Vi har just nu lite dålig uppdatering på våra sidor då vi alla är ute på praktik på olika ställen.

Men imorgon åker Nea och Linn till Akembaren i Falkenberg och ska börja trycka tröjor inför en modevisning på nattklubben Oscars i Varberg. Som en del av vårat gymnasiearbete. Vi ska nog försöka oss på att få lite bilder av vad som händer och vad vi gör!

Akembaren är ett tryckeri, kemtvätt och Arbetsklädesbutik som ligger i Falkenberg. Med den finaste och trevligaste personalen du kan tänka dig! Dessa har vi ett samarbete med och trycker våra tröjor hos dom! Och Han vi har valt ut till mentor för vårat företag finns där med så vi har allt på samma ställe!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag har våran första sponsor ramlat in och fått sin riskkapitalsedel, Nu har vi alltså pengar för att tillverka en tröja. Men som ni förstår så krävs ju mer!

Så vad är Uf företag och vad är en riskkapital sedel?

Processutbildningen UF-företagande riktar sig till ungdomar på gymnasiet. Under ett läsår för ungdomarna möjlighet att prova en egen affärsidé genom att starta och driva ett miniföretag tillsammans. I arbetet får de råd av rådgivare från både näringsliv och skola samt Ung Företagsamhets medarbetare,


Genom att satsa riskkapital möjliggör du för ett UF-företag att komma igång med sin verksamhet. UF-riskkapitalsedeln medför ingen äganderätt eller rösträtt i företaget. Du åtar dig inte några förpliktelser för UF-företagets räkning utöver din kapitalinsats.
Du får investera maximalt 250 kr. Observera att hela eller delar av beloppet kan gå förlorat om företaget går dåligt. Du kan å andra sidan få tillbaka det satsade beloppet och lite till om företaget går bra.


Vi skulle vara så tacksamma om ni ville hjälpa oss att göra livet lite lättare för diabetiker och hjälpa oss hjälpa till att hitta ett botemedel!

Likes

Comments

Klicka på bilden för att göra vår marknadsundersökning. Tar knappt en minut att göra! Om länken är trasig så är webbadressen: https://sv.surveymonkey.com/r/Z2MBPNY

Likes

Comments

Hejsan!

Mitt namn är Linn, jag är säljare och har även hand om produktionen. Jag har jobbat med transfer tryck i cirka fem-sex år nu. Men nu tänkte jag beskriva hur processen går till från dator till en färdig tröja med tryck.

Vi kommer beställa t-shirtarna från en internetsida med hög kvalitet med snabba leveranser. Trycken skriver vi på en PC-dator och skriver ut trycken ifrån en skrivare som kallas för plottermaskin. Den ser ungefär ut såhär:


Sedan så klipper man ut trycket och drar av en skyddsremsa. Därefter när vi trycker kläderna använder vi oss av en transfermaskin. Den kan ungefär se ut såhär:

När trycket har svalnat så drar man av en annan remsa och vips så har man ett tryck på en tröja! Produktionen kommer ske i Falkenberg.

Dessutom kan jag tillägga att ni nu kan följa oss på instagram. Vi heter @diasign.

Likes

Comments

Diabetes är för dom flesta känd som sockersjukan, en sjukdom som man får av att man äter för mycket socker och går att reglera med kost.

FEL!

Diabetes får du INTE av att äta för mycket socker! jag kan INTE reglera min diabetes med min kost, visst kan jag underlätta men inte bli av med den.

I kroppen har du något som heter bukspottskörtel, när du äter kolhydrater ( som finns i allt) skickar denn aut insulin i kroppen för att bryta ner kolhydraterna ut i blodet. Min läkare (för att underlätta) förklarade detta som en fabrik där det kommer in nya saker i fabriken som behöver tas sönder och skickas ut i resten av fabriken. i en "normal" kropp finns det arbetare som bryter ner produkterna och skickar ut dom.
I en diabetikers kropp fungerar inte denna fabriken, vissa har kanske en stackars arbetare som kämpar för att bryta ner allt innan det ska vidare till nästa station. Eller som i de flesta fall (även mitt) finns det inga arbetare alls. Jag behöver alltså därför spruta in insulin själv med hjälp av sprutor eller en insulinpump. Jag känner mig ungefär lite som en robot med slangar som sitter i sidan av magen. ( min är rosa! om någon vill veta)


Exakt en sådan här har jag, den sitter i en liten nål i sidan av magen som ska bytas ca. var tredje dag.Som dom flesta redan vet behöver du dessutom kolla ditt blodsocker, ett litet stick i fingret där du suger upp lite lite blod i en apparat som säger vad det ligger på. normalt är mellan 4-7 men en diabetikers kan ligga på vad som helst om man inte lyckas reglera det ordentligt vilket faktiskt kan vara ganska svårt. ( Som högst IDAG har jag legat på 17,5 för jag inte lyckades ta tillräckligt med insulin till maten, behöver jag säga att jag mådde dåligt?)

Men hur mår man då? 

Vid lågt blodsocker (det blåa) blir man otroligt skakig( och allt som står) och man måste få i sig socker/Kolhydrater. Får man inte detta kan man hamna i koma ( och dessutom dö. )

högt= röda


Det folk även inte förstår är att när blodsockret hoppar som det vill, hoppar humöret efter. Hoppar  mitt blodsocker uppåt eller neråt gör mitt humör likadant, och där finns inget man kan hjälpa. Jag kan bli jätte arg för INGENTING och det kan ta ett tag innan man förstår att det är pågrund utav blodsockret. 
Så ta inte åt er, vi kan säga dumma saker utan att tänka för humöret flyger... Det är ingen ursäkt till att vara elak, men är du nära med någon som har diabetes, börjar dom fräsa eller ha ont i huvudet eller skakar, be dom kolla sitt blodsocker, ( dom kommer antagligen bli arga men det behövs)


Nu blev det ett VÄLDIGT långt inlägg så jag ska inte pusha mer fakta på er DENNA gången men mer kommer! 


Nea/VD

Likes

Comments

Vårat/Mitt första inlägg!

Idag, Lördag bestämde vi oss i våran lilla gruppchatt på facebook att vi skulle starta en blogg där vi kan skriva hur det fungerar med vårat UF företag, berätta vad vi gör, vilka som sponsrar och jag tänkte även ta tillfället i akt med bloggen att kanske förklara för folk HUR det är att leva med diabetes!

Våran grupp består av tre tjejer från Drottning Blankas Gymnasieskola i Varberg. Alla tre går i klass STY13 och går stylist linjen där vi utbildar oss inom Smink, hår, hud och naglar.


Linn Komulainen född 96. Bosatt lite utanför Varbergs stad. Linn är listad som våran säljare och är en väldigt pratglad och social tjej.

Tulay Efesoy, född 97. Bosatt inne i Varberg och är listad som våran ekonomi ansvarig. En glad och blyg tjej!

Det här är jag! Nea Norlin Gomez,född 95 och bosatt i Bua utanför Varberg och är Företagsledare/VD för diasign uf. Social och inte alltid lika glad som dom andra tjejerna. Det är jag som har Diabetes och är otroligt rörd över att mina vänner hjälper till med det här.


Jätte kul om ni vill följa våran resa igenom detta och livet med diabetes! 

/ Nea. VD.​

Likes

Comments