Det hele gikk ikke så bra som planlagt, men sier meg fornøyd da dette er første gang! Heldigvis to uker til Halloween, så enda god tid til å gjøre et siste forsøk 😜

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

  • 61 lesere

Likes

Comments

Idag har vi vært å plukket gresskar til Halloween og reist til (nesten) enden av Long Island. Vi dro til Fire Island, noe som garantert må være et av de fineste stedene i New York! Jeg vet ikke om det bare var det gode været og alle de glade menneskene som gjorde stedet helt spesielt, men det var hvertfall utrolig vakkert og en veldig fin tur dit! Vi gikk langs stranden bort til et fyrtårn. Det var store bølger, krystallklart vann og mennesker som solte seg (både med og uten klær). Vi gikk opp trappene til fyrtårnet og fikk se en skikkelig fin utsikt over Long Island. Om vi så nøye, kunne vi også se Manhattan! Vi sto der lenge å bare nøt utsikten, om det hadde vært opp til meg, så kunne jeg stått der i evigheter.

På vei tilbake til bilen tok vi "skogsveien", det var også veldig idyllisk! Vi var omringet av høye blomster, busker og trær. Vi fikk også et møte med to rådyr, en mamma og et barn. Og de løp ikke vekk så fort de så oss, som de ellers hadde gjort i Norge, hehe! På veien hjem stoppet vi et sted for å få i oss lunsj :-)

Fin søndag!

Fikk samlet med meg noen fine skjell​ 😍

  • 103 lesere

Likes

Comments

Heisann! Dagene her går slag i slag med skole, venner, netflix, lekser og New York city, hehe. De to siste ukene har jeg gjort masse, og jeg har skapt mange minner med nye mennesker. Pep rally og homecoming var veldig gøy og spennende, skikkelig high school spirit! Skolen vår vant, noe som ikke var så veldig overraskende, da de som regel velger noen som er dårligere enn dem selv å spille mot når det er homecoming. Men det var likevel nervepirrende!

Jeg har også fått en del nye matopplevelser med både venner og vertsfamilien. Jeg, Kate og Phoebe reiste litt utenfor Long Beach for å kjøpe chipotle, noe som jeg hadde hørt mye om! Det levde opp til forventningene, for å si det sånn. Jeg og vertsfamilien har også vært på diner et par ganger! Vi hadde frokost sammen med en annen vertsfamilie blant annet, som var veldig koselig. Må si at jeg SÅ langt foretrekker å gå på diner's! De serverer utrolig god mat der.. alt fra kake, frokost, middag, milkshake osv. Det er veldig billig! Så ser jo også en diner veldig stilig ut;)

Jeg har også vært å sett på polo sammen med Kate. Vi reiste innover mot skogen til et helt idyllisk sted! Rundt hele banen var det store palass! Det ene huset tilhørte til presidenten i Sør-Afrika, faktisk. Onkelen til Kate eier polo klubben, så vi var på et intimt klubbmøte noe som gjorde det hele mye gøyere. Vi grillet, det var en liten utdeling av premier og vi koste oss i mange timer sammen med rytterne, sponsorene osv. Gleder meg til neste gang! Jeg og vertsfamilien har også vært på the blue men show i Manhattan. Det hele var veldig spesielt og ekkelt til tider men også veldig artig og morsomt! Verdt pengene!

Nå er det helg! En rolig helg så langt jeg vet. Er fortsatt kjempefint vær her og god temperatur, så jeg har syklet på boardwalken idag og sett på alle surferne i vannet. Bølgene er svære på denne tiden av året, så der KRYR av surfere! Long Beach i seg selv er en surfeby, men det er også mange fra New Jersey, Manhattan, Brooklyn som kommer hit for å surfe litt på bølgene. Så det er veldig mange, hehe.

Neste helg reiser jeg og vertsfamilien til Pennsylvania, noe som blir såå gøy! Helgen deretter igjen er det Halloween, noe som jeg og 'gjengen' gleder oss veldig til! Jeg har faktisk allrede blitt invitert til to Halloween parties, så jeg holder på å lete etter et perfekt kostyme. Føles veldig godt å bli så inkludert! :)

  • 151 lesere

Likes

Comments

Time Square by night 

To av de mest spurte spørsmålene jeg får av de hjemme er om jeg har hatt hjemlengsel og hvordan det er å snakke engelsk hver dag. I starten så synes jeg det var litt ukomfortabelt å snakke engelsk fordi det var andre norske i nærheten. Det var mye lettere å falle i fella og snakke norske enn engelsk, selvom det var imot reglene. Så fort jeg kom fram til vertsfamilien ble det mye bedre og jeg har egentlig ikke vært brydd med å snakke engelsk hver dag. Jeg synes det er veldig gøy, faktisk. Jeg er litt tilbakeholden når jeg snakker med nye mennekser, og jeg kan begynne å surre litt med språket. Jeg føler jeg snakker bedre engelsk med vertsfamilien og venner, og det gjør jeg nok fordi jeg ikke stresser like mye da. Det er flere som har påpekt at jeg ikke har en aksant, også er det noen som har sagt at de liker aksanten min.. så jeg vet ikke helt der. Jeg føler hvertfall at jeg blir bedre og bedre for hver uke som går. Jeg tar meg selv flere ganger i å tenke på engelsk, men jeg har ikke begynt å drømme på engelsk, som mange utvekslingsstudenter begynner å gjør. Noen fag på skolen er vanskeligere enn andre, men det varierer, akkurat nå så synes jeg US history og IB kurset er vanskeligst. Det er mange nye ord i US history og artiklene som vi får utdelt i IB klassen er noe avanserte, til tider. Men generelt så går det veldig greit!

Det jeg derimot synes er forvirrende er å skifte mellom språkene. Det merker jeg mest hvis jeg har akkurat snakket i telefon med noen hjemme eller Victoria her nede. Ofte popper det noen engelsk ord inn i den norske samtalen, og jeg har også flere ganger begynt å snakke norsk med vertsfamilien etter en samtale med noen hjemme. En blir litt mindfucked, haha.

Sykkeltur langs promenaden i Long Beach sammen med Mikael og Victoria, mine norske utvekslingsstudenter!

Jeg har ikke hatt noe særlig hjemlengsel til nå, utrolig nok. Jeg gjør stort sett noe hele tiden, så jeg har i grunn ikke fått tid til å tenke på de hjemme. Jeg vet hvor jeg har mine nærmeste venner, så jeg er ikke redd for å miste dem iløpet av året. Familie har man jo alltid! Jeg tror rett og slett at jeg bare er så takknemlig og bevisst over at dette er en once in a lifetime experience som jeg bare har en sjanse til å oppleve i hele mitt liv, mens lille Norge vil forbli som alltid! Jeg er også fortsatt helt i månen over at jeg faktisk er her, dette har jeg ventet så lenge på! Endelig!

Selvfølgelig er det noen dårlige dager i ny og ne hvor jeg er sliten og trøtt, men for det meste er det bare bra dager! Jeg har også slitt en del med hodepine etter jeg har kommet ned hit, spesielt de to siste ukene. Jeg tror det er på grunn av været som skifter, og det er også meldt en stor tornado (!!skummelt, alle i Long Beach er nervøs for at det blir et direkte slag, noe som er ganske alvorlig) til helga som gjør at trykket i lufta blir høyere. Håper det slutter, fordi det er gankse slitsomt.

  • 296 lesere

Likes

Comments

Piknik i Central park
Shopping
Central park zoo
Madison Square garden

..perfekt dag fra morgen til kveld! Var en rimelig sliten jente som kom hjem igår, men det var verdt:-)

  • 234 lesere

Likes

Comments

Denne dagen har vært fantastisk på mange måter! Vi startet dagen tidlig og reiste oppover mot upstate New York allerede i ni tiden. På veien plukket vi opp Mikael, som er en annen Norsk utvekslingsstudent. Det tok rundt to timer før vi ankom en stor fin gård kalt Fishkill farm med masse svære åkre! Det var alt fra gresskar, pærer, epler i alle varianter og maiskorn der. Vi var omringet av høstfarger og vi fikk fjellene omringet av tåken som utsikt. Det hele minte meg litt om Norge! Og det var artig å se de store kontrastene fra Long Beach (Manhattan) og upstate New York.

Vi kom for å plukke epler og de smakte helt nydelig! De var som våre pink lady epler hjemme, bare enda søtere. Vi alle sammen gikk rundt å mumlet på epler mens vi lette etter de fineste og største som vi kunne ta med hjem, hehe. Til sammen klarte vi å plukke to store poser med epler. Det var også traktorer som kjørte rundt med tilhenger bak, så vi fikk oss en liten roadtrip.

Vi dro videre til en diner med alt for god mat, før vi reiste til den avdøde presidenten Roosevelt sitt hus. Det var et bygg som var gjort om til et museum, ellers så var alt slik som det var når han døde. Vi fikk en tur inn i huset, som var stort og kjempefint.. og utenfor huset kunne vi se Hudson River!

Verdens beste cinnamon donuts! Vertsfar kjøpte en svær boks med flere stykker, de var helt nystekte og de smeltet nærmest i munnen.. nam

  • 286 lesere

Likes

Comments

​Irish day har levd opp til forventningene! Vi har kost oss masse:-) Så glad for å endelig ha Vicotria her, i Long Beach!

  • 253 lesere

Likes

Comments

Jeg prøver å filme litt i ny og ne slik at jeg kan lage en video for hver måned. Jeg har allerede laget en liten video fra August og nå er September videoen klar :-) Denne måneden har vi vært mye i New York city og vi har også gjort mye annet gøy!

..her har dere en liten sniktitt av hverdagen min, husk å ta på 1080p for best kvalitet.

DEL 1 (August video for de som ikke har fått med seg den)

  • 304 lesere

Likes

Comments