Under denna veckan har vi lagt mest tid på det individuella arbetet. Vi har lärt oss mycket om hur vi människor påverkar klimatet negativt. Till exempel att om vi fortsätter på det sätt som vi gör nu så kommer bland annat stora städer som New York och San Francisco dränkas. Länder som lider av torka kommer få ännu större vattenbrist, och i vattenrika områden kommer nederbörden öka. Vi har också läst om lösningar på problemet som förminska skador och i vissa fall hindrar stora naturkatastrofer från att inträffa. Det lilla och enklaste alla kan göra är att samarbeta. Tänker alla på att leva mer sparsamt kan det hjälpa hela jorden. Det var väldigt intressant att lära sig om hur mycket vi människor egentligen påverkar vår jord negativt.

Vår kampanj börjar röra sig mot sitt slut och utfallet har blivit bättre än förväntat. Vi har tjänat in mycket pengar och vi är glada att så många vill stödja oss i våran kampanj mot att minska barndödligheten. Vi är också glada över att vi kan påverka och stödja Läkare utan gränser.

Vi har inga frågor eller fundering denna gången heller!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Denna veckan har vi fokuserat mestadels på kampanjen, men även på vårt individuella arbete. Vi började sälja armbanden och det gick väldigt bra. Vi är på god väg att nå dit vi vill komma med vår kampanj. Vi har lärt oss om hur växthuseffekten ökar, vad det är och hur den ökande växthuseffekten påverkar vår jord. Under den här veckan har vi inte haft några genomgångar istället jobbade vi själva med vårt team. ​

Likes

Comments

Under den här veckan har vi jobbat mycket med växthuseffekten. Vi har lärt oss mycket om den, hur den förstärks och framförallt vad det är.
Det mest intressanta tyckte vi var att se hur människor förstärker och påverkar växthuseffekten. Det var intressant att se hur det har förändrats genom åren. Denna veckan började vi jobba med vår kampanj. Vi har börjat pärla våra armband som är den största delen av vår kampanj. Vi har pärlat runt 20 st till och börja med, så pärlar vi mer om försäljningen går bra. Vi har inte haft några genomgångar, utan vi har fått jobba själva i teamen. Till exempel så har all i teamet vetat sen innan att koldioxid utsläppen ökar och att det förstärker växthuseffekten.

Vi har inga frågor eller funderingar denna gången heller! Vi hoppas på att starta försäljningen nästa vecka.

Likes

Comments

Hej och välkomna till våran blogg. Under den här veckan har vi mesta dels arbetat med att få igång våran kampanj, genom att beställa material och bestämma vilken organisation vi ska skänka pengarna till. Under veckan har vi inte haft så mycket tid till att få fram så mycket information. Något vi har hunnit lära oss hittills är om barns utsatta position i olika länder. Exempelvis i Angola där dör det flest barn i världen innan de har hunnit fylla fem år, vilket har stor påverkan på landet. Eftersom att inte så många barn överlever så kommer Angolas befolkning minskas. Detta kommer leda till att det inte kommer finnas någon kvar att ta hand om de gamla.

Vi tycker att det var väldigt intressant och hemskt att veta om hur dödligheten bland barn ser ut runt omkring i världen.

På lektionerna hade vi bland annat genomgångar om koldioxid utsläpp per person i olika länder. Det var mycket lärorikt, intressant och man fick en annan uppfattning om hur det är. Vi kom fram till att Kina släpper ut mest koldioxid, vilket var ganska självklart eftersom att Kina har mest befolkning. Det var också kul att se hur mycket koldioxid vi släpper ut i Sverige, och hur mycket just jag släpper ut.

Det kommer ett till inlägg på fredag! Ha det så bra sålänge.

Ett sorgligt exempel på hur vissa barn ser ut i de fattigaste länderna :(

Likes

Comments