Jag vet att ni har fått vänta lite för länge och det är jag ledsen för. Men jag har behövt landa både fysiskt och mentalt. Helt och hållet landat har jag nog fortfarande inte, men nu måste jag skriva lite för annars blir det aldrig gjort.

Jag tänker att jag delar upp detta i två inlägg- ett som enbart får handla om mina intryck och känslor, och ett som får bli mer en guide till Biarritz.

Vi börjar med det förstnämnda. När jag först satte foten i Biarritz kände jag mig helt vilsen. Jag har alltid varit en ängslig själ, men vid det här laget kände jag knappt igen mig. Inom mig var det full orkan och jag såg ungefär tre meter framför mig. När orkanen lugnat sig och dammet landat, vilket skedde sisådär två veckor in i resan, så var jag helt tom. Hela mitt liv och hela jag var som utspritt på marken framför mig och det var svårt att ens veta i vilken ände jag skulle börja.

Det har tagit oräkneliga timmar, fällda tårar, promenader till fyren, samtal med fina vänner, både gamla och nya, och många timmar av frenetiskt googlande efter självhjälpsmetoder för att sätta ihop mig igen. Men det gick till slut och det är helt och hållet Biarritz förtjänst. Ett byte av miljö var så himla viktigt. Att få komma bort och spendera så mycket tid bara med mig själv och havet (vilket nog många av er som är uppvuxna nära vatten kan känna igen sig i) var absolut nödvändigt. Och, inte minst, alla underbara människor jag träffat har spelat en ofantlig roll i detta. Att träffa människor från olika delar av världen, med olika uppväxter och synvinklar ger ett helt nytt perspektiv på livet ”där borta”, alltså hemma i Sverige igen.

Jag skulle råda alla människor, oavsett hur vilsen eller put together du än må vara, att göra en sån här resa. Jag kommer hem med så mycket mer i bagaget och så mycket mer att erbjuda världen än vad jag hade innan. Jag är inte längre rädd eller ängslig och viktigast av allt är att jag tycker om mig själv och den person jag har blivit här. När jag skulle åka hem, närmare bestämt när jag gick ut från flygplatsen och mot flygplanet, så skrev jag ”Jag är lycklig i varenda por i kroppen” och det är verkligen så. Jag är en stor jäkla klyscha och så ofantligt lycklig. Utan anledning. Bara en sån sak liksom. Åk iväg och testa ni också, det kan bli hur bra som helst.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej hörrni! Som ni vet så har uppdateringen blivit mindre och mindre här på bloggen och det är främst för att jag har varit för upptagen med att delta i det verkliga livet,

Jag har många vänner som kommer att hälsa på och samtidigt ska jag försöka skriva och träna och helt enkelt vara nitton och ha den bästa tiden i livet.

Därför kommer jag nu att säga att de kommande två veckorna kommer jag inte att uppdatera mer än kanske någon gång. Men så kommer jag göra ett utvärderingsinlägg om min tid här när jag kommer hem. Låter det bra? Bra!


Ta hand om er så länge och om ni har några funderingar angående att resa så som jag har gjort tveka inte att höra av er så ska jag försöka svara på allt i inlägget.

Puss

Likes

Comments

De senaste dagarna har varit så underbara trots att vädret inte riktigt har varit på vår sida. Mamma och pappa har varit här och vi har gått runt, ätit MASSOR med god mat och bara haft det bra. De åkte hem imorse och jag börjar därför på en liten sockerdetox (behövligt efter denna helg av ett konstant flöde av efterrätter) och träning.

Likes

Comments

Hej. Förlåt. Jag VET att jag är dålig på att uppdatera och det handlar framför allt om att vädret har varit dåligt vilket gör att mina dagar har bestått av filmer/serier, träning och skriva/rita. Det är jättebra och terapeutiskt för mig, men inte jätteroligt att läsa om. Jag hör av mig igen när jag har något festligt att berätta och fram tills dess kan ni anta att jag tränar lite halvhjärtat, äter mycket mat, ligger i sängen och träffar någon kompis då och då. Okej? Toppen. Puss!

Likes

Comments

Gårkvällen spenderades på denna klippa med fina vänner och pizza. Tänk vad livet är snällt ibland :-)

Och idag har jag äääntligen kunnat träna lite (tog det ganska lugnt) och efter det hängt på stranden. Snart är det dags för middag vilket följs av förfest hos Aiman och utgång efter det. En vanlig fredag i livet här i Biarritz. Detta är även min sista helg utan gäster hemma hos mig så ska njuta riktigt ordentligt!

Puss

PS. En astronaut kikade förbi på stranden idag mitt bland alla människor. Det gjorde minst sagt alla barn glada! Och hörrni, H E R R E G U D vad mycket folk det är i stan idag. I och med Kristihimmelsfärd har halva Frankrike begett sig hit. Jag känner mig som en riktig local och blir irriterad och bitsk mot alla turister. Försöker låtsas som att jag själv inte är en...

Likes

Comments

Igår var jag på stranden i princip hela dagen. Vaknade med halsont så det blev varken träning eller alkohol för min del, men jag hade roligt ändå! Kvällen spenderades med solnedgång följt av beerpong hos Aiman.

Men asså TITTA! Livet skämmer bort mig.


Nu ska jag äta upp min lunch och sen bege mig till stranden. Alla mina kompisar har ledigt idag eftersom det är Kristihimmelsfärd.

Puss

Likes

Comments

Imorse kände jag mig någorlunda pigg så tog mig ut och körde lite trappintervaller vid Côtes des Basques medan molnen låg tunga över Biarritz.

Men efter lunch klarnade det upp så jag satte mig vid Maria-statyn (den vita pricken högst upp på ön), ritade lite och pratade med mamma i telefon. Har känt mig stressad och lätt ångestfylld idag och då är hon guld.


Nu har jag precis börjat laga lite middag och ikväll ska jag träffa Fabio och kolla på solnedgången.

Ciaaaooo

Likes

Comments

Kvällen igår började med middag på Arena med massa vänner eftersom det var Annas sista dag. Åt en jättegod kyckling med pommes frites till och till efterätt en choklad och passionsfruktspaj, det la en bra grund för kvällens drinkar om vi säger så.

Efter middagen hoppade vi runt mellan olika barer för att till slut hamna på Playboy i vanlig ordning. Snubblade in genom dörren hemma vid 4 för att vakna kl 8 av att surftävlingens kommentator hördes genom fönstret..... Så dagen spenderas helt och hållet i sängen.Och hörrni. Nu vänder äntligen vädret och nästa vecka ska det vara uuunderbart här!

Puss

Likes

Comments

Har tyvärr ingenting fantastiskt att skriva om eftersom det fortfarande är storm.... tränade lite imorse och ska alldeles strax trotsa vädret och gå och handla. Glömde mitt paraply hos Aiman förra helgen, så det blir solhatt som skydd mot regnet.

Fick en fråga om hur det går med träningen och kosten osv så tänkte snabbt uppdatera att det går bra! Har från och med denna vecka slutat räkna kalorier så att jag kan vara lite mer delaktig när det kommer till att äta ute och köpa lunch på stranden osv. Men håller mig på banan, försöker att äta så bra som möjligt och rimliga portioner (detta är mitt stora problem), rör på mig nästan varje dag (det kan vara en långpromenad, yoga, HIT-pass från youtube ja you name it). Kaaaanske lägger upp en före och efter-bild när jag nått mitt mål, men det är inte längre det som känns viktigt. Det viktiga har blivit att jag mår så fruktansvärt mycket bättre, har blivit starkare, tycker jag själv är snyggare, min hy har blivit bättre, jag har blivit piggare osv osv.

Känns fantaaastiskt och det har ju faktiskt bara gått en månad! Har ni några fler frågor angående träningen, kost eller bara något ni är nyfikna på i allmänhet så är det bara att hojta till i kommentarsfältet eller slänga iväg ett mejl.

Kraaam

Likes

Comments

Idag känner jag mig helt socialt dränerad efter att ha varit med människor så många dagar i sträck. Det är 29 grader och sol och jag ligger i sängen utan ork. Det har blivit lite mycket helt enkelt.

Gick och handlade imorse och köpte allt jag var sugen på så nu är jag nöjd men pank, hehe. Idag och imorgon kommer (förmodligen) att bli träningsfria och lugna dagar med mig själv bara för att få energi till helgen. Därav även paus här, så hörs vi på torsdag/fredag.

PUSS, gillar er!

Likes

Comments