Hej på er allihopa, innan du läser detta inlägg så bör du se videon i den här länken. https://www.youtube.com/watch?v=08ZcYh2IMiU 

Idag ska jag skriva om något väldigt viktigt. Nämligen djur och natur. Jag vet att det inte alltid är ett alternativ att vara månadsgivare. Men man behöver inte skänka en återkommande summa för att göra skillnad. Man kan skänka en viss mängd som passar en själv en gång. Jag har ända sen jag var liten varit insatt i den här frågan och jobbade för första gången med försäljning till djur fonder när jag var 10 år gammal. Jag är mest insatt i världsnatur fonden WWF. Jag skriver det här inlägget för idag (Nu på morgonen) så var jag inne på WWF´s hemsida, jag brukar gå in där ibland för att se hur insamlingarna går och se vilka som är dom största hoten just nu. Jag kom in på en länk om "reklam på din hemsida" och jag kom på att jag har ju en blogg. Och som alltid så finner jag bloggande som ett väldigt bra sätt att nå ut till folk. WWF stödjer alltså utrotningshotade djur och natur. Dom utrotningshotade djuren blir såklart fridlysta och förbjudna att jaga. Men fridlysta djur blir väldigt värdefulla på den olagliga djurmarknaden. Och därmed sker det mycket tjuvjakt. Jag skriver detta inlägg i hopp om att nå ut till människor här på Nouw. Jag hoppas bara att människor ska öppna ögonen och se världen för vad den är och inse att den inte är odödlig. Den behöver våran hjälp.  Här har jag länkat WWF´s sida där man kan skänka en egenvald summa: http://www.wwf.se/insamlingsportal/gvor/ge-online/1347023-sknk-en-gva

Här har jag länkat WWF´s hemsida: http://www.wwf.se/

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

​Hej. Jag mår inte så bra just nu, av flera anledningar, jag har bland annat precis fått hormon spiral. Och kroppen blir väl lite förvirrad av det. Men jag tänkte iallafall blogga lite för att få tankarna på annat. Jag tänkte ta upp ett ämne som jag inte har pratat så mycket om på ett tag. Nämligen religion. Som vissa av er säkert redan vet så är jag buddhist. Jag tror att religion är väldigt viktigt i människors liv. I mitt liv har buddhismen spelat en stor roll. Något att förlita sig på. För mig blev det viktigare med religion när jag började må dåligt. Jag kände då att jag hade något att vända mig till. Jag är väldigt tacksam för buddhismen. Utan den skulle nog allt vara mycket värre än det är nu. Jag har alltid på mig 7 stycken armband. Ljusgula och orangea som kommer i från våran Thailandsresa. Dom symboliserar ju för mig personligen buddhismen och min koppling till Buddha. Jag känner mig trygg när jag har dom på mig. Jag vill definitivt inte vara utan dom. Det var efter just Thailandsresan som jag upptäckte buddhismen. Buddhismen handlar mycket om återfödelse och jag har vuxit upp med tron på återfödelse så för mig är det en självklarhet att tro på det. Min familj är inte buddhistisk och jag är döpt i svenska kyrkan. Men min familj är inte heller kristen. Jag och mina syskon är bara döpta efter ren tradition. Men när jag är 18 kommer jag såklart officiellt konvertera från svenska kyrkan till ett buddhistiskt tempel. Tack så mycket för att du läste. 

Hejdå😘

Likes

Comments

​Hejsan på er. Jag har tänkt ett tag på hur många bloggar det finns, dom flesta är om stil och bara en massa snygga bilder där man ställt allt i en prydlig ordning i perfekt ljus. Jag kan tycka att dom bloggarna är jätte vackra och bra. Men bloggar är också ett fantastiskt ställe att få uttrycka sig, sprida sina åsikter och nå ut till folk. Jag skapade min blogg just för att jag vill sprida kunskap om sådana saker som sexuella läggningar. En plats där jag får uttrycka mig fritt. Jag tycker att det är helt fantastiskt med bloggplatser som nouw. Här har alla en chans att uttrycka sig fritt. I vanliga fall skulle nog ingen människa lyssna på en 15 årings åsikt. För jag är ju bara en liten dum unge. Jag tycker generellt att unga i dagens samhälle blir förminskade. Vilket på så många sätt är så fel. Unga ser det riktiga samhället, när vi är någonstans så är inget förfinat för vi är bara barn, vi ska inte investera i deras företag. Unga skulle kunna göra så mycket bra för samhället men vi har den minsta rösten. Unga generellt ses alltid ner på. Går man in i en butik så står det alltid någon anställd och tittar en extra gång över axeln, för snatta, det är vad ungar gör. Vuxna har goda anledningar att tro detta om unga men vuxna kan inte dra alla unga över en kam och säga att "unga är så". För vi unga drar inte alla vuxna över en kam. Bara för att en vuxen skulle bete sig som ett as skulle vi inte säga att alla är så. Men det kan man tydligen göra med unga. Och då säger dom vuxna, "Amen dom flesta unga beter sig ju så". Ja du, Dom flesta vuxna är väl inte heller så jävla bra? "Men alla vuxna är inte så". Och där har ni svarat på er egen fråga. 

Vi ses i nästa inlägg, Hejdå!😘

Likes

Comments

Hej på er. Idag ska jag skriva ett inlägg som jag länge har velat göra. Ett inlägg om stereotyper. Jag ska prata om stereotyper inom HBTQ+. Stereotyper är ett sätt samhället antar att du är bara för att du uppger och identifierar dig på ett visst sätt. En stereotyp inom HBTQ+, är att alla män som identifierar sig som homosexuella är feminina. Att alla kvinnor som är homosexuella är maskulina. Detta är bullshit. Det finns såklart dom som stämmer in i dessa men absolut inte alla. Detta gör så att folk känner att bara för att dom inte passar in i stereotypen kan den sexualiteten inte passa in på dom. Det är som att säga "alla som gillar morötter har kort hår" Det finns dom som har kort hår och gillar morötter men alla som gillar morötter har inte kort hår. 

"pansexuella bryr sig inte alls som partnerns utseende" "Asexuella har bara aldrig vart kåta eller riktigt kära" "Demisexuella är bara petiga" Vissa med dessa läggningar känner sig säkert som stereotypen. Men inte alla. Jag är pansexuell och jag bryr mig definitivt om min partners utseende också. Jag brukar säga att jag är jävligt petig för att vara panexuell. Personligheten är viktigt såklart. Men precis som vilken annan människa så känner jag attraktion till ett utseende också. Jag tycker att alla könsroller kan ha ett attraktivt utseende. Asexuella gillar bara inte sex. Demisexuella bara få bilda ett band först. Anledningen till att stereotyperna finns är för att delarna av samhället som är trångsinta och olärda ska få en lätt förklaring. Så dom ska fatta lite bättre. Men vi ska inte behöva identifiera oss med stereotyper som inte passar oss bara för att andra ska förstå lite bättre.    

​Detta är en perfekt bild som visar att stereotyper är bullshit. Hoppas ni uppskattade inlägget. vi ses i nästa. Hejdå😘

Likes

Comments

Vi väntar på en högre makt. Vi vill att psykologen ska ta fram en trollstav och få oss att må bra igen. Ge oss ett besked. Ett datum. Det här datumet kommer du uppskatta livet, sluta sukta efter smärta. Du kommer bli lycklig. 

Men man får inget datum. Ingen magi. Bara kalla besked om saker du redan vet. Du mår dåligt. Prata om alla dina problem. Varför känner du så? Varför gjorde du så?  Svara på frågor som du inte kan svaret på. Vrida och vända på tankarna. Får en massa papper. Fyll i här. Alkohol, rökning. På en skala på 1 till 10, Hur mycket? Hur illa? Förklara vad som sker i ditt huvud. Vill du dö?  Lämna in papperna. "Det här var lite värre än jag trodde". Jag väntade länge med att träffa en psykolog. För det var mitt sista hopp på något sätt. Men jag vart såklart inte bättre direkt efter det heller. Önsketänkande. En annan verklighet som vi hittar på. Håller oss själva levande genom att se det vi vill. Inbillar oss att allt är bättre. Att sitta där och prata har hjälpt. Men ingen kan neka din ångest när du ligger och skriker i mörkret. Bygga upp en ny mur. Klara en ny dag. Smärtan är en rykande fimp som ligger någonstans inom dig. Ibland verkar den har slocknat, men under dom nätterna så brinner den. 

Jag kan tyvärr inte skriva hur det känns när det har blivit bättre. För jag är inte säker på att jag vet det. 

Likes

Comments

Hej på er. Jag tänkte skriva om ett av mina heta älsklings ämnen. Just idag vill jag skriva om pronomen. Det finns väldigt många pronomen, precis som det finns tusentals läggningar. Han,Hon, Hen, Den och Hin är några av dom. I engelskan finns det också Xe, Ze och They/Them. Vårat pronomen identifieras vi med varje dag. När folk talar om oss framförallt. För er som inte vet vad pronomen är så finns det ju massa sätt för er att lära er om det. Pronomen är viktigt för oss som individer. Att få känna sig bekväm med vad man blir kallad. Att inte bli sedd på ett sätt man inte är okej med. Man måste få bli kallad det man själv känner sig bekväm med. Jag har inte delat med mig av något pronomen för mig. Eftersom att jag fortfarande letar efter det som jag tycker passar mig till 153%. Men viktigt är också att inte blanda ihop könsroll/könsidentitet med pronomen. Till exempel att en person kan ha föds till kvinna, och identifierar sig som kvinna (dvs. CIS-gender) och ändå vilja ha pronomen han. Pronomen handlar om att få känna sig bekväm med det man själv känner passar en. Pronomen är helt oberoende av könsidentitet och/eller kön. Jag önskar att fler ska öppna upp sig till just pronomen. Sluta anta folks pronomen. Det är som att anta folks namn. Du kan ju ha en aning om vad personen heter men det skulle du inte chansa på, du skulle fråga. Detsamma ska man göra med pronomen. Fråga alltid. Man kan omöjligen veta det om inte personen sagt det. Jag har länkat en video här som jag tycker är väldigt bra och som beskriver pronomen och förklarar. ttps://www.youtube.com/watch?v=DSBLwSgbMvs Kolla gärna på den. Hejdå, vi ses i nästa inlägg😘

Likes

Comments


Hej på er. Jag vet att jag är väldigt sen men jag tänkte väl skriva om Pride. Jag var på Pride med min bästa vän och min pojkvän. Det var väldigt mysigt. Ni som har läst mitt förra inlägg vet ju att jag inte ville gå på Pride från början. Men jag blev tårögd när vi kom dit. Det var bara så många vackra människor med flaggor och färger. Jag blev bara så lycklig och chockad och allt på en gång. Det var bara så underbart. Jag har ju aldrig träffat någon som är Pansexuell som jag innan. Och jag blev helt till mig av att bara se någon med den pansexuella flaggan. Så vi gick i paraden och sjöng och dansade. Det var så kul. Vi gick i säkert 3 timmar men jag var inte alls trött efteråt, Jag hade lätt gjort det igen direkt efter. Och direkt när vi kom ur paraden så började det spöregna. Och regn är så vackert så det första jag och Malin (Bästa vännen) sprang ut i regnet och dansade. Sen träffade vi min kära mamma , min lillasyster, min låtsas syster och mammas "pojkvän". Jag var ganska ledsen vid det här laget för Jesper (pojkvännen) skulle åka på träningsläger nån dag efter det och det var sista gången jag skulle träffa honom på en vecka. Så jag var lite ledsen. Men vi hade ju Pride. Nu har även Malin åkt tillbaka till Jönköping. Så lite ledsen får man ju vara. Men jag mår ändå ganska bra just nu.

För mina nya läsare: Jag kom ut som Pansexuell förra året i oktober. Och jag var en röra när jag kom ut. Det var en väldigt jobbig period. Och jag bara måste ju be om ursäkt till alla som följde mig på instagram under den perioden. För jag spammade den pansexuella flaggan och allt sånt. Delvis för att jag var så lycklig att jag äntligen hittat läggningen som passar in på mig. Och delvis för att det var det ända stället jag hade att utrycka mig på. Så det var min räddning lite grann. Och välkommen till min blogg

Bilderna är tagna av min underbara pojkvän. Jag är den färgglada ängeln. Och Malin är den mögel hövdade :).

Likes

Comments

Hej allihopa. Jag antar att ni vid det här laget vet att det är för att jag mår sämre än vanligt som jag inte bloggar på ett tag och så har det varit senaste tiden. Kan ju inte säga att det är bättre nu men jag tänkte att jag iallafall kunde göra ett inlägg idag. Jag gjorde ju för det första den här bloggen eftersom jag skulle skriva här och inte gömma så mycket.

Som många av er vet är jag underviktig. Och på den senaste tiden har jag gått ner ännu mer i vikt. Det har väl berott på att jag inte ätit så bra. Jag börjar må illa när det blir dags för mat liksom. Men jag äter ändå men tydligen går jag ju ner mer i vikt. Och nu när jag är så "tanig" så klarar inte min kropp av så mycket alls. Jag kan bli yr om jag inte ätit frukost. Ändå har jag skitit i det. Jag har en ganska grov migrän också som i dom flesta fallen har lett till att jag hamnar på sjukan och det brukar jag få av stress, dålig sömn eller när jag ätit dåligt. Och helt otroligt nog så har jag inte fått migrän det senaste halvåret. Men jag vill fan inte prata om det nu så istället ska jag prata om Pride paraden som är på Lördag, eftersom jag har mått ganska mycket sämre så har jag t.o.m känt att jag inte vill gå på Pride. Och jag har tjatat om Pride sen förra året i oktober när jag kom ut som Pansexuell. Så det är ganska illa när jag känner att jag inte vill gå på Pride. Men igår så fick jag ett sms från min bästa vän Malin. Som skrev att hon kommer förbi för hon har köpt nått. Jag mådde inte så bra igår kväll heller så jag bara skrev att hon inte borde komma förbi eftersom jag inte va super hype på att träffa någon. Men då ville hon bara komma hit ännu mer. Så jag skrev bara "Jag antar att jag ändå inte kan stoppa dig" och det hade jag helt rätt i. Så hon dök upp på kvällen och min älskade bästavän hade letat runt i stan efter den pansexuella flaggan. (Och den är svår att hitta kan jag säga). Så hon kom hit med den fina lilla flaggan och såklart hade hon tagit kondomer till mig också. (En riktig bästa vän tänker på allt haha) Nej men när hon kom hit med det så blev jag så glad och bara tänkte att klart som fan att jag ska gå på älskade Pride. Det jobbigaste för mig när jag kom ut var att ingen knappt trodde på mig men igår insåg jag att hon tror mig. Och det är tillräckligt. Så vi ses på Pride allihopa :)

Likes

Comments

Hej på er, Idag har jag haft en shopping dag i Mall of scandinavia ​(M.O.S) med min syster och pappa. Först gick vi på bio och såg Alice through the looking glass. Som några av er säkert vet är jag helt galen i Disney och speciellt Alice in wonderland. Så jag var super taggad på att se den och jag älskade den. Den var super bra. Efter filmen var det dags för shoppingen. Så först gick vi till Disney store. Min absoluta favorit affär. Egentligen tycker jag inte om stora köp centrum men jag älskar M.O.S eftersom dom har Disney store. Jag hade ett presentkort på 500:- så jag köpte hattmakaren (som "nalle") och kollektionen av små figurer från original filmen Alice in wonderland. Sen gick jag till H&M och hittade lite snygga kläder som jag älskar. Jag har lagt in bilder på kläderna nedan.

Alla kläderna kommer från H&M och sista bilden är på min sminkning för dagen :). Det är en skjort-liknande klänning och en röd/orange klänning med vida ärmar. Och ett par hängselshorts i fake läder och ett par randiga high waisted jeansshorts. BayBay :*

Likes

Comments

Jag börjar med att be om ursäkt för skit dålig uppdatering men jag måste faktiskt skylla det på en viss kille som håller mig upptagen. Han kom ju hem från Frankrike för ett tag sen och sen dess har vi typ spenderat varje sekund tillsammans. För att jag har saknat honom nått sjuuuukt mycket. Som många av er säkert vet så kan jag må riktigt dåligt ibland. Men när jag är med honom så känns det okej. Jag har ingen aning, jag kanske bara har fått ett släng av kärlek. Men nu har han varit hos mig ett tag och vi har ätit väldigt mycket skräp och mest bara legat i sängen hela dagarna. Sånt som man ska göra :) Vi hade en jätte mysig säng-dejt igår när vi bara låg i sängen och kollade på film och åt chips, godis, glass och drack läsk. Äntligen träffat någon som älskar mig på riktigt.

(saknar inte att vara singel säger jag bara)

Nu måste jag gå och göra mig klar för idag ska min kära bästa vän komma hit. :)

Likes

Comments