Header

BILD 1

BILD 2

BILD 3

Den här uppgiften gick ut på att med hjälp utav skannade bilder skulle man kunna skapa 3 olika bilder med någon slags tanke bakom. När det kom till material tänkte jag att det var ganska självklart att ha med ett bakgrund att arbeta med, därför skannade jag ett vanligt vitt papper. Sedan så skannade jag föremål som jag har med mig till skolan varje dag. Som t.ex. mobil (mobilskal), suddgummi, och penna. Överlag så tyckte jag att det fungerade bra med att använda dessa föremål. De var relativt enkla att beskära i Photoshop, vilket underlättade arbetet avsevärt.


Väl i Photoshop placerade jag föremålen väldigt "enkelt" men arbetade mycket med färger, kontraster och häftiga effekter. Arbetade mycket med trollstaven för att markera föremålet och sedan CTRL+C för att kopiera och CTRL+V för att klistra in. Med hjälp av detta kunde jag lätt och enkelt multiplicera föremålen exakt som dem var innan. Samma färg, storlek osv. Lekte även med färgerna. När jag t.ex. ville få enbart ett föremål i ett färg markerade jag bilden, tryckte på "Bild" och sedan tryckte på "Justeringar" och sedan tryckte på " Nyans/Mättnad" där man kunde ändra som sagt nyansen på bilden. Därefter så ville jag förbättra bilden och få färgen att sticka ut ännu mer då gick jag ännu en gång på bild, sedan justeringar men då tryckte jag istället på "Färgbalans" där jag kunde få färgen att sticka ut tydligt. Så sammanfattningsvis provade jag runt med olika färger, justeringar, använde mig mycket utav lagermask, osv...

Bild 1:
Var ganska enkel och blev väldigt edgy. Suddgummit ska illustrera någon form av lycka eftersom den kan betraktas aningen annorlunda och inte så seriös jämfört med ett traditionellt suddgummi. Detta ger glädje samt motivation under tuffa studier. Tanken var liva upp skolarbetet, vilket bidrar till en bättre stämning där kreativiteten samt effektiviteten kan flöda fritt. Brukade även en vit aningen"smutsig" bakgrund för att belysa föremålen tydligare samt att ge en kraftigare effekt.


Bild 2:
Bild två visar tre av de viktigaste redskapen man använda sig utav i skolan. Med mobilskalet syftar jag på mobil, som man kan bruka för att hitta essentiell information till sina studier. Penna och suddi är det två mest grundläggande materialen man behöver för att anteckna och skriva. Föremålen är indelade i varsin spalt och i tretal för att tydligt och distinkt belysa deras betydelse. Tretal har används mycket inom i historien, exempelvis diverse sagor. Tanken är att folk i allmänhet då får enklare att relatera till bilden, vilket ger ett extra intresse för konstverket. Även använt mig utav en vit bakgrund som gör att respektive föremål betonas extra då konstraster mellan svart och vitt blir synliga.


Bild 3:
Överlag är bilden väldigt strukturerad då det är mycket vassa och raka linjer. Jag använde mig utav mobilskalet som bakgrund för att få ett nytt perspektiv samt betona struktur. Tanken här är aningen abstrakt men grundar sig i följande tankesätt: " Trots att det händer mycket omkring en i livet finner man oftast rätt väg". Pennorna och suddgummin belyser denna "rätta" väg då det avskiljer från bakgrunden. Syftet med bilden är att motivera människor att följa sin egen väg och att våga drömma stort.

Sammanfattningsvis så är jag väldigt nöjd med mina bilder, min kreativa sida sattes på prov och jag fick använda mig utav Photoshops många funktioner.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Skiss:
Lösningen till att få bra idéer är att skissa sig fram till en, men för mig var idéen redan där och kände att det inte behövdes. Jag hade redan en bild i huvudet.

Processen:
Hela processen började med att jag och Ebba gick ut och började leta efter ett bakgrund som skulle passa in med temat "Drömmarnas land". Då stötte jag på det P E R F E K T A bakgrunden, den var lite mystisk och spännande på en och samma gång. Och redan som innan, hade jag tänkt att placera Ebba på flera ställen i bilden därför bad jag henne posera på olika sätt. Vilket i sin tur ledde till att jag vred och förminskade henne med hjälp utav photoshop verktygen för att passa in i bilden. För att det skulle se mer naturligare ut applicerade jag en skugga och minskade ljusheten med 230 på Ebba bilderna eftersom ljusheten inte var samma så som på bakgrunden.

Motivering:
Jag tycker att jag lyckades med att få ihop ett collage som var enkel och snygg, jag förstår principen helt enkelt. Det ända nackdelen som jag kunde ha förbättrat hade varit om bad Ebba att lägga undan kameran då det inte ser så "naturligt" ut, men det var inget jag tänkte på just då. Annars fick jag bilden att passa in i just det temat då Ebba ser ut som en liten troll som är lekfull och är lite överallt.

Likes

Comments

Hela projektet började med att vi började brainstorma och komma på olika idéer. Vi hade det lite problematiskt till en början att komma på idéer med det löste sig till slut och vi valde att skapa en kärlekshistoria. Därefter började vi skriva ner scenerna på en storyboard och ritade även bilder till det. När vi byggde upp berättelsen så tänkte vi på att den enbart att den skulle vara glad och positivt men för att få in lite mer spänning i själva berättelsen bestämde vi för att ha med en sorgsen del, detta märker man tydligt när Bob gråter.

Därefter började vi ritade ut alla olika ansiktsuttryck, färgglade och klippte ut. Till en första början hade vi tänkt att använda oss utav lera men det blev inte så då vi ansåg att klippa ut gubbar i papper var lättare. Därpå gick vi till animations salen och började animera med hjälp av programmet Frame by Frame. Vi ställde fokusen på kameran och började ta bilder för varje rörelse man tog. Detta tog ganska lång tid men resultatet blev väldigt lyckad. Ibland zoomade vi in på karaktären för att få lite mer känsla och såg till att allting var i bildutsnittet och inte utanför.

När vi var klara med alla scener förde vi över filen till iMovie och ändrade hastigheten då visa delar spelades alldeles för fort, vi la till ljudeffekter och musik. Ljudvalet vara ganska lätt att ställa in. Vi ställde in studs ljus när basket bollen studsade, ledsen musik när han grät, pussljud när dem pussades osv. Men ibland så fanns inte alla ljudeffekter och då var det bara att söka på internet.

Någonting vi kunde förbättrat hade varit om vi inte fick med kanterna för det förstör lite ganska mycket. Vi försökte zooma in men det gick inte att zooma in så mycket som vi hade velat men jag tycker vi har lyckats väldigt bra annars!

Likes

Comments

2C - BLANDNINGSLÄGEN
Blandningslägen är en annan metod man kan använda sig i Photoshop. Man kan ändra en bilds nyans till en annan. Här så ändrade jag t.ex. en grön bild till en röd/orange bild. Så här går man till väga. Du trycker på "Lager" längst upp till vänster och sedan trycker på nytt fyllningslager. Tryck därefter på en "Enfärgad" och tryck sedan ok. Därefter får du valfritt välja färg och opacitet. Själv valde jag "färgskugga" och ändrade opaciteten till 75%. Tyckte min bild var speciell för att den blev mer höstig. Den orangea färgen illustrerar den typiska höst färgen. Tyckte det var passande då hösten närmar sig!

FÖRE:

EFTER:

FÖRE:
Använde mig utav samma metod fast hade en pastell lila färg och hade opaciteten 75 %.
- tyckte den var mer speciell då det inte var det typiska "blåa" himlen! Så tyckte det var en coolt twist med en lila himmel!

EFTER:

FÖRE:
Samma metod, brun-lila färg, opacitet 85 %.
- Ser coolare ut med en brunare nyans på bilden, detta är en bild som man kanske inte ser överallt därför gör det denna bilden till speciell!

EFTER:

FÖRE:
Samma metod, grå färg, opacitet 100 %. Denna får en ljusare effekt!
- ljusar upp bilden, ser fräschare ut!

EFTER:

FÖRE:
Samma metod, rosa, opacitet 80 %
- coolt bild, också lite höstigt!

EFTER:

Likes

Comments

2B - LAGERMASK
Lagermask är en metod man kan använda för att mörkna eller ljusa upp ett visst område. I min bild höjde jag t.ex först intensiteten till 10 för att ljusa upp hela bilden. Sedan så gick jag längst ner till vänster och ändrade förgrundsfärgen till svart. Ändrade därefter så att det svarta lådan log överst genom att trycka på byt knappen precis ovanför till höger. Sedan så var det bara att ändra sin pensel till den storleken man ville ha och börja markera det området man ville ha mörkare. I själva fallet så gör man inte det mörkare utan man får tillbaka det originella bilden från början vilket får det att se mörkare ut. Det var exakt så jag gjorde med den här bilden. Löven blev ljusare och himlen var bra som den var! Tycker bilden ger en en härlig och lugnande känsla! Därför tycker jag att bilden blev så speciell!

FÖRE:

EFTER:

Likes

Comments

2A - JUSTERINGSLAGER:
Justeringslager är ett redigerings verktyg. Där man kan bland annat ändra ljuset i bilden, kontrasten, göra bilden till svartvitt och så vidare! Här så använde jag mig just utav justeringslager! Genom att trycka på '' Det viktigaste " uppe i högra hörnet och sedan välja intensitet/kontrast kunde jag höja intensiteten och ljusa upp bilden. Jag ökade till 22. Tyckte bilden blev speciell då trädet betonades mer och mer medan individen bakom smälter in i bakgrunden.

FÖRE:

EFTER:

Likes

Comments

Här höjde jag ljusstyrkan och kontrasten. Provade runt och valde det som såg bäst ut, så minns inte vilken siffra allting stod på. Beskärde även den här bilden så att den blev avlång!

Här höjde jag kontrasten och färgen för att framhäva det snygga röda färgen! Beskärde även denna lite. Enkelt och snyggt!

Här gjorde jag faktiskt inte så mycket men det blev en väldigt stor förändring. Himmelen var ganska grå och tråkig innan, men nu efter jag höjde kontrasten och la på en blå ton så blev bilden enast snyggare. Tyckte bilden blev annorlunda och inte lika "vanlig" som de andra bilderna!

Här är bilden tagen från en grodperspektiv. Höjde kontrasten och la på en blå ton för att framhäva himmelen.

Här höjde jag bara kontrasten, en standard bild i fotovärlden. Men ändå väldigt fin! Tror jag la på en blå ton även här.

Tycker mina bilder blev väldigt lyckade faktiskt!
De är enkla men trots det så är de jätte snygga!. Har redigerat alla bilder på en ganska likt sätt! Det två första bilderna har jag höjt både kontrasten och färgen på så att det rosa och röda framhävs. De tre sista bilderna har jag bara lagt en blå ton på just för att det blir snyggare när färgen blir lite starkare. Har även passat på att beskära några bilder då bilderna får en annan twist helt enkelt! Har helt enkelt testat mig runt och tagit det jag tyckte passade bilderna bäst!

Enligt mig så tycker jag att man ska framhäva färgen på ett eller annat sätt för då blir bilden dubbelt så snyggare.
- alla bilderna är redigerade i photoshop!


Likes

Comments

Mina förväntningar inför det här kursen är ganska höga!
Ser mycket fram emot att lära mig mer och fördjupa mig i det här med digitalt skapande. För jag tycker själv att det är super kul att fotografera, redigera, skapa och så vidare! Men eftersom jag går en design inriktning på teknik programmet så passar det här kursen perfekt för mig!

Likes

Comments