Header

Livet, Manny

I morgon börjar skolan igen. Taggad? Not so much... Jaja, det är något man bara måste ta sig igenom hur som helst. Jag har haft ett jätte skönt lov verkligen! Det har varit mycket häst inbladat, men det är bara kul! 🙂

Idag gick Manny ett lite lättare pass. Jag jobbade på att han inte skulle springa iväg efter galoppombyten, vilket han kan göra ibland. Jobbade även på att fatta galopp från skritt med långa tyglar och halsen nere. Det kan han inte riktigt. Han vill alltid att jag "bär" honom in i galoppen, så det går ju utmärkt med korta tyglar. I den längre formen lägger han liksom in några slängtrav steg, men det blev verkligen mycket bättre mot slutet!

Ha det bra så länge så hörs vi! 

D

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Manny

Idag fick Manny gå ett lösgörande pass under kvällen. Mycket jobb i låg form och jag testade även att göra Lisens favoritövning "Swedish castle". Googla på det om ni är intresserade av den!

Dagens outfit:

Schockemöhle schabrak

Animo benlindor

Equiline luva


Hörs, D

Likes

Comments

Manny

Här kommer den där VoiceOver videon som jag snackade om! :) Hahah, jag tycker alltid att jag låter som värsta bebisen när jag hör min egen röst utanför mitt huvud, men jaja. Jag får vänja mig helt enkelt! Hoppas att ni tycker att detta var en kul grej.

Jag har varit i stallet idag och fixat sysslorna för Emmy och Manny, men jag ska tillbaka runt 7 för att rida Manny. Vi ska nämligen åka till manegen och pappa är inte hemma fören vid den tiden idag.

Hörs, D

Likes

Comments

Manny

Emmy skrittades ut i skogen idag och Manny fick se bommar för första gången på en månad. Det verkade som att han tyckte att det var väldigt kul!

Jag funderar på att göra en VoiceOver på dagens ridpass. Jag tycker själv att det är väldigt intressant och lärorikt att titta/lyssna på andras VoiceOvers, så därför funderar jag på att göra en egen. (Känns lite stelt att höra sin egen röst bara :D) Jaja, vi får se, men isåfall dyker den nog upp i morgon!

Ha det bra!

D

Likes

Comments

Livet

Herregud vad jag är trött nu! Ögonen går nästan i kors.

Dagens pass på ponnyerna gick hyfsat, men Emmy var absolut den som fick dagens guldstjärna av de tre! Hon var superfin och gjorde inte ett endaste rodeo-ryck! :P I morgon ska Emmy ridas/promeneras ut och Manny ska få jobba över lite bommar.

Godnatt!

D

Likes

Comments

Livet, Manny

Hahah, jag har märkt att jag har en tendens till att endast skriva när det är lov. :D Kan bero på att jag får så mycket mer tid och slipper all stress, det får mig att bli så motiverad! Nu kände jag i alla fall för att uppdatera igen! Vi får helt enkelt se hur länge det varar den här gången!

Idag har jag jätte mycket träningsvärk! Manny har vilat den senaste månaden och det har gjort att jag verkligen har kommit ur form. I torsdags red jag två hästar, både Wille och Manny. Wille är en d-ponny i stallet som jag red jag då jag ska visa upp honom på en provridning i morgon. Han gav mig en ordentlig träningsvärk eftersom att han är så himla olik Manny i ridningen och får mig att använda helt andra muskler. Idag red jag både Manny och Emmy (en annan d-ponny jag rider åt en kompis i en vecka då hon är bortrest) hon bjöd på ett spännande pass. :D Det är minusgrader här just nu och hon fick dessutom vila igår, så PIGG är bara förnamnet! Dagens pass på henne och Manny resulterade i ännu mer träningsvärk. I morgon ska jag rida alla tre, alltså Manny, Wille och Emmy. Ni lär helt enkelt märka på uppdateringen om jag har överlevt dagen eller inte heheh. Känns sååå kul att få rida nu i alla fall!! Har verkligen haft abstines! Nu är det bara tävlingarna jag längtar efter!

Hörs, D

Likes

Comments

Livet, Manny
Januari

I Januari var Manny fortfarande väldigt ny för mig. Vi tränade och åkte på pay and jump i Billdal där vi nollade både 90 och 100 cm. Jag bytte dessutom klubb till Borås Fältrittklubb!

Februari

I februari gjorde vi vår tävlingsdebut i Borås. Vi startade en LC och en LB och det gick superbra! Jag skapade även "TheJohnsons" hemsidan för skojskull, men det kom sedan att bli vårt teamnamn och nu har vi både jackor och västar med vår logga på.

Mars

I mars placerade vi oss på vår andra tävling i Jönköping. Därefter vann jag en LC i Allingsås. För övrigt jobbade vi bara vidare på att lära känna varandra ordentligt. Nu var även vår LA debut inplanerad!

April

Den 3:e april debuterade vi LA i Borås med en nolla. Jag tog mig även vidare till zonfinal i Svelandcup och startade första omgången av div.1 under denna månad. Dessutom hälsade jag på Rippe för första gången sedan november 2015 då han åkte!

Maj

I maj åkte vi iväg på vårt första meeting med Manny. Det var i Lidköping och klasserna jag red var LC+, LB, LB+ och LA och jag blev placerad i två av dem. I maj red jag även omg 2 och 3 av division 1 där mitt lag kom 2:a i hela divisionen. I Hjo, där div. 1 finalen gick tog jag även min andra LA nolla och blev individuellt placerad.

Juni

I juni började det som skulle komma att bli en väldigt bra sommar! Den 9:e gick jag på lov och strax därefter tog jag vinst i en LB i Frillesås. I Juni var jag även med I Akzo Nobel cup och blev placerad i alla mina starter och även 2:a i cupen.

Juli

I juli var jag på Falsterbo Horseshow och fick träffa några av mina saknade vänner från min konfirmation förra sommaren. I juli testade jag även att hoppa vattengrav för första gången då vi senare skulle till Dagstorp och rida ett derby. I Dagstorp debuterade jag LA+ med placering.

Augusti

Augusti var ingen bra månad för oss. Inget gick som jag ville och på meetinget i Grevagården fick jag stopp i varje klass.

September

Nu var skolan igång på riktigt. Jag åkte på en pay and ride i Billdal och gjorde två fläckfria 110 rundor och sedan bar det av till Ljungby. Det var ett bra meeting för vår del och vi blev placerade i någon klass eller två!

Oktober

I oktober var jag med på Änglahoppet i Borås. Vi gjorde riktigt fina rundor som jag är stolt över, men resultaten är lite blandade. Jag startade en LA där allt verkligen kändes perfekt, men sedan nuddade han bommen på det sista hindret som var ett plank, -och det föll.

November

I november var vi i Båstad där det gick väldigt bra. Dock hade jag lite otur! Blev petad från vinst i en klass och i en annan (LA:n) gick jag nolla, fast med ett tidsfel då jag glömde av vägen. Blev dock placerad i 3 klasser av 4, så det var kul! I november inleddes även samarbetet med Pavo! Denna månaden var för övrigt en mördarmånad i skolan och fy vad jag kämpade.

December

I December åkte vi till Grevagården på Christmas show. Där gick det superbra, men dock blev jag återigen petad från vinst i en klass. Jag satte däremot en nolla i LA! Även december var en fruktansvärd månad i skolan, så jag gav Manny 2 veckors vintervila precis när vi kom hem för att hinna med allt. I December fick jag även äntligen träffa Rippe igen! <3

Kort och gott har 2016 varit ett bra år i hästväg! Jag tycker dock att jag har haft ett ganska kämpigt år med Manny in emellan, men när jag lägger upp det såhär ser jag att det finns "highlights" i nästan varje månad! Jag har utvecklats fruktansvärt mycket under detta år och jag har gjort min första tävlingssäsong som hoppryttare! Utöver detta har jag faktiskt nått alla mina mål för 2016! Både när det gäller skola och häst.

För 2017 är målet att försöka kvala till SM och att åka iväg och tävla internationellt, då det här blir mitt sista internationella tävlingsår.

Gott nytt år, D

Likes

Comments

Foder

Jag har under mina år som ryttare testat många olika sorters foder på mina väldigt olika hästar. Men något jag har kommit fram till att det är Pavo som funkar allra bäst både för Manny, men också de andra hästarna! Manny håller sig fin i formen, bygger muskler och får god kondition. Som ett plus i kanten tycker han dessutom är det är jättegott!!

Pavo utgår alltid ifrån grovfodret i foderstaten och sedan hjälper dem dig att komplettera med det kraftfodret som passar din häst bäst utifrån träningsnivå. På deras hemsida (Pavo.nu) kan man inte bara hitta information om deras produkter, utan även en flik för foderberäkning som man kan göra själv. De tar också gärna emot frågor som man kan ställa via mail. Pavo har foder till sporthästar, avel och hobbyhästar – det finns med andra ord något som passar alla och det gillar jag verkligen!

Eftersom att jag sedan ett långt tag tillbaka har använt och tyckt om Pavos foder, kan jag nu extra stolt presentera dem som min nya samarbetspartner tillsammans med Lindome JBF där jag köper mitt foder! :D

2017 kommer att äga!

Hörs å ses, D

Likes

Comments

Manny

Har funderat lite och kommit fram till att jag ska ändra upplägget lite här på bloggen.

Jag tycker själv att det är ganska ointressant att läsa långa summeringar av folks dagar, så jag tänker nu att jag bara ska publicera inlägg som handlar om ett speciellt ämne. Tillexempel kan detta vara tips kring något, åsikter, övningar, hauls (hahah), hur det har gått på tävling, häst outfits, osv. Så klart kanske det ibland kommer ett "min dag inlägg", men bara om jag har något speciellt att berätta eller om jag hittat på något jag vill dela med mig av.

En nackdel med detta är dock att det inte finns hur många speciella ämnen att skriva om som helst, så uppdateringen kommer därför bli lite sämre, men kanske ändå lite mer intressant? Hoppas ni tycker att detta är ett bra upplägg! :)

I morgon blir det träning för Tord, så den kanske jag skulle kunna summera lite mer i detalj i morgon om ni vill! Jag är jätte taggad. :D

Kram, D

Vår första vinst <3

Likes

Comments

Manny, Livet

Fyfan vad kallt det är nu alltså! Tur att vi köpte ett nytt täcke förra veckan.

Igår kom jag hem runt halv 5 och då åkte jag till stallet för att byta täcke på Manny. Efter det åkte jag hem och bytte om och åt. Snälla mamma hade redan fixat mockningen och maten när jag kom tillbaka, så jag borstade bara på honom och bytte om igen för att åka till gymmet med en kompis. Efter gymmet var jag helt slut, så då åkte jag bara hem och sov. :))

Vaknade runt halv 10 idag och då gjorde jag en god smoothie bowl och satte mig för att plugga matte i en timme. Efter det kollade jag lite på SM på Equisport och sedan bar det av till stallet. Har nu mockat och tvättat Manny. Han ska nämligen rakas idag!

Xoxo, Disa

Likes

Comments