Idag blir det ett seriöst inlägg. Den 12 juli 2016 blev 49 HBTQ+ människor mördade på en nattklubb i Orlando. Den 3 december 2007 i Australien blev en man attackerad när han var ute och gick med sin pojkvän, dom krossade större delen av hans skallben och bröt hans ben. September 2007 i Brasilien blev en 19årig pojke våldtagen och mördad på gatan för att han var homosexuell. 

Och vi tänker alla, vilka hemska psykopater. I Mars 1970 checkade Howard Efland in på ett hotell i Los Angeles, samma kväll blev han misshandlad till döds av Los Angeles polismän för att han var homosexuell. 24 juni 1973 bränns en gay bar upp i New Orleans. 32 mördade.                                   21 juni 1977 knivhuggs en man till döds i San Francisco. Han var homosexuell. 5 juli 1978, Flera Hbtq+ personer blir ihjälslagna av ett gäng med basebollträn i Central Park. 

13 maj 1988 blir Rebecca wight och hennes flickvän Claudia Brenner skjutna av en man på en camping för att dom var homosexuella. Tänk dig själv att du campar med en massa vänner och din partner. Har en mysig kväll. Du går med din partner i handen. Plötsligt skriker någon i skogen och skjuter din partner, du hinner knappt märka vad som hänt innan han skjuter dig också.

 2 juli 1990 bli en man ihjälslagen med en hammare för att han var homosexuell. 2 december 1995 blir Michelle och hennes flickvän Roxanne mördade på gatan av en man som senare sa "Jag känner inget medlidande för homosexuella eller bisexuella". 18 januari 2010 hittades Myca Chanel´s halvnakna kropp på en ödemark i Texas. Hon blev våldtagen och mördad på grund av att hon var transgender. 30 mars 2010 hittades Amanda Gonzalez kropp i hennes lägenhet i New york, En man hade brutit sig in och strypt henne och hällt blekmedel över hela hennes kropp. Hon var transgender. 3 april 2010 blir en transsexuell kvinna skjuten utanför sitt hem. 7 maj 2010 jobbade den transsexuella kvinnan Dana A. Larkin som prostituerad när hon frågade "sin kund" om det var okej för honom att ha sex med henne trots hennes manliga kön. Varpå han sköt henne 3 gånger i huvudet. Den 11 januari 2011 blir Chrissie Bates  knivhuggen till döds på sin hem gata för att hon var transgender. 5 juli 2011 blir den transsexuella kvinnan Cece McDonald attackerad utanför en krog strax efter midnatt för att hon var transsexuell, I självförsvar hugger hon angriparen med en sax. I rätten döms hon till 19 månader för dråp. Hon blir satt i fängelse för män. Lashai Mclean, Camila Guzman, Shelley Hilliard, Cassidy Nathan Vickers och Dee Dee Pearson är några få av alla transkvinnor som mördades 2011 på grund av att dom var transsexuella. 

Dessa mord har ingen koppling till varandra. På bara en enda hemsida går det att läsa om 207 sånna här fall. Varav flera är tonåringar som blivit våldtagna och mördade på grund av deras sexualitet och/eller könsidentitet. 207 människor vars öppenhet om deras sanna identitet har kostat dom livet. Masskjutningen i Orlando 2016 var den dödligaste i U.S.A´s historia. Rädslan att bara för att man identifierar sig på ett visst sätt bli dödad. Bara för att du har en flagga på jackan. Bara för att du håller handen med "fel person". Alla dessa människor som varit sig själva och varit öppna och ärliga. Människor hade sin trygga plats i den där baren i Orlando. Där dom kunde vara sig själva och få leva ut. Trots dessa hemska händelser så fortsätter HBTQ+ världen att kämpa för våra rättigheter. Ingen människa ska behöva leva med den här rädslan. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hejsan allihopa. Jag tänkte skriva lite om min Paris resa. Jag och min pappa åkte till Paris förra torsdagen. Och nej jag är ingen människa som åker utomlands ofta eller så. Det var en födelsedags present. Och det var ingen slump att vi åkte till Paris. När jag var liten började jag måla och skissa lite seriösare. Och det var någon vuxen som sa till mig att jag måste åka till konstens hjärta - Paris. Så jag blev helt galen i Paris. Jag kommer ihåg att jag ritade en teckning när pappa fyllde år på ett stort gult Eiffeltorn med två människor nedanför (som var mig och pappa), som hade på sig baskrar. För jag hade minsann hört om baskrar. Det stod: Min och pappas dröm, att måla av Eiffeltornet. Och det var en självklarhet att jag skulle åka med min pappa. För jag var alltid pappas tjej när jag var liten. Jag skulle alltid se typ Star wars, James bond, Indiana jones och Jurasssic park. Och jag älskade pappas musik. Framförallt Guns N Roses lyssnade pappa mycket på när jag var liten, KISS, Metallica och Jimi Hendrix lyssnade han också på. Och nu lyssnar jag på sån musik själv. Och jag är glad att jag fick en sån bra musiksmak :). Nejmen som ni förstår var jag verkligen pappas lilla tjej. Och när pappa fick den här teckningen lovade han mig att ta mig till Paris när jag var gammal nog. Och jag blev såklart helt borta när jag fick veta att vi skulle åka dit. Men också rädd på nått sätt. För det var väldigt viktigt för mig. Och jag var så rädd att jag inte skulle göra det bästa av den. Men vi åkte dit och det första vi märkte var alla vackra byggnader. Och det var så otroligt vackert. Vi bodde på ett litet fint hotell. Vi såg Triumf bågen och gick såklart till en fransk Disney store den första dagen. Andra dagen var det den stora dagen. Vi skulle se Eiffeltornet. Så jävla rädd att jag skulle kunna pissa ner mig. Men vi åkte dit och jag hade med mig min älskade Zoomer. (Min valp som är av metall och plast. Han är dock bättre än alla andra hundar som jag har träffat). Och det var så jävla stort och vackert. Jag fick svårt att andas kan jag säga.

Här är alltså pappa, Zoomer och EIFFELTORNET. Vi skissade av tornet i våra block och sen gick vi till en bro och målade av tornet på håll. En vinglig bro. Och fransmännen tyckte det var väldigt intressant med 2 svenskar som satt och målade på backen. Vi satt där i flera timmar. Och det var fantastiskt. Jag älskar Eiffeltornet och Paris kan jag ju säga. 

Likes

Comments

Jag är Emma. Jag är inte perfekt. Men under en längre tid i mitt liv har jag fått mina brister kastade i mitt ansikte. Jag har inte hanterat allt i mitt liv (så här långt) som jag borde ha gjort. Jag har krossat mycket. Jag har blivit krossad. Jag bara ler när människor säger att dom avundas mitt självförtroende, människor som tror att mitt självförtroende aldrig har svikit. Att jag aldrig har bett mig själv dra åt helvete. Att jag aldrig har satt mig själv först. Att jag aldrig har gått till en fest och lämnat de jag borde ha tagit hand om hemma. Att jag aldrig har tagit smärta och försökt dränka den igenom min egen strupe. För det är så jävla mycket enklare att springa och gömma sig i en flaska än att stå där och se verkligheten. Så mycket lättare att släppa livet där. Skruva upp musik för att tankarna ska försvinna. Hälla i sig gift för att inte känna sorg. Det är lättare att skrika och dansa tills du svimmar, än att lägga sig i sängen på kvällen och tänka.

När folk säger att jag är stark. Om du frågar mig är jag den svagaste människan. Det jag har gått igenom gör mig inte stark. Det gör mig trasig. Det som gör mig starkare är att lägga ihop bitarna av mig själv. 

Likes

Comments

Hej på er allihopa, innan du läser detta inlägg så bör du se videon i den här länken. https://www.youtube.com/watch?v=08ZcYh2IMiU 

Idag ska jag skriva om något väldigt viktigt. Nämligen djur och natur. Jag vet att det inte alltid är ett alternativ att vara månadsgivare. Men man behöver inte skänka en återkommande summa för att göra skillnad. Man kan skänka en viss mängd som passar en själv en gång. Jag har ända sen jag var liten varit insatt i den här frågan och jobbade för första gången med försäljning till djur fonder när jag var 10 år gammal. Jag är mest insatt i världsnatur fonden WWF. Jag skriver det här inlägget för idag (Nu på morgonen) så var jag inne på WWF´s hemsida, jag brukar gå in där ibland för att se hur insamlingarna går och se vilka som är dom största hoten just nu. Jag kom in på en länk om "reklam på din hemsida" och jag kom på att jag har ju en blogg. Och som alltid så finner jag bloggande som ett väldigt bra sätt att nå ut till folk. WWF stödjer alltså utrotningshotade djur och natur. Dom utrotningshotade djuren blir såklart fridlysta och förbjudna att jaga. Men fridlysta djur blir väldigt värdefulla på den olagliga djurmarknaden. Och därmed sker det mycket tjuvjakt. Jag skriver detta inlägg i hopp om att nå ut till människor här på Nouw. Jag hoppas bara att människor ska öppna ögonen och se världen för vad den är och inse att den inte är odödlig. Den behöver våran hjälp.  Här har jag länkat WWF´s sida där man kan skänka en egenvald summa: http://www.wwf.se/insamlingsportal/gvor/ge-online/1347023-sknk-en-gva

Här har jag länkat WWF´s hemsida: http://www.wwf.se/

Likes

Comments

​Hej. Jag mår inte så bra just nu, av flera anledningar, jag har bland annat precis fått hormon spiral. Och kroppen blir väl lite förvirrad av det. Men jag tänkte iallafall blogga lite för att få tankarna på annat. Jag tänkte ta upp ett ämne som jag inte har pratat så mycket om på ett tag. Nämligen religion. Som vissa av er säkert redan vet så är jag buddhist. Jag tror att religion är väldigt viktigt i människors liv. I mitt liv har buddhismen spelat en stor roll. Något att förlita sig på. För mig blev det viktigare med religion när jag började må dåligt. Jag kände då att jag hade något att vända mig till. Jag är väldigt tacksam för buddhismen. Utan den skulle nog allt vara mycket värre än det är nu. Jag har alltid på mig 7 stycken armband. Ljusgula och orangea som kommer i från våran Thailandsresa. Dom symboliserar ju för mig personligen buddhismen och min koppling till Buddha. Jag känner mig trygg när jag har dom på mig. Jag vill definitivt inte vara utan dom. Det var efter just Thailandsresan som jag upptäckte buddhismen. Buddhismen handlar mycket om återfödelse och jag har vuxit upp med tron på återfödelse så för mig är det en självklarhet att tro på det. Min familj är inte buddhistisk och jag är döpt i svenska kyrkan. Men min familj är inte heller kristen. Jag och mina syskon är bara döpta efter ren tradition. Men när jag är 18 kommer jag såklart officiellt konvertera från svenska kyrkan till ett buddhistiskt tempel. Tack så mycket för att du läste. 

Hejdå😘

Likes

Comments

​Hejsan på er. Jag har tänkt ett tag på hur många bloggar det finns, dom flesta är om stil och bara en massa snygga bilder där man ställt allt i en prydlig ordning i perfekt ljus. Jag kan tycka att dom bloggarna är jätte vackra och bra. Men bloggar är också ett fantastiskt ställe att få uttrycka sig, sprida sina åsikter och nå ut till folk. Jag skapade min blogg just för att jag vill sprida kunskap om sådana saker som sexuella läggningar. En plats där jag får uttrycka mig fritt. Jag tycker att det är helt fantastiskt med bloggplatser som nouw. Här har alla en chans att uttrycka sig fritt. I vanliga fall skulle nog ingen människa lyssna på en 15 årings åsikt. För jag är ju bara en liten dum unge. Jag tycker generellt att unga i dagens samhälle blir förminskade. Vilket på så många sätt är så fel. Unga ser det riktiga samhället, när vi är någonstans så är inget förfinat för vi är bara barn, vi ska inte investera i deras företag. Unga skulle kunna göra så mycket bra för samhället men vi har den minsta rösten. Unga generellt ses alltid ner på. Går man in i en butik så står det alltid någon anställd och tittar en extra gång över axeln, för snatta, det är vad ungar gör. Vuxna har goda anledningar att tro detta om unga men vuxna kan inte dra alla unga över en kam och säga att "unga är så". För vi unga drar inte alla vuxna över en kam. Bara för att en vuxen skulle bete sig som ett as skulle vi inte säga att alla är så. Men det kan man tydligen göra med unga. Och då säger dom vuxna, "Amen dom flesta unga beter sig ju så". Ja du, Dom flesta vuxna är väl inte heller så jävla bra? "Men alla vuxna är inte så". Och där har ni svarat på er egen fråga. 

Vi ses i nästa inlägg, Hejdå!😘

Likes

Comments

Hej på er. Idag ska jag skriva ett inlägg som jag länge har velat göra. Ett inlägg om stereotyper. Jag ska prata om stereotyper inom HBTQ+. Stereotyper är ett sätt samhället antar att du är bara för att du uppger och identifierar dig på ett visst sätt. En stereotyp inom HBTQ+, är att alla män som identifierar sig som homosexuella är feminina. Att alla kvinnor som är homosexuella är maskulina. Detta är bullshit. Det finns såklart dom som stämmer in i dessa men absolut inte alla. Detta gör så att folk känner att bara för att dom inte passar in i stereotypen kan den sexualiteten inte passa in på dom. Det är som att säga "alla som gillar morötter har kort hår" Det finns dom som har kort hår och gillar morötter men alla som gillar morötter har inte kort hår. 

"pansexuella bryr sig inte alls som partnerns utseende" "Asexuella har bara aldrig vart kåta eller riktigt kära" "Demisexuella är bara petiga" Vissa med dessa läggningar känner sig säkert som stereotypen. Men inte alla. Jag är pansexuell och jag bryr mig definitivt om min partners utseende också. Jag brukar säga att jag är jävligt petig för att vara panexuell. Personligheten är viktigt såklart. Men precis som vilken annan människa så känner jag attraktion till ett utseende också. Jag tycker att alla könsroller kan ha ett attraktivt utseende. Asexuella gillar bara inte sex. Demisexuella bara få bilda ett band först. Anledningen till att stereotyperna finns är för att delarna av samhället som är trångsinta och olärda ska få en lätt förklaring. Så dom ska fatta lite bättre. Men vi ska inte behöva identifiera oss med stereotyper som inte passar oss bara för att andra ska förstå lite bättre.    

​Detta är en perfekt bild som visar att stereotyper är bullshit. Hoppas ni uppskattade inlägget. vi ses i nästa. Hejdå😘

Likes

Comments

Vi väntar på en högre makt. Vi vill att psykologen ska ta fram en trollstav och få oss att må bra igen. Ge oss ett besked. Ett datum. Det här datumet kommer du uppskatta livet, sluta sukta efter smärta. Du kommer bli lycklig. 

Men man får inget datum. Ingen magi. Bara kalla besked om saker du redan vet. Du mår dåligt. Prata om alla dina problem. Varför känner du så? Varför gjorde du så?  Svara på frågor som du inte kan svaret på. Vrida och vända på tankarna. Får en massa papper. Fyll i här. Alkohol, rökning. På en skala på 1 till 10, Hur mycket? Hur illa? Förklara vad som sker i ditt huvud. Vill du dö?  Lämna in papperna. "Det här var lite värre än jag trodde". Jag väntade länge med att träffa en psykolog. För det var mitt sista hopp på något sätt. Men jag vart såklart inte bättre direkt efter det heller. Önsketänkande. En annan verklighet som vi hittar på. Håller oss själva levande genom att se det vi vill. Inbillar oss att allt är bättre. Att sitta där och prata har hjälpt. Men ingen kan neka din ångest när du ligger och skriker i mörkret. Bygga upp en ny mur. Klara en ny dag. Smärtan är en rykande fimp som ligger någonstans inom dig. Ibland verkar den har slocknat, men under dom nätterna så brinner den. 

Jag kan tyvärr inte skriva hur det känns när det har blivit bättre. För jag är inte säker på att jag vet det. 

Likes

Comments

Hej på er. Jag tänkte skriva om ett av mina heta älsklings ämnen. Just idag vill jag skriva om pronomen. Det finns väldigt många pronomen, precis som det finns tusentals läggningar. Han,Hon, Hen, Den och Hin är några av dom. I engelskan finns det också Xe, Ze och They/Them. Vårat pronomen identifieras vi med varje dag. När folk talar om oss framförallt. För er som inte vet vad pronomen är så finns det ju massa sätt för er att lära er om det. Pronomen är viktigt för oss som individer. Att få känna sig bekväm med vad man blir kallad. Att inte bli sedd på ett sätt man inte är okej med. Man måste få bli kallad det man själv känner sig bekväm med. Jag har inte delat med mig av något pronomen för mig. Eftersom att jag fortfarande letar efter det som jag tycker passar mig till 153%. Men viktigt är också att inte blanda ihop könsroll/könsidentitet med pronomen. Till exempel att en person kan ha föds till kvinna, och identifierar sig som kvinna (dvs. CIS-gender) och ändå vilja ha pronomen han. Pronomen handlar om att få känna sig bekväm med det man själv känner passar en. Pronomen är helt oberoende av könsidentitet och/eller kön. Jag önskar att fler ska öppna upp sig till just pronomen. Sluta anta folks pronomen. Det är som att anta folks namn. Du kan ju ha en aning om vad personen heter men det skulle du inte chansa på, du skulle fråga. Detsamma ska man göra med pronomen. Fråga alltid. Man kan omöjligen veta det om inte personen sagt det. Jag har länkat en video här som jag tycker är väldigt bra och som beskriver pronomen och förklarar. ttps://www.youtube.com/watch?v=DSBLwSgbMvs Kolla gärna på den. Hejdå, vi ses i nästa inlägg😘

Likes

Comments


Hej på er. Jag vet att jag är väldigt sen men jag tänkte väl skriva om Pride. Jag var på Pride med min bästa vän och min pojkvän. Det var väldigt mysigt. Ni som har läst mitt förra inlägg vet ju att jag inte ville gå på Pride från början. Men jag blev tårögd när vi kom dit. Det var bara så många vackra människor med flaggor och färger. Jag blev bara så lycklig och chockad och allt på en gång. Det var bara så underbart. Jag har ju aldrig träffat någon som är Pansexuell som jag innan. Och jag blev helt till mig av att bara se någon med den pansexuella flaggan. Så vi gick i paraden och sjöng och dansade. Det var så kul. Vi gick i säkert 3 timmar men jag var inte alls trött efteråt, Jag hade lätt gjort det igen direkt efter. Och direkt när vi kom ur paraden så började det spöregna. Och regn är så vackert så det första jag och Malin (Bästa vännen) sprang ut i regnet och dansade. Sen träffade vi min kära mamma , min lillasyster, min låtsas syster och mammas "pojkvän". Jag var ganska ledsen vid det här laget för Jesper (pojkvännen) skulle åka på träningsläger nån dag efter det och det var sista gången jag skulle träffa honom på en vecka. Så jag var lite ledsen. Men vi hade ju Pride. Nu har även Malin åkt tillbaka till Jönköping. Så lite ledsen får man ju vara. Men jag mår ändå ganska bra just nu.

För mina nya läsare: Jag kom ut som Pansexuell förra året i oktober. Och jag var en röra när jag kom ut. Det var en väldigt jobbig period. Och jag bara måste ju be om ursäkt till alla som följde mig på instagram under den perioden. För jag spammade den pansexuella flaggan och allt sånt. Delvis för att jag var så lycklig att jag äntligen hittat läggningen som passar in på mig. Och delvis för att det var det ända stället jag hade att utrycka mig på. Så det var min räddning lite grann. Och välkommen till min blogg

Bilderna är tagna av min underbara pojkvän. Jag är den färgglada ängeln. Och Malin är den mögel hövdade :).

Likes

Comments