Det känns som en evighet tills det är dags.

Men vi försöker att inte tänka på det allt för mycket. Vi båda vet att det finns en chans att det inte kommer gå bra. De första 12 veckorna har störst risk för missfall.

Trots det så är vi så himla glada. Tänk att vi kanske får uppleva det här?! Det är helt galet. Allt som sker i min kropp nu är helt galet men också fantastiskt. Haha!

Det är svårt att greppa vad som händer. Jag tror att det blir mer verkligt när jag väl har varit på mitt första besök hos barnmorskan.

Under dagarna i denna veckan har tröttheten och illamåendet kommit fram. Det är svårt att vara trevlig och glad mot kunder när man egentligen vill åka hem och sova. Jag hoppas att det bättrar på sig snart så att jag får lite mer energi. 👍

I övrigt rullar allt på som vanligt. För min del är det ledighet 3 dagar nu. Sen väntar en tuff vecka med 6 långa arbetsdagar.

Det ska säkert lösa sig på något sätt. 👌👍

Likes

Comments

Som jag skrev igår skulle vi berätta för våra föräldrar att vi väntar barn.

Vi körde först till mina föräldrar sen till sambons.

Alla blev väldigt glada. Det tog en stund för sambons pappa att förstå vad det handlade om. Haha! Sambons mamma fick förklara det för honom..

Men det gick väldigt bra i övrigt och det känns bra att ha berättat för någon så att man har någon att prata med under dessa första veckorna. Några som stöttar osv.

Under kvällen igår hade jag ont i magen. En molande smärta, ungefär som mensvärk. Jag blev rädd och trodde att något var fel men det var fullt normalt. Bara det inte kommer något blod så är det ingen fara.

För tillfället är jag på väg till jobbet. Jag mår fortfarande lite dåligt men det är mycket bättre än igår.

Idag jobbar jag till 15.15 så att det ska jag nog klara av. 👍

Likes

Comments

För två dagar sen fick vi reda på att vi väntar barn. Under dessa två dagarna har så mycket hänt. Så många tankar har flugit igenom mitt huvud.

Jag använder mig av "Natural Cycles". När jag öppnade appen på morgonen stod det "Idag är tidigaste dagen för att ta ett test!". Då tänkte jag, jaha.. Men då gör jag det ikväll. Det är ju fars dag, vi har en hel del planerat och det visar säkert inget ändå...

Sagt och gjort.. Dagen gick, jag var hos mina föräldrar och fikade samt lämnade present. Sen bar det av hemåt och vi förberedde en kalkonmiddag för min sambos föräldrar och morföräldrar. Jag tänkte inte alls på det där testet.. Vi hade en trevlig middag som alltid. Det var en massa frågor om mitt nya jobb. Där jag bara har varit i 1 månad förresten! När familjen hade åkt hem så städade vi undan och sen skulle vi julpynta, en aning tidigt.. Men det gjorde vi. Haha!

Efter att vi var klara där så fick jag en liten tanke på det där testet och med mitt minne är det bäst att göra det direkt. Så att jag tog en plastmugg och gick in på toaletten. Sen gjorde jag själva testet. Jag var lite nonchalant och kollade inte ordentligt på det direkt utan jag lät det ligga en liten stund. När jag tog upp det såg jag ett plus... Men nej, det kan ju inte stämma?! Hur tusan kunde det vara rätt? Kontrollstrecket finns där... Ja, då måste det ju vara rätt. Jag låste upp dörren och sa "Du... Kom hit..".

Min sambo som höll på att lägga upp en gardin svarade lite surt "Jaja. Jag kommer" tillbaka. När han går runt hörnet står jag där med testet framför mig och säger "Ja, kontrollstrecket är där. Ett plus är där också, även om det ena strecket är lite mindre tydligt.". Han ser ut som att han har sett en flygande gris typ. Haha!

Sen går han givetvis fram och kramar mig och vi skakar båda två. Vi har ingen aning om vad vi ska göra nu. Jag gick och satte mig i sängen. Sen sa vi att vi vill ju veta hur många veckor det har gått. Så att han körde till apoteket och köpte test med veckoindikator. Det testet visade också positivt och att det hade gått 1-2 veckor. När vi sen förde in all information i NC-appen så visade den 4 veckor. Den 12/11 fick vi alltså reda på att vi väntar barn. Väldigt passande eftersom att det också var fars dag.❤

Idag har vi bestämt att vi ska berätta för våra föräldrar. Det kanske är dumt eftersom att vi bara är i vecka 5 (fr.o.m. idag)... Men det kommer kännas bra att ha någon att prata med. Någon som har gått igenom det. Som kan svara på frågor och funderingar. Vi har tänkt köpa två nappar och knyta en lapp i var och en där det står "Kära Mormor & Morfar / Farmor & Farfar kan ni hålla koll på denna åt mig? Jag kan behöva den när jag kommer och hälsar på. Om jag känner min mamma rätt så kommer hon att glömma den. Jag kommer troligtvis och hälsar på i slutet av Juli. Kram från ert framtida barnbarn".

Jag hoppas att det kommer gå bra.Likes

Comments