Dagen spenderades i Florida Mall, tror det är Orlandos största shoppingcenter. Tyckte inte att det var någon större skillnad jämfört med The Mall at Millenia. Nästan samma utbud, förutom att Millenia har lite dyrare märken som: Louis Vuitton, Gucci och Chanel. Aja, ni förstår. Priserna är dessutom bättre här, kan hända att vissa saker kostar ungefär lika mycket som i Sverige. Men man fick väldigt mycket för lite pengar, vilket jag inte skulle ha fått i Sverige.
Till lunch åt jag Taco Bell, tog quesadilla. Det är en fylld tortilla med ost och t.ex kyckling. Vid fyra så åkte vi tillbaka till skolan och väntade på skjuts hem.
Imorgon är det host family day, då ska vi till Golden Corral och äta buffé. Hörs!

Likes

Comments

Gick upp vid åtta tiden och åt frukost. Efter det tog jag det mest lugnt, vid ett åkte vi till "The Mall at Millenia", när vi precis var en gata ifrån så skedde det en liten bilolycka. Galen bilist körde ut från nån utfart och halvt krocka in i vår bil. Ingen blev skadad, men bilen fick några repor och buckla. Sen kom även polisen och skrev en anmälan i nästan två timmar!! Han frågade om våra namn, födelsedag, mobilnummer osv. Anyway, så fick jag med mig lite saker, men vi åkte aldrig till buffén för det regnade. Nästa host family day, då ska det ätas!!

Likes

Comments

Det kom aldrig upp något inlägg igår 07/03/15. Men dagen startades på samma som alla andra dagar. Vi hade lektioner till 12.00, för då hade vi lunch. Kl. 13.00 skulle vi till Louisa Lake. Nåt random ställe som ligger mitt ute i ingenstans. Det var massor med insekter, som spindlar och trollsländor. Det var även vår första "utflykt" med det nya folket, tråkigt nog så pratade vi knappt med de.

___________________________________________________________

Idag är det Independence day!! Som vanligt så startades dagen med rundpingis. Kl. 9.00 pm drog vi till Disney Epcot, äntligen kände jag. Älskar Disney. När vi var framme så åkte vi till California (det var en simulator) och sen hann vi också besöka 13 länder bl.a Mexiko, Kina, Marocko, Kanada, Storbritannien & Italien. Gillar att man fick känna på olika kulturer och höra deras språk, om du är i Italien så är det italienare som arbetar där samma med Japan = japaner. Besökte även Norge, herregud en Marabou chokladkaka 200 gram, kostade 10 dollar???!!!? Sen pratade vi också med en tjej från Tyskland, hon berättade om att man åker hit i ett år sen drar man hem. Det kommer att komma ett inlägg för varje land. Senare på kvällen drog vi en sväng till Mcdonalds och Dunkin' Donuts. Vid nio tiden gick jag ut och kollade på fyrverkerier. Such a lovely day!

Likes

Comments

Morgonen startades på samma sätt som igår, dvs 7.30 och rundpingis. Denna dag drog vi till stranden Fort De Soto, vid Mexikanska Golfen. Vattnet var jävligt salt och det låg 2,5 timmar ifrån skolan. Hoppas att de två stränder vi ska besöka senare är bättre, för den här stranden ligger på riktigt mitt ute i ingenstans. Har i övrigt inte så mycket att säga om dagen, förutom att jag såg vilda delfiner. Första gången faktiskt, annars är det Kolmården som gäller. Det var även första gången vi träffa Spanien/Italien/Ukraina/Sverige/Danmark folket, som landade igår 7/1.

Likes

Comments

Craaaazy day. Vi samlades som vanligt 7.30 och spelade rundpingis. En halvtimme senare satte vi oss på bussen mot Universal Studios. Vi gick raka vägen till Harry Potter världen, waaaow. Det var magiskt och jag köpte HP-glass, som ni kanske såg på min instagram (@dianatsoi). Sen gick vi mest runt och kollade, var dessutom med i en kortfilm som hette Disaster. Sen hände det mest osannolika, jag typ träffade Liam Payne, ni vet han från One Direction. Så himla sjukt, vi hade ögonkontakt, han vinkade och log det var alltså 1-2 meters avstånd. Pga han var med sin familj, då fick man inte ta kort obviously. Var så glad hela dagen och kunde verkligen inte sluta le.

Well, nu har jag besökt båda parkerna och måste säga att jag gillade Studios mer. Det var lugnare och hela parken hängde ihop, medans Island of Adventure hade flera åkattraktioner och var mer livlig.

Likes

Comments

Som ni ser på rubriken, så tänkte jag att skriva om min första vecka i Orlando. Det har gått så sjukt fort och jag har hunnit att uppleva så himla mycket - Universal Studios Islands of Adventure & Wet ´n Wild. Men framför allt alla underbara människor jag har lärt känna och att leva amerikanskt. Här nedanför har jag försökt att skriva en kort sammanfattning:

VÄRDFAMILJEN: Familjen jag bor hos här är helt fantastisk, de har tre barn - två söner som bor hemifrån och en dotter som bor kvar. De ger oss superbra mat, får frukt och grönsaker varje dag och hon vill verkligen att vi ska äta oss mätta. Vilket är väldigt bra. De pratar med oss ofta och det har inte varit stelt att prata med de sen vi kom.

INNAN, UNDER, EFTER SKOLAN: Måndag-fredag väcker de oss runt klockan sex och då står frukosten redan framme. Innan vi börjar äta, byter vi kläder och borstar tänderna. Strax innan sju sätter vi oss i bilen påväg till skolan, det tar ungefär 20 min, beroende trafik. Har inte så mycket att säga om vad vi gör på morgonen och eftermiddagen, antigen så har vi lektion hela dagen eller bara på morgonen & sedan åker vi nånstans eller så är vi ute hela dan. Vid fem/sex tiden hämtar de oss i skolan, när vi kommer hem så är maten klar. Sen tar vi det mest lugnt och gör det vi vill.

HELGEN: På lördagar åker hela gruppen nånstans och då börjar vi 8.30. Söndagar är "Host Family Day" och då får familjen bestämma. Som jag skrev i förra inlägg, kommer vi nog åka o shoppa och äta buffé denna söndag.

MATEN: Tycker själv att maten inte är någon större skillnad. Får frukt och grönsaker varje dag, som jag skrev där uppe. Vår värdmamma lagar olika rätter varje dag och nån dag skulle vi få laga något svenskt. Vilket ska bli jättekul, så kan man vara lite nyttig. I våra lunchbags får vi sandwich, frukt, vatten, chipspåse och kakor. Svårt att säga exakt vad, eftersom att vi får olika innehåll varenda gång. Hursom, är sjukt tacksam för all mat jag får.

______________________________________________

Tror det var allt jag hade att säga idag, om ni har frågor eller dyl. är det frittfram och kommentera (eller mejla: diana.tsoi@hotmail.com). Imorgon taggar vi Universal Studios, godnatt!

Likes

Comments

Hejsan hejsan, idag är det "host family day". Då ska man spendera sin tid med de, som ni hör på namnet. Men vi har bara tagit det mest lugnt. Först åt vi frukost, sen åt vi lite mer och lyssnade på musik. Vid fyra tiden drog vi till Walmart i över 2 timmar. Fick med mig snacks och lite saker till mina syskon. Senare på kvällen åt vi middag och kollade på BET Awards med värdmamman. Så började vi att diskutera dans och Nicki Minaj och hon visade oss hur man twerka. Skönaste värdmamman någonsin! Nästa söndag ska vi nog till något shoppingcenter och buffé, see ya!

Likes

Comments

Helloooo,

idag har vi besökt Island Of Adventure, vi skulle egentligen gå till Universal Studios. Men det ska tydligen vara upp till 40 grader nästa vecka, så de tyckte att vi skulle besöka Studios då istället för det är mer inomhus. Hursom, det har varit helt fantastiskt även om jag inte är ett så stort fan av bergodalbanor. När vi kom dit så åkte vi Harry Potter först, waaaow helt magiskt. Man levde verkligen in i allt, alla effekter och allt, går ej att beskriva. Alla bör uppleva det nån gång! Sen hände också det sjukaste?? En man kom fram till oss och frågade ifall vi hade express pass och vi bah nej. Sen ger han oss en bunt med 6st!!! unlimited pass, de gällde hela dagen och på alla karuseller. Har för mig att de kostar 147 dollar styck, så vi sparade både tid och pengar. Grym dag iallafall och jag har en massa bilder att visa er, stay tuned.

Likes

Comments

Igår var vi på Wet 'n Wild, det är en vattenpark typ som Skara Sommarland. Det var härligt väder och väldigt mycket folk senare på dagen. Fast vi hann åka lite när det öppnade, för kön är ju grymt lång när det är mycket folk.
Vid halv fem åkte vi tillbaka till skolan och sen kom värdsystern och hämtade oss. Vi kanske var hemma i en halvtimme innan vi skulle åka till Sam's Club. Det är ett varuhus med mat, trädgårdssaker osv. Där åt vi först pizza sen handlade vi för 324 dollar. Jävligt mycket, men det var nödvändiga grejer. Kram!

Likes

Comments