Header

Det har tagit många år att acceptera. Många tänker att det är en enkel uppgift i livet. Men ibland låter inte alla dessa frågor dig leva. Varför jag? Vad har jag gjort för att förtjäna detta? Vem hade jag varit annars? Vad var meningen med allt det här?

Jag var en normal tjej. Hade familj & vänner, kände mig aldrig utanför på något sätt. Inte trodde jag att livet skulle förändras över en dag. Allt jag någonsin vetat om försvann. Långt bort. Och där stod jag, ensam. Helt förvirrad. Kände inte igen mig själv. Kände inte igen mitt liv. Den här tomhetskänslan. Den här ensamhetskänslan. Känslor och funderingar jag endast sett i filmer. Man kan väl inte bara vakna en dag så där och känna sig ensam?

Mitt tänk, mitt sätt, min verklighet ändrades på några minuter. Chocken som blev till av allt detta har följt mig länge. Jag trodde aldrig att det förflutna kunde komma ikapp dig så himla ordentligt. Att det kan äta upp dig inifrån.
Idag kan jag acceptera. Mitt liv har varit tufft. Man klarar inte av att härda ut tills slutet. Det är viktigt att bearbeta sina känslor.

För man kan visst, vakna en dag så där och känna sig ensam. Det kan hända vem som. Även om du har allt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hitta en fin text som verkligen berör. Jag tror att dom flesta känner igen känslan i texten, när man får ett besked om skolios. Den här obeskrivliga känslan när ingenting blir desamma igen.

"Kära 15-åriga jag. Du kommer snart att få ett besked som vänder upp och ner på dina planer de närmsta åren. Du kommer aldrig att åka till Italien. Du kommer inte närvara på din egen skolavslutning eller dansa små grodorna runt midsommarstången. Du kommer ligga på sjukhus. Du kommer ha ont och du kommer inte kunna vända dig själv i sängen. MEN du kommer att kämpa. Kämpa för att komma ifrån sjukhuset. Kämpa för att det är det enda rätta. Kära 15-åriga jag. Det finns en sak som jag vill att du ska veta. Du är inte ensam. Du är inte ensam om att vara rädd, om att vara ledsen och det är okej. Kära 15-åriga jag, det är okej att känna. Oavsett känsla. Det är okej.

Det besked som du snart kommer att få, kommer göra dig mycket upprörd. Du kommer bryta ihop i sjukhuskorridoren. Sitta gråtandes på det kalla sjukhusgolvet med dina föräldrar sittandes bredvid dig. Du kommer snart att ligga i en sjukhussäng livrädd. Livrädd för att bli förlamad och livrädd för att försvinna.. Jag önskar att du hade pratat med någon om din rädsla för den fanns närvarande hela tiden. Jag önskar att du hade pratat med dina vänner om din situation, men det gjorde du inte. Kära 15-åriga jag, ensam är inte alltid starkast. Du behöver inte vara tuff jämnt. Du behöver inte bita dig i läppen för att inte gråta.

Speciellt en sak vill jag att du ska veta. Du kommer att klara det. Du kommer att ta dig igenom motgångar. Tack vare din familj och tack vare dig själv. Kära 15-åriga jag, jag visste att du skulle klara det och vet du varför? För att du är bra som du är. Precis som du är. Glöm aldrig det."


Likes

Comments

Fokusera på dig själv! Ingen klappar dig på axeln när du har jobbat bra. Ingen tackar dig när du går in i väggen. Folk hugger dig i ryggen och undrar varför du blöder.

Fokusera på det som gör dig glad. Lär dig att prioritera ditt välmående. När det väl kommer till saken, är det du som ska vara lycklig! ❤

Likes

Comments

Ni vet när man kan checka av en av sina drömmar? Det var precis vad jag gjorde i måndags. Rihanna har varit min favorit sedan långt tillbaka. Jag har henne första skiva bland annat, när hon kändes helt oskyldig. Innan allting hände. Hon är en diamant av speciell kvalité för mig. Så snygg och vilken röst! Kunde inte känna annat än lycka på tele2 arena i måndags. Vilken grym konsert! :D <3

Likes

Comments

Något jag aldrig kommer förstå är den eviga stressen. När du är över 25 ska ditt liv vara "komplett", du ska ha jobb, boende, kärleken och allt färdigt. Är du inte där, räknas du inte med i kategorin: "det perfekta livet". Du ska bocka av saker och sträva efter samma mål som alla andra. Alla är olika och går olika vägar. En del människor behöver gå fel några gånger innan dom går rätt. Andra vill vänta med barn. Eller resa en massa. Eller plugga stor del av sitt liv. Eller har en kämpig period i livet.

Det finns ingenting som säger att vägen till just dina mål är fel. Du bestämmer själv hur du vill lägga upp ditt liv. Vikten ligger inte i vägen dit, utan i att nå målen. Om det tar 1 eller 5 år, berör ingen förutom dig. Livet är komplett när DU känner att DU är stolt över vart DU är i livet. Inte när andra tycker det.

Vi utgår från ett facit på hur livet ska se ut. Men glömmer bort att alla har olika facit!

Likes

Comments