View tracker

Tredje gången på mindre än 7 dagar Sara och jag besöker en pub. Denna gång var det Drama som stod på tur. Klubben låg i samma byggnad som Hilton Hotell vid Hyde Park och Green Par. Det var en omtumlande kväll som gick från osäkert dålig till att vara helt toppen.

För att börja med skjutsen till Klubben. Smarta jag hade pratat ihop mig med en promoter och vi bestämde att han skulle komma och hämta mig och Sara vid N10 3RN. För det första, han kom 10:25 och var då 25 min försenad. För det andra, vi skulle vara på Klubben vid 10:45PM, det tar sin tid in. Men vi satte oss i bilen och han satte på så hög musik att jag knappt kunde tänka. Också smarta jag satte mig fram, han hann be mig sätta på mig bältet innan jag reflekterade över det själv, vilket jag alltid annars brukar göra. Men iallafall. Han gav mig en burk med melonbitar i och sa till mig, "feed me". Jag skrattar fortfarande bara jag tänker på det. Jag satt alltså där och matade honom med en plastgaffel med en skrattandes Sara bakom mig. Jag vet inte vad han försökte göra men han liksom försökte göra en karismatisk grej av det hela, vilket han inte lyckades med. Han hittade inte riktigt heller så vi åkte runt lite här och var i Norra delen av London, bl.a. Hampstead. Tror ni inte också att han skulle tävla med en annan sportbil??? Nära dödenupplevelse. Bilen vi satt i var sport-mercedes som vi åkte med i söndags. Musiken var fortfarande hög så jag kunde inte prata med honom.

Han släppte av oss vid Hotellet och åkte sedan och parkerade bilen. Vi ställde oss i kön och väntade på att gå in. Vi stod där kanske 20 min innan vi kom in. Väl framme tog vakten mitt ID och jag var på väg att lägga i det igen medan han kollade på Saras. Snabbt tog han tillbaka och började jämföra våra pass. Han trodde det var samma men vi såg bara väldigt lika ut med blont hår etc. Sara och jag blev själv förvånade och ställde och jämförde, smarta som vi var, inte alls misstänksamt. Vi kom in och de sa 10 pund. De tog inte kort så vi var tvungna att GÅ UT IGEN... Bankomaten var inne på hotellet och när jag först satte in kortet i bankomaten var minsta summan 500 pund. Dvs ca 7000 kr. Som tur var kunde man välja valfri summa och jag fick då ut 10 pund. Vi gick tillbaka, skippade kön och "registreringen" av ID igen. (Man måste ställa sig framför en kamera och granska så att det stämmer överens med ens ID, det är inte nog med vakter). Dock kom vår promoter och punkterade att vi inte behövde betala. Kul!

Vi kom in. Fick gå till baren och betala för garderob, 2 pund, hängde av oss och gick till toaletten. Vi gick ut och fick första drinken av Max som var tillbaka. Vi dansade lite, Max tog bilder på oss vid den berömda väggen på Drama. Tog en till drink, dansade mer och jag måste säga att drama hade nog bäst musik som jag kunde! Tex, black windows, Live your life med T.I, all the way up, panda, Justin Bieber, etc.

Det var en kille som stog och hällde vodka över hela mig som ett fint regn som han sa, dock inte lika karismatiskt som det låter. Vi kom upp till honom och det visade sig vara ett VIP-bord som kontinuerligt beställde in champange till låten All the way up, alltid. Vi kom tillbaka till vårt bord, tog fler bilder och nu började kvällen bli rolig. Strippor som dansade, en kille som hade klätt ut sig till ett spöke, de hade poledance vid vårt bord, Sara och jag var garanterat yngst. Alltså de fanns de människor därinne som stod och dansade i kostum och såg lite för proper ut.

Vad hände efter klubben? Kort summering, piccadilly, westminister & Justin Bieber, (Saras favorit efter några shorts..) Självklart efterfest i Camden igen så att man ännu en gång blir avsläppt med Uber 5:30AM. Riktigt kul.

Men kvällen gick från helskum till toppen måste jag säga! Jag och Sara jag verkligen kul när vi är ute. Alltid händer det något värt att berätta! Vi kom hem med en uber

(Marias List)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Andra gången vi besökte Libertine. En trevlig club men musiken är kanske inte att rekommendera. Kanske för att varken Sara eller jag känner igen den alla gånger.
Kruxet när Sara och jag går ut är att det för varje gång blir värre och värre.. Jag ska berätta.

Första gången vi besökte klubben så visade promotern Ari till vårt bord, vi stod där ett tag, fick drinkar, pratade lite med andra etc. Hände inte så mycket så vi stod mest bara vid trappan i början och tittade runt på alla som anlänt. Så kom en annan promoter från bordet bredvid och frågade om vi ville gå till hans VIP-bord. Var så mycket drinkar där. Shots, vattenpipa, samt att det bara kom mer och mer. Det jag förstod nu andra gången när jag gick ut var att när det kommer servitriser med bloss på champagnen så är det för att bordet har betalat extra för det, borde jag ha förstått. Första gången vi var ute kanske det hände tre gånger att de kom till vårt bord. Hela klubben stannar upp och kollar vem som får champagnen. De som stod vi bordet var trevliga. Sara och jag hade väldigt kul!

Nu andra gången vi var på libertine så blev det lite krångel med vår promoter. Jag hade kontakt med en tjej på Clubbable där hon ville att jag skulle skrivas upp på hennes gästlista, men Sara hade kontakt med Carlos och Ari som vi gick in med första gången. Carlos var sen så jag skrev till henne, hon bad oss gå in och gå till hennes bord. Kruxet var att vi var med Carlos... Menmen! Carlos visade inte sitt bord, vi bara kom in som frågetecken. Så vi bestämde oss för att gå till Marias bord som var precis vid ingången. Lite dålig placering dock. Hon var inte på plats så hon bad oss leta efter Max. Sen skrev hon att när vi har hittat bordet kan vi ta så mkt dricka vi vill. Dock är varken Sara eller jag så jätteförtjusta i Vodka. Men vi gick fram till bordet, jag frågade efter Max men råkade självfallet fråga helt fel kille. I samma ögonblick kom Max och frågade om jag var Diana. Ja hur han nu visste mitt namn. Vem vet, kanske är han Maria? En liten pinsam sak också. Han pratade först med mig på englenska så jag tog det för givet att han var från London. Jag började prata om massa konstiga saker med Sara på svenska framför honom, till och med lite olämpliga så att säga. Sådant som man tror man kan säga när ingen förstår en. När jag senare stog framför soffan så kom han bakom mig och frågade om allr var bra. På svenska. Jag kollade på Sara och tänkte att det är nu allt går åt helvete. Men musiken var så hög. Det stod en kille vid vårt bord med en mask, kom fler, mer vodkaflaskor etc.

Vi stod minglade mer. En norsk tjej spillde ut min dricka, blev värsta grajen över det för det var viktigt att jag skulle ha en dricka i handen. Jag blev uppdragen på soffan av promotern som jag hade gjort bort mig inför och stod där och dansade med honom. Har en så rolig bild där Sara och jag skulle ta en bild på oss själva med han kom in i bilden och det ser ut som Sara är helt utanför! Fina Sara <3

Efter ett tag gick vi upp till de andra borden där vi var sist. Fick mer dricka och sjukt vad folk det var på klubben. DJn fyllde år så garanterat därför. Då förstod vi vad vakterna menade med att klubben var full! Jag spillde ut mer, trillade över Carlos, då att Sara PUTTADE mig. Inte dålig balans.

Grejen med kvällen var att när vi kom ut ur klubben så hamnade vi i en lite för fin bil. En mercedes, sportmodell. Max körde, jag satt fram, Sara satt bak. Jag fick välja musik. Självfallet så satte jag på Final song med Mo. Sara och jag hamnade senare på en efterfest i Camden Town. Vi spenderade några timmar där, åt pizza, hade det allmänt trevligt. Några norskar kom och vi dansade i lägenheten med dem. När klockan närmade sig halv fem på morgonen så kände vi oss ganska slitna och ville hem. Jag hade trots allt jobb på morgonen och jag ville iaf ha någon timmers sömn. Så vi fick skjuts hem av Max i hans bil. Livrädd att jag skulle förstöra något.

När jag kom innanför dörren så hörde jag att Bramble var ute. Jag gick in och där satt Richard och jobbade. Han hade alltså jobbat hela natten för att han hade en deadline.

När jag vaknade upp efter tre timmar var jag inte helt mig själv. Men galet vilken kväll. Kommer aldrig glömma den. Tack Sara!

Dessa bilder ovan är tagna från första kvällen på libertine.

Likes

Comments

View tracker

För att börja enkelt. Detta var helt seriöst den sjukaste, underligaste, märkvärdigaste, egenartade, överraskande club som jag har varit på i hela mitt liv. Jag ska försöka beskriva med ord vad jag, Sara och Linnea har varit med om.

Först kan tilläggas att man inte fick ta några kort där inne så kan tyvärr inte visa bilder från dagen.

Allt började med att Sara för några veckor sedan hittade detta event via en promoter som ville att Sara skulle attentat eventet. Hon frågade mig och Linnea om vi var sugna på att gå dit för att detta skulle vara över det vanliga. Vi började spåna vad detta egentligen var då eventet hette "Bubbles & Brunch". Vi visste bl.a. att Hannalicious hade besökt detta, dock i Sverige, som ni kan läsa om HÄR. Samt att klubben The Box har många rykten om sig. (Bubbles & brunch är ett svenskt koncept.)

Sara kom till mig i morse och vi gjorde iordning oss för att sedan ta bussen in mot stan. Dock var det relativt mycket trafik idag så det tog lite längre tid än vanligt. Vi mötte upp Linnea på Dorothy & Perkins och gick sedan mot Soho. Jag hade mina klackar på och redan efter några meter började det kännas ganska rejält i mina stackars fötter. Linnea och Sara tog på sig sina gatan innan vi kom fram. Klädkoden var förstås elegant med klackar. Jag hade tagit på mig en svart lite längre klänning och de andra tjejerna körde på jumpsuit.

Vi hittade inte riktigt så jag bestämde mig för att fråga några frisörer och tydligen låg clubben 20 meter från oss. Vi stod sedan i kön i ca 15 min. Detaljerat där vi stod var det gammalt stuk på det hela, med en sexbutik precis i hälarna. Ganska smalt men påminner mycket om filmen pretty women.

Tillslut stod vi längst fram och vakten frågade vem vi "tillhörde". Det är svårt att komma in på the Box om man inte har en promoter, därför hade vi fixat en vid namn Mickey Aoura. Trots att vi sa hans namn var vakten tveksam. Han sa att Mickey inte hade anlänt och så vände han om och vi bara stod där som frågetecken. När vi lyckades få hans uppmärksamhet igen så sa vi att vi stod med på listan, dock var jag osäker, men när han kollade igenom stod våra namn där och de släppte in oss. När vi kom in var det mörkt och lite "hemlig" stämning. Vi kom liksom in i en större "hall" som hade en bredare trappa som sträckte sig upp. Bredvid var det en garderob där vi la av oss jackan och fick ett spelkort med en siffra på. Vi började gå upp och det var verkligen en speciell spänning i det hela. Vi visste att vi inte fick ta kort men jag tog snabbt upp mobilen och spelade in på snap där jag berättade att vi var i Soho på en speciell plats. Så fort jag var klar bad personalen mig att lägga ifrån mig kameran.

Tjejen som ledde oss upp för trappan pekade på några bord vi kunde röra oss bort mot. Vi gick bort och fick första drinken serverad. Senare kom vi på att det dock inte var vårt bord med vår promoter, men men. Maten kom in och vi blev serverade vårrullar, räk-chips, kycklingspett etc. Jag hade dock förväntat mig lite mer att det skulle vara en Brunch! Men icke. Sedan hände det inte så mycket på ett tag. Vi stod och minglade, drack lite drinkar och hade det trevligt. Efter ett tag satte dansgolvet igång. Folk började dansa, alkoholen flödade och champagne-flaskorna kom infarandes med stora bloss på.

Första uppträdandet som hände var inte så konstig. En kille som rappade och fick med hela dansgolvet, sjukt duktig! Samt en svenska DJ som spelade. Vi dansade mer och drack mer drinkar.

Alla i personalen var utklädda till en karaktär som exempelvis Tarzan, sjöjungfrun, samt ngn med latex.

Sedan började "showerna".

På scenen mitt i rummet hängde de upp ett rep. De bad alla att flytta sig ifrån mitten av dansgolvet. Detta gjorde de väldigt konkret för att sedan få allt fokus på en svartklädd (lättklädd) ninjatjej vid den "större" scenen. Hon rörde sig till musiken och kom bort till repet som hon klättrade upp i. "Inbrottstjuvaktigt". För att göra det kort, hon tog sig igenom laserstrålar, tog den stora diamanten med fötterna samtidigt som hon höll en cigarett mellan tårna. Det är väl inte så konstigt? Larmet gick och skapade en oro hos oss alla för man förstod inte först att det hängde ihop med showen. Men var riktigt häftigt att se!

Mer dans, mer dricka. Jag behövde gå på the Loo så Linnea och Sara följde med upp. Vi fixade till oss lite sedan gick vi ner. Detta är kanske svårt att förstå men det hände. När vi kom ner igen var något på gång på den stora scenen. Vi blev snabbt hänvisade till bordet nära ingången för att inte störa, och när vi satte oss ner möttes vi av en nacken kvinna på scenen. Ja en helt naken kvinna med glitter på hela kroppen och en drink -paraply där bak mellan benen. Hon hade alltså strippat för hela clubben. Det blir värre. Hon går ut på gången och serverar dricka till de som satt närmast. Går tillbaka och tar en skål med bollar. Hon lägger sig ner och börjar ta på sig själv helt gränslande. Jag kan inte förstå vad som hände just där och då. Hon tar en boll efter en och stoppar upp in i sig och liksom skjuter ut. För det första, hur lyckades hon få in en boll sådär öppet inför alla? För det andra, hur lyckades hon skjuta ut bollen? Meningen var att man skulle fånga bollen med sitt glas. Efter ca 10 bollar var showen slut.

Vi gick ut på ”dansgolvet” och allt drog igång igen. Saken med den här klubben var att musiken var så bra. De spelade låtar som man kunde och självklart dansade vi så mycket. Tiden gick och nästa ”show” drog igång. Det var en kille som sprang ut från den stora scenen till den smala som sträckte sig ut till dansgolvet. Han hade en tvångströja på sig och skrek tror jag. Var extremt hög musik. Han kämpade och kom loss från tröja. Utspringande efter honom kom två strippor med var sin spruta och en vit rock på sig. De tog tag i honom och ”höll fast” honom men han slet sig ifrån. Han började hålla på med en stor ring ett tag, sedan var showen slut.

Dansade mer och kort där efter släckte de ner och ninjan kom ut och igen, var full med en cigarett i munnen. Hon gjorde sitt, denna gången i en rockring i luften.

Det var en gravid kvinna som gav oss champagne ett x antal gånger också. Först förstod vi inte att hon var gravid men det såg vi senare, dvs. höggravid. Ett, vad gjorde hon där. Två, varför gav hon oss alkoholen? Det var konfettiregn, de släppte ut stora ballongen och dagen var bara så mycket att ta in. Vi trodde inte att man kunde uppleva mer. Men dock så hade vi fel. För att de drog upp draperierna på den stora scenen igen och där stod ett stort uppdukat bord med champagne och facklor. Ut kom det en man och två tjejer. Mannen hade ett tryne, han skulle föreställa en gris. Tjejerna var bara i svarta underkläder, strippor förmodligen. Jag förstod minst här vad som hände under förloppet. Dels för att det var svårt att se ett tag, sedan att alkoholen gjorde sitt. Men de började liksom jaga varandra med facklorna, den ena hade en kniv, den andra hade ett rep. Först jagade mannen tjejerna fram och tillbaka, sedan lyckades tjejerna få ner honom över en stol och band fast honom. Då tog de en kniv och hög honom. Så var showen slut. Ytterst oklar.

Kan man nu förstå att vi undrade vad vi hade varit med om? Såhär gör de inte i Sverige, men det här är London så vad förväntar man sig. Samt att jag har säkert missat massa detaljer under dagen men det här var dess helhet.

Likes

Comments

Eftersom kontrasten mellan Sverige och England är relativt stor så finns det mycket att både älska men också att hata med landet. Därför har jag tagit ut 10 saker vardera som jag själv kanske efter en tid i Sverige kan gå tillbaka till och kolla. Vem vet, kanske håller jag inte med mig själv när jag ser allt på avstånd? För just nu sitter jag nära centrala London och har ett granskande öga inifrån.

Så här kommer 10 saker som jag älskar med England:

1. The British accent. - Jag bara älskar accenten i detta land. Jag tror att jag till och med har börjat prata brittiska då jag influeras av det dagligen.

2. Det traditionella brittiska huset. - Jag skulle nog påstå att jag bor i ett sådant hus fast modernare. Jag har den smala hallen som ansluter sig direkt med trappan. Det är 3 våningar, väldigt smalt etc.

3. Toast & peanat butter. - Visst jag kan äta detta i Sverige utan några problem MEN det var i England jag blev beroende av det.

4. Shoppingen runt hörnet. - En av världens bästa shoppingstäder. Man ska inte klaga!

5. Vädret. - Jag äskar hösten mest av alla årstider, och här är det höst ca 2 månader mer (!) än i Sverige. Hur underbart?? Och nej det har inte regnat så mycket min tid här.

6. The afternoon tea. - Kan det bli mer brittiskt? Tror knappast det. Dock har jag bara avnjutit afternoon tea två ynka gånger den tid som jag har varit här.

7. Many of the world´s most instantly recognizable landmarks are here. - Yes, som London Bridge, Big Ben, Trafalgar, Buckingham Palace, London eye etc.

8. Livet som au-pair, HÄR. - Livet här är helt kravlöst (nästan..). Det känns som om mitt liv är helt oparallellt med Sverige här. Samt, världens bästa uteliv. Vi har Libertine, project, The box, The cucko club, Cirque le soir, L8, Toy Room, Maddox, Tape. (Jag kommer skriva senare ner vilka jag har varit på samt vilka som är att rekommendera!)

9. Att bo utomlands, HÄR. - Skillnaden mellan England och Sverige är inte så markant stor. Så om man har planer att bo utomlands är England att rekommendera. Lätt att förstå språket, maten GÅR att äta, finns många "stora" jobb här.

10. Människor är trevligare här. - Jag överdriver inte när jag säger att jag pratar med minst 10 personer när jag är ute och går med Bramble, som jag gör dagligen utan på helgerna. Alla som man går förbi vill antingen kommentera hur liten och söt hon är, eller bara fråga hur jag mår. Utan att veta vem jag är! Ja, det är något som jag kommer att sakna när jag åker tillbaka till Sverige. Människorna här har väldigt höga förvätningar på svenskar också vilket gör att pratstuden blir väldigt inriktad på mig som svensk.


Lite sämre med England..

1. Oystercard är gräsligt dyrt. - Ett tips. Ska man åka som Au pair, se till att få oystercardet betalt!

2. Maten är inte bra. - Fett eller socker är vad du får om du inte vill betala en förmögenhet. Samt vad tänkte de med när de ger en macka till Lunch? Så många gånger jag har gått hungrig om dagarna.

3. Skräp överallt. - I Sverige har vi en tendens att slänga skräp i sopporna eller att vi har städare som kontinueriligt går och städar. I England är det inte så. Det ligger skräp här och var.

4. Många pratar tyst. - Så många gången jag har fått ursäkta mig själv för att jag inte hör vad någon säger är oehört många. T.ex. som nu när jag var på Dorythy & Perkins och skulle gå in på omklädningsrummet. Hon som jobbade där sa ngt, jag hörde inget. MUMMLANDES nertittande människor är exemplaret på butiksbiträden 99% av gångerna!

5. Om du inte är en social typ, nej du kommer inte uppskatta stället. - Som tidigare nämnt så pratar männsikorna här med dig, speciellt också om du pratar svenska. Folk vill veta vart du kommer ifrån. Okej sjukaste. När Sara skulle göra sina naglar så frågade hon som gjorde dem vart vi kom ifrån. Vi uppmanade henne till att gissa och det gjorde hon. Men inte fasen var det Sverige. Nej. Utan POLEN? Men snälla va? Hur låter ens folk från polen? OCH VEM GISSAR PÅ POLEN? Inte förstårligt nej.

6. Det tar lång tid att ta sig någonstans med bussen här. - Om man är en fattig au pair så vill man förhålla sig till bussen så mycket som möjligt. Varför detta? Jo för att den är billigare än tuben. Nackdelen är att den tar så otroligt lång tid vissa dagar. Om det går snabbt så tar det ca 30 min. Men jag har också suttit där i 2h.

7. Kallt som attan på vintern. - Vad är det med britter och de här jäkla låga temperaturerna? Trivs de inte med värme? Är de vampyrer? Eller är de bara allmänt snåla för att elkostnaderna blir för höga? Ingen vet, ingen kommer någonsin få veta.

8. Punden är hög. - Detta märktes i helgen då jag köpte för första gången med mina egna pengar från det svenska kontot. Jag underskattade pundet lite för mycket kan jag säga.

9. De engelska barnen kan vara en aning jobbiga...- Som sagt. Det är inte alltid lätt med barn. De skriker, är oförskämda, säger saker som inte är accepterat, är allmänt dryga (t.ex. om jag inte kan uttala en leksak rätt, ska det punkteras.). Men saken är den att det är inte bara mina barn utan jag har hört väldigt många au pairer som har samma problem!

10. Barnen börjar gå i skolan redan när de är 4 år. - Detta är något som jag har reagerat på. För när de är 18 år har de samma kunskap som vi i sverige och vi börjar 3(!) år senare. Snälla låt barn få vara barn! Samt att vi i Sverige är en aning bättre kunskapmässigt...

Likes

Comments

Nu är det bara 18 (!) helt ofattbara dagar kvar tills dess att jag åker hem!! Längtar efter Sverige så, men London har trots det blivit mitt andra hem. Usch vad ledsamt det kommer att bli när jag åker hem permanent och inte kommer tillbaka för att jobba eller bo här. Jag har så mycket minnen här. Både bra och dåliga. Det är mycket som har hänt hemma som jag har missat men jag ångrar inte en sekund att jag åkte. Detta har och är mitt livs bästa beslut. Jag har ändrats värderingsmässigt, hur jag ser på saker och ting, uppskattning etc.

Av ren kunskap har jag växt några centimeter. Jag kan idag säga att jag pratar flytande engelska, jag vet hur det är att ta hand om engelska barn, jag vet nu hur kulturen fungerar. Jag skulle lätt kunna skriva en bok om vad jag har varit med om och hur jag reagerade på det.

Likes

Comments

Igår fredag var jag, Sara och Linnea ute på lite shopping. Jag hade inga planer på att köpa något men blev att jag köpte en lite varmare jacka, handskar, skor och en halsduk. Detta var för att jag fick lite ångest över hur kallt det verkligen har blivit! Jag klarar inte av att gå runt i min kappa längre som är lite för tunn. Köpte jackan och halsduken på Zara, handskarna på Topshop och skorna på Dorothy & Perkins. Jag satte mig på bussen vid 14 och var hemma ca 15. Jag skulle ha hämtat barnen vid 15:30 men Clover var redan hemma för att hon var sjuk, Richard sa att han kunde hämta Hugo så blev att jag gav mig ut med hunden en stund. Väl tillbaka från promenaden så var det bara att packa ihop Hugos simkläder, ta på honom skor och jacka för att sedan ta sig till simskolan. Tar bara bussen i ca 4 min innan avgång.

Kom hem vid ca 17:35 och började då laga mat till mig och barnen. Victoria och Richard skulle ha gäster över så ingen mat till dem. Vid 19 gick jag till gymmet och mötte upp Sara. Blev lite kondition, armar och bålstyrka.

Idag träffades Sara och jag vid ca 12 och vi började med att gå runt lite i Muswell Hill. När vi vankade runt hittade vi en mysig fyndaffär där jag fyndade ett par byxor. Sedan hittade vi ett poundland som ingen av oss visste existerade. Svenskt godis fanns!

Vi satte oss sedan på ett mysigt fik i Muswell.

Vi kom på en idé som vi verkligen vill göra. Det kommer att ta tid att börja och skapa men vi ska verkligen försöka. Om vi lyckas så lyckas vi. Men vi ska spekulera vidare på detta och se hur det går. Jag kan inte säga något än, men inom en snar framtid kommer jag att släppa bomben! Så exalterade är vi!!

Efter fiket så väntade gymmet med kondition och idag rump- & benstyrka

Likes

Comments

Glömde att berätta om min och Saras vistelse på puben i Highgate!

Så mysig pub, kan rekommendera den stark! Vi tog varsin öl och satte oss vid en stor brasa med halvt mysiga soffor. Lite för mjuka. Detta var en sportpub så de visade fotbollsmatchen mellan England och Storbritannien. Dock fanns det inte platser vid skärmen så vi fick nöja oss med att höra matchen. Jag skulle säga att det fanns alla sorters människor där inne. Vi tyckte oss se fotbollsspelare vid ett bord intill vårt. Servitriserna var trevliga och stämningen var på topp. Om inte tala på hur toaletten såg ut!

Likes

Comments

Idag gjorde vi något som jag har längtat så länge efter, nämligen åkte till IKEA! För den som inte har varit i Sverige på några månader kan nog inte förstå känslan som uppstår när man går in i en butik och ser svenska flaggan, svenska råvaror, svenska ord etc. Det är svårt att beskriva med ord hur det var att ta steget in i en värld som är så befintlig i Sverige. Den närmsta beskrivningen jag kommer på låter verkligen inte hederlig, men det var som att vi tre ägde butiken för att vi var så bekanta med allt. Exempelvis att de stod och serverade smakprover av glögg och vi går fram och tar för oss. Läser den svenska beskrivningen och bara ler av lycka. När jag själv läser igenom min beskrivning låter det inte friskt, och det vill jag inte påstå att vi är alla gånger här i England.

Det tog oss circus en timma med buss till varuhuset. Vi åkte runt 10:25 från Highgate och fick byta buss en gång. Linnea hade turen att bo en aning närmare så hon kom lite tidiagre än vad jag och Sara gjorde. Dock så hade jag ett MSU-möte att bocka av så fick ta det lite snabbt innan vi gick in. Vi började med att äta efter att ha stått och pratat, då klockan var ca 12. Så otroligt god var maten. Jag betalade 4.5 pund för den. Efter så gick vi runt och kikade lite. Varuhuset var större än vad vi är vana vid i Jönköping. Dock var denna en aning ofräschare, som allt annat här i London. (Vill bara påminna om musen på Biografen.....).

När vi kände oss nöjda där så gick vi till förstaplan och köpte lite ikea-råvaror, kaffe och kanelbulle. Vid ca 16 tiden så begav vi oss mot Muswell då vi alla hade bokat upp ett gympass efter IKEA. Jag hade dock babysitt så var tvungen att vara tillbaka 19:30!

Likes

Comments

Maten spelar en stor roll i hur jag mår med träning, promenader, barnpassning, barnhämtning mm. Dock har mitt förhållande till mat kanske inte varit det optimala för att just jag ska må som bäst. Brittisk mat är för oss "svenskar" knepigt. Jag hade turen att hamna hos en familj som tänker väldigt mycket på vad de äter. Inga onödiga fetter, knappt något salt i maten, inget socker i maten, och så vidare. Trots detta har det varit svårt för mig att få till ett bra intag och att äta regelbundet. 

Jag har exempelvis jättesvårt att äta när någon jobbar i köket, (vilket de gör nästan alla dagar i veckan). Frukost går bra då det bara är att ta ner en skål, hälla i granola, mjölk, nötter, bär etc. utan att behöva gå och "rota" fram saker. Men när det gäller lunch vill man gå runt och kolla vad som finns. Här i England äter man dock smörgås till lunch dagarna ut. Jag försöker att hålla mig borta, men 5/7 dagar äter jag tyvärr smörgås då det inte finns något annat! 

Det är alltid jag som lagar middag till hela familjen så jag håller mig till bra mat. Inte alltid lätt för mig att komma på nya rätter dock som jag vet att alla gillar. Barnen är extremt kräsna och äter nästan inget. Dumt av föräldrarna att säga att jag får experimentera, bara barnen gillar det.... 

Innan åt jag mycket toast med jordnötssmör och banan till frukost. Jag skippade alltid smöret då jag tyckte att det blev för mycket med bananen. Men idag äter jag alltid granola då jag både känner mig mättare av det, samt att det innehåller mindre socker. Till har jag ALLTID ett glas med vatten. Ibland med citron eller lime i. Mitt sanna jag behöver alltid kaffe på morgonen men denna familj har en tendens att inte alltid tillförskaffa sig det alla dagar. Så vissa dagar får jag leva med att ta en kopp med te istället för kaffe, exempelvis som denna morgon. 

Ibland har jag nötter i, ibland banan, ibland bär. Men något som jag tycker är jättegott i är jordnötssmör! Så ca en matsked brukar jag slänga i innan jag avnjuter vad jag har framför mig. Jag försöker att alltid ha blåbär i då bäret innehåller mycket antioxidanter. Jag har varit väldigt sjuk fram och tillbaka sista tiden så hoppas på att mitt immunförsvar blir starkare av blåbären. När jag ska lämna av barnen i skolan (vilket är nästan aldrig) så äter jag frukost vid ca 7:20-7:30. När jag bara ska ta hand om Bramble så äter jag frukost vid 9-tiden. 

Likes

Comments