Förra helgen var jag i Högbo och tävlade! Startade en LB:inverkan. Jag fick totalt 29 (av 30 möjliga) poäng. Bedömdes av Leif Hall. Jag vann (!!) och är därmed kvalade till semifinal på Gothenburg horse show i Scandinavium i februari👌🏼. Det var inte väntat, men jag är väldigt glad och taggad!

Bippens tävlingsvila har inlett nu och första tävlingen efter den blir nog Sundsvall 11/2!
Tanken till nästa år med Bippen blir att debutera MSVB och ta oss till SM. Jag ska därmed satsa fullt ut på honom 2018!

I helgen är det ÄNTLIGEN Lasse Berglund träning igen! Bippen går båda dagarna.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I somras gjorde jag ju ett inlägg om hur en vanlig sommardag brukar se ut för mig. Nu har skolan börjat och jag har börjat komma in i rutiner. Här kommer en vanlig dag:

07.00 upp sminka, mig äta frukost🍞🍳

08.15-15.00 varje dag, skola🏫

15.30 hemma🏠

16.00-17.15 rider 1 häst🐴

17.15-18.00 äter middag🍽

18.00-19.30 rider 1 till häst eller fixar hela stallet🐎

19.30-20.30 plugga prov eller läxa📚

20.30-21.00 duscha🚿

21.00-21.30 intag av hästisar och nattar dom🦄

22.00 sova🛏

Likes

Comments

Hej, det var ett tag sen sist! Har tävlat och tränat en del och det är några tävlingar på g.

Sen sist har jag b.la. tränat för Lasse och Gaby. Tävlat i Gagnef, där jag även gjorde min och Bippens nationella debut, med 2 st LA:er. Gick superbra den helgen men lite skitpet här och var, har tagit upp dom med mina tränare och vi har kommit fram till lite saker för att inte få dom nedslagen.

Har tävlat DM och samma där lite otur i form av nedslag och jag måste lära mig att rida Bippen ännu lite bättre!

Jag och mamma har tillsammans med Lasse lagt upp en plan åt Limoncelli. Jag ska börja hoppa honom och tävla honom på kvalitetstestet och breeders nästa år😻

Nästa helg är det meeting i Sundsvall och vi hoppar LB & LA. Den 28/10 är det tävling i Högbo och där går ett kval av sverigeponnyn till Scandinavium👍🏼

Är anmäld med Valle till KM 14/10 men jag vet inte om det kommer bli av. Han känns inte i toppform och det går i LC, så vi får se!

I jul åker vi till Thailand och då får hästarna hopvila, dom ska dock bli riden några ggr då vi är där i typ 10 dagar.

Skolan tar mkt av min fritid! Är i stallet 4/5 av tiden jag kommer hen från skolan och 1/5 pluggar jag.... Det positiva med detta är att jag älskar att vara i stallet och rida💖

Likes

Comments

Back again! Har varit på em i 4 dagar samt fjällvandrat med klassen i 3 dagar så nu är jag hemma igen! Alltså helt sjukt vad "coolt" att se Peder ta em-guld!! Dessutom att sitta längst fram på hela Ullevi var minst lika coolt😻.

Detta är sakerna jag köpte på em! 2 st jättefina schabrak från equestrian Stockholm med jätte fin och bra kvalité!

Snyggaste, skönaste och mest prisvärda stövlarna jag provade på hela mässan! Mountain horse sovereign high rider.

2 st kylspray från dr. Schattle

1 superfint guldigt pannband från kyroridinggear!

Likes

Comments

Idag och igår har jag fått lite ridhjälm av bästa Selma som skrittade Valle medans jag skrittade Bippen barbacka. Vi skrittade i ca 35 minuter bara på asfalt igår för att mjuka upp lederna extra mycket efter ett meeting! Idag skrittade vi på båda mjukt och hårt underlag i ca 1 h! Men mest på mjukt idag.

Imorn ska båda hästarna få joggas och sen ska dom få vila i 4 dagar!! Jag åker nämligen ner till EM i Göteborg torsdag-söndag. Planet går kl 06.30 på torsdag och jag längtar sönder!! Är taggad på att kolla på Europas BÄSTA ryttare och att SHOPPA!! Wiie😝 Ska samla massa med inspiration och när jag kommer hem kommer allt vara 👌🏼 Dock när jag kommer hem på söndagkväll så är det vanlig skola på måndag.. (vill inte veta schemat) så jag kan rida då, sen på tisdag-torsdag så ska jag fjällvandra med klassen..... men då ska jag försöka få mamma att sitta upp och trimma iallafall Bippen och longera Valle👍🏼 sen är vi helt ledig på fredag och då ska jag hoppa båda hästisarna! Blir att hålla dom på bakbenen hela tiden och ha en lugn och samlad galopp fast ändå power i den. Så kul!

Jag har varit fruktansvärt trött idag och att vara trött kan vara den värsta saken jag vet typ... att inte orka gå upp från soffan osv. Hate it! Jag vill bara vara pigg och glad hela tiden och ha massa energi!

Likes

Comments

Helgen har bestått av tävlingar, mina ponnys har ju stått hemma eftersom det bara tar 15 min att köra in till travet!

Tanken var att jag skulle hoppa så här på Bippen:
Fredag: LB Lördag:LA Söndag: LB

Men det blev lite ändringar i fredags då det stod att det skulle regna runt 40mm då La:n gick på lördagen.... så vi bestämde oss för att göra klassbyten så helgen såg ut så här med Bippen:

Fredag: LB & LA. Lördag: LB. Söndag: LB

Valle: Fredag: LD. Lördag: LC

FREDAGENS RUNDOR: Bippen vann LB och nollade vår andra LA någonsin (!!) och kom 2:a utanför placering av 19 startande. Då det var en
A:0 så tog jag ju inte några för snäva svängar utan ville mest bara gå för en fin runda! Kvalet till MSVB är nu satt✔️ men vi ska inte debutera innan nästa utomhussäsong! Sjukt bra rundor av Bippen!

Valle fick 4 fel i LD då han stannade, konstigt nog. Men sen hoppade han jätte fint och var fin och fräsch!

LÖRDAGENS RUNDOR: Bippens runda var super fin ända fram till hinder nr10 A som var en kombination som jag tog en för snäv sväng in på i omhoppningen vilket då resulterade med ett nedslag! Men det var helt mitt fel och han hoppade jätte fint! Näst snabbaste tiden i kategorin!

Valle stannade också på ett hinder här men hopade jätte fint resten av banan, höjden LC verkar inte vara något problem alls!!

SÖNDAGENS RUNDA: Bippens runda var jätte fin och ledde till vinst. Igen (😍). Han slutar aldrig att leverera den här fina fina ponnyn!! Gud vad han betyder mycket!

Bild från lördagens kombination hinder nr 10 a & b. Här ser ni att han rev hinder A. Men är så försiktig till B hindret!

Likes

Comments

Lite uppdatering känns som en sak jag skriver om i alla inlägg nu...

Under tiden jag inte har bloggat så har jag hunnit med att tagit bort Billy, 2 år blev han..., ramlat av Bippen för andra gången för jag inte hade dragit sadelgjorden nog mycket när jag satt upp...han fick panik och som tur va så var vi hemma på gården men han drog iväg i sken till hästarna i hagarna. Jag fick bara något rejält skrubbsår men inget mer! Bippen klarade sig också utan skador!! Bippen har också hoppat över 130cm tråden in till Valle och Limoncelli😜. Vilken bushäst. Inga skador!

Har också tränat för min all time favourite tränare, Lasse Berglund. Han gör allt så enkelt, säger vad jag gör som påverkar saker osv. Han ger bra feedback och han är så fruktansvärt rolig! Han vill t.ex. att jag ska skicka video på varje klass jag tävlar så han kan ge feedback, sånt gillar jag!!👍🏼 Om ni vet att Lasse har träningar i eran närhet så PROVA åtminstone att rida för honom. Han är fantastisk.

Imorn börjar "hemma" tävlingarna och jag är så SJUKT taggad alltså! Ska försöka blogga imorn!

BE LUCKY, JAG ÄLSKAR DIG❤️

Likes

Comments

Hej, detta är en dag på sommarlovet för mig, så här rullar det på i princip hela sommarlovet med några undantag som t.ex. semester. Som tur är så är det detta jag lever för...att få hålla på med hästar varenda dag:) det här är CIRKA tider så inget är precis!

10.30 wakie wakie

10.50 frukost

11.20 ut i stallet, rida 1 häst

12.50 lunch-time

13.20 rida 1 till häst

14.50 In och chilla, kolla instagram och youtube i 1 timme. När jag ändå har tid!

15.50 Fixa allt i stallet, med andra ord - mocka 2-5 boxar, ibland fylla på spån, fylla vatten till 4-5 hästar inne, kraftfoder till 4 hästisar, hö till 5 hästar och fylla på vatten ute i hagen.

17.00 middag

18.00 CHILLA

21.20 in med hästarna och natta dom!

21.40 duscha/kolla på tv

23.30 GOOD NIGHT

Likes

Comments

Idag var det backträning för Bippen som stod på schemat, för Valle var det markarbete! 1 gång i veckan backtränar jag mina hästar i form av intervaller. Skrittar ner, galopperar upp. Tufft och jobbigt för dom men det ger resultat, jag lovar!

Hoppade "huset" med Valle och han var väldigt duktig! Bippen var jätteduktig på backträningen. Han var så otroligt lösgjord och jobbade verkligen igenom ryggen👍🏼 Det som har hänt idag är samma som vanligt. Vakna, äta frukost, rida 1 häst, äta lunch, rida en till häst, mocka och fixa allt i stallet!

På måndag och tisdag är det träning för Lasse Berglund! Bippen går på måndag och Valle på tisdag. Nästa helg så är det meeting på den ridplan som jag brukar träna på. Klasserna jag ska hoppa då är:

Fredag: Bippen-LB, Valle-LD
Lördag: Bippen-LA, Valle-LC
Söndag: Bippen-LB

Ska bli så himla roligt att få tävla när Bippen är i den toppformen han är i nu. I onsdags hopptränare vi och vi travhoppade ett räcke på 120-125cm utan problem (!!) och hoppade bana på 100-110cm, också det utan några som helst problem!😍 Magisk häst alltså!

Bild som är scrrenad från film, dålig kvalle delux!!

Likes

Comments

Igår när jag joggade/trimmade Bippen på en äng så märkte jag att det jobbet och tiden jag har lagt ner på honom (än så länge) kanske har lönat sig lite. Nu är det så att jag bara har haft honom i 5 månader och kommer förmodligen ha honom länge till. Om jag nu har märkt skillnad efter 5 månader, hur bra är han om 1 + år då? Kanske låter lite skrytigt men det är ej så jag menar!

Jag har legat och galopperat ute mycket på honom (konditionspass), backtränat och trimmat. Muskler som han har utvecklat som han inte hade innan (då han typ bara har gått dressyr), osv. Igår så var han pigg och bjöd supermycket i både traven och i galoppen. Vilket han har gjort förut också. Men jag kände att han var otroligt glad och positiv också. Han ville galoppera i full fart, skutta på stället och var allmänt glad helt enkelt. Att han var så pigg och glad beror dels på att han hade vilat dagen innan, men jag VILL tro att det är att han har blivit starkare och orkar mer!

Satt och log hela passet och bara tänkte på hur bra häst jag har. Han är helt fantastisk!

Idag går han hoppträning för Helena och Valle ska få joggas.👋🏼

Likes

Comments