Helgen har bestått av tävlingar, mina ponnys har ju stått hemma eftersom det bara tar 15 min att köra in till travet!

Tanken var att jag skulle hoppa så här på Bippen:
Fredag: LB Lördag:LA Söndag: LB

Men det blev lite ändringar i fredags då det stod att det skulle regna runt 40mm då La:n gick på lördagen.... så vi bestämde oss för att göra klassbyten så helgen såg ut så här med Bippen:

Fredag: LB & LA. Lördag: LB. Söndag: LB

Valle: Fredag: LD. Lördag: LC

FREDAGENS RUNDOR: Bippen vann LB och nollade vår andra LA någonsin (!!) och kom 2:a utanför placering av 19 startande. Då det var en
A:0 så tog jag ju inte några för snäva svängar utan ville mest bara gå för en fin runda! Kvalet till MSVB är nu satt✔️ men vi ska inte debutera innan nästa utomhussäsong! Sjukt bra rundor av Bippen!

Valle fick 4 fel i LD då han stannade, konstigt nog. Men sen hoppade han jätte fint och var fin och fräsch!

LÖRDAGENS RUNDOR: Bippens runda var super fin ända fram till hinder nr10 A som var en kombination som jag tog en för snäv sväng in på i omhoppningen vilket då resulterade med ett nedslag! Men det var helt mitt fel och han hoppade jätte fint! Näst snabbaste tiden i kategorin!

Valle stannade också på ett hinder här men hopade jätte fint resten av banan, höjden LC verkar inte vara något problem alls!!

SÖNDAGENS RUNDA: Bippens runda var jätte fin och ledde till vinst. Igen (😍). Han slutar aldrig att leverera den här fina fina ponnyn!! Gud vad han betyder mycket!

Bild från lördagens kombination hinder nr 10 a & b. Här ser ni att han rev hinder A. Men är så försiktig till B hindret!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Lite uppdatering känns som en sak jag skriver om i alla inlägg nu...

Under tiden jag inte har bloggat så har jag hunnit med att tagit bort Billy, 2 år blev han..., ramlat av Bippen för andra gången för jag inte hade dragit sadelgjorden nog mycket när jag satt upp...han fick panik och som tur va så var vi hemma på gården men han drog iväg i sken till hästarna i hagarna. Jag fick bara något rejält skrubbsår men inget mer! Bippen klarade sig också utan skador!! Bippen har också hoppat över 130cm tråden in till Valle och Limoncelli😜. Vilken bushäst. Inga skador!

Har också tränat för min all time favourite tränare, Lasse Berglund. Han gör allt så enkelt, säger vad jag gör som påverkar saker osv. Han ger bra feedback och han är så fruktansvärt rolig! Han vill t.ex. att jag ska skicka video på varje klass jag tävlar så han kan ge feedback, sånt gillar jag!!👍🏼 Om ni vet att Lasse har träningar i eran närhet så PROVA åtminstone att rida för honom. Han är fantastisk.

Imorn börjar "hemma" tävlingarna och jag är så SJUKT taggad alltså! Ska försöka blogga imorn!

BE LUCKY, JAG ÄLSKAR DIG❤️

Likes

Comments

Hej, detta är en dag på sommarlovet för mig, så här rullar det på i princip hela sommarlovet med några undantag som t.ex. semester. Som tur är så är det detta jag lever för...att få hålla på med hästar varenda dag:) det här är CIRKA tider så inget är precis!

10.30 wakie wakie

10.50 frukost

11.20 ut i stallet, rida 1 häst

12.50 lunch-time

13.20 rida 1 till häst

14.50 In och chilla, kolla instagram och youtube i 1 timme. När jag ändå har tid!

15.50 Fixa allt i stallet, med andra ord - mocka 2-5 boxar, ibland fylla på spån, fylla vatten till 4-5 hästar inne, kraftfoder till 4 hästisar, hö till 5 hästar och fylla på vatten ute i hagen.

17.00 middag

18.00 CHILLA

21.20 in med hästarna och natta dom!

21.40 duscha/kolla på tv

23.30 GOOD NIGHT

Likes

Comments

Idag var det backträning för Bippen som stod på schemat, för Valle var det markarbete! 1 gång i veckan backtränar jag mina hästar i form av intervaller. Skrittar ner, galopperar upp. Tufft och jobbigt för dom men det ger resultat, jag lovar!

Hoppade "huset" med Valle och han var väldigt duktig! Bippen var jätteduktig på backträningen. Han var så otroligt lösgjord och jobbade verkligen igenom ryggen👍🏼 Det som har hänt idag är samma som vanligt. Vakna, äta frukost, rida 1 häst, äta lunch, rida en till häst, mocka och fixa allt i stallet!

På måndag och tisdag är det träning för Lasse Berglund! Bippen går på måndag och Valle på tisdag. Nästa helg så är det meeting på den ridplan som jag brukar träna på. Klasserna jag ska hoppa då är:

Fredag: Bippen-LB, Valle-LD
Lördag: Bippen-LA, Valle-LC
Söndag: Bippen-LB

Ska bli så himla roligt att få tävla när Bippen är i den toppformen han är i nu. I onsdags hopptränare vi och vi travhoppade ett räcke på 120-125cm utan problem (!!) och hoppade bana på 100-110cm, också det utan några som helst problem!😍 Magisk häst alltså!

Bild som är scrrenad från film, dålig kvalle delux!!

Likes

Comments

Igår när jag joggade/trimmade Bippen på en äng så märkte jag att det jobbet och tiden jag har lagt ner på honom (än så länge) kanske har lönat sig lite. Nu är det så att jag bara har haft honom i 5 månader och kommer förmodligen ha honom länge till. Om jag nu har märkt skillnad efter 5 månader, hur bra är han om 1 + år då? Kanske låter lite skrytigt men det är ej så jag menar!

Jag har legat och galopperat ute mycket på honom (konditionspass), backtränat och trimmat. Muskler som han har utvecklat som han inte hade innan (då han typ bara har gått dressyr), osv. Igår så var han pigg och bjöd supermycket i både traven och i galoppen. Vilket han har gjort förut också. Men jag kände att han var otroligt glad och positiv också. Han ville galoppera i full fart, skutta på stället och var allmänt glad helt enkelt. Att han var så pigg och glad beror dels på att han hade vilat dagen innan, men jag VILL tro att det är att han har blivit starkare och orkar mer!

Satt och log hela passet och bara tänkte på hur bra häst jag har. Han är helt fantastisk!

Idag går han hoppträning för Helena och Valle ska få joggas.👋🏼

Likes

Comments

Idag kom en massör hit och masserade båda hästarna. Bippen har blivit masserad förut när vi har haft honom men aldrig Valle! Bippen hade ingenting konstigt i kroppen förutom en liten spänning vid ryggen. Han har blivit bättre och bättre för varje gång Ulrika har varit här.

Så kul att mitt jobb med stretching har lönat sig! Som ni förmodligen inte vet så är jag SUPER noga med att stretcha mina hästar efter dom ridits. Har hållet på med det nu i ca 3 månader kanske. Spelar ingen roll hur hårt eller lätt dom en går så stretchar jag dom efter deras behov.

Valles dagliga stretching är att ta frambenen och sträcka ut dom rakt, ta en slicksten från en sida till den andra sidan och stretcha ryggen med en hovkrats så han spänner upp ryggen och sen tar jag naglarna på andra sidan ryggraden så han svankar.

Bippens dagliga stretching ser nästan lika dan ut som valles men jag tar inte frambenen Urban det gör han självmant VARJE morgon, + att sträcka ut bakbenen. Dock så masserar jag Bippens ena "kula" på bringan efter varje hoppträning/markarbete, för sist Ulrika var här så var han stel i den. Inte längre😊

Valle var väldigt öm runt manken vilket Ulrika trodde, eller var typ helt säker på att det är sadeln som trycker. Hon vet sånt då hon är sadelutprovare också. Så vi la på Bippens equipe och den låg förvånansvärt bra!! Han har gått med en Santa Cruz ända sen vi köpte honom och den har tryckt på fel punkter vilket inte equipen gör. Såå skönt att veta det! Så nu kommer Valle vara ännu mer öm i 2 dagar i manken eftersom hon körde djupvågsmassage och lasrade den. Så på torsdag blir det att testa equipen.

Nu ska Bippen skos, ÄNTLIGEN!! Han har växt ut ur sina skor lite nu så det blir perfa. Så idag släpper jag nog förmodligen dom lite på ridplan så dom får vandra runt där lite, eller så tar jag en promenad med dom.

Btw, har börjat komma igång med bloggningen nu. Så förbered er på många inlägg...I hope.

Likes

Comments

Igår var det tävling i Ånge. Vi åkte över dagen och tog med båda hästisarna! Valle startade dagen bra med en vinst (!!) i LD bedömning A0/A0. Han var suuuper duktig👌🏼 Bippen drog till med en andraplats i LB bedömning A0/A0. Han var också så sjukt fin och duktig!!

Mer om valles runda:

Superfin och riktigt taggad och glad häst!! Han har blivit mycket gladare på sista tiden då jag har börjat rida han lite mer "kravlöst"! Han kom stort väldigt många ggr på hinder men bara jag är där och hjälper honom ända fram till hindret så fixar Valle det helt UTAN problem❤️

Mer om Bippens runda:

Från början så kom vi fel på 3 st hinder men sem satte jag fart i bakbenen och då kom vi rätt på varenda hinder. Han var riktigt fin trots den geggiga underlaget! Det gick inte att ta jätte snäva svängar pga underlaget. Men det räckte ändå till en andra plats efter min kompis.😊

Kan bara säga en sak. Min hästar är bäst.

Likes

Comments

Sorry för dålig uppdatering men är förkyld och har ont i huvudet konstant typ... har iallafall hoppat 2 hästar på gaby träning (Bippen och wilda) i måndags och i tisdags  och jag är SJUKT nöjd med dom!! Idag fick vi hem lite nytt hindermaterial och jag provhoppade det med Valle. Han var så duktig!! På lördag blir det tävling och vi får hoppas på att jag inte blir mer sjuk tills dess!! Ses👋🏼

Likes

Comments

¡Hola! Jag har inte bloggat mycket denna veckan och jag har faktiskt inte en enda anledning varför. Har egentligen mest chillat, ridit och varit på en festival.

I onsdags hoppade jag båda ponnysarna och dom skötte sig såå bra. Båda var pigga och framåt och tyckte det var superkul! Hoppade en mur, grind och tunnor. Inga problem!

På måndag och tisdag är det träning för Gaby och då hoppar jag Wilda (storhästen) och Bippen på måndag och bara Bippen på tisdag. Det blir kul! Sen så är det tävling i Ånge på lördag och Valle går en LD, bedömning A0/A0 & Bippen går en LB bedömning A0/A0. Håll tummarna att det går bra👍🏼

Likes

Comments

Har hunnit med ganska mycket idag skulle jag kunna säga. Dagen började med att jag gick ut i stallet och red valle i skogen. Efter det så muckade jag och gjorde alla stallsysslorna. Direkt efter det så började jag med att skura en box, den största... men nu är det gjort. Såå skönt! Jag joggade Bippen på en än och han kändes AMAZING. Fick en så sjukt bra känsla.

Vi var på en hästaffär och köpt stolpar till hagar. Jag har också (eller ja, pappa) har sattmpå färgtillägen på bommarna. Som jag hittade idag, dom har legat i den kartongen sen vi köpte bommarna (3 år sen haha). Så nu har vi fina bommar!!

Likes

Comments