Header

Blir så besviken... Har redan fått kämpa 100 gånger mer än jag någonsin kunde föreställa mig att jag skulle på den här nivån. Hoppas att jag gör det mesta jobbet på LA och slipper motgångar i det högre klasserna, för det är knappt så det är kul just nu. Det blir liksom föööör jobbigt. :( Nästan så jag utgick idag för jag orkar liksom inte mer och det känns livsfarligt att jag känner så. Det är inte alltid det är kul på vägen, men jag ska kämpa vidare. Någon gång, kommer det att vara värt det! Jag kan verkligen inte förstå vad jag ska ändra på och det är det värsta. Hade jag vetat vad allt berodde på hade jag bara gett mig jävlaranamma på att jag skulle lösa det, och trots att Tord förklarar för mig vad problemet är så kan jag inte känna igen det. Att det också bara kommer fram på tävling är det värsta. Det är inte kul att jobba på problemen på banan. På tävling vill jag prestera och det är på TRÄNING som problemen ska komma fram. Jag kan inte handskas med dom helt ensam på banan när jag inte ens vet vad problemen är. (Sjukt rörig text, men den är nog mest skriven till mig själv) Det enda jag vill säga är att JA, jag ska kämpa vidare. Men ibland måste man få tycka att det är lite jobbigt. Jag är oftast bra på att ta ett dåligt resultat. Men 1 stopp flera starter i rad, när vi för övrigt är felfria och när man inte kan förstå vad som är fel, blir riktigt jobbigt att ta!

Kram, D

Foto: Maya Brenton

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Den här övningen tragglade vi igår. Egentligen är den nog inte såååå svår för oss då lydnad på liknande övningar är något jag jobbar väldigt mycket på. Men igår, phu alltså!! Tror att paddocken är lite liten för just den övningen för jag fick det verkligen inte att funka!!! (Eller jo, tillslut men jag fick verkligen rida om 1000 gånger om först) Det blev lite tightare mellan hinderna än vad det ser ut och att både svänga, landa i rätt galopp, inte styra i hindret och vara följsam samt visa vägen samtidigt var fruktansvärt svårt! Svårast var det från vänster varv när jag först red på bommen på kortsidan, sedan en kraftig sväng på sockerbiten, 2 galoppsprång till nästa sockerbit, sen en kraftig sväng på den tredje sockerbiten och sedan sväng igen åt andra hållet på räcket. Eftersom att det var ett relaterat avstånd (2 galoppsprång) mellan den första och den andra sockerbiten drog han lite där emellan och det gjorde att det blev jätte svårt att svänga upp mot den 3:e sockerbiten. Fick göra många halter efter dom två första, men när jag väl kunde svänga in på sockerbit nr. 3 så blev det korsgalopp och jag vet inte huuuur många gånger han bara sprang igenom det hindret hahaha. Katastroooof var det i alla fall! :D Får öva mer på det, men isåfall gör jag nog det i manegen så att det inte blir så himla tight.

Idag är det tävling och idag SKA jag sätta min sista nolla! Jag känner i hela kroppen att det är idag det ska gå. (Pin ifall det inte gör det nu hahaha) Nej, så får man inte tänka. Tänker inte ens be er att hålla tummarna för oss, för jag ska rida så att han inte har något annat val än att hoppa hahaha. :P

Kram, D

Likes

Comments

Ursäkta min usla uppdatering, men nu är det ju bara några få dagar kvar till sommarlovets slut så jag vill bara leva livet och har helt glömt av att blogga. Sorry för det!!

Igår och i förrgår tillbringade jag dagarna med kompisar inne i Göteborg. Har verkligen varit jätte mysigt! Igår var vi på kulturkalaset (det är faktiskt mer spännande än vad det låter, hahaha) Vi lunchade, gick i affärer och kollade på ett par artister senare mot kvällen. När vi kom hem sov jag och 2 kompisar hemma i vår "stuga/lägenhet". Myyyys <3 Manny har vilat både måndag och tisdag.

Idag bestämde jag mig för att åka på en pay and ride då det gick så fruktansvärt dåligt i helgen. Det var nog rätt beslut tror jag. Hoppade en 110 runda och det kändes jätte bra men blev ett stopp tyvärr, då jag svängde in lite tidigt mot en trekombination. Nöjd ändå <3 Han räddar mig ibland, men inte alltid och det är väl tur det, annars hade jag ju inte lärt mig något. :)

Nu ska jag bara vara hemma ikväll och mysa med familjen. Främst med min syster då hon åker till Lund i morgon.

Kram, Disa

Likes

Comments

Igår valde jag ju att starta LB istället för LA. Det kändes plättlätt och jag gick in och gjorde en superbra och snabb omhoppning och sen stannade han på näst sista hindret in i en kombination. :( Blir så fruktansvärt förbannad för jag förstår verkligen inte vad det är som blir fel och jag vägrar tro att han bara är dum. Han kändes fräsch för övrigt så då efteranmälde jag mig till LA och startade den för att jag hur det än såg ut, skulle få honom över VARJE hinder men det var lättare sagt än gjort. Stopp igen på ett enkelt räcke. Den kan jag nog ta på mig lite dock, då jag var för långsam med att agera och ta tillbaka. (Det var ett relaterat avstånd.) Jag hade helt enkelt gjort en miss när jag gick banan. (FÅR INTE HÄNDA IGEN!!) Jag hade nog kunnat lösa det ifall jag tog tillbaka direkt, för då hade jag hunnit rida framåt igen, men det blev bara fel. Den här helgen var verkligen inte en av våra... Ett stopp i varje klass :( Snart vänder det!! (Förhoppningsvis) Bara hem och träna!

Vi var hemma igen vid halv 6 och då lastade vi ur transporten snabbt, släppte ut honom på gräs och åkte hem. Sedan åkte jag med några kompisar till havet och fikade/myste. Jätte mysigt var det att träffa dom igen! <3 (har ju bara varit borta i 3 dagar men ändå hahaha :D) Idag tänkte jag åka till stan runt 1 och sedan åka till stallet någon gång i eftermiddag. :)

Kramis, D

Likes

Comments

Uppstigning 6:15 idag. Vi åt frukost på hotellet och sedan åkte vi direkt till stallet för att hästen skulle få sin frukost. Nu har vi gått banan och om ca 10 min ska jag börja höra iordning för start! Wish us good luck :D

Kram, D

Likes

Comments

Haft bra dagar hör i Grevagården hittills! Igår startade jag ett nationellt LA derby med jätte bra känsla. Smygred och plockade lite mycket utan ben på mot en kombination med en maxad oxer in, så det blev ett stopp där. Jag höll rätt lågt tempo resten av banan för han kändes uppåt och villig i det tempot utan att vara lång och seg. Det var en ny, annorlunda, men framför allt härlig känsla så jag är jätte nöjd med den rundan trots dåligt resultat.

Idag gick jag in i en maxad LA med en trekombination som jag aldrig ridit på tävling innan. Helt ok känsla på framridningen, men väl på banan så blev det stopp på b hindret i trekombinationen och sedan på en maxad oxer strax därefter. När jag gick ut från banan hade jag en lite orolig känsla i magen då jag verkligen hade 0 teori om vad som hände. Han stannade liksom bara helt enkelt. Senare kom mamma och berättade att Lotta Wahlborg hade sett min runda och hon trodde att han hade ordentligt med mjölksyra ifrån derbyklassen igår. Jag tror att det kan ligga något i det, så nu har jag promenerat massor med honom och bytt klass imorgon från LA till en LB.

Just nu sitter jag, mamma och pappa på en biosalong och tänkte fördriva tiden genom att titta på den nya Bourne filmen! :D Ha en bra kväll!

Kram, D

Likes

Comments

Nu har vi installerat oss i Grevagården! Superfin anläggning och supertrevliga människor är det verkligen. :) Sitter just nu på restaurangen och stoppar i oss lite mat. Sedan blir det bangång och efter det smäller det! :D Har just fått hem min fina lyckoängel från Mila! Den ska få tävla med mig för första gången idag. Hoppas den ger lite tur :P Kram

Likes

Comments

Dagens övning från Tord var att jag skulle komma på ett räck med en utrullad bom. Det gick ut på att jag skulle vänta, vänta och vänta tills det absolut sista läget visade sig. Alltså, att jag inte bara ska rida iväg honom så fort jag ser en distans. Det är det jag ofta gör när vi får ett pet. Jag skjuter liksom iväg honom och hoppar före honom och då får han inte in bakbenen under sig ordentligt för att ta i i avsprånget. Det var i dessa lägen som han tidigare kunde stanna eftersom att det blir miss i kommunikationen, men nu har han istället börjat försöka rädda mig även om det inte riktigt räcker hela tiden.

I alla fall så bad Tord mig att vänta igenom både det första och kanske det andra läget som dyker upp. Det gör liksom inget ifall jag inte rider fören på det tredje läget som dyker upp bara några få meter innan hindret. Jag behöver liksom inte bli osäker för att jag inte ser ett läge så fort jag rider upp på linjen, utan jag måste ha tålamod och rida iskallt mot hindret och lita på att jag kan skapa ett läge även om det så bara skulle vara några få meter kvar till avsprång. (Förstår ifall ni inte fattar något utav den här texten hahaha :D Jag skriver på mitt och Tords språk, men det viktigaste är väl i alla fall att han och jag förstår varandra? :P) Som ni ser i videon kommer jag rätt så nära ibland, men det är bättre än att jag rider av honom för tidigt. I vissa fall valde jag att lägga honom lite nära så att han skulle bli kvick i benen. :) Idag är det bättre kvalitet på videon som tur är! :D

I morgon har jag utsläpp igen. Phu, igen sovmorgon här inte!

Hörs, D

Likes

Comments

Idag var planen att gå upp kl 7 för att åka till stallet tiiidigt. Därefter tänkte jag åka hem och göra iordning mig och sedan ta bussen strax efter 4 till Kungsbacka/Göteborg med några kompisar. Har lite grejer jag behöver köpa, men mestadels tänkte vi åka in bara för att äta ute och sitta och prata ett tag. Dock så vaknade jag inte fören 8 så redan då visste jag att planen var förstörd för det var verkligen ett minutschema jag var tvungen att göra hahaha. Sedan frågade också min syster om jag kunde skjutsa henne på moppen till jobbet och det förstörde också min plan, så jag var tyvärr tvungen att stanna hemma :( Nu blir det inte stallet fören vid 14:10 typ. Då tänkte jag i alla fall göra en liten hoppövning som Tord tyckte att jag skulle testa innan jag åker iväg till Grevagården. Får se om jag får tag på någon som kan filma! Tord ville gärna se det på film också nämligen.

Puss & kram, D

Likes

Comments

​Här kommer en usel video som är både dåligt ihop klippt och sjuuukt dålig kvalitet men hahaha, lyckades inte få det bättre för imovie strulade sååå mycket vid överföringen, så ursäkta för det! :// Bättre än inget, eller...? Tvek på det hahaha :D I alla fall kan ni se lite hur jag jobbade mellan bommarna. Jag kunde rida på både 4, 5 & 6 galoppsprång. Detta är en superbra övning som jag rider på ofta, så nu är vi faktiskt hyfsat duktiga på det! Övning ger färdighet. :)

Hadetbraheeej, D

Likes

Comments