Datumet för min och Novas debut i lydnadsklass 1 närmar sig (det är bara fem veckor kvar 😱) så under de senaste träningstillfällena har vi mest checkat av vart vi står och vad det är som gör att Nova höjs för mycket i stress för att kunna hålla sig någorlunda i skinnet. Alla moment sitter hyfsat men vi har inte påbörjat ställande under gång förens idag eftersom jag först ville få till läggande under gång. Det moment som vi verkligen måste lägga fokus på är platsliggningen - vilket är det jag trodde att vi skulle ha lättast för! Tji fick jag. ;) Så nu jobbar vi på att bygga upp en bra grund innan vi påbörjar störnings träning.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

För att dra en lång story kort så är mitt hus byggt av ett gammalt stall, men bara hälften av hela den byggnaden är ett hus, resten är inte renoverat och används som förråd. I det förrådet har mina kaniner bott under en ganska lång tid, men eftersom jag har en lite spännande framtidsplan så kunde dem inte längre bo kvar där. Igår flyttade vi därför ut alla burarna till mamma och pappas carport. Fy vad tunga dem var alltså! Vi fick vara fyra pers på den långa buren för att få ned den. ;) Men nu står dem där nere och allting blir så mycket lättare när de ska få komma ut i hagar och när jag ska städa.

Idag ska vi fortsätta städa i förrådet och när det är klart kan vi börja renovera! :D Den dagen längtar jag verkligen till.

Likes

Comments

Dagarna bara flyger iväg, nu är det en skolvecka kvar sedan går jag ut på praktik i fyra hela veckor. Usch. Nog för att det är kul att vara på hunddagis men det betyder fyra veckor utan mina trogna följeslagare. Jag träffar självklart dem på kvällarna men man har blivit så bekväm med att kunna ta med någon av dem till skolan varje dag att det verkligen känns tungt!

Idag har jag komp-ledigt från skolan så mamma och jag packade in hundarna i bilen och begav oss till skogen i morse. De fick busa i hägnet tills de var trötta och sen gick vi en promenad innan vi åkte hem igen. Perfekt start på dagen!

Mina hjärtan <3 Bilden är från när vi var i skäralid i påskas.

Likes

Comments

Igår fick jag kompledigt på förmiddagen eftersom vi hade haft skoltid utöver våra scheman både onsdag och torsdag (jag slutar egentligen till lunch men vi gick till halv fem båda dagarna). Mamma och jag passade på att ta en riktigt mysig ridtur i solen. Det var verkligen vårväder och vi hade så roligt! Filmade med min GoPro så här kommer lite klipp från turen!

https://youtu.be/6uOs0n3uJFE


Likes

Comments

Jag har en hel del planerat denna helgen. Så mycket att göra och så mycket att hinna med! Men det känns ändå roligt! Jag har kommit in i en sådan bra fas just nu och är super taggad över att pricka av denna att göra listan. ;) Utom att städa huset då alltså, det är inte så kul. Två av grejerna är blogginlägg så det kan ni ju ha att se fram emot om ni vill :D IMG_2159.JPG!  

Likes

Comments

Idag har varit en bra och händelserik dag. Jag hade satt klockan på sex och gick upp för att rida ut en vända med Yazz. Det var kallt och dimmigt, inte lika vackert som igår men var dag har sin skönhet och jag älskar verkligen dimma. Vi har sakta börjat trappa upp galoppsträckorna eftersom han har svårt att hålla ihop galoppen. Det går framåt och han är som vanligt en riktig stjärna. Efter frukosten tog jag ut Elton på en längre promenad eftersom det skulle bli en lång dag i skolan och han kunde inte följa med. Hästarna fick hö och kaninerna fick frukost innan mamma skjutsade mig och Nova till bussen. Vi började inte förens tio men jag var där redan kvart över nio och tränade lydnad i hallen med en kompis. Jag passade på att filma träningen så det kommer ni få se när jag har gjort klart Novas ett års film! :) Jag har valt profilen friskvård i skola vi går då en 4 dagars utbildning på (uppdelat på två block) med Britta Agardh det första blocket började idag. Det var så intressant och Nova fick gå på löpband för första gången. :) Lite läbbigt tyckte hon att det var när det började rulla men sedan hade hon mest lite långtråkigt när hon gick, haha. ;) Med lite kokt kycklinghjärta går dock allting bra om du frågar henne! Det blev en lång dag så vid fem var jag hemma igen. Efter det tog jag ut hundarna på en promenad och handlade. Så nu ska vi äta taco, ha lite lill-fredagsmys innan jag ska skriva lite på min samhälls uppsats och ge kaninerna kvällsmat. Jag längtar redan tills jag får krypa ned i sängen. ;) [caption id="attachment_456" align="aligncenter" width="663"]11350533_890182481043760_6965188560600072404_n Bebis Nova 8 veckor gammal <3[/caption]

Likes

Comments

Jag har kommit in i ett ganska bra fly på senaste tiden. Förut så gjorde jag inte riktigt någonting om dagarna mer än det nödvändiga med djuren. Nu hinner jag med allting och har dessutom tid över! Men det är svårt att hitta balansen mellan djuren och skolan. På fredag ska en uppsats in i samhälle och jag har än så länge bara gjort framsidan och skrivit om syftet så jag måste verkligen ta tag i den. I morse red jag ut och passade sedan på att ge hästarna hö och vatten så att mamma slapp det idag. Kaninerna fick hö och vatten och eftersom ingen av hundarna följde med till skolan idag (jag hade planer på att ta med Elton men struntade faktiskt i det) så rastade jag honom igen strax innan jag åkte. Efter skolan har hundarna fått lite motion och så har vi tränat en del. Jag mockade lösdriften och fyllde på hönäten innan jag gav kaninerna sitt hö och fyllde på vatten till dem. Så nu har jag precis tittat på ett Heartland avsnitt och ska faktiskt gå och lägga mig tidigt. Imorgon får vi sovmorgon igen så jag ska upp och rida innan skolan. Jag slutar dock inte förens halv fem både onsdag och torsdag så det blir nog inte mycket gjort de dagarna. Jag ska försöka få ut kaninerna en vända mellan allt plugget för nu var det någon dag sedan de fick komma ut. Så mycket att göra! Men det känns ändå som om det går åt rätt håll nu! [gallery type="square" link="none" size="medium" ids="451,452,453"]

Likes

Comments

På tisdagar och torsdagar brukar jag ha sovmorgon till kl sju, men idag ställde jag klockan på sex och red ut med Yazz innan skolan. Det gick super bra! Första uteritten jag någonsin gjort själv där jag ridit i alla gångarter. Så mysigt att rida i soluppgången. Dedär hoppstegringarna han gör i mitten av filmen är hans sätt att säga "nej jag vill inte detta" ;) Men med lite smackningar och en volt så fortsatte han framåt igen. Det är när sådant händer som jag kommer på att han faktiskt bara är fem år, men så otroligt duktig!

https://www.youtube.com/watch?v=89JVFLWohDY


Likes

Comments

Igår red jag ut med mamma och hade redan i förväg bestämt mig för att jag tänkte galoppera. Jag har bara gjort det en gång innan på honom, när han precis kommit hem, och då bockade han (nej jag gjorde aldrig det på pro vridningen eftersom han inte var mogen för galopp). Så jag var en aning nervös och valde därför att rida med bett för ovanlighetens skull. Jag tryckte ned repgrimman i fickan för eventuella nödsituationer (om han inte skulle trivas med bettet). Det kändes så konstigt att ha bett i munnen på honom och jag kände att jag inte kunde styra, haha. Sjukt va? Vi är så vana vid att bara rida i grimma och ibland repgrimma, även om jag bara använder tyglarna för att be honom svänga så känner jag verkligen skillnaden. Han ogillade inte bettet så som han gjort tidigare, då har han bara gått och slängt med huvudet fast jag inte ens tagit i tyglarna, men han föredrar helt klart grimman. Vilket även jag gör. Och vem kan klandra honom? Hur som helst så bad jag honom att galoppera på vägen hem men han förstod inte alls vad jag menade och jag höll på att tappa balansen i hans skumpiga trav. Då lägger han in ännu en växel och fy sjutton! Har aldrig suttit på en häst som travat så fort! Mamma hörde bara ett jäkla dånande bakom sig. ;) Till slut förstod han när kompisen började galoppera och det var så mysigt. Han skötte sig super, inget fjanteri eller någonting utan en mjuk och fin fattning från den där helvetes traven. Tyvärr så glömde jag min GoPro hemma så ni får nöja er med en mobilbild. Planerar dock att rida imorgon igen och då får jag det förhoppningsvis på film! :) IMG_8540

Likes

Comments

Det var inte igår. Hoppas att ni (mina få läsare haha) har haft det bra! Jag planerar faktiskt att börja blogga lite mer dagligen nu så vi får hålla tummarna för att det blir så också. ;) Som ni ser har jag ändrat design eftersom jag inte riktigt gillade den förra, den är dock inte riktigt klar än men redigeringsprogrammet som jag använder ligger nere för tillfället så jag får fixa resten i kväll. Allting rullar på just nu. Vi har satt upp ett schema för mockning av lösdriften så att det görs varje dag (denna helgen är det till exempel min tur), jag har köpt två mini selar så att alla kaninerna kan börja komma ut på promenader, jag har redan ridit Yazz tre gånger denna veckan (det är nog rekord sedan jag köpte honom), Elton har blivit bättre på människo-möten och båda hundarna kan följa med till skolan i veckorna. Jag har precis ätit lunch efter att ha städat lägenheten så nu tänkte jag göra några tidsinställda blogginlägg! [caption id="attachment_420" align="aligncenter" width="300"]IMG_1868 Gosiga Nova igår morse, hon ville inte gå upp<3[/caption]

Likes

Comments