View tracker

1. Vem litar du på? Några få vänner och min familj!

2. Vart skulle du vilja vara just nu? Vill bara vara här faktiskt, hemfärden i slutet på januari närmar ju sig och det känns sådär faktiskt

3. Favoritstad? Amsterdam är obv en speciell stad för mig, trots sina brister. Men A-dam är väldigt mångkulturellt och fint. Sen gillar jag NYC också, inte Manhattan uäk. Men Brooklyn och Queens!

4. Vilket är ditt favoritnummer? 8! fråga mig inte varför

5. Vad var det senaste du åt? Suuuushi! Beställde hem eftersom jag är fast hemma med uppsatser att skriva.

6. Om du var en krita, vilken färg skulle du vara då? Lila skulle jag vilja vara då!

7. Hur är vädret just nu? Just nu är det kväll och mörkt och några plusgrader

8. Vem var den senaste personen du pratade i telefon med? Ringde pappa mellan föreläsningarna igår och berättade bland annat om hur vänster jag känner mig politiskt i jämförelse med mina kursare här hah.

9. Vad är det det första du ser hos det motsatta könet? Blicken! om killen har en bra blick och är bra på ögonkontakt som är så viktigt. Och sen leende!

10. Vad har du för skostorlek? 36

11. Favoritprogram på tv? Nu har jag ju ingen tv här, men det stoppar ju inte mig för att se på program och serier. Just nu är det SKAM, Historieätarna och How to get away with murder.

12. Har du några syskon? En storebror som bor här i Holland som jag äntligen får träffa mer än en gång per år pga 50 min mellan oss

13. Längd? 162 cm tror jag bestämt att jag är

14. Hårfärg? Brunett med lite ljusare toner på vissa ställen

15. Ögonfärg? Brunt där med


16. Använder du kontaktlinser? Ja ja ja! Både linser och glasögon. Använt det sen jag var 13 så är ett proffs på att sätt i linser. Skulle kunna göra det i sömnen. Ser inte ett skit utan dem.

17. Favorithögtid? Jul och nyår!

18. Favoritmånad? Juni

19. Har du gråtit nån gång utan anledning? Men ja! Har lätt för att gråta när andra gråter. Men oftast gråter jag av en anledning. Kan gå ett halvår utan en tår och sen händer det nåt och då kan det forsa tårar under en hel dag. Men sen har jag lätt för att släppa saker och dagen efter är det tårfritt.

20. Vilken var den senaste filmen du såg? Såg Inferno på bio med brorsan och har sett Bridget Jones baby och The big short på netflix!

21. Favoritdag på året? Ingen aning. Inte min födelsedag iaf. Inte julafton heller. Men kanske första dagen efter att skolan är slut för läsåret eller första dagen på semestern!

22. Är du för blyg för att bjuda ut nån på dejt? Det händer ibland att jag gör, så nej är inte för blyg för det. Inte alls farligt att göra. Men brukar oftast inte lägga fram det som en dejt när jag frågar.

23. Kan du stå på huvudet? Herregud nej. Är överhuvudtaget inte akrobatisk. Kan hjula. Blev ärrad för livet när jag var typ 10 år och försökte mig på nån volt. Landade knäppt på huvudet och tappade andan. Så har ogillat gymnastik sen dess

24. Kramar eller kyssar? Kyssar! Kramar gillar jag också. Har ett par personer som jag älskar att krama för att de gör det så bra. Skulle inte vilja krama Fredrik Wikingsson. Om ni kollar på Breaking News eller Jorden runt på 6 steg så kan ni tydligt se att han kramas rätt oengagerat.

25. Choklad eller vanilj? Choklad! Äter jag glass får det dock gärna vara en kombo av båda!


26. Har du tatueringar? Har inget emot tatueringar och känner en del med riktigt fina! Men kommer nog aldrig sitta en tatuering på min kropp.

27. Vad lyssnar du på just nu? Lyssnar på The Weeknds nya just nu! Måste ha lite koll eftersom jag och Alti ska se honom i Sthlm i februari.

28. Är du kär i en kändis? Nej inte kär, kan väl inte vara kär om jag inte känner människan. Tycker att Jack Falahee som spelar Connor i How to get away with murder ser bra ut!

29. Vilka böcker läser du nu? Kurslitteratur bara dessvärre. A Political economy of The Middle East och en drös artiklar varje vecka. Lyssnade på "Allt som blir kvar" som ljudbok förra veckan. Den var ingen höjdare tyckte jag, förutom språket då.

30. Piercingar? Har hål i öronen och that's it.

31. Favoritfilmer? The breakfast club och Django Unchained för att det är så mycket power och slakt i den filmen.

32. Favoritsport? Fotboll. Tycker om att titta på fotboll och gillade alltid att spela fotboll på idrotten. Dans tycker jag om också!

33. Vad gör du just nu? Skriver den här listan. Annars har jag precis skickat in en uppsats och ska ge mig på en ny nu!

34. Smöriga, naturella eller salta popcorn? Smöriga OCH salta

35. Hundar eller Katter? Hundar

36. Favoritblomma? Vita lijor

37. Har du blivit påkommen med något du inte får göra? Ja det är jag rätt säker på

38. Har du en bästa kompis av det motsatta könet? Killkompisar har jag. Började uppskatta att umgås med killar på gymnasiet. Innan det var jag totalt ointresserad haha.

39. Har du älskat någon någon gång? Mais oui

40. Vem vill du träffa just nu? Mamma & pappa över en middag på vårt italienska stammishak! Och en viss herre.

41. Är du fortfarande vän med folk från skolan? Ja ja ja det är jag! Mitt gäng från gymnasiet hänger jag fortfarande med! Vissa är jag tajtare med och andra har jag sporadisk kontakt med, så som det blir.

42. Hur imponerar man på dig om man är kille? Man är driven, påläst, rolig, omtänksam, ställer frågor, har ögonkontakt och drar med mig ut på grejer. Och och och tror på jämställdhet för Guds skull. Har stött på en del killar som drar lökiga kvinnoskämt. Skrattar ALDRIG.

43. Gillar du att flyga flygplan? Gillar och gillar. Det är kul mest för att jag vet att jag är på väg till ett nytt ställe när jag sitter på flygplan. Aldrig varit rädd. På senare år har jag uppskattat att flyga lite mindre. Får nån skum migränattack typ var tredje flygning. Då hatar jag att flyga mest av allt, men annars är det fine!

44. Höger-eller vänsterhänt? Höger

45. Hur många kuddar sover du med? Två är tillräckligt. Vill ha mycket space i sängen och inte ha ett gäng kuddar i vägen.

47. Lyssnar du på radio? Nej. De enda gångerna jag gör det är när jag är hemma hos mina föräldrar i Öre och städar eller lagar mat. Poddar lyssnar jag på flera gånger i veckan.

48. Bästa beslutet du tagit i år? Att spendera min utbytestermin här i Amsterdam förstås!

49. Sämsta beslutet du tagit i år? Kanske att jag valde att läsa två kurser parallellt som jag gör nu. Det är för jävligt verkligen. Eller hade egentligen inget val då de enda kurserna jag ville läsa var upplagda på det här sättet.

50. Din senast nedladdade app? Nextstory- ljudbokappen och reseapparna för kollektivtrafik som jag använder här nere.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

hejhejhej. Inte visat mig här på en månad typ märker jag nu. Men jag lever. Anledningen till att bloggen har valts bort helt är för att jag hade ett par riktigt pissiga veckor i början på november. Hände något sjukt jobbigt och oväntat en helg och sen har jag haft en del problem med synen som skrämt mig rejält. Men det börjar ordna upp sig nu thank god.

Allt har inte varit piss heller såklart. Hade Amelie och Alti här ett par dagar som var helt ljuvliga. Låt oss titta på vad vi gjorde!

En kväll såg vi Local Natives på Paradiso. Blev helt brädad av hur bra de var live. Deras låtar gör sig inte rättvisa på spotify. De gjorde låtarna så dansanta, vilket jag älskade. Alla negativa känslor spolades bort den kvällen. Musik är verkligen mäktigt på det sättet. Borde gå på spelningar oftare!

Annars så strosade vi runt mest och brunchade bland annat. En lördag eftermiddag gick vi till en jeans atelier. Finns en snubbe här som sitter på ett gäng Levi's 501:or som man kan få sydda helt efter eget tycke! Den möjligheten tog Amelie till vara på. Ska nog också göra det innan jag åker tillbaks till Sverige. Så svårt att hitta de perfekta 501:orna annars ju.

Det var iaf svinmysigt att ha de här och de piggade upp mitt humör när jag kände mig low.

Just nu är jag inne i en period med midterms dvs en herrans massa uppsatser att skriva och litteratur att plöja vilket innebär att jag pluggar mest hela tiden, men har tvingat på mig nån slags studieteknik som funkar okej eftersom jag måste hänga med i svängarna här. I helgen ska jag på nån slags Winter circus festival. Har ingen aning om vad jag tackat ja till om jag ska vara ärlig haha men det ska bli himeela skönt att släppa plugget för en dag. Och och och! Igår fick jag en invite till en nyårsfest med tema glitter till min stora glädje, trivs ju i glitter. Och det bästa av allt är att min barndomskompis från öre och ett gäng bekanta från öre som är kompis med Kenan (nyårsfest-hosten) kommer hit över nyårshelgen. Har aldrig firat nyår med dem och när man väl gör det så gör man det här i Amsterdam, strange lil' world. Ser iaf fram emot att fira nyår utanför Sverige for once.

Ok slut på tjat nu, hörs snart

Likes

Comments

View tracker

De senaste dagarna har jag haft så mycket kul för mig! Ellen kom ju i onsdags och vi har hunnit såså mycket. Dumpar lite bilder här för att visa hur de senaste dagarna har sett ut.

Vi har spenderat många timmar på diverse caféer som New York film academy café. Extra mycket tid på torsdagen och fredagen eftersom jag hade en rapport att lämna in och en redovisning fredag eftermiddag. Var verkligen ett vrak fredag förmiddag eftersom det var så mycket då, men kl 18 var allt inlämnat och redovisat. Ellen var en klippa som stod ut med mig timmarna innan haha.

På fredag kväll, efter min redovisning, tog vi tåget till Rotterdam! Där mötte vi upp Sari och Daphne plus några av deras vänner för att äta middag på Jamies Italian. Det var verkligen svinmysigt! Käkade tryffelpasta och vinflaskorna kept coming under hela middagen. Efter middagen drack vi drinkar på en bar för att till slut hamna på en klubb som hette Bird. Där dansade vi till 05 och landade hemma hos Sari och Daphne i Gouda 06.

På söndagen hade jag planerat in brunch på Lotti's. Toast med avokado, pocherade ägg, rökt lax och hollandaise är väl bland det godaste man kan stoppa i sig.

Efter brunchen promenerade vi vidare för att se utställningen The Art of Banksy!

Tokgillar Banksy, så nice med konst som blandar humor med samhällskritik. Bilderna på Kate Moss här ovan lyfter hur utbytbara vi är, eller framförallt kändisar. Det var ju Marilyn som alla hade blickarna på för ett gäng år sen.


Det här var iaf ett axplock av vad vi har haft för oss de senaste dagarna. På fredag kommer kompis nummer 3 hit- Amelia! Får se vad vi hittar på! Imorgon börjar jag två nya kurser. Jag är pepp men hoppas att plugget inte kommer sluka mig totalt. Är ju 24 hp som ska betas av på drygt 2 månader. Men finner tröst i att det finns de som faktiskt läser dubbla kandidater, så jag ska nog klara de kommande månaderna.

Likes

Comments

hejhejhej!! Denna helg var faktiskt en hemmahelg for once. Har plugg upp över öronen just nu. Läser och skriver och läser och skriver lite till. Har en rapport att lämna in nu i veckan och en presentation att förbereda till fredag tillsammans med min grupp. Nästa vecka börjar jag två nya 12-poängskurser som jag ska läsa parallellt. Ska bli så skönt med nya ämnen och ny litteratur. Men har kollat igenom kursguiderna, kommer säga hejdå till mitt sociala liv från och med nästa vecka. Enormt mycket att läsa och skriva och lämna in hit och dit. Men hade inte väntat mig nåt annat och förhoppningsvis är det rätt kul också!

På ons kommer ju Ellen hit! Vi ska besöka ett par caféer och beta av lite plugg, iaf på torsdag och fredag, vi måste ju eftersom vi pluggar båda två. Men vi ska inte bara plugga thank god! På fredag kväll efter min presentation hoppar vi på ett tåg till Rotterdam för att gå ut och äta med brorsan, Daphne och ett par av deras vänner, följt av en utgång! Ska bli såså skönt att bara äta gott och dricka drinkar!! Sen sover vi i Gouda. Under helgen har jag bokat bord på ett ställe där vi ska börja dagen med att käka brunch- tänker pannkakor och mimosas!! och sedan fortsätta dagen med att gå på Banksy-utställningen här. Det är vad jag har planerat hittills! Nu kommer jag inte synas här på några dagar pga vad jag ovan nämnt. P & K!

Likes

Comments

God morgon! Jag har varit uppe i några timmar och suttit i sängen med regnsmatter i bakgrunden och skrivit på en text till vår kampanjrapport. Det är bokstavligt talat det enda jag kommer ägna mig åt hela denna vecka och nästa vecka. Anyway, min helg slutade med matförgiftning som höll mig uppe hela natten, men igår mådde jag fint och tog tåget ner till Gouda över dagen för att möta upp min bror. Vi käkade lunch på ett ställe där gästerna befann sig mellan 80 år och death. Där åt vi burgare iaf och pratade om våra gamla skolor, barndomskompisar, Trump och Clinton bl.a. Efter lunch var det dags för popcorn och eftermiddagsbio. Vi såg Inferno, den tredje av Da vinci koden-filmerna. Den fick en 3:a av mig, men har inte så mycket att jämföra med eftersom jag inte sett de två första, dåligt av mig...

Senare idag ska jag till uni, en kvinna som jobbar på kampanjavdelningen på Världsbanken i Washington ska gästföreläsa för oss, exciting! Men nu kommer sista bilderna från när Louise var här!

På söndagsförmiddagen styrde vi mot botaniska, Lollo var meget exalterad över att få lukta och peta på alla växter. Jag var inte lika pepp eftersom jag redan varit där, men det var soligt och fint så jag var glad ändå!

Runt 12-snåret åt vi lunch där och gick sedan vidare till nästa destination.....

som var Zaandam! Vi tog tåget hit som tog 13 min från Amsterdam för att gå till Primark. De har massa knäppa färgglada hus i Zaandam, kändes som att vi var på tivoli! Jag shoppade inte vrålmycket, mest för att jag får panik på så stora varuhusmiljöer, och har inget tålamod. Lollo däremot har större tålamod och shoppade en del. Efter Zaandam åkte vi hemåt igen och åt chips och tittade på idol.

På kvällen var det så här fint när vi var på väg ut för att äta middag! Vi hade båda fantiserat om pasta hela dagen så vi bestämde oss för att äta på Vapiano. Efter några timmar på Vappe åkte vi hem och somnade till en romcom.

​På måndag eftermiddag vinkade jag av henne på centralstationen och då var den långhelgen slut! Bäst var den!

Likes

Comments

Gårdagens hemmakväll blev det ju inte så mycket av. Låg i sängen och kollade på en halvtimme av idol innan jag blev bored out of my mind. Så jag tog mig bort till Sky Lounge, en hotellbar på 11e våningen, och mötte upp Alli, Lucia, Anja och Miles bland andra. Lyssnade på liveband och drack öl innan vi tog oss bort till Hannekes boom. Vid ett-tiden var jag hemma tho. Bra beslut eftersom jag är pigg idag och kan plugga, vilket jag behöver göra. 

Tog bara en bild igår, men en bra sådan, på den fina vyn från hotellbaren. Nu ska jag sätta igång med kurslitteraturen! P&K

Likes

Comments

Idag är jag stationerad här sen några timmar tillbaks och några timmar framöver! På Coffee and Friends! Det är som ett enda stort vardagsrum som jag har alldeles för mig själv. Här sitter jag med min cappe och skriver om lämpliga mediekanaler att använda i vår kampanj och lyssnar på poddar.

Ikväll är det massa roliga event här, men jag vill lugna mig lite med utgångar så jag kommer förhoppningsvis hålla mig hemma eftersom jag har flera texter att skriva och kurslitteratur att beta av. Här baseras 25 % av betyget på hur mycket du pratar på föreläsningarna och hur bra koll du har på litteraturen. Så det funkar liksom inte att skumma igenom litteraturen eftersom varje lektion är som ett seminarium. Det här kommer troligtvis göra att jag kan ta för mig mer på seminarier på uni hemma i Sverige, det visar sig i vår!

Nu ska jag fortsätta här. PoK!


Likes

Comments

Den här hösten händer rätt mycket mest hela tiden. Inte minst pluggmässigt, vissa delar av plugget funkar på ett sätt som jag inte riktigt är van vid hemifrån, men det är nog bra för mig att lära mig nya studiesätt även om det känns piss vissa dagar(läs idag).

Har iaf 7 icke pluggrelaterade händelser som jag längtar megamycket till:

  • Ellen kommer hit! Om prick två veckor är min bästis här hos mig. Vi ska plugga ihop på caféer, besöka museum och ta en trip till Rotterdam där vi ska käka på en italiensk Jamie Oliver-restaurang med min bror och hans gf Daphne. MYZ! Kommer vara hundra procent lättad den helgen förhoppningsvis eftersom min kurs avslutas då.
  • Amelia kommer hit! I november, helgen efter Ellens besök är det dags för Amelia att hälsa på. Fre-sön, Den helgen stavas fest. Det blir vår sjunde resa ihop(bor ju här iofs, men går fortfarande att kalla det resa kanske). Längtar efter att gå ut och dansa! Det är det enda vi gör i princip när vi reser ihop.


  • Alti och Amelie kommer hit! Ja det tar ju inte stopp där. Helgen efter Amelia kommer mina två sthlmare till mig. Två grejer står på agendan for sure. Alti vill till Rijksmuseum och vem är jag att säga nej till det. Igår köpte jag tre biljetter till Local Natives som spelar på Paradiso när de är här. Paradiso är en gammal kyrka som numera huserar som klubb. Hoppas på en svinmysig spelning!


  • 30-årsfest! Tredje helgen i november kommer jag röra mig söderut i Holland. Blivit medbjuden på 30-årsfest. Det är Daphnes bror Kevin och hans tjej som ska hyra lokal och fira sin födelsedag ihop. Kul kul kul tycker jag. Det är ingen där hemma som fyllt de betydelsefulla siffrorna än och styrt stor fest.


  • Elli kommer hit! Första helgen i december är det dags för kompis nr 6 att flyga ner. Då är det ju vinter och julig stämning här. Ser så fram emot ett julbelyst Amsterdam. Tänker att hennes besök är lämpligt för julmarknader och drinkar för att värma frusna kroppar. Och dans! Det är ju lite av vår grej hemma på Satin.
  • Fira jul! Den här julen blir ju den första jag firar utanför Sverige och utan mamma och pappa. Tråkigt såklart, mammas julmat är outstanding. Men hade känts mycket jobbigare om det inte var så att jag hade en brorsa här. Så i år blir det holländsk julafton och kalle anka på svt play. Mys!


  • Bryssel! I November börjar jag läsa två nya kurser. Den ena handlar om EU. I Januari ska vi kursare få åka till Bryssel och besöka EU-parlamentet. Är peppens mamma! Kommer bli så kul att få se EU irl.


Nu somnar jag nästan av mina egna ord, bye!!

Likes

Comments

Louise har ju varit här hos mig de senaste dagarna! MYZ! Vi har hittat på en hel del och tagit en massa himla bilder så därför vill jag dela upp helgen i två inlägg

På torsdagen mötte jag upp henne på flygplatsen vid 14-tiden! Efter en bamsekram tog vi tåg och spårvagn hem till mig för att landa lite aka äta dillchips och lösgodis i sängen som hon köpte med sig från Sverige till mig <3 Jag är ju verkligen inte en lösgodis-tjej, true chipstjej, men när man inte har tillgång till något kan man verkligen bli sugen ändå.

Sen promenerade vi över bron till mataffären för att köpa middagsgrejer och vin. Väl hemma skämde Louise bort mig och lagade middag åt oss!

Efter middagen lyssnade vi på musik och tömde vinflaskor medan vi piffade oss. Vi skulle nämligen vidare på förfest med delar av mitt Amsterdam-gäng. Där hängde vi ett tag innan vi tog oss till en klubb där det var fest för utbytesstudenter. Vid 03 var vi klara med dans och öl och ville hem, vilket skulle visa sig vara en real struggle. Vi missade buss efter buss och tre timmar senare var vi hemma, lol. Vi fick ställa alarm på nattbussen som vi till slut kom på för att vi var så himla trötta.

Har ingenting att visa från fredagen eftersom vi sov till 14.30 och låg i en kötthög i sängen med pizza och tittade på SATC hela kvällen. Därför hoppar vi till lördagen istället!

Vi hade lite ångest över vår passiva fredag så vi bestämde oss för att maxa lördagen! Vi började dagen med våfflor och juice på Brunchroom som ligger på min sida av stan. Efter brunch hoppade vi på spårvagnen för att strosa runt på den stora shoppinggatan här.

På kvällen hade jag bokat bord åt oss på Smokin Barrels. Vi beställde in IPA och jag käkade prawn roll med sötpotatispommes, alltså mamma vad gott det var! Efter middagen gick vi vidare till Bar Bukowski för drinkar! Där spenderade vi resten av kvällen med holländskt sällskap.

Älskar att jag fick umgås med Louise ett par dagar! Vad vi gjorde på söndagen visar jag en annan gång för nu måste jag göra mig i ordning. Ska till arenan ikväll och se Holland-Frankrike! Hoppas det blir kul och att jag får se Griezmann göra mål. PoK!

Likes

Comments

Två bilder från idag på hur det ser ut runt omkring mitt campus- så fint! Vill bo i det rosa huset i bilden till höger!


Nu vill jag påstå att hösten har kommit till Amsterdam, märker det eftersom att vädret är helt schizo. Den här måndagen har bara bestått av grupparbete och föreläsning och imorgon blir det mer plugg och skypemöte med en kvinna som jobbar för Unicef- spännande och så nödvändigt eftersom det är svårare än vad jag trodde att hitta info om Kambodjas befolkning. Den roliga delen av veckan börjar på torsdag då bästa Louise kommer hit och stannar till måndag. Har planerat in massa kul för oss, på torsdag kväll ska vi på en stor fest med gänget här för alla utbytesstudenter i Amsterdam. Det var så kul när jag var på en liknande fest här för en månad sen! Har också bokat bord på fredag på en restaurang som serverar lobster rolls! Alltid velat testa! Utöver det ska vi bruncha, besöka botaniska trädgården, gå en shoppingrunda etc. Det kommer bli mest sånt som involverar drinkar har vi kommit överens om.

Men fram till torsdag kommer jag sitta med näsan i kurslitteraturen för att undvika att behöva göra det när Lollo är här. Bye så länge!

Likes

Comments