Header
View tracker

Bor precis i närheten av Monkey Forrest, så passade på att ta en tur där häromagen. Måste erkänna att jag var lite rädd för aporna, även om de samtidigt var såå söta!

Väl inne gick vi runt och köpte lite bananer att ge till aporna. De var sjukt snabba, så fort jag tog fram en banan var någon där och ryckte den ur handen på mig. Störst och snabbast lyckades komma över flest bananer.Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Ibland slår vädret om snabbt här på Bali. Startar varje dag med en morgonpromenix och igår när vi hade kommit en bit på vägen slog vädret om och regnet började ösa ner. Bestämde oss att fortsätta promenera i alla fall och ganska mysigt att gå i monsunregn eftersom det är såpass varm att man inte fryser. Efter en stund slog vädret om igen och solen kom tillbaka.

Efter en sådan promenix är frukosten extra god. Har en meny med olika frukostförslag. Har hittat en favorit det blir i princip varje dag: 2 stekta ägg, 1 skiva rostbröd, frukt, en vattenmelonshake och croissant som avslutning. Stadig och god frulle:)


Likes

Comments

View tracker

Har haft några riktigt härlig dagar här i Ubud.. Slappat vid polen, varit ute på promenader, gymmat, ätit god mat och gått på yinyoga yogabarn. Riktigt bra pass och välbehövligt med tanke på hur stel man blir av all styrketräning.

Idag är det lite molnigare så har passat på att ta ett par vändor på stan och lite senare idag blir det ett gympass på Ubud Fitness Center, ben & rumpa på schemat! Känns fantastiskt att vara tillbaka här, även om vi haft lite svårt att sova pga jetlag så gör det inte så mycket att vara lite trött. Har all tid i världen att ta det lugnt och bara ha det gott på dagarna. :)


Likes

Comments

Lämnade ett kallt Göteborg i förrgår och kom igår fram till Ubud på Bali. Var här förra vintern och detta är verkligen det perfekta resmålet för återhämtning. Det är en väldigt lugn stad med mängder av yogacenter och spa-anläggningar samt fantastisk mat.

Bor centralt nära både gym och ett av de största yogacentret Yogabarn vilka har ett fullspäckat schema med olika yoga-klasser. Idag har jag varit ganska jetlagad och trött så har tagit det väldigt lugnt. De närmaste dagarna kommer det bli både gym, spabesök och yoga här i Ubud och sedan vidare till . Planen är att spendera någon av Balis stränder. Så underbart!


Likes

Comments

Att träna utan att få resultat kommer snart innebära minskad träningsmotivation. Jag tänkte nu sammanfatta några av de vanligaste.

Du vill allt på samma gång
Öka i muskelmassa, minska i fettmassa, få bättre kondition och få bättre rörlighet. Härligt med massa mål och du kan säkert bli lite bättre på allt.. men du kommer inte heller på riktigt bra på något. Absolut fine om du enbart vill bli lite bättre inom alla områden, men om du vill bli riktigt bra på något är det viktigt att lägga fokus på 1 eller max 2 saker samtidigt.

Du tränar mycket i korta perioder
Kontinuitet under längre perioder ger resultat. Att köra stenhårt i 3 veckor för att sedan ha uppehåll i flera veckor kommer inte ge några resultat.

Du missar andra komponenter
​Det finns tre viktiga komponenterna som krävs för att dina resultat ska bli framgångsrika -Träning - Kost - Återhämtning. För att bli starkare behöver du belasta kroppen med träning. Träningen i sig är nedbrytande, och för att kroppen ska kunna bygga sig till en starkare version behövs tillräckligt med bra mat och kvalitativ sömn. Vill du minska i fettmassa är kosten och sömnen också minst lika viktigt. Du kan med lätthet äta den mängd energi du förbränt i ett träningspass genom att du tar en proteinbar varje dag påväg hem från gymmet.

Du kör 100 tals situps
För att få magrutor.Magmusklerna fungerar precis på samma sätt som övriga muskelgrupper, du måste belasta musklerna tungt för att de ska växa. Föra att rutorna ska synas eller för att få en platt mage är fettprocenten den avgörande faktorn.

Du kör för många övningar på en muskelgrupp
Detta är ett fel jag själv har erfarenhet av. Det finns så måånga roliga och bra övningar för en och samma muskelgrupp och du kör gärna 10 olika övningar. För att orka detta kan du inte ge hundra procent i någon av dessa övningarna, eftersom du måste spara lite till nästa övning. Välj istället ut några favoriter och fokusera på dessa.

Du tränar för lätt
Ska du utvecklas måste du utmana dig själv och ta i. Du måste överbelasta kroppen för att få resultat, både vad gäller konditionsträning och styrketräning.


Likes

Comments

Måndag och kom hem igår kväll efter en weekend i Köpenhamn. Alltid roligt att ta en helg i en annan storstad då och då. När vi tittade på restaurangutbudet i Köpenhamn hittade jag två restauranger vid namn Palæo som enbart serverar Paleo-kost. En härlig meny med massa god och nyttig mat. Jag beställde en kycklingsallad toppad med mandel och chili och till det fick man fröbröd.

En av restaurangerna låg inne i Torvehallerne. En saluhall med massa härlig matspaning och förutom Paleo fanns det ett stort utbud av olika små restauranger för alla smaker!


Likes

Comments

​Goda, nyttiga och lättgjorda saffransscones som passar perfekt till söndagsfrukosten eller brunchen nu under advent..

Ingredienser
1 banan
1 ögg
1 dl havremjöl
1 msk pofiber
1 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 paket saffran

​​Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman banan och ägg, gärna med en stavmixer. Fördela i resterande ingredienser och blanda. Beroende på storlek på banan och ägg, kan mer/mindre torra ingredienser användas. Klicka ut tre runda scones på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter 


Likes

Comments

För en tid sedan kunde vi läsa diverse rubriker om att processat kött och rött kött är cancerframkallande. Är du typen som ställer dig kritisk till kvällstidningarnas rubriker? Helt rätt i så fall, många medier vrider och vänder på sanningen för att skapa intresseväckande rubriker och för att få fler läsare.

Jag tänkte nu reda ut var som egentligen gällande rött och processat kött och vad tidningarna baserat dessa artiklar på. Enligt WHO ökar risken för tjocktarmscancer på 18 % för varje 50 g processat kött man äter dagligen. Man har också sett samband (dock svagare samband än för processat kött) mellan konsumtionen av rött kött och vissa typer av cancer. Det vi samtidigt måste ta hänsyn till i detta samband är den relativa risken.

Om risken för tjocktarmscancer från början är 0,68 procent och ökar med 18 procent har vi en risk på 0,8 procent om vi äter 50g processat kött per dag. Du har alltså en risk på 0,8 procent istället för 0,68 procent. I absoluta tal är det alltså en riskökning på 0,12 procentenheter.

Samtidigt vet vi idag att det är positivt för hälsan att inte överkonsumera rött och framförallt processat kött och att många behöver öka sitt intag av frukt och grönsaker.


Mitt tips är att hålla konsumtionen av framförallt processat kött låg, men du behöver inte absolut inte utesluta det helt. Det är inte det du äter under jul-nyår som räknas utan hur du äter under hela året.

Tre tips och råd

1. Välj annat pålägg än kött på din smörgås. Byt skinkan mot makrill, lax, avokado, ägg eller kanske ost. Ett annat supergott pålägg är jordnötssmör med skivad banan.

2. Ät mer fisk och kyckling, många äter för lite fisk och för lite grönsaker. Köttfärsås kan bytas mot kycklingfärs eller varför inte prova fisktacos på lax?

3. Tänk på att inte steka köttet allt för hårt. När vi tillagar kött i höga temperaturer och bränner det eller grillar köttet svart, så sker vissa kemiska reaktioner mellan ämnena i maten och cancerframkallande ämnen bildas.

Likes

Comments

Något många har som målsättning i gymmet numera är att bygga upp rumpan. Att ha en vältränad rumpa är viktigt av flera skäl och då inte enbart estetiska. Sätet har stor påverkan på både funktionalitet och stabilitet. Många upplever samtidigt svårighet att få kontakt med rumpan i träningen, jag tänkte därmed bjuda på mina bästa tips för rumpträning

1. Värm upp med aktiveringsövningar specifikt för rumpan, exempelvis sidogång med gummiband, knäböj med gummiband under knäna och höftlyft med gummiband runt låren.
2. Fokusera på rumpan när du tränar. Genom att tänka på den muskel du vill träna underlättar du aktiveringen.
3. Var noga med tekniken och att använda full rörelsebana
4. Träna tungt, du kommer inte bygga en större rumpa av trappträning eller bodypump. Våga använda tunga vikter, sålänge du lyckas bibehålla tekniken!
5. Kombinera övningar där fler muskelgrupper aktiveras med mer isolerade övningar. Exempel på upplägg är: Knäböj, raka marklyft, höftlyft, kickback i kabel, benabduktion i maskin


Likes

Comments

Just nu är min primära målsättning i träningen att bygga upp muskelmassa. Har vissa fokusområden såsom rygg, axlar och ben/rumpa. För att bygga muskler finns det tre viktiga faktorer som optimerar muskelbygget – träning, kost och återhämtning.

När det gäller träningen försöker jag träna varje muskelgrupp 2 gånger i veckan, åtminstone de jag har fokus på. För att få volym/massa ligger jag på 8-10 reps i varje övning och belastar tillräckligt tungt så att jag blir riktigt trött av detta antal repetitioner. Lägre antal repetitioner ger framförallt ökad styrka men inte muskelmassa och vid högre antal repetitioner ökar framförallt uthålligheten i musklerna.

Kosten är minst lika viktig. Jag ser till att få i mig rätt mängd kalorier och protein vilket innebär energibalans/litet energiöverskott och proteinintag på minst 1,5g kg/kroppsvikt. För vila försöker jag sova 7-8 timmar per natt och vila de muskler jag precis tränat minst 48 timmar.

Sammanfattningsvis för att bygga muskelmassa
Träna varje muskelgrupp 2 ggr/v

Belasta så tungt att du orkar köra 8-10 repetitioner

Var noga med att få i dig tillräckligt med protein och energi
Vila mellan passen och sov minst 7 timmar per natt
.

Likes

Comments

  • Blogkeen
  • Nouw