Header
View tracker

Januari

I Januari var Manny fortfarande väldigt ny för mig. Vi tränade och åkte på pay and jump i Billdal där vi nollade både 90 och 100 cm. Jag bytte dessutom klubb till Borås Fältrittklubb!

Februari

I februari gjorde vi vår tävlingsdebut i Borås. Vi startade en LC och en LB och det gick superbra! Jag skapade även "TheJohnsons" hemsidan för skojskull, men det kom sedan att bli vårt teamnamn och nu har vi både jackor och västar med vår logga på.

Mars

I mars placerade vi oss på vår andra tävling i Jönköping. Därefter vann jag en LC i Allingsås. För övrigt jobbade vi bara vidare på att lära känna varandra ordentligt. Nu var även vår LA debut inplanerad!

April

Den 3:e april debuterade vi LA i Borås med en nolla. Jag tog mig även vidare till zonfinal i Svelandcup och startade första omgången av div.1 under denna månad. Dessutom hälsade jag på Rippe för första gången sedan november 2015 då han åkte!

Maj

I maj åkte vi iväg på vårt första meeting med Manny. Det var i Lidköping och klasserna jag red var LC+, LB, LB+ och LA och jag blev placerad i två av dem. I maj red jag även omg 2 och 3 av division 1 där mitt lag kom 2:a i hela divisionen. I Hjo, där div. 1 finalen gick tog jag även min andra LA nolla och blev individuellt placerad.

Juni

I juni började det som skulle komma att bli en väldigt bra sommar! Den 9:e gick jag på lov och strax därefter tog jag vinst i en LB i Frillesås. I Juni var jag även med I Akzo Nobel cup och blev placerad i alla mina starter och även 2:a i cupen.

Juli

I juli var jag på Falsterbo Horseshow och fick träffa några av mina saknade vänner från min konfirmation förra sommaren. I juli testade jag även att hoppa vattengrav för första gången då vi senare skulle till Dagstorp och rida ett derby. I Dagstorp debuterade jag LA+ med placering.

Augusti

Augusti var ingen bra månad för oss. Inget gick som jag ville och på meetinget i Grevagården fick jag stopp i varje klass.

September

Nu var skolan igång på riktigt. Jag åkte på en pay and ride i Billdal och gjorde två fläckfria 110 rundor och sedan bar det av till Ljungby. Det var ett bra meeting för vår del och vi blev placerade i någon klass eller två!

Oktober

I oktober var jag med på Änglahoppet i Borås. Vi gjorde riktigt fina rundor som jag är stolt över, men resultaten är lite blandade. Jag startade en LA där allt verkligen kändes perfekt, men sedan nuddade han bommen på det sista hindret som var ett plank, -och det föll.

November

I november var vi i Båstad där det gick väldigt bra. Dock hade jag lite otur! Blev petad från vinst i en klass och i en annan (LA:n) gick jag nolla, fast med ett tidsfel då jag glömde av vägen. Blev dock placerad i 3 klasser av 4, så det var kul! I november inleddes även samarbetet med Pavo! Denna månaden var för övrigt en mördarmånad i skolan och fy vad jag kämpade.

December

I December åkte vi till Grevagården på Christmas show. Där gick det superbra, men dock blev jag återigen petad från vinst i en klass. Jag satte däremot en nolla i LA! Även december var en fruktansvärd månad i skolan, så jag gav Manny 2 veckors vintervila precis när vi kom hem för att hinna med allt. I December fick jag även äntligen träffa Rippe igen! <3

Kort och gott har 2016 varit ett bra år i hästväg! Jag tycker dock att jag har haft ett ganska kämpigt år med Manny in emellan, men när jag lägger upp det såhär ser jag att det finns "highlights" i nästan varje månad! Jag har utvecklats fruktansvärt mycket under detta år och jag har gjort min första tävlingssäsong som hoppryttare! Utöver detta har jag faktiskt nått alla mina mål för 2016! Både när det gäller skola och häst.

För 2017 är målet att försöka kvala till SM och att åka iväg och tävla internationellt, då det här blir mitt sista internationella tävlingsår.

Gott nytt år, D

Likes

Comments

Jag har under mina år som ryttare testat många olika sorters foder på mina väldigt olika hästar. Men något jag har kommit fram till att det är Pavo som funkar allra bäst både för Manny, men också de andra hästarna! Manny håller sig fin i formen, bygger muskler och får god kondition. Som ett plus i kanten tycker han dessutom är det är jättegott!!

Pavo utgår alltid ifrån grovfodret i foderstaten och sedan hjälper dem dig att komplettera med det kraftfodret som passar din häst bäst utifrån träningsnivå. På deras hemsida (Pavo.nu) kan man inte bara hitta information om deras produkter, utan även en flik för foderberäkning som man kan göra själv. De tar också gärna emot frågor som man kan ställa via mail. Pavo har foder till sporthästar, avel och hobbyhästar – det finns med andra ord något som passar alla och det gillar jag verkligen!

Eftersom att jag sedan ett långt tag tillbaka har använt och tyckt om Pavos foder, kan jag nu extra stolt presentera dem som min nya samarbetspartner tillsammans med Lindome JBF där jag köper mitt foder! :D

2017 kommer att äga!

Hörs å ses, D

Likes

Comments

Har funderat lite och kommit fram till att jag ska ändra upplägget lite här på bloggen.

Jag tycker själv att det är ganska ointressant att läsa långa summeringar av folks dagar, så jag tänker nu att jag bara ska publicera inlägg som handlar om ett speciellt ämne. Tillexempel kan detta vara tips kring något, åsikter, övningar, hauls (hahah), hur det har gått på tävling, häst outfits, osv. Så klart kanske det ibland kommer ett "min dag inlägg", men bara om jag har något speciellt att berätta eller om jag hittat på något jag vill dela med mig av.

En nackdel med detta är dock att det inte finns hur många speciella ämnen att skriva om som helst, så uppdateringen kommer därför bli lite sämre, men kanske ändå lite mer intressant? Hoppas ni tycker att detta är ett bra upplägg! :)

I morgon blir det träning för Tord, så den kanske jag skulle kunna summera lite mer i detalj i morgon om ni vill! Jag är jätte taggad. :D

Kram, D

Vår första vinst <3

Likes

Comments

Fyfan vad kallt det är nu alltså! Tur att vi köpte ett nytt täcke förra veckan.

Igår kom jag hem runt halv 5 och då åkte jag till stallet för att byta täcke på Manny. Efter det åkte jag hem och bytte om och åt. Snälla mamma hade redan fixat mockningen och maten när jag kom tillbaka, så jag borstade bara på honom och bytte om igen för att åka till gymmet med en kompis. Efter gymmet var jag helt slut, så då åkte jag bara hem och sov. :))

Vaknade runt halv 10 idag och då gjorde jag en god smoothie bowl och satte mig för att plugga matte i en timme. Efter det kollade jag lite på SM på Equisport och sedan bar det av till stallet. Har nu mockat och tvättat Manny. Han ska nämligen rakas idag!

Xoxo, Disa

Likes

Comments

Åhhh, trivs verkligen som fisken i vattnet här i Lund. Vanja har föreläsningar emellanåt som hon måste gå på, så då tar jag tillfället till fånga och går lite prommisar för att se mig omkring. Säger bara en sak, höst i Lund är bäst!! Det är bara sååå mysigt och fint här!

Kom fram med tåget vid halv fyra i söndags och då gick jag, Vanja och hennes pojkvän Christoffer till Ica och köpte ingredienser för kvällens middagsrätt. Blev en god höstgryta som Christoffer improviserade fram. Sedan vid 9-tiden gick jag och Vanja och mötte upp hennes kompisar för att se på bio. Vi köpte först lite godis och sen gick vi in i salongen. Klockan hann bli halv 12 innan vi var hemma, men det gjorde ju inget. :)

Igår var vi bara ute på stan och myste. Gick i lite affärer och tittade på fina hus, men sedan var Vanja tvungen att gå till skolan, så jag gick hem en stund och pluggade lite matte. Runt 5 gick vi sedan och handlade för att göra Risotto. Det blev jätte gott verkligen!!

Idag har vi hittills tagit en liten fika och snackat gymnasium, men nu befinner sig Vanja på en 5 timmars lång föreläsning och jag är hemma i lägenheten och tänkte ta tag i matten igen. Vid halv 5 ska jag träffa en kompis som bor här. Ska bli super mysigt! <3

Kram, D

.

Ingen bild på Vanja :((

Likes

Comments

View tracker

Tillbaka efter ännu ett uppehåll hihihi ;))

Manny ska till osteopaten på onsdag och om han är helt fräsch i kroppen så drar vi till Båstad över lördag och söndag helgen där efter. För övrigt åker jag till Lund i morgon för att vara med min kära syster <33 Ska bli jätte myyys så det måste ni ju bara få följa med på :P

Åkte till hööks med mamma i eftermiddags för att köpa ett ulltäcke med hals men kom hem med lite fler saker än så hehehe, blir ju lätt så... I alla fall köpte vi 400g täcke, ett par bruna ridstövlar med fårskinnssulor och fodring nu när dagarna bara blir kallare och kallare (tyvärr), ett kimblewickbett som jag vill testa. Rider just nu bara på 1 sorts bett och har ju hört att det är bra att variera, så om han tycker om det och om det funkar bra så använder jag nog det till hoppningen och mitt ploppbett på marken. Köpte även att par sulor, ridstrumpor, tävlingstopp och en brun tävlingsluva.

Blir uppstigning tidigt i morgon. Hästen ska vara klar innan klockan 12 och tåget går 13:13.

Några bilder ifrån toppenhelgen på änglahoppet. :) Tusen tack för fina bilder Iza Stattin!


Hörs, D

Likes

Comments

Den här övningen tragglade vi igår. Egentligen är den nog inte såååå svår för oss då lydnad på liknande övningar är något jag jobbar väldigt mycket på. Men igår, phu alltså!! Tror att paddocken är lite liten för just den övningen för jag fick det verkligen inte att funka!!! (Eller jo, tillslut men jag fick verkligen rida om 1000 gånger om först) Det blev lite tightare mellan hinderna än vad det ser ut och att både svänga, landa i rätt galopp, inte styra i hindret och vara följsam samt visa vägen samtidigt var fruktansvärt svårt! Svårast var det från vänster varv när jag först red på bommen på kortsidan, sedan en kraftig sväng på sockerbiten, 2 galoppsprång till nästa sockerbit, sen en kraftig sväng på den tredje sockerbiten och sedan sväng igen åt andra hållet på räcket. Eftersom att det var ett relaterat avstånd (2 galoppsprång) mellan den första och den andra sockerbiten drog han lite där emellan och det gjorde att det blev jätte svårt att svänga upp mot den 3:e sockerbiten. Fick göra många halter efter dom två första, men när jag väl kunde svänga in på sockerbit nr. 3 så blev det korsgalopp och jag vet inte huuuur många gånger han bara sprang igenom det hindret hahaha. Katastroooof var det i alla fall! :D Får öva mer på det, men isåfall gör jag nog det i manegen så att det inte blir så himla tight.

Idag är det tävling och idag SKA jag sätta min sista nolla! Jag känner i hela kroppen att det är idag det ska gå. (Pin ifall det inte gör det nu hahaha) Nej, så får man inte tänka. Tänker inte ens be er att hålla tummarna för oss, för jag ska rida så att han inte har något annat val än att hoppa hahaha. :P

Kram, D

Likes

Comments

Ursäkta min usla uppdatering, men nu är det ju bara några få dagar kvar till sommarlovets slut så jag vill bara leva livet och har helt glömt av att blogga. Sorry för det!!

Igår och i förrgår tillbringade jag dagarna med kompisar inne i Göteborg. Har verkligen varit jätte mysigt! Igår var vi på kulturkalaset (det är faktiskt mer spännande än vad det låter, hahaha) Vi lunchade, gick i affärer och kollade på ett par artister senare mot kvällen. När vi kom hem sov jag och 2 kompisar hemma i vår "stuga/lägenhet". Myyyys <3 Manny har vilat både måndag och tisdag.

Idag bestämde jag mig för att åka på en pay and ride då det gick så fruktansvärt dåligt i helgen. Det var nog rätt beslut tror jag. Hoppade en 110 runda och det kändes jätte bra men blev ett stopp tyvärr, då jag svängde in lite tidigt mot en trekombination. Nöjd ändå <3 Han räddar mig ibland, men inte alltid och det är väl tur det, annars hade jag ju inte lärt mig något. :)

Nu ska jag bara vara hemma ikväll och mysa med familjen. Främst med min syster då hon åker till Lund i morgon.

Kram, Disa

Likes

Comments

Igår valde jag ju att starta LB istället för LA. Det kändes plättlätt och jag gick in och gjorde en superbra och snabb omhoppning och sen stannade han på näst sista hindret in i en kombination. :( Blir så fruktansvärt förbannad för jag förstår verkligen inte vad det är som blir fel och jag vägrar tro att han bara är dum. Han kändes fräsch för övrigt så då efteranmälde jag mig till LA och startade den för att jag hur det än såg ut, skulle få honom över VARJE hinder men det var lättare sagt än gjort. Stopp igen på ett enkelt räcke. Den kan jag nog ta på mig lite dock, då jag var för långsam med att agera och ta tillbaka. (Det var ett relaterat avstånd.) Jag hade helt enkelt gjort en miss när jag gick banan. (FÅR INTE HÄNDA IGEN!!) Jag hade nog kunnat lösa det ifall jag tog tillbaka direkt, för då hade jag hunnit rida framåt igen, men det blev bara fel. Den här helgen var verkligen inte en av våra... Ett stopp i varje klass :( Snart vänder det!! (Förhoppningsvis) Bara hem och träna!

Vi var hemma igen vid halv 6 och då lastade vi ur transporten snabbt, släppte ut honom på gräs och åkte hem. Sedan åkte jag med några kompisar till havet och fikade/myste. Jätte mysigt var det att träffa dom igen! <3 (har ju bara varit borta i 3 dagar men ändå hahaha :D) Idag tänkte jag åka till stan runt 1 och sedan åka till stallet någon gång i eftermiddag. :)

Kramis, D

Likes

Comments

Uppstigning 6:15 idag. Vi åt frukost på hotellet och sedan åkte vi direkt till stallet för att hästen skulle få sin frukost. Nu har vi gått banan och om ca 10 min ska jag börja höra iordning för start! Wish us good luck :D

Kram, D

Likes

Comments