra många halter efter dom två första, men när jag väl kunde svänga in på sockerbit nr. 3 så blev det korsgalopp och jag vet inte huuuur många gånger han bara sprang igenom det hindret hahaha. Katastroooof var det i alla fall! :D Får öva mer på det, men isåfall gör jag nog det i manegen så att det inte blir så himla tight.

Idag är det tävling och idag SKA jag sätta min sista nolla! Jag känner i hela kroppen att det är idag det ska gå. (Pin ifall det inte gör det nu hahaha) Nej, så får man inte tänka. Tänker inte ens be er att hålla tummarna för oss, för jag ska rida så att han inte har något annat val än att hoppa hahaha. :P

Kram, D

Likes

Comments

Ursäkta min usla uppdatering, men nu är det ju bara några få dagar kvar till sommarlovets slut så jag vill bara leva livet och har helt glömt av att blogga. Sorry för det!!

Igår och i förrgår tillbringade jag dagarna med kompisar inne i Göteborg. Har verkligen varit jätte mysigt! Igår var vi på kulturkalaset (det är faktiskt mer spännande än vad det låter, hahaha) Vi lunchade, gick i affärer och kollade på ett par artister senare mot kvällen. När vi kom hem sov jag och 2 kompisar hemma i vår "stuga/lägenhet". Myyyys <3 Manny har vilat både måndag och tisdag.

Idag bestämde jag mig för att åka på en pay and ride då det gick så fruktansvärt dåligt i helgen. Det var nog rätt beslut tror jag. Hoppade en 110 runda och det kändes jätte bra men blev ett stopp tyvärr, då jag svängde in lite tidigt mot en trekombination. Nöjd ändå <3 Han räddar mig ibland, men inte alltid och det är väl tur det, annars hade jag ju inte lärt mig något. :)

Nu ska jag bara vara hemma ikväll och mysa med familjen. Främst med min syster då hon åker till Lund i morgon.

Kram, Disa

Likes

Comments

Igår valde jag ju att starta LB istället för LA. Det kändes plättlätt och jag gick in och gjorde en superbra och snabb omhoppning och sen stannade han på näst sista hindret in i en kombination. :( Blir så fruktansvärt förbannad för jag förstår verkligen inte vad det är som blir fel och jag vägrar tro att han bara är dum. Han kändes fräsch för övrigt så då efteranmälde jag mig till LA och startade den för att jag hur det än såg ut, skulle få honom över VARJE hinder men det var lättare sagt än gjort. Stopp igen på ett enkelt räcke. Den kan jag nog ta på mig lite dock, då jag var för långsam med att agera och ta tillbaka. (Det var ett relaterat avstånd.) Jag hade helt enkelt gjort en miss när jag gick banan. (FÅR INTE HÄNDA IGEN!!) Jag hade nog kunnat lösa det ifall jag tog tillbaka direkt, för då hade jag hunnit rida framåt igen, men det blev bara fel. Den här helgen var verkligen inte en av våra... Ett stopp i varje klass :( Snart vänder det!! (Förhoppningsvis) Bara hem och träna!

Vi var hemma igen vid halv 6 och då lastade vi ur transporten snabbt, släppte ut honom på gräs och åkte hem. Sedan åkte jag med några kompisar till havet och fikade/myste. Jätte mysigt var det att träffa dom igen! <3 (har ju bara varit borta i 3 dagar men ändå hahaha :D) Idag tänkte jag åka till stan runt 1 och sedan åka till stallet någon gång i eftermiddag. :)

Kramis, D

Likes

Comments

Uppstigning 6:15 idag. Vi åt frukost på hotellet och sedan åkte vi direkt till stallet för att hästen skulle få sin frukost. Nu har vi gått banan och om ca 10 min ska jag börja höra iordning för start! Wish us good luck :D

Kram, D

Likes

Comments

Haft bra dagar hör i Grevagården hittills! Igår startade jag ett nationellt LA derby med jätte bra känsla. Smygred och plockade lite mycket utan ben på mot en kombination med en maxad oxer in, så det blev ett stopp där. Jag höll rätt lågt tempo resten av banan för han kändes uppåt och villig i det tempot utan att vara lång och seg. Det var en ny, annorlunda, men framför allt härlig känsla så jag är jätte nöjd med den rundan trots dåligt resultat.

Idag gick jag in i en maxad LA med en trekombination som jag aldrig ridit på tävling innan. Helt ok känsla på framridningen, men väl på banan så blev det stopp på b hindret i trekombinationen och sedan på en maxad oxer strax därefter. När jag gick ut från banan hade jag en lite orolig känsla i magen då jag verkligen hade 0 teori om vad som hände. Han stannade liksom bara helt enkelt. Senare kom mamma och berättade att Lotta Wahlborg hade sett min runda och hon trodde att han hade ordentligt med mjölksyra ifrån derbyklassen igår. Jag tror att det kan ligga något i det, så nu har jag promenerat massor med honom och bytt klass imorgon från LA till en LB.

Just nu sitter jag, mamma och pappa på en biosalong och tänkte fördriva tiden genom att titta på den nya Bourne filmen! :D Ha en bra kväll!

Kram, D

Likes

Comments

Nu har vi installerat oss i Grevagården! Superfin anläggning och supertrevliga människor är det verkligen. :) Sitter just nu på restaurangen och stoppar i oss lite mat. Sedan blir det bangång och efter det smäller det! :D Har just fått hem min fina lyckoängel från Mila! Den ska få tävla med mig för första gången idag. Hoppas den ger lite tur :P Kram

Likes

Comments

Dagens övning från Tord var att jag skulle komma på ett räck med en utrullad bom. Det gick ut på att jag skulle vänta, vänta och vänta tills det absolut sista läget visade sig. Alltså, att jag inte bara ska rida iväg honom så fort jag ser en distans. Det är det jag ofta gör när vi får ett pet. Jag skjuter liksom iväg honom och hoppar före honom och då får han inte in bakbenen under sig ordentligt för att ta i i avsprånget. Det var i dessa lägen som han tidigare kunde stanna eftersom att det blir miss i kommunikationen, men nu har han istället börjat försöka rädda mig även om det inte riktigt räcker hela tiden.

I alla fall så bad Tord mig att vänta igenom både det första och kanske det andra läget som dyker upp. Det gör liksom inget ifall jag inte rider fören på det tredje läget som dyker upp bara några få meter innan hindret. Jag behöver liksom inte bli osäker för att jag inte ser ett läge så fort jag rider upp på linjen, utan jag måste ha tålamod och rida iskallt mot hindret och lita på att jag kan skapa ett läge även om det så bara skulle vara några få meter kvar till avsprång. (Förstår ifall ni inte fattar något utav den här texten hahaha :D Jag skriver på mitt och Tords språk, men det viktigaste är väl i alla fall att han och jag förstår varandra? :P) Som ni ser i videon kommer jag rätt så nära ibland, men det är bättre än att jag rider av honom för tidigt. I vissa fall valde jag att lägga honom lite nära så att han skulle bli kvick i benen. :) Idag är det bättre kvalitet på videon som tur är! :D

I morgon har jag utsläpp igen. Phu, igen sovmorgon här inte!

Hörs, D

Likes

Comments