Hejhej!

Det här inlägget kommer handla om lite tankar och åsikter jag har om skolan..

Först och främst:

 Betygssystemet

Det är väl en självklarhet att man tappar motivationen att plugga om man får A i alla kriterier utom en där man får E så betyget automatiskt sjunker till ett D. Jag förstår faktiskt hur det tänker... om det skulle vara så att man bara uppnår E på en av kriterierna ska man inte få toppbetyg, man ska inte få A. MEN betyget behöver inte dras ner ända till D för det.. ett C skulle göra eleverna mer motiverade... det skulle i alla fall göra mig mera motiverad. Jag vet inte hur det är på andra skolor men jag tror och hoppas på att det är som på en skola jag gick på. Där la de alla kriterier för ett ämne i ett dokument. Det dokumentet fylldes sen på efter varje prov och om man t.ex. bara fått ett E på en kriterier hade man möjligheten att höja den kriterier på ett senare prov. Slutbetyget man fick utgick sen från det här dokumentet. Det känns som en väldigt självklar sak och det flesta skolor gör säkert så... vad vet jag?

Skolmaten

Jag tycker att det är jätteviktigt att skolmaten håller god kvalitet. Man ska trots allt orka vara fokuserad hela eftermiddagen efter x långa, koncentrationskrävande timmar i skolan. Jag har gått på olika skolor och vissa av de har haft så konstiga blandningar och grytor. Det kanske bara är jag men på skolor, speciellt med de yngre årskurserna är det väl bättre att servera mat som barn vet vad det är och tycker om? Man kan inte tycka om allt men om man faktiskt vet vad det är finns det väl en större chans att man smakar. Eller? Det blir väl ändå dyrare att laga en massa mat som ingen äter så att man måste slänga den än att laga mat som faktiskt bli uppäten? Det är i alla fall bättre för miljön.

Tidiga Mornar

Är det bara jag som hatar tidiga mornar? Eller kanske inte hatar men "Tycker inte om dem särskilt mycket". Det kan inte bara vara jag. Nu på gymnasiet har jag bara 2 tidiga mornar vilket är 8.15 och 9.10. De andra mornarna börjar jag någon gång efter 10. Detta har faktiskt gjort att jag för det första har mer lust att gå till skolan och för det andra kan vara koncentrerad längre. Det kan vara eftersom jag inte alls är en morgonperson.. jag är verkligen en "nattperson" eller vad man nu ska säga. Och det finns så många fler än jag som inte är morgonpersoner. Jag undrar hur kul det är för en lärare att hålla i en lektionen där halva klassen halvsover... Folk säger att man ska gå och lägga sig tidigare bara, men oavsett när jag går upp är jag inte trött mellan 20-22.30 typ på kvällen. Är det fler som känner så? Jag har liksom svårt att somna då. Så om man skulle ha en röstning för att skoldagen skulle börja senare skulle jag definitivt rösta för det.

Självklart är det här bara mina åsikter och alla har rätt att inte dela min åsikt. 

""

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Godmorgon på er!

Jag vaknade för ca 30 minuter sen och har sen dess bara hunnit äta frukost. Alla på mitt program har studiedag idag vilket är jätteskönt. Jag kommer nog att spendera dagen med allt plugg jag skjutit fram under lovet. Jag skulle ha tränat handboll men träningen blev inställd så åker kanske in till gymmet istället.

(Är det sånt här folk bloggar om... är det sånt här som är kul att läsa? I alla fall kommer jag skriva den här typen av inlägg ibland, speciellt om det händer något spännande, vilket det dock inte gör idag... men ändå)

Nu ska jag gå och duscha och sen börja med dagen. Jag kommer skriva ett inlägg ikväll om mina tankar kring ett ämne så Stay Tuned.

""

Likes

Comments

Välkomna till min blogg!

Jag har valt att vara anonym på min blogg tills vidare av olika skäl. Detta betyder inte att ni inte kommer att veta något om mig, för det kommer ni. Jag kommer skriva inlägg om mitt liv och vad jag tycker och tänker, jag kommer bara inte skriva ut mitt namn och så… än.

För att få ett litet hum om hur jag är som person tänkte jag skriva några punkter om mig själv:

  • Jag är 16 år gammal
  • Jag går första året på gymnasiet och läser teknik, i tvåan kommer jag att gå inriktningen It- och medieteknik
  • Jag älskar att träna, alternerar med handboll och gym
  • Jag är en tystlåten person som hatar att vara i större grupper då jag tycker att det är svårt att ta plats men har inga problem att prata med folk när man är en mindre grupp med omkring 4 personer
  • Jag är ganska osäker med mig själv och övertänker ofta olika situationer. Det är en av anledningarna till att bloggen är anonym
  • Jag fick idén av en anonym blogg när jag läste boken Girl Online som är skriven av Zoe Sugg

””

Likes

Comments