...100 år senere

Jeg som hadde tenkt å poste flittig med innlegg om utvekslingsåret mitt, hehe. Jeg må innrømme at det er lettere sagt enn gjort. Det er så mye som skjer hele tiden og det er veldig lett å bli revet med. Men jeg synes ikke det gjør noe, jeg reiste først og fremt hit for å oppleve! Oppleve så mye som mulig på ti måneder, og det kan jeg stolt si at det har jeg fått til. Det er vanskelig å ordlegge seg og forklare dere alt jeg føler og sitter igjen med fra disse flotte månedene jeg har vært her nede. Det er veldig klisje sagt, men man må nesten reise på utveksling selv for å kunne forstå hvor fantastisk og vanskelig det er.

Jeg synes det har vært gøy å måtte utfordre meg selv, være alene og kjenne litt på ensomheten. Bevege meg ut av komfortsonen min å gjøre ting jeg ellers aldri kunne funnet på å gjøre hjemme i Norge. Jeg har lært så utrolig mye om meg selv og jeg har vokst masse. Jeg har alt i alt blitt en psykisk sterkere person. Jeg har lært det å virkelig motivere meg selv, snakke ut om mine meninger og kjempe for meg selv. Ukomfortable situasjoner og konflikter vil oppstå, på lik linje som hjemme, og ingenting er viktigere enn å kunne stå opp for seg selv! Spesielt i et fremmed land hvor du ikke snakker samme språk og folk kan lett se på deg som et svakt bytte.

Utveksling er som en berg-og-dalbane. Det er både oppturer og nedturer, men mest av alt er det oppturer! Du får opplevelser som du kan leve lenge på og som du vil for alltid huske. Du får muligheten til å lage minner med helt nye mennesker som kommer fra en helt annen kultur. Mennesker som har andre verdier og en annen bakgrunn som vil vise, lære og hjelpe deg til å utvikle deg til et bedre og mer relfektert menneske. Jeg kan med hånden på hjertet si at dette har vært det beste året i mitt liv. Jeg har virkelig hatt the time of my life, og det er mye takket alle menneskene jeg har fått lov til å bli kjent med.

Jeg har så mange fantastiske minner jeg kan se tilbake på. Som ingen bilder kan beskrive! Jeg kommer aldri til å glemme dette året. Det er utrolig trist å måtte reise herfra. Det er rett og slett uvirkelig at dette året faktisk kommer til en slutt. Jeg gleder meg til å møte familie og venner igjen, men hvordan sier man farvel til noen som har vært familien din i et år? Det er en utrolig vanskelig situasjon å være i. Et utvekslingsår er et helt nytt liv på et år!

Jeg reiser heldigvis ikke før i slutten av Juni, så jeg har enda tre uker igjen til å oppleve mye nytt og virkelig fått sagt farvel til alle jeg har blitt kjent med. Skolen starter sommerferie allerede neste uke, så jeg har mange spennende planer for den sisten tiden min her! Og jeg skal prøve så godt jeg kan å skrive om det på bloggen. Jeg tror det blir veldig fint å kunne gå tilbake til denne siden å se tilbake på de siste ukene i New York!

I will be back soon!

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Heisann! Hvor skal jeg starte? Jeg har opplevd masse gøy siden sist blogg innlegg! Jeg har blant annet opplevd hvordan julaften og nyttårsaften feires her, vært på bursdagsfeiringer og ikke minst dratt på sydentur til Caribbean. Jeg fikk masse fint til jul av vertsfamilien og vi spiste masse god mat. Nyttårsaften dro jeg ut sammen med noen venner og hadde det gøy! Noe som overrasket meg er hvor lite raketter det fyres. I Norge er jo fyrverkeri ett av de største høydepunktene på nyttårssaften!

I slutten av Januar dro jeg og verstfamilien min til St Martin i Caribbbean. Det var en veldig fin tur, og jeg er allerede forelsket i øya. Strendene var hvite og havet var krystallblått. Det var godt og varmt, og alle var veldig livlig og vennlige. Det var utrolig vakkert! Og jeg er allerede helt bestemt på at jeg vil tilbake for et lenger opphold. Vi bodde på et veldig pent sted med havutsikt. Vi leide bil som vi reiste rundt forbi på øya med. Vi reiste til ulike strender, både på den nerderlandske og den franske delen. Vi padlet med kajakk til en øde øy, reiste med seilbåt til en øy som heter Anguilla, snorklet og masse annet spennende!

Jeg trives veldig godt fortsatt og koser meg masse. Jeg er utrolig takknemlig for at jeg har fått muligheten til å reise på utveksling. Det har gitt meg veldig mye og jeg har vokst mye som person. Jeg føler at jeg funnet meg selv og mine verdier, og virkelig innsett hvem jeg vil være som person og hva jeg vil gjøre med livet mitt. Jeg har aboslutt blitt mye sterkere og selvsikker, og det føles innmari godt! Jeg har vært veldig heldig når det kommer til hjemlengsel, da jeg ikke har følt så mye på det. Februar er forsåvidt den måneden som har vært vanskeligst for meg, så langt. Det er ikke noe å legge skjul på at uveksling ikke er helt tipp-topp hele tiden. Det kommer dager hvor du vil savne hjem til familie og venner, og det er helt naturlig. Jeg prøver å være bevisst over at dette er bare for en periode, og ikke for alltid. Plutselig er utvekslingsåret over, så det gjelder å nyte det mens jeg kan. New York vil for alltid være mitt hjem nummer to, det er her jeg ser for meg å studere og slå røtter.

Det er faktisk bare rundt fire måneder igjen til jeg vender snuten hjem til Norge. Jeg gleder meg til å se alle sammen igjen, starte å jobbe og se hva mer 2017 har å by på, selvom det er ganske bittert å måtte reise fra New York!

Likes

Comments

Okey, så Trump vant presidentvalget og det kan jeg bare ikke forstå! Jeg klarer ikke å ha respekt for han når han er så rasistisk og ufyselig mot kvinner. Likevel, så vant han valget, noe som betyr at flertallet i USA ønsket han som president. Så han kan ikke være så ille, som media og alle skal ha det til. Det gjenstår for såvidt bare å se hvordan han blir som President for USA - det kan være han overrasker! Mange tror verden kommer til å gå under nå med han som president, men man må ikke glemme at det er mange som kommer til å jobbe tett rundt han og som er med på å bestemme over avgjørelser. Det er ikke slik at Trump kan bare bestemme seg over en ting og så gjøre det. Det er mange som må godkjenne det først!

...

På fredag var det veterans day, og vi fikk fri fra skolen. Victoria kom til meg tidlig på morgenen og vi reiste på en god sykkeltur. Vi syklet hele promenaden og så videre til skolen jeg går på. Endelig fikk jeg vist henne den! Deretter spiste vi lunsj sammen, gikk litt rundt og reiste hjemover for å se på Netflix. Det var en veldig rolig og avslappende dag! Lørdagen brukte vi på å sove lenge, spise ute og henge med venner. En vellykket dag!

På søndagen dro jeg og vertsfamilien innover til Manhattan sammen med en annen vertsfamilie for å se på en forestilling. Vi så julenissen og reinsdyrene - et utrolig vakkert show! Anbefales! Det er fortsatt deilig vær her, om jeg skal se bort ifra at det er bitende kaldt om kvelden, så noe julestemning har ikke streifet meg. Jeg er fortsatt i sommermodus, men utrolig nok fikk jeg kjenne på litt julestemning. Jeg kan ikke helt skjønne at det er jul neste måned, det er jo fortsatt sommer? Er det ikke?

I og med at vi allerede er godt ut i November, så har jeg allerede fullført første del av mitt senior year på skolen her i New York. I Norge deler vi karakterene utover to halvår, men her er det 4 quarter's. Jeg må si at jeg er mer enn godt fornøyd med karakterene! Jeg er stor fornøyd og jeg føler endelig at jeg strekker til på skolen. Veldig store kontraster fra i fjor, da jeg alltid følte at jeg ikke gjorde det bra nok og at hele meg kom til å mislykkes i livet. Det var ingen god følelse, og det tæret mye på motivasjonen min. Men her er det helt annerledes og jeg trives faktisk med å gå skolen. Det er ikke noe lenger stress og lange dager, her går tiden så fort at jeg noen ganger ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg! Jeg har for det meste A i de fleste fag, bortsett fra IB Anthroplogy og US history. Jeg er fornøyd med karakteren min i IB da denne klassen er på college nivå. US History er en 11th grade klasse, og jeg kunne ønske jeg gjorde det bedre der. Jeg sliter litt med forståelig og tempoet. Denne klassen er også beregnet for tenåringer som har litt bakgrunn informasjon fra før av, noe som ikke jeg har, men jeg har som mål å gjøre det bedre neste quarter!

Likes

Comments

Likes

Comments

Nok en helg er over! Føler alt går så fort, plutselig er det helg og plutselig så er det mandag igjen. Denne helgen har gått til mye gøy. På fredagen dro jeg på kino å så på inferno sammen med noen venner. Dette var faktisk min første gang på kino her, og det var veldig artig å få opplevd det. Setene her kan ikke sammenlignes med kinosetene hjemme, de var så behagelige og vi kunne lene oss bakover! Det var også et heftig utvalg av godteri, drikkevarer og chips. Lørdag gikk til å henge opp plakater rundt forbi angående å hoste en utvekslingsstudent, ordne med mobil regningen, handle inn ny sminke og bursdag senere på kvelden. Det var veldig koselig i bursdag. Vi hadde olympics games, og jeg var så heldig som fikk Matt på laget mitt. Vi gjorde det stor sett bra og klarte å sikre oss en andre plass ;-) Vi var forresten team Norway, så vi var begge kledd ut i hvitt og hadde vært vårt norske flagg på oss.

På søndag møtte jeg en venninne, vi hadde lunsj sammen og gikk litt rundt forbi. Vi spiste på Five Burgers, og det må være et av de beste stedene jeg har spist burger noensinne. Nå kommer jeg sikkert til å gå dit hver helg, hehe.

Vi har en veldig spennende uke foran oss! Imorgen så er det selveste valgdagen, og vi får endelig vite hvem som blir president. Jeg må si at jeg er blitt ganske så lei av å snakke om presidentvalget og å se på debatter, så det skal bli deilig å komme seg videre. Jeg er veldig spent, og jeg håper på at Hillary Clinton vinner. Utrolig nok, så vet jeg om altfor mange som vil ha Trump som president.. så det blir spennende å følge med på TV imorgen! Vi har faktisk fått fri fra skolen og på fredag er det enda en fridag, så dette er en ganske chill uke. Det har også meldt store bølger denne uken, så jeg skal ned å se på Dane og Matt surfe imorgen tidlig. Jeg har som mål å lære meg og surfe i løpet av dette året, og jeg har vært ganske så heldig som har blitt kjent med de aller flinkeste. Jeg synes det er litt for kaldt å begynne og lære det nå, så jeg kommer nok til å vente til våren med og prøve😉

Jeg må også bare kommentere hvor fint vær det fortsatt er her! Vi er kommet inn i November og det føles ut som sommer. Det er noen dager hvor det plutselig har vært skikkelig kaldt, men generelt så er det masse sol og god varme, wihu. Jeg har forresten også blitt irriterende avhengig av Starbucks. Jeg har aldri likt kaffe eller Starbucks i det hele tatt, men nå går jeg dit flere ganger i uken. Jeg bestiller alltid det samme og jeg føler aldri at jeg kan få nok av det, haha. En av de første tingene jeg faktisk merket med ungdommene her, er at de ALLTID bærer på Starbucks eller Dunkin Donuts drinker, og nå har jeg faktisk blitt en av de selv. Heldigvis så er det ikke så sykt overpriset her, som det er i Norge.

Likes

Comments

Hvor skal jeg starte? Det har skjedd mye de siste tre ukene! Mye gøy og mange nye minner. Bloggen har rett og slett gått litt i glemmeboken, og det synes jeg for såvidt er like greit. Jeg er jo først og fremst her nede for å oppleve, ikke blogge. Likevel, så synes jeg jo det er gøy å dele med dere det jeg gjør, så nå har jeg endelig fått satt av litt tid til å skrive et langt innlegg om de siste ukene.

Helgen for to uker siden dro jeg og vertsfamilien til Pennsylvania. Vi sto opp tidlig på morgenen, og kjørte rundt seks timer før vi var framme. Vi ankom Penn State college og hele området var fullt av mennesker! Folk hadde med stands, telt, campingvogn, masse mat og mye drikke. Du kan vel si at det var en slags stor fest for å varme opp til den store fotballkampen mellom Ohio State og Penn State. Noen ivrige enn andre, hehe. Vi kom for å møte vertsmoren min sin familie og se kampen sammen med dem. Vi var sammen hele dagen på området de hadde satt opp til camp. Vi spiste masse god mat og spilte et slags morsomt spill. Senere på kvelden dro vi på fotballkampen, og det må være noe av det mest spennende jeg har tatt del i. Ikke nok med at vi var over 150 000 mennesker samlet og vi hadde billetter på de helt øverste setene i stadiumet, så var kampen i seg selv utrolig nervepirrende og spennende. Jeg klarer ikke å forklare dere hvordan det hele føltes, det må nesten bare oppleves!

Penn state vant, utrolig nok! Ohio state ledet hele veien, men Penn state slo jammen til siste quarter! Hele stabelen jublet, vi jublet og alle college studentene stormet ut mot banen og heiet fram laget! Altså, jeg vet ikke, men det er bare noe med hele ånden i USA! Jeg elsker det.

Vi overnattet på et motell, noe som var en opplevelse i seg selv. Dagen deretter dro vi innover der alle amish menneskene holder til, noe som var veldig gøy. Vi fikk sett ganske mange! Det var skikkelig vanskelig å forstå hvordan de klarer å leve på måten som de gjør, når man er så vant til det livet man har selv. Jeg klarer bare ikke til å få det til å gi mening, hehe. Vi vendte etterhvert hjemover til New York, noe mer forkjølet enn det vi var når vi dro. På veien hjem kjørte vi gjennom Queens og vi fikk se det nye området med alle de nye husene langs stranda! Veldig fint og vakkert.

Ellers så går ukedagene for det meste i skole! Jeg har faktisk aldri gjort det så bra på skolen som nå, jeg har i de fleste fag A eller B! Jeg har blitt kjent med mange nye, spist mye god mat, vært i Manhattan, hengt med venner osv. Hver fredag samles også jeg og en gjeng hos en venninne å spiser god mat. Det er veldig koselig og det er alltid digg å tenke på at jeg at har noen å gå til hver fredag, om jeg vil være sosial ☺️

Denne helgen fikk jeg besøk av Victoria og vi koste oss som alltid. Lørdag gikk til fotballkamp på skolen, og søndag dro vi innover til Manhattan for å møte to andre gutter. De går foreløpig på EF Acedemy, i Thornwood. Vi shoppet litt, hang på Time Square og dro innom toppen av Empire state building! What a view

Det er allerede over to måneder siden jeg forlot Norge, og det går FOR fort! Jeg er skikkelig stressa over at jeg ikke skal være her for alltid, fordi jeg stortrives så veldig. De to siste månedene har virkelig fått meg til å innse at det finnes så mye mer ute i verden, enn bare lille Norge, lille Risør. Jeg føler meg så tilrette her og kan bare ikke forestille meg hvordan jeg kan klare å gå tilbake til det gamle livet mitt i Norge etter dette året her. Jeg kommer nok til å trenge psykolog flere dager i uken, haha. Nei, huff, jeg vil ikke hjem.

Tilbake skal jeg, det vet jeg allerede! Jeg har til nå vært på ganske mange møter med ulike college og university, jeg har søkt og ting ser veldig lyst ut. Til nå, så interesser Berkeley college i Manhattan og Lynn University i Florida meg mest. Antageligvis kommer jeg til å besøke begge to i løpet av året, hvertfall Berkeley college! Hiho

Likes

Comments

Det hele gikk ikke så bra som planlagt, men sier meg fornøyd da dette er første gang! Heldigvis to uker til Halloween, så enda god tid til å gjøre et siste forsøk 😜

Likes

Comments

Idag har vi vært å plukket gresskar til Halloween og reist til (nesten) enden av Long Island. Vi dro til Fire Island, noe som garantert må være et av de fineste stedene i New York! Jeg vet ikke om det bare var det gode været og alle de glade menneskene som gjorde stedet helt spesielt, men det var hvertfall utrolig vakkert og en veldig fin tur dit! Vi gikk langs stranden bort til et fyrtårn. Det var store bølger, krystallklart vann og mennesker som solte seg (både med og uten klær). Vi gikk opp trappene til fyrtårnet og fikk se en skikkelig fin utsikt over Long Island. Om vi så nøye, kunne vi også se Manhattan! Vi sto der lenge å bare nøt utsikten, om det hadde vært opp til meg, så kunne jeg stått der i evigheter.

På vei tilbake til bilen tok vi "skogsveien", det var også veldig idyllisk! Vi var omringet av høye blomster, busker og trær. Vi fikk også et møte med to rådyr, en mamma og et barn. Og de løp ikke vekk så fort de så oss, som de ellers hadde gjort i Norge, hehe! På veien hjem stoppet vi et sted for å få i oss lunsj :-)

Fin søndag!

Fikk samlet med meg noen fine skjell​ 😍

Likes

Comments

Heisann! Dagene her går slag i slag med skole, venner, netflix, lekser og New York city, hehe. De to siste ukene har jeg gjort masse, og jeg har skapt mange minner med nye mennesker. Pep rally og homecoming var veldig gøy og spennende, skikkelig high school spirit! Skolen vår vant, noe som ikke var så veldig overraskende, da de som regel velger noen som er dårligere enn dem selv å spille mot når det er homecoming. Men det var likevel nervepirrende!

Jeg har også fått en del nye matopplevelser med både venner og vertsfamilien. Jeg, Kate og Phoebe reiste litt utenfor Long Beach for å kjøpe chipotle, noe som jeg hadde hørt mye om! Det levde opp til forventningene, for å si det sånn. Jeg og vertsfamilien har også vært på diner et par ganger! Vi hadde frokost sammen med en annen vertsfamilie blant annet, som var veldig koselig. Må si at jeg SÅ langt foretrekker å gå på diner's! De serverer utrolig god mat der.. alt fra kake, frokost, middag, milkshake osv. Det er veldig billig! Så ser jo også en diner veldig stilig ut;)

Jeg har også vært å sett på polo sammen med Kate. Vi reiste innover mot skogen til et helt idyllisk sted! Rundt hele banen var det store palass! Det ene huset tilhørte til presidenten i Sør-Afrika, faktisk. Onkelen til Kate eier polo klubben, så vi var på et intimt klubbmøte noe som gjorde det hele mye gøyere. Vi grillet, det var en liten utdeling av premier og vi koste oss i mange timer sammen med rytterne, sponsorene osv. Gleder meg til neste gang! Jeg og vertsfamilien har også vært på the blue men show i Manhattan. Det hele var veldig spesielt og ekkelt til tider men også veldig artig og morsomt! Verdt pengene!

Nå er det helg! En rolig helg så langt jeg vet. Er fortsatt kjempefint vær her og god temperatur, så jeg har syklet på boardwalken idag og sett på alle surferne i vannet. Bølgene er svære på denne tiden av året, så der KRYR av surfere! Long Beach i seg selv er en surfeby, men det er også mange fra New Jersey, Manhattan, Brooklyn som kommer hit for å surfe litt på bølgene. Så det er veldig mange, hehe.

Neste helg reiser jeg og vertsfamilien til Pennsylvania, noe som blir såå gøy! Helgen deretter igjen er det Halloween, noe som jeg og 'gjengen' gleder oss veldig til! Jeg har faktisk allrede blitt invitert til to Halloween parties, så jeg holder på å lete etter et perfekt kostyme. Føles veldig godt å bli så inkludert! :)

Likes

Comments