Header
View tracker

Daylife, Exercise, Hälsa

Så mycket träningspepp just nu. Trots lite dåligt med sömn inatt så tog jag mig igenom dagens ryggpass.. Jag har alltid en plan inför mina pass så när jag väl var på gymmet är det bara att köra på. Träningen går verkligen framåt just nu, lagt upp ett kostschema jag följer och märker så tydligt hur kosten verkligen påverkar prestationen. Har ökat i allt sedan jag lade om kosten till ett mer strukturerat upplägg.

Här har ni dagens pass!
Latsdrag
Låg kabelrodd
Tricep pushdown
Omvänd flye i maskin
Pushdown i kabel
Triceppress med hantel

Avslutades med lite foamroller.

Likes

Comments

View tracker

Daylife

Godkväll! Redan söndag och imorgon börjar en ny vecka. Ja ny vecka och nya tag, redan inne i fjärde veckan på det nya året och vad snabbt det har gått! Jag brukar alltid planera upp min vecka på söndagar. Det underlättar verkligen stukturen när man är egen företagare. Själv kan jag lätt hamna i att jag jobbar FÖR mycket, glömmer att ta ledigt – på gott och ont.

Veckans planering
Måndag

Måndag består av kontorsjobb, bland annat fixa med kostplaner för klienter som köpt kostschema och onlinecoachning. Därefter ska jag lämna in lite kläder för tryck med Bodyfights nya logga.

När jag är klar med jobb blir det egen träning, backintervaller på löpbandet står på schemat.

Tisdag
På morgonen har jag ett möte bokat i Varberg, så blir en tur söderut på förmiddagen. Därefter förberedelser inför PT kursen med Bodyfigt jag ska undervisa i om några veckor. Ett kvällspass på gymmet även denna dag, fokus rygg och mage.

Onsdag
Möte med min revisor - ska gå igenom bokföring och budget inför 2017. Hinner jag med ett lunchpass kör jag det, ben & rumpa på schemat. Under eftermiddag ska jag träffa ett par klienter för kostrådgivning och på kvällen håller jag transformerklass på SATS Torpavallen.

Torsdag
En förmiddag där jag har några klienter bokat. Eftermiddagen består av mer kontorsjobb - ska då jobba med min kostguide, en e-bok som ni kommer ha möjlighet att beställa inom kort! Kvällspass även på torsdag, bröst och axlar.

Fredag
Fortsatt jobb med kostguiden, har jag möjlighet blir det halvdag då vissa andra dagar kommer innebära lite extra timmar. Vilodag!

Helgen
Ledig och relativt oplanerad helg. Riktigt skönt. Kommer säkerligen bli en del träning.


Likes

Comments

View tracker

Daylife

Jag är verkligen en frukostmänniska! När jag vill unna mig något extra brukar det ofta bli en lyxigare frukost. Idag startade jag dagen med en morgonpromenad för att sedan möta upp tjejerna på frukost. Vi träffades på Hotell Flora där de har en grym buffé med något för alla. För min del blev det ägg, fralla, kalkonskinka, yoghurt med nöt-frömix och frukt! Världens bästa uppladdning inför dagens träningspass - rygg och triceps står på schemat!


Likes

Comments

Recipes

Chiafrön innehåller långsamma kolhydrater och nyttiga fetter. Men framförallt är de bra för maghälsan då de innehåller mycket vattenlösliga fibrer. Det gör dem även till en utmärkt ingrediens i en god pudding. Detta är en liten twist då jag mixat mjölken med banan för att få lite extra sötma till puddingen.

Ingredienser
2 dl valfri mjölk
1/2 banan
1 tsk vaniljpulver
1/2 dl chiafrön

Till servering: Kokosflan, bär

Mixa mjölk, vaniljpulver och banan slät och rör ner chiafrön. Låt stå minst 20 minuter så att de vattenlösliga fibrerna hinner lösas ut. Toppa med kokosflan och bär!


Likes

Comments

Daylife, Exercise

Idag har jag varit SÅ trött, fasen alltså. Kanske vädret? Tog mig iaf iväg till gymmet i förmiddags för ett benpass och det gav ny energi och gick faktiskt förvånansvärt bra. Tycker att jag känner viss skillnad när jag tränar på dagen jämfört med kvällen, är starkare på kvällen. Samtidigt är det skönt att inte behöva armbåga sig fram alla gånger :) I övrigt har jag jobbat en hel del med företaget under dagen, på torsdag är det dags för min kostföreläsning på SATS Torpavallen. ​Vill man gå på den finns det fortfarande några platser kvar. Maila i så fall till lova@dietistcentrum.com. 

Dagens benpass
Uppvärming
10 min gång i lutning på löpband
Höftlyft med skivstång
Raka marklyft
Utfall i smith
Crunch på boll


Likes

Comments

View tracker

Daylife, Exercise, Hälsa

Söndagar innebär mycket fix och en del planering.Det underlättar så otroligt mycket att få till det med både träningen och kost om jag storhandlar, lagar lite storkok och planerar hur träningsveckan ska se ut. Supertaggad inför kommande vecka och händer massa roligt på jobbfronten. Tänkte nu dela med mig av veckans träningsplan.


Måndag: Intervaller på löpbandet
Tisdag: Ben/rumpa + Yoga
Onsdag: Rygg, triceps & mage
Torsdag: VILA
Fredag: Intervaller på löpbandet, Bröst, axlar & biceps
Lördag: Ben/Rumpa
Söndag: Rygg & triceps


Likes

Comments

Daylife, Hälsa


Utveckla mitt företag

I år är det dags att utveckla mitt företag. Redan under första veckan har jag kommit en bra bit påvägen. Fokus kommer att ligga på att utveckla mitt jobb med kostrådgivningen och mina kostföreläsningar. Dessa saker tycker jag är superkul och känns faktiskt inte som att jag jobbar när jag gör detta. Därmed ska jag se till att få möjligheten att jobba mer med detta.

Ta hand om min hälsa
Jag är redan bra på dethär med träning och äter en relativ hälsosam kost. Detta ska jag fortsätta med och vara ännu mer noga med. I vissa perioder kan jag bli lite slarvig med kosten och glömma av att vila och ta det lugnt. Därmed ska jag se till att ha goda kostrutiner samt ge mig själv space att ta det lugnt och ge mig själv slötid utan dåligt samvete.

Besöka något härligt SPA
Att ha en riktig spadag är verkligen fantastiskt, både för kropp och själ. Tänkt länge att jag snart ska göra en spaweekend, men så kommer annat emellan. Detta år ska jag unna mig en riktigt härlig spaweekend.

Resa till någon ny plats
Att resa ger alltid så mycket. I år har jag rest en del, men mestadels besökt pärlor jag har varit på tidigare. I år vill jag besöka någon ny plats. Just nu lutar det åt USA då jag ännu inte varit där.

Umgås med vänner och familj regelbundet
Umgås vänner och familj regelbundet och hitta på nya roliga saker tillsammans. Det blir lätt att man hamnar i rutiner där man träffar på samma fik gång på gång. I år är det dags att hitta lite nya roliga sociala aktiviteter med vänner och familj.

Starta upp dietistpodden
Jag lyssar mycket på poddar när jag är ute på mina morgonpromenader. Tidigare har det funnits någon bra podd med stort fokus på näringslära, men just nu finns det ingen med just detta fokus på marknaden. Därmed tänkte jag att jag ska ta tag i saken och starta upp dietistpodden med ett par andra dietister

Inreda hemma
Hur hemmet ser ut påverkar väldigt mycket. Jag har några projekt på gång såsom en gäng stolar att skruva ihop i köket. Nästa projekt blir att utveckla min hemmaarbetsplats.

Likes

Comments

Daylife, Nutrition

Snö i Göteborg! Härligt, ger lite mer ljus när solen inte är framme. Startade dagen med en iskall morgonpromenix. Bästa sättet att starta dagen och väcka hjärnan. Efter det har jag suttit framför datorn i princip hela dagen. Blir riktigt seg i huvudet efter sådana dagar. Men har fått en hel del gjort. Har förberett min föreläsning jag ska hålla på SATS nästa vecka på öppet hus. Ska bli superkul, kommer vara lite näringslära men framförallt hur man går tillväga för att lyckas med livsstilsförändringar och får varaktiga resultat. Viktigt ämne med tanke på alla kurer och superdieter som florerar i media!


Likes

Comments

Exercise, Hälsa

Såhär efter nyår är det många som vill komma igång med träningen och ser det nya året som en nystart. Att nytt år ger motivation tvekar jag inte på en sekund. För att få ett hållbarhet och resultat i träningssatsningen finns det tre viktiga frågor jag anser att alla bör ställa sig själva i samband med att man tar sig mot sina nya mål. Vad, varför och hur.

Vad: Vad är ditt mål? Här är det viktigt att vara specifik, det räcker alltså inte med att enbart ha som mål "att komma igång med träningen". Ett per specifikt mål skulle kunna vara "Att träna styrketräningen tre gånger i veckan på gymmet"

Varför: På frågan varför ska du svara dig själv ärligt varför du vill komma igång med träningen. Här kan det hjälpa att ställa sig själv frågan flera gånger såsom "jag vill gå ner i vikt" - en följdfråga på det är då "varför vill du gå ner i vikt". Fortsätt så och ställ följdfrågan till dig själv minst tre gånger.

Hur: Hur handlar om själva planen, hur du ska gå tillväga för att uppnå ditt mål. Hur ska du lägga upp din träning? Vilka dagar ska du träna? Vilken tid? Vilka övningar?


Likes

Comments

Daylife, Exercise, Hälsa

Då var det nytt år och julledigheten över. Är verkligen supertaggad på detta året. Har många mål och mycket roligt att se fram emot (det är ju trots allt vägen till målet som är det viktigaste). Idag körde jag igång med mitt kostschema och ett härligt lunchpass med fokus på rygg, triceps och mage. För tillfället har jag ganska flexibla tider och passar på att träna dagtid eftersom det kommer vara ganska trångt på gymmet en tid framöver och då framförallt kvällstid ;)

Dagens träningspass
Uppvärming:
10 min gång på löpband i lutning
Latsdrag 3x10
Låg rodd 3x10
Pushdown i kabel 3x10
Omvänd flye 3x10
Tricep pushdown med rep 3x10
Triceppress med hantel 3x10
Brutalbänk 2x10


Likes

Comments

  • Blogkeen
  • Nouw