Det svänger vilt in inredningens värld eller snarare i trenderna. Varje år ska de bytas och kontot blir fort tomt för oss som älskar inredning.

Dock tycker jag att det känns som att dom senaste åren ändras lite gran. Något som håller i sig är återvinning, loppis och DIY, ett medvetet tänk och många kreativa själar finns det verkligen, naturligt och hållbart. Den blåa färgen håller dessutom i sig 2017 men får sällskap av gröna toner. Metaller är också något som håller i sig även i år, kanske att silver skriker högre än tidigare. Nya inslag i år kanske är tyger, man förespår att vi bäddar med dyrare lyxigare lakan, en mer hotell känsla. Linne, satin och ekologisk bomull är något som kommer med stor kraft och även lyxigare gardiner. Stora lampor är något man bör satsa på också, överallt, en stor lampa på byrån eller något stort i taket, även dom stora växterna håller sig kvar även i år.

Ser fram emot ett nytt inrednings år och nya detaljer att sätta tänderna i :)

Ha en fin dag //LinnPlinn

Likes

Comments

Det har gått och blivit nytt år och jag tänkte bli bättre på att hålla koll på trender och försöka inspirera mera, får se om jag kan hålla det :)

Snart är det Formex och möbelmässa så då ska jag spruta ut inspiration. Debbie tycker det är tråkigt att dela med sig av själva byggprocessen men det är ju fantastiskt att se förändringen. Jag som vet visionen vet att det kommer bli toppen snyggt när det står klart. Hon är mycket skicklig den där:)

Våran nyårsafton firades på hemma plan tillsammans med några vänner. Vi brukar vara hemma för vi har två hundar som är lite oroliga när det smäller och nere hos oss är det rätt lugnt vid tolvslaget. Det bjöds på trerätters och glada människor. Ett väldigt bra slut på 2016. Körde på en guldig natur dukning som verkade gå hem hos gästerna:) vad tycker ni?:)

I år hade jag inga löften, kanske har en mindre press och mindre ångest den 31 december 2017. Jag tror och hoppas att 2017 kommer bli ett bra år och det är många projekt som ska göras.

Hoppas eran nyår var bra och att erat 2017 bjuder på kärlek, trygghet och viktiga läxor om andra och livet generellt.

Ta hand om varann // LinnPlinn

Likes

Comments

Nu är det slut på detta år och många fina dukningar och stylingar har det blivit och hoppas på mer 2017

Jag ska inte bli sentimental eller långrandig tänkte bara lägga upp några av våra härliga minnen.

Ha ett fantastiskt slut på detta år och ladda för ett nytt:)

Lite från oss och Gott nytt år så ses vi nästa år //LinnPlinn

Likes

Comments

Jag är dålig på att blogga säger Linn. Hon har väl rätt men hur kul är det att visa upp sånt här....

Det är lixom mest ett kaos just nu. Om några månader kommer det vara roligare att visa upp. Just nu har jag bara små "fläckar" i lägenheten som känns mysiga. Bjuder på dom. Det är allt jag har. Njut av det lilla;)

Ha en bra jul!

/Deborah

Likes

Comments

Den tredje december publicerades våran julgrans styling i Sörmlands nyheters julbilaga. Idag kom den ut på deras hemsida med lite fler bilder. Så ville dela med mig av den här också :) Så gå in och kika och på söndag kommer våran jul/nyårs och festdunkning ut i tidningen Succé.


http://www.sn.se/nyheter/oxelosund/1.4609904-tre-granar-tre-stilar-julen-ar-inte-rod-och-gron-

Ha en fortsatt fin fredag kväll //LinnPlinn

Likes

Comments

Ja varför ska dom fula granarna i skogen inte få lika mycket kärlek som dom stora täta?

Nej här spelar det ingen roll. Jag har äntligen fått tag i en "fulsnygg" gran, eller en i detta fall. Mycket trendig ett par år nu men vet inte hur många som faktiskt har en. Tror att hemma hos dom flesta så ska saker vara som det brukar. Man har samma kulor och samma belysning. Samma stjärnor i samma fönster och man baka samma bakverk som året innan. Här är inte julen röd och här kör vi en - Skit i normen stil. Så äntligen har jag denna typ av gran. Många skulle säga ful kanske men jag håller inte med.

På söndag är det fjärde advent och tiden går fort. Tänker som alltid lite extra på dom som inte har någon att fira med och dom som sitter ensamma. Dom som lever i missbruksvärlden och helst av allt vill vara i till exempel skolan. En tragisk tid för många och för andra spenderas flera tusen på dyra saker till sina barn och spenderar sjukt mycket pengar på faktiskt skit. Jag har köpt julklappar men har vart tydlig med att jag inte köper skit utan tänker gärna extra på den som ska få saken och försöker även vara påhittig och hittar saker som inte kostar så mycket men betyder mer och något man kan göra tillsammans. Tjatar in i mina näras huvuden att människor dör, svälter fryser och tar sitt liv.. En kanske inte kan göra så mycket men många kan göra en jäkla skillnad. Så snälla tänk på dom i vår närhet och hör man bråk hos grannen så ring polisen, Det är din plikt som med människa. Du kanske rädda livet på en kvinna eller på ett barn. Gör något!

Massa kärlek till er från mig och min fula gran :) // Linnplinn

Gjorde såklart egna julgransdekorationer av träkulor och lite färg. Blev även levande ljus ( LIVSFARLIGT) för en stor ljusslinga passa inge vidare :)

Likes

Comments

I dagarna har vi även gjort en fotografering på en dukning. Känns lite typiskt mig och Debbie kanske men vi gillar att duka och göra det extra fint för gäster och familj när dom kommer. Sätta en guldkant på middagen eller va det nu må vara. Denna dukning passar till alla tillställningar som hör julen till egentligen men kanske mest julafton och nyårsafton.

Temat går i färgen grönt som verkar bli en het färg just nu och fram mot våren. Som tidigare har vi använt oss an en bas, vita tallrikar från Ikea och guldbestick från MIO. Öl glas från iittala och glas från Ikea. Sen har vi gått loss på färgen grönt, Dom små gröna tallrikarna är från loppis och kosta 3 kr styck. Servetterna är från DUNI dom vita och dom gröna är från Åhlens. Sen är det skogen som briljerar. Granris, lingonkvistar och snöbär bland annat. En liten bit mossa här och där och ljus i olika höjder och TADA en fantastisk dukning som kommer ge många komplimanger.

Om jag får säga det själv så tycker jag vi har lyckats igen. Är väldigt nöjd och hoppas att ni och dom som läser tidnigen Succé den 18 december får inspiration. Kanske har vi hjälpt någon med festdukningen.


Ha nu en fortsatt fin dag // LinnPlinn

Likes

Comments

I torsdags var det dax för första fotograferingen. Den lokala morgon tidningen var här och fotade granar. Vi ville visa tre olika stilar som lite inspiration inför julen. Som vi tjatat om tidigare så behöver inte julen vara röd och påsken behöver inte vara gul. Dom granar som vi gjorde kan ju självklart kombineras med färger men vi ville visa enkla DIY dekorationer.

Här till exempel har Deborah gjort små "moln" eller vad vi ska kalla dom,

Hon använde en tidnings bit som hon knölade ihop till en boll, sen linda hon in bollen i bomull och lindade en liten guldtråd runt om. Väldigt enkel och söt i granen.

Här har vi Dagny som fått agera modell för en stund. I granen har vi gjort små rosetter i sidenband och limmat fast dom på ändarna i granen. Samma sak där enkelt och hur gulligt som helst. Något som både jag och Deborah gör varje år är att matcha julklapparna med temat på granen och här är temat vitt och en stänk av guld. Vi har även lagt en ljusslinga i en korg brevid för att skapa mer ljus och bytt ut den traditionella julgransmattan. Enkla tips som skapar en härlig känsla.

En av granarna gick i naturens tecken, självklart har vi äkta gran och själv tycker jag att den nästan är ett måste. Även här har Deborah gjort enkla träbrickor och borrat ett hål i dom som sedan hängts upp i en liten lädertråd. Vi hade även ( LIVSFARLIGT) levande ljus i denna gran men kompletterade även men en ljusslinga eftersom dom levande ljusen bör endast vara tända när någon har full uppsyn och även en brandsläckare i närheten. Skapar en otrolig känsla dock men var försiktig.

Samma sak under alla granar här har vi anpassat paketen efter färg och tema.

Den sista granen fick gå i den mer svartvita stilen, Svarta och vita kulor, känns stilrent och modernt. Har även istället för den traditionella ljusslingan använt en glödlampsslinga som är köpt på Rusta. Järpenstolen fick vara ,med och passar väldigt bra eller hur?

I korgen bredvid den svartvita granen så har vi samlat adventspaketen och även dom i svart och vit såklart.

Julbilagan med dessa granar är nu på väg på tryck och kommer ut den 3 december.


Ha nu en fin 1 december. // LinnPlinn

Likes

Comments

Talade tidigare om en adventsljusstake jag bett min vän att göra.

Dom är på plats och det är så kul när man har en tanke och verkligheten blir exakt som i huvudet.

Det är ENentreprenör i Nyköping som gjort dessa och går att beställa, Dom kostar 990.- för fyra stycken. Jag använder dessa som advents ljusstakar idag men kommer att använda dom året om med tanke på att dom kan stå ute också. Dessa finns också på Helsingsmäkleri i Nyköping och är då gjorda för kronljus :) 

Ha en fin dag //LinnPlinn


Likes

Comments

Ja den hör veckan går verkligen i julens tecken. Vi har och förbereder inför kommande fotografering med tema jul, granar och dukning närmare sagt :)

Till julpynt hör glögg och det ska drickas snyggt i Ernst glögg glas👌

Så torsdag är första fotografering,  ses då.

Ha en fortsatt fin kväll // LinnPlinn

Likes

Comments