2016

Det första året tillsammans med våran son, det bästa jag har!
Men att den dagen det blev ett plus på stickan trodde jag aldrig att 2016 skulle bli ett år med så mycket känslor.
Det har varit ett långt år!

Jag har fått uppleva saker som jag aldrig skulle vilja att någon skulle behöva göra, bara att se bilderna gör mig tårögd.

Men för ett år sen när 2016 startade så trodde jag aldrig att jag skulle vara så stark som jag är idag!
För mitt barn kan jag gå genom eld och vatten.
Att vi fått uppleva hans första 1 års kalas  (lite anorlunda) är så stort.. Han bara växer och det gör även min kärlek till han!

Min son har lärt mig 1 sak det här året, det är hur mycket man ska tatillvara på det som finns runtomkring en.
Man ska inte glömma bort att uppskatta det man har.
Min son är en riktig superhjälte!

Vi tackar för det här året och hoppas på att nästa år blir ett år då vi inte behöver åka in och ut på sjukhus (förutom alla återbesöket som ska göras)
Tack 2016!

Likes

Comments

Idag skulle jag och Harrie iväg tillbadhuset med Marie och Jackson, för sista gången innan bebisen i hennes mage kommer ut. När vi 1 timme tidigare redan sitter i bilen så passar vi på att svänga förbi min syster. Väl där och då får jag en tokig idé och ber Astrid (min systerdotter) att packa badväskan och slänga i sig frukosten.
När hon va klar slängde vi även ner lillsyrrans kläder.
Ner till bilen med alla 3 och lämnade min syster helt själv hemma.
Dagen gick och vi hade super mysigt på badet.

Men så vet ni det där skyltarna som står lite överallt "halt golv" och så tjatar man extra mycket på barnen att inte springa för det är halt..

Men gissa va den är osmidigt mamman lyckas med.. Den ända lilla trapp som finns halkar jag i. Har ett svullet lår, en blå hand och en ömm fot efter mitt försöka till ballerina hopp ner för att ställa undan nappflaskan. 😂
Just då reste jag mig bara upp och gick tillbaka till barna och kände hur det sved till när jag satt mig ner och kloret trängde sig in i skrapsåret. Men som mamma biter man ihop och fortsätter som ingenting.
Så nu när jag väl slappna av för att få sova känns det i hela kroppen..

Så bara så ni vet dansa aldrig i ett badhus, men jag för engångsskull tackar mina vingar (fläsket "huden" som sitter kvar runt midjan) som kanske tämpade fallet en aning ;)
Haha ne men godnatt på er, jag ska försöka lägga omkull den här ömma kroppen och hoppas på att inte känns bättre imorgon 😙

Likes

Comments

Måste bara få visa upp allt som Harrie fått från mellandagsrean. Så otroligt mycket kläder ifrån farmor och farfar, tack! 😘

Åh så hitta vi det absolut bästa.. täck och kuddfodral med djur på. Harrie har suttit och pekat hela kvällen  och låtit som en apa och säga gris flera gånger. Nu sover han gott i sin säng med alla det små vännerna ☆

Likes

Comments

För det första så måste jag bara få skriva av mig om dagen.. Det känns så bra att vara tillbaka nu. jag och sambon sitter just nu och blandar in schemat för nästa år. Det är inte alltid så lätt att få ihop det med en ny familjemedlem men jag älskar det!

Jag åkte nu på kvällen med Harrie och min syster för att handlade och när vi kom tillbaka så skulle hon springa upp och hämta schampot till mig!
Hon kommer ner med Tuva och hoppar in i bilen för att barna ska hälsa på varandra. Men när det precis stänger dörren så kommer det en galning i fullfart på gångbanan. Innan vi hinner reagera så kommer det en annan bil från andra hållet och sladdar in framför den där dåren. Ut kommer det poliser.. Sen kommer det en till bild och en till.. ut kommer ännumer poliser. När 4 bilen kommer så kommer det med en hund.. Det lilla loppisen som ligger under min systers lägenhet klättrar dom in med hunden, väl där inne så skäller hunden till.. När det väl står 7 poliser där så bestämmer vi oss för att inte stå kvar där.. Min syster går upp med Tuva och vi backar ut bilen.. när jag kör runt kvarteret för att komma hem står det fler poliser som stanna fler folk. Plus en stor polisbil lite längre bort..

Tänk om min syster va lite segare in i bilen eller hon vi bara stått en liten bit ifrån.. så otäckt!

Likes

Comments

För några dagar sen så tog han sitt första kliv här hemma i soffan..
Efter det skulle han hålla hand och gå vart vi än skulle.
Igår gick han fram och tillbaka mellan oss och idag så stället han sig upp och går iväg. Åh mammahjärtat blir helt varmt 😍

Likes

Comments

Vist är det lätt att äta lite för mycket, det är ju så gott..
Jag tänkte dela med mig av några av mina knep.

Lite knep för latmaskar som jag!

1) Jag vet det är nästan bara hemskt att tänka tanken.. men skippa sockret.

Det mesta på julbordet som är gott har socker.. men att undvika det är det bästa för kroppen.
jag har även ett toppen knep för att klara det.

och det tar oss till nästan punkt:

2) För det första så ta mjölk eller vatten (bubbelvatten) till julbordet.. när maten väl är uppäten och du är mätt.
(Det här kommer låta konstigt)
Men innan alla sötsaker kommer fram, gå och borsta tänderna.
För det första är det bra för din gaddar och sen är det ju inge vidare att äta något med nyborstade tänder (det smakar skit då)
Så medans alla andra tuggar i sig allt onyttigt kan du sitta där med ett stort "vitt" leende på läpparna utan att vara speciellt sugen. ;)

Men om inte det hjälper:

3) köp mint tuggummin, när väl smaken av tandkrämen håller på att försvinna så ta till tuggummit :)

4) Så till mitt näst sista knep. Ät sakta, låt kroppen hinna njuta av maten.
Tänk dig som en första dejt, du skulle ju inte slänga dig i maten och sen bara småäta av det som finns kvar bara för att.
Ät långsamt för vist du att det tar närmare 20 min för kroppen  att känna mättnadskänslan..
Tänk på det!

5) Så klart skulle jag kunna skriva att träna är det sista knepet, att ta trappen istället för hissen. Men det är lite av en självklarhet..

Ne en av det största bovarna till extra kilon är alkoholen, det är inge bra för din kropp och har egentligen ingen nytta förutom för dina smaklökar.

Dessutom är det mysigare att fira julen ihop med barnen.

Räkna alla för och nackdelar med alkoholen till jul och överväg om det verkligen är ett bra alternativ för dig att dricka!

🤗🌲❤

Likes

Comments

Att klicka runt sig på pinterest är farligt.. finns så mycket pyssel tips och Inrednings idéer att klockan tickar på för snabbt på kvällen  när man egentligen borde sova..

Ännu värre är det att hittat ett hus som både jag och Viktor blev helt kära i.. men det är nästan med lite sorg i hjärtat att veta att vi inte kommer ha råd med det.. Det är alldeles för många som är lika intresserade som vi är. Så jag ställer mig in på att det inte kommer bli något.. annars kommer jag bara bli för ledsen när jag inser det. Men drömma får man alltid göra, det kostar inget! 😘🐒

Likes

Comments

Någon som känner igen sig?

Jag har nog en liten apa här hemma, för så fort jag tänker göra något så hänger han i mina byxor.. men det är lite gulligt. Jag skulle inte byta det mot något.. Man kan nästan se längtan i ögonen när han tittar uppåt och gör allt för att se över kanterna.

vi har iaf haft städdag, allt håller en än gång på att rensas och fixas.. annonser ut på blocket och fb, att ha barn är en evig cirkel av köpa och sälja saker.. dom växer så det knakar.. Och med det att dom växer gör dom mer rörliga och sugna på att hjälpa till.. Att jag plockar i och han plockar ut gör städningen som förut bara tog nån timme till en hel veckas jobb. ;)

Föresten Harrie tog sig en liten promenad idag.. Han har i 2 tillfällen gått ca 5 steg helt själv!
Det är nästan lite glädjetårar i ögonen varje gång man ser hans lycka 🤗

Likes

Comments